31/5/19

Δεν υπογράφει ο Παυλόπουλος τις αλλαγές στη Δικαιοσύνη

Σύμφωνα με πληροφορίες ο κ. Παυλόπουλος εμφανίζεται αποφασισμένος να μην υπογράψει το Προεδρικό Διάταγμα για την τοποθέτηση νέας προέδρου και νέας εισαγγελέως του Αρείου Πάγου μέχρι τις 30 Ιουνίου που λήγει η θητεία των ανωτάτων δικαστικών - Το ίδιο πιθανό όμως είναι να μην υπογράψει και μέχρι τις εκλογές της 7ης Ιουλίου

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος έχει λάβει την απόφαση να μην επικυρώσει με την υπογραφή του τον διορισμό νέας ηγεσίας στη Δικαιοσύνη και ειδικά στον Άρειο Πάγο. 
Σύμφωνα με τις πληροφορίες που έχει το protothema.gr  ο κ. Παυλόπουλος εμφανίζεται αποφασισμένος να μην υπογράψει το Προεδρικό Διάταγμα για την τοποθέτηση νέας προέδρου και νέας εισαγγελέως του Αρείου Πάγου. Σε αυτή του την θέση ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας αναμένεται να επιμείνει είτε το σχετικό Προεδρικό Διάταγμα που θα προετοιμαστεί από το υπουργείο Δικαιοσύνης φτάσει στην Προεδρία μέχρι τις 30 Ιουνίου (ημερομηνία της τυπικής συνταξιοδότησης της σημερινής ηγεσίας του Αρείου Πάγου), είτε παραδοθεί μετά την 1η Ιουλίου, δηλαδή λίγα 24ωρα πριν τις αναμενόμενες πρόωρες εθνικές εκλογές.
Όταν το Διάταγμα του υπουργείου Δικαιοσύνης με τα ονόματα των ανωτάτων δικαστικών που επιλέγησαν από το υπουργικό συμβούλιο για τις θέσεις της προέδρου και της εισαγγελέως του Αρείου Πάγου φτάσει στο Προεδρικό Μέγαρο, ο Προκόπης Παυλόπουλος αναμένεται να δημοσιοποιήσει το σκεπτικό του να μην επικυρώσει τις αλλαγές στην κορυφή της ελληνικής δικαιοσύνης.

Κατά τις ίδιες πηγές ο Προκόπης Παυλόπουλος έχει μεταφέρει στο κεντρικό επιτελείο της κυβέρνησης την πρόθεσή του να μην υπογράψει το Προεδρικό Διάταγμα για τον διορισμό νέας ηγεσίας στην κορυφή της ελληνικής Δικαιοσύνης. Συνομιλητές του κ. Παυλόπουλου σημειώνουν ότι σχεδόν το σύνολο των συνταγματολόγων έχουν εκφραστεί εναντίον της κυβερνητικής απόπειρας να αλλάξει την ηγεσία της Δικαιοσύνης λίγες ημέρες πριν τις πρόωρες κάλπες, με το σύνολο των νομικών να επισημαίνουν ότι πρόκειται για μια απόφαση χωρίς νομιμοποίηση αφού ο ίδιος πρωθυπουργός έχει αποδεχθεί ότι πλέον δεν έχει με το μέρος του την εμπιστοσύνη των πλειοψηφίας των πολιτών την ώρα που ορισμένοι συνταγματολόγοι προειδοποιούν ότι η επιμονή της κυβέρνησης να αλλάξει την ηγεσία του Αρείου Πάγου ισοδυναμεί με καταδολίευση του Συντάγματος. Οι κύκλοι αυτοί σημειώνουν ότι υπέρ των κυβερνητικών θέσεων στο θέμα του διορισμού νέας ηγεσίας στη δικαιοσύνη δεν έχει τοποθετηθεί ούτε καν ο υπουργός Εξωτερικών Γιώργος Κατρούγκαλος ο οποίος απουσίαζε από το σημερινό υπουργικό συμβούλιο επειδή επισκεπτόταν τη Σιγκαπούρη απ' όπου επιστρέφει απόψε.
Πρώτο Θέμα

7 σχόλια:

  1. Καταδολιευση του συνταγματος!!!!Ενω οι μνημονιακοι νομοι ειναι υποδειγματα νομιμοτητας.Το τριτο μνημονιο που ψηφισαν 225 λεχριτες ηταν 1600 σελιδες σε μεταφραση google και το ψηφισαν μονοκουκι,αβλεπι οι ηλιθιοι ,και τωρα καιγονται για το συνταγμα οι ξευτιλισμενοι.Αποδεχοντε πως δικαιοσυνη ανεξαρτητη ΔΕΝ υπαρχει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. There is no money in signing this deal, but plenty for selling Macedonia and Greece.
      He has to think of the future of his grandchildren

      Διαγραφή
    2. Θα δουμε αν θαχουν μελλον τα εγγονια...η μονο παρελθον...

      Διαγραφή
  2. Ὁ Παυλόπουλος, δέν ἔχει τά κότσια νά μήν ὑπογράψῃ,
    πιστεύει προφανῶς ὁ κ. Τσίπρας. Ἀλλιῶς δἐν θά προχώραγε...
    Μήπως καί προσυνεννοήθηκαν κιόλας!...
    Ἀλλά κάποτε δέν πρέπει καί ὁ Τσίπρας, νά δοκιμάσῃ τί σημαίνει αἰφνιδιασμός;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Για τα ασήμαντα (Άρειος Πάγος) υποψίες για διαφωνίες Παυλόπουλου (ΠτΔ) για τα εθνικά (Πρέσπες) σιωπή

    "Δεν είναι σαφές εάν αυτή η κόντρα και η εμπλοκή του Προέδρου της Δημοκρατίας είναι προϊόν συναλλαγές Παυλόπουλου με την ΝΔ του Μητσοτάκη για να εξασφαλίσει την επόμενη θητεία.
    Αυτό που είναι σαφές είναι ότι ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας πρέπει να υπερασπίζεται το Σύνταγμα και την βούληση της πλειοψηφίας και στην συμφωνία των Πρεσπών αυτό ξεκάθαρα παραβιάστηκε"


    Συμφωνώ απολύτως.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Το να εκφράζει κανείς άποψη για νομικά θέματα δεν είναι δουλειά τού καθ' ενός. Καλό θα είναι ν' ακούει/διαβάζει κανείς γνώμες επαϊόντων:

    Δικαίωμα ή υποχρέωση του Προέδρου της Δημοκρατίας να υπογράψει το Π.Δ. επιλογής της ηγεσίας της Δικαιοσύνης;

    Βέβαια, αυτά όλα έχουν σημασία και βαρύνουν, αν κανείς θέλει να τηρήσει το Σύνταγμα και τούς νόμους, πράγμα όχι πάντα σίγουρο στην Ελλάδα. Εδώ ο Παυλόπουλος δέχτηκε πολιτικό όρκο, ο οποίος δεν προβλέπεται (καλώς ή κακώς, δεν το συζητώ αυτό τώρα) από το Σύνταγμα και στους δικαστές θα σκοντάψει;

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.