31/5/19

Συνάντηση Πούτιν - Άμπε τον Ιούνιο με το βλέμμα στις Κουρίλες Νήσους

REUTERS/GRIGORY DUKOR
Συνάντηση στις 29 Ιουνίου, στο πλαίσιο της Συνόδου Κορυφής της Ομάδας των Είκοσι (G20), θα πραγματοποιήσουν ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν και ο πρωθυπουργός της Ιαπωνίας Σίνζο Άμπε, ανακοίνωσε ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ.
Ανώτεροι αξιωματούχοι και πολιτικοί ηγέτες και των δύο χωρών είχαν τακτικές συνομιλίες τούς τελευταίους μήνες, με σκοπό να δώσουν ένα τέλος στις επί δεκαετίες εδαφικές διαφορές τους και να καταλήξουν σε μία ειρηνευτική συμφωνία.
Η Ιαπωνία διεκδικεί ένα σύμπλεγμα νησιών στον Ειρηνικό Ωκεανό, τα οποία η Μόσχα κατέλαβε από την Ιαπωνία στο τέλος του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου.
Οι Κουρίλες νήσοι είναι νησιωτικό αρχιπέλαγος στη βορειοανατολική Ασία. Εκτείνονται σε μήκος 1.200 περίπου χιλιομέτρων, από το Χοκάιντο της Ιαπωνίας μέχρι τη χερσόνησο Καμτσάτκα της Σιβηρίας και χωρίζουν την Οχοτσκική θάλασσα από τον βόρειο Ειρηνικό.
Σύμφωνα με τον Λαβρόφ, οι συνομιλίες των ηγετών για πέντε κοινά έργα σε διαφιλονικούμενα νησιά προχωρούν με καλό ρυθμό.
Πούτιν και Άμπε συμφώνησαν το 2016 να διεξαγάγουν συνομιλίες για κοινές οικονομικές δραστηριότητες στα διαφιλονικούμενα νησιά, προχωρώντας ένα βήμα μπροστά προς την επίτευξη συμφωνίας.
naftemporiki.gr με πληροφορίες από Reuters

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.