31/5/19

Σύλληψη και ξυλοδαρμός Ρώσου απεσταλμένου του ΟΗΕ από τις ειδικές δυνάμεις του Κοσσυφοπεδίου

Η αποστολή του ΟΗΕ στο Κοσσυφοπέδιο, δήλωσε ότι συνελήφθη ένας Ρώσος πολίτης από τις ειδικές δυνάμεις του Κοσσυφοπεδίου κατά τη διάρκεια της σημερινής αστυνομικής επιχείρησης.


Ο Ρώσος υπάλληλος της UNMIK (αποστολής του ΟΗΕ) μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο τραυματισμένος, όπως ανέφερε η διεύθυνση της UNMIK στο πρακτορείο Tass.

Επίσης, το ρωσικό πρακτορείο RiaNovosti ανέφερε ότι ο Ρώσος πολίτης βρίσκεται σε νοσοκομείο της Κοσόβσκα Μιτρόβιτσα και τον έχουν επισκεφθεί εκπρόσωποι της UNMIK.

Ο πρόεδρος της Σερβίας, Αλεξάνταρ Βούτσιτς ανέφερε σήμερα στο σερβικό κοινοβούλιο ότι υπάρχουν πληροφορίες ότι ξυλοκοπήθηκε και συνελήφθη ένα Ρώσος πολίτης ονόματι Μιχαήλ Κρασνοστσένκο, που εργαζόταν στη διοίκηση της αποστολής των Ηνωμένων Εθνών.

«Τον χτύπησαν και τέθηκε υπό κράτηση, εάν οι πληροφορίες είναι αξιόπιστες, κατά πάσα πιθανότητα, το συμβάν έγινε με την ανοχή αυτών που προέβησαν σε αυτήν τη δράση», είπε ο Βούτσιτς.

Έντονη ήταν η αντίδραση της εκπροσώπου του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών, Μαρίας Ζαχάροβα, που χαρακτήρισε τη σύλληψη του Ρώσου διπλωμάτη Μιχαήλ Κρασνοστσένκο ως «εξωφρενική πράξη» και «πρόκληση των πολιτικών ηγετών των Αλβανών του Κοσσυφοπεδίου».

Ζήτησε να ληφθούν άμεσα μέτρα από την ηγεσία της UNMIK για την απελευθέρωσή του, σύμφωνα με το ρωσικό πρακτορείο Tass.

«Συνελήφθη παρά το γεγονός ότι ο Ρώσος πολίτης είχε διπλωματική ασυλία ως υπάλληλος του ΟΗΕ. Βλέπουμε σε αυτήν την αποτρόπαια πράξη μία ακόμη προκλητική εκδήλωση των επικεφαλής των Αλβανών του Κοσσυφοπεδίου», είπε η Ζαχάροβα, σύμφωνα με τη σερβική Στάνταρντ.

Πηγή: Βαλκανικό Περισκόπιο - echedoros-a.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.