31/5/19

Υποψήφια με τον συνδυασμό του νυν περιφερειάρχη Ν. Αιγαίου…..

Έψαξε πολύ να την βρει ο περιφερειάρχης Γιώργος Χατζημάρκος ;

Υποψήφια με ελπίδες για την περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου η ομογενής μας στην Ρόδο

Η γειτονική Ελλάδα αυτή την εβδομάδα πάει στις κάλπες για να καθοριστούν οι εκπρόσωποι της τοπικής αυτοδιοίκησης και οι 21 εκπρόσωποι της χώρας στο ευρωκοινοβούλιο. Στη Ρόδο για πρώτη φορά αναδείχθηκε ως υποψήφια για την περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου μία ομογενής μας.

…….

Η ΠΡΟΤΑΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΟΨΗΦΙΟΤΗΤΑ ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΣΕ ΤΟΥΣ ΟΜΟΓΕΝΕΙΣ ΜΑΣ


Οι περίπου 4.000 ομογενείς μας που ζούνε στη Ρόδο έχουν μία ξεχωριστή χαρά λόγω των τοπικών εκλογών…Μετά από πρόταση που της υπέβαλε ο Γιώργος Χατζημάρκος οποίος είναι πάλι υποψήφιος για την περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου νομάρχης , η Μπεχιρε Σελλαβτζι-πρόεδρος του πολιτιστικού Συλλόγου Μουσουλμάνων Ρόδου Αδελφοσύνη παραιτήθηκε από αυτή τη θέση και έθεσε υποψηφιότητα για το περιφερειακό συμβούλιο Νοτίου Αιγαίου. Αυτή η πρόταση προς μία ομογενή μας στη Ρόδο είναι κάτι που γίνεται για πρώτη φορά και αντιμετωπίστηκε με ικανοποίηση καθώς αναμένεται να ακουστούν σε ένα σοβαρό περιβάλλον η φωνή και τα αιτήματα της μουσουλμανικής μειονότητας που είναι στο νησί.

ΟΤΑΝ ΤΗ ΣΤΗΡΙΞΑΝ ΟΙ ΟΜΟΓΕΝΕΙΣ ΚΑΤΕΣΤΗ ΥΠΟΨΗΦΙΑ

Η Σελλαβτζι αναφέρει πως τα τελευταία χρόνια έχει ανοιχτό διάλογο με τους επίσημους φορείς και ότι αυτή την πρόταση για υποψηφιότητα την εκτίμησε μαζί με ομογενείς. Προσθέτει πως η υποψηφιότητα της όπως και η πιθανή της εκλογή, είναι σημαντικά πράγματα από τη σκοπιά της επίλυσης των θεμάτων που βιώνουν οι ομογενείς στο νησί.Από αυτή τη σκοπιά η πρώην πρόεδρος του πολιτιστικού Συλλόγου Αδελφοσύνη μουσουλμάνων Ρόδου και νυν υποψήφια περιφερειακή σύμβουλος Νοτίου Αιγαίου Μπεχιτζε Σελλαβτζι, καλεί όλους τους ομογενείς που έχουν το δικαίωμα να ψηφίσουν στις τοπικές εκλογές της 26ης Μαΐου να πάνε στην κάλπη και να την στηρίξουν ψηφίζοντας την. Η Σελλαβτζι δήλωσε πως “Σε μένα την πρόταση μου την έκανε ο ίδιος ο περιφερειάρχης Γιώργος Χατζημάρκος. Στην αρχή λίγο προβληματίστηκα και λόγω της δουλειάς μου αλλά και επειδή είμαι μητέρα δύο παιδιών είχα κάποιους δισταγμούς. Αλλά μετά από την στήριξη που είχα από τους φίλους μου πήρα την απόφαση και αποδέχτηκα την πρόταση. Η στήριξη του κόσμου μας και των μεγαλύτερων μου, με έσπρωξαν προς ένα βήμα μπροστά. Μακάρι να κάνω να χαμογελάσει το πρόσωπο αυτών που με στήριξαν. Τους ευχαριστώ πολύ που με εμπιστεύτηκαν”.

ΕΙΜΑΙ ΥΠΟΨΗΦΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΕΡΜΗΝΕΥΣΩ ΤΗΝ ΚΡΑΥΓΗ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ ΜΑΣ

Η Μπεχιτζε Σελλαβτζι εστίασε στο πόσο έντονη ήταν η προεκλογική εκστρατεία και συνέχισε λέγοντας τα εξής: “Πλέον είμαστε στην τελευταία εβδομάδα. Την Κυριακή είναι οι εκλογές.Συνεχίζουμε σε έντονους ρυθμούς τις εργασίες μας ώστε να μπορέσουμε να πετύχουμε. Καταρχήν ως μουσουλμανική κοινότητα στην Ρόδο έχουμε αρκετά προβλήματα. Σε περίπτωση που εκλεγω επιθυμώ να εστιάσω πάνω σε εκείνα τα προβλήματα. Στα τζάμια μας, στα νεκροταφεία μας, σε ότι δηλαδή ανήκει σε εμάς τους μουσουλμάνους, θέλω να σταθώ πάνω σε αυτά και και να τα θέσω στην επικαιρότητα. Ζητώ την ψήφο όλων των ομογενών. Αρκεί να μας μας στηρίξουν, αυτό είναι πολύ σημαντικό για μένα. Να μας στηρίξουν ώστε με το κεφάλι μας όρθιο να ακουστεί η φωνή μας. Οσο πιο πολλούς ψήφους πάρουμε τόσο πιο δυνατά θα ακουστούμε και στη Ρόδο και στην Αθήνα. Υπάρχουν τα θέματά μας που επί χρόνια περιμένουν τη λύση τους. μετέχω σε αυτό τον εκλογικό αγώνα με σκοπό να ερμηνεύσω την κραυγή του κόσμου μας”.

Φουλια Οματς -Ροδος/Ελλάδα

http://www.haberderin.com/m-haber-4820.html?fbclid=IwAR2wjRbcKz5uv16R5RYM7xQrBI3tqGuy0i9V-lwZnMxSmZfnRdcQYp8X35c
24/5/2019
Σχ: Εμείς απλά να θυμίσουμε τι δήλωσε τον Ιανουάριο του 2018 η εν λόγω κυρία κατά την επίσκεψη της στο παράρτημα Προύσας του αλυτρωτικού συλλόγου BTTDD  (Σύλλογος Αλληλεγγύης Τούρκων Δυτικής Θράκης)
(http://www.gundemgazetesi.com/haber/detay/3849?fbclid=IwAR04NiD2CS3SI3BmXtKdlYrR7OQ9Jq6EWey2Kvflr2jJIgz8z2vxpY4qKto)

 ¨ Η πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου Μουσουλμάνων Ρόδου Αδερφοσύνη, ευχαρίστησε τον Αλή Εμινλατίφ και την ομάδα του για την θερμή υποδοχή και είπε ¨Απόψε πραγματικά συγκινήθηκα ιδιαίτερα. Δεν ξέρω τι θα μπορέσω να πω. Στην Ρόδο ζούνε περίπου 4.500 Τούρκοι. Αγωνιζόμαστε εκεί για να συντηρήσουμε τις παραδόσεις και τα έθιμα μας. Εμείς δεν αλλάζουμε τον τουρκισμό μας, την γλώσσα μας, την θρησκεία μας και τον πολιτισμό μας.¨

Να θυμίσουμε πως το παράρτημα Προύσσας είναι απλά ένα όργανο της Άγκυρας. Είναι ο σύλλογος που βάζει τα λεωφορεία για δωρεάν μετάβαση στην Θράκη, των Ελλήνων πολιτών που ζούνε στην Τουρκία…

Η φωτογραφία παρακάτω είναι από την επίσκεψη που έκανε εκεί η Σελλαβτζί. Διακρίνεται  μαζί της ο πρόεδρος Αλή Εμινλατίφ και η σημαία της ¨Ανεξάρτητης Δυτικής Θράκης”….

Έψαξε πολύ να την βρει ο κ. Χατζημάρκος ;

4 σχόλια:

  1. εγώ δεν έχω ομογενείς τούρκους.
    ούτε φίδι στο κόρφο μου,

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Τόσο καταλαβαίνει ο Χατζημάρκος??? Είναι συριζαίος???

    Μου κάνει εντύπωση ο έκδηλος φασισμός αυτού του Χατζημάρκου έναντι των Ελλήνων ψηφοφόρων του νησιού του.

    Όσον αφορά την τουρκάλα υποψήφια, θα την ήθελα αφ΄ενός να φορά μπούρκα φασκιωμένη όπως η Εμινέ σύζυγος Ερντοάν, αφ΄ετέρου να μας εξηγήσει τι περισσότερο ή λιγότερο ακόμη θέλουν οι μουσουλμάνοι της Ρόδου, από αυτό που απολαμβάνουν οι λοιποί Έλληνες πολίτες?

    Ευμένης Καρδιανός

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Της ΝΔ είναι, βγήκε με απόλυτη πλειοψηφία (53,6%).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ευχαριστώ πολύ κ. Ακκυριά για την άμεση πληροφόρηση εκ μέρους Σας.

      Βρε τι πάθαμε??? Ας ελπίσουμε πως δεν ξεκινάμε άσχημα!

      Με πολύ εκτίμηση

      Ευμένης Καρδιανός

      Διαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.