30/5/19

Όταν κάποιος επιτίθεται στα αδέλφια του που στενάζουν κάτω από το ζυγό του Χότζα, έχει ανάγκη ψυχιάτρου

Πολάκης: «Να τσακιστούν να φύγουν, γιατί αλλιώς θα τους πετάξουν με τις κλοτσιές»
Όταν ο αριστερός φασίστας Πολάκης επιτέθηκε σε ομιλία του Σεβαστιανού για την Βόρειο Ήπειρο
Τον Απρίλιο του 1989, θα γινόταν η ομιλία του Μητροπολίτη Σεβαστιανού με τίτλο "Βόρειος 'Ηπειρος: ένα άλλο απαρτχάιντ" στο αμφιθέατρο της Ιατρικής (Αθηνών) στο Γουδί. Μεγάλα επεισόδια ξέσπασαν στην περιοχή του "Πανεπιστημιακού Ασύλου". Διακόσιοι πενήντα Κνίτες, αριστεριστές, μέλη της "Οργάνωσης Σοσιαλιστική Επανάσταση" (ΟΣΕ) απαγόρευσαν την εκδήλωση εφόσον δεν ήταν συμβατή με τις δικές τους ιδεοληψίες. Με κλόμπς, κράνη και λοστούς επιτέθηκαν ενάντια στους 1.000 περίπου φοιτητές που είχαν πάει να παρακολουθήσουν την εκδήλωση. Τα συνθήματα των "δημοκρατικών" νοσταλγών των gulag ήταν:
«Θάνατος στους εθνικιστές»
«Τα αλβανικά σύνορα θα φτάσουν στη Λαμία»,
«Σεβαστιανέ φασίστα»

Όλα όσα έγιναν εκείνη τη φοβερή μέρα αποτελούν μνημείο για το πως διαμορφώθηκε η μεταπολιτευτική Ελλάδα. Με πλαστή απόφαση του Συλλόγου φοιτητών της σχολής έκοψαν το ρεύμα από το αμφιθέατρο σε μια πρώτη προσπάθεια ματαίωσης της εκδήλωσης. Όταν η εκδήλωση άρχισε με τη βοήθεια γεννήτριας, οι ομάδες κρούσης των άρχισαν να εκσφενδονίζουν πέτρες και τούβλα προς τα τζάμια του αμφιθεάτρου, τα οποία τραυμάτισαν στο κεφάλι αρκετούς από τους παρευρισκόμενους στην ομιλία. Την ίδια στιγμή άρχισε έφοδος στο κτίριο με αποτέλεσμα δύο σοβαρά τραυματισμένους και 18 ελαφρά.

Τελικά, με την παρέμβαση των πρυτανικών αρχών διεκόπη η ομιλία του Σεβαστιανου ενώ η αστυνομία δεν παρενέβη λόγω του "Πανεπιστημιακού Ασύλου". Στη συνέχεια η κνίτικη μειοψηφία του ΔΣ του Συλλόγου Φοιτητών της Ιατρικής συνέταξε κατάπτυστο ψήφισμα, στο οποίο οι Βορειοηπειρώτες αποκαλούνταν "φασίστες" που δεν είχαν δικαίωμα να μπαίνουν στο πανεπιστήμιο και να κάνουν εκδηλώσεις.
Πρωταγωνιστής των τότε επεισοδίων ο σημερινός αναπληρωτής υπουργός υγείας Παύλος Πολάκης, τότε μέλλος του Δ.Σ. του συλλόγου Φοιτητών της Ιατρικής και της Πανσπουδαστικής, συνοδευόμενος απο αρματωμένους ΚΝΙΤΕΣ και Αναρχικούς

Ο Εθνικός Σύλλογος Βόρειος Ήπειρος 1914, δημοσιεύει το τεύχος της εφημερίδας Βορειοηπειρωτικό Βήμα που αναφερόταν στα γεγονότα του 1989 και σχολιάζει:
Ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας Παύλος Πολάκης που αναφερόμενος πρόσφατα σε δημοσιογράφο, από τον οποίο “ενοχλήθηκε” λόγω του περιεχομένου της ερώτησής του, δήλωσε ότι “Έπρεπε να σηκωθώ επάνω και να πάει τρία μέτρα κάτω από τη γη”!
Αν και πέρασαν τουλάχιστον δύο δεκαετίες από τότε που ήταν φοιτητο-πατέρας, οι χοτζικές συνήθειες δεν ξεχάστηκαν.

Πηγή: Χιμάρα

7 σχόλια:

  1. Τι σχεση εχουν ολοι αυτοι με τον Ασκληπιο και τον Ιπποκρατη ?? Οσο τα μπροκολα με το διαστημικο κεντρο του Πλεσενσκ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. 1) Όλα αυτά τα ευτράπελα που διαβάζουμε έχουν τάση προς το τέλος , σε λίγα χρόνια εκ των πραγμάτων θα εξαλείψουν διότι φάνηκε η αδυναμία των <> !!!!
    2) και εγώ έκανα φοιτητής , τι θα πει άσυλο ; άσυλο έτσι όπως το εννοούν αυτά τα παλικάρια να τελειώνει !! Το μόνο που καταφέρνουν είναι η γιγάντωση της παρανομίας - ναρκωτικών στον χώρο του πανεπιστημίου !! και
    3) πότε θα μάθουν να είναι δημοκρατικοί ; ποίος ενοχλεί αυτούς όταν αποβλακώνονται με τα δικά τους !!!
    Μήπως πρέπει να πέσει και λίγο ξύλο !! λέω μήπως !!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Όλους αυτούς τους νομιμοποίησε και μας τους επέβαλε η Νέα Δημοκρατία

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Μόνο το ένα δημοσίευμα αναφέρει και το αρχικό του ονόματος του 'συμμετέχοντα' Πολάκη και μάλιστα ως Τ. Πολάκης και όχι Π - Παύλος.
    Μπορεί κάποιος να επιβεβαιώσει ότι όντως πρόκειται για τον ίδιο γνωστό Πολάκη και όχι άλλον με το ίδιο επώνυμο;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Καλα οι αριστεροι, τους ξερουμε, αλλα οι πατριωτες της ΝΔ γιατι δεν ηγειραν θεμα για το πρωτοκολλο της Κερκυρας για τη Β. Ηπειρο με την πτωση του "υπαρκτου" σοσιαλισμου? Ποιος και γιατι τους τραβηξε το αυτι?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. άλλο αριστερός άλλλο φασίστας. Κανενας φασίστας δεν κατηγορήθηκε ως προδότης. Μιλάμε λοιπον για αριστερούς κεμαλοσυμμορίτες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. "Τα συνθήματα των "δημοκρατικών" νοσταλγών των gulag ήταν:
    «Θάνατος στους εθνικιστές»
    «Τα αλβανικά σύνορα θα φτάσουν στη Λαμία»,
    «Σεβαστιανέ φασίστα»


    Όσοι έχουν αντίθετη άποψη από το κόμμα είναι "φασίστες". "Δημοκρατικά" όπως ο παππούς Ιωσήφ(Στάλιν). Φυσικά και οι νεοφιλελέδες (με το ξεπούλημα των πάντων και την κοινωνική εξαθλίωση) και οι νεοναζί είναι το άλλο άκρο.

    Πρώτο έτος "ψάρι" φοιτητής στη σχολή...Γιαννάκου τότε υπουργός παιδείας και μαθητικές και φοιτητικές καταλήψεις για το άρθρο 16.

    Με το που γράφτηκα στη σχολή λοιπόν μετά από λίγες μέρες έζησα την "δημοκρατική" ατμόσφαιρα του Ελληνικού πανεπιστημίου:

    Γενική συνέλευση των φοιτητών της σχολής για να αποφασίσουμε αν θα γίνει κατάληψη ή όχι. Μπήκα στο αμφιθέατρο..ένα σύννεφο καπνού από τσιγάρα (τι σόι γεωπόνοι...πρέπει να ξέρουμε την ποιότητα των καπνών! :) παντού λες και μπήκα στο Μαντείο να μου μιλήσει η Πυθία ή σε κάνα νυχτερινό κέντρο.

    Τελικά,βρήκα μια θέση και άκουγα τις παρατάξεις μαζί με έναν άλλο επίσης πρωτοετή "ψάρι" συμφοιτητή και αργότερα γίναμε και φίλοι. Πρώτα μίλησε ο Δαπίτης είπε τα δικά του, χειροκροτήματα οι δικοί του. Μετά ο Πασπίτης τα δικά του, χειροκροτήματα οι δικοί του. Μετά ανέβηκε ο Κνίτης κι άρχισε τα γνωστά...λαϊκά στρώματα, ιμπεριαλισμός, κεφάλαιο κτλ. Τον χειροκρότησαν δικοί του, ακούστηκαν και συνθήματα και σταμάτησαν.

    Και πάνω που ήμασταν έτοιμοι όλοι να προχωρήσουμε τη διαδικασία για την ψηφοφορία(υπέρ ή κατά κατάληψης) αν και υπήρξαν κάποιες λεκτικές συγκρούσεις κτλ(σε "λογικά" πλαίσια όμως) τον λόγο πήρε ένας ακόμα τύπος ένας..κοτσίδας,αξύριστος και άνω των 27 ετών.Τώρα ΚΝΕ ήταν, ακόμα πιο αριστερός ήταν...ο θεός και η ψυχή του που λένε. Ανέβηκε κοντά στην έδρα κι άρχισε...να "στολίζει" την τότε κυβέρνηση και την τότε υπουργό Παιδείας.

    Δεν σταματούσε ο τύπος μιλάμε με τίποτα! Να του λέει ο Δαπίτης για ψηφοφορία, να του λέει ο Πασπίτης το ίδιο για ψηφοφορία, ακόμα και το "φιλαράκι" του ο Κνίτης που είχε μιλήσει πριν, ε με το βλέμμα του κάποια στιγμή σαν να του λεγε διακριτικά "Σύντροφε να τελειώνουμε, τα είπαμε". Αυτός εκεί παθιασμένος. Κάποια στιγμή που άλλοι είχαν αγανακτήσει κι άλλοι γελούσαν με την όλη φάση φωνάζοντας "Να ψηφίσουμε ρεεε!", πετάχτηκε ένας:

    - "Εσύ δεν είσαι που έσπαγες ένα αυτοκίνητο κοντά στο Τουρκικό προξενείο?!"

    Ο κοτσίδας σταμάτησε για ελάχιστα και μετά με μια φυσικότητα είπε:

    - "Ε και? Κρατικό ήταν!"

    Στιγμιαία παγωμάρα μέσα στο αμφιθέατρο. Μετά άρχισε το "θερμό επεισόδιο"...

    Άρχισε ένας καβγάς με σκληρή ανταλλαγή χαρακτηρισμών και πήγε να πέσει και ξύλο. Τελικά έπεσαν πολύ ελαφρές σπρωξιές και εκεί ευτυχώς σταμάτησε και ΤΕΛΙΚΑ έγινε η ψηφοφορία. Είχαν περάσει 4 ολόκληρες ώρες με την όλη φάση (ομιλίες παρατάξεων-"ομιλία" κοτσίδα αξύριστου-τσαμπουκάδες κτλ)!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.