31/5/19

«Φουσκώνει» το εμπορικό έλλειμμα των ΗΠΑ, παρά τη σταυροφορία Τραμπ

Μπορεί ο Τραμπ να επιμένει ότι η εμπορική διένεξη είναι η μόνη οδός για την αποκατάσταση του εμπορικού ισοζυγίου των ΗΠΑ, όμως οι αριθμοί διαψεύδουν για μία ακόμη φορά τους ισχυρισμούς του Αμερικανού προέδρου.

Το εμπορικό έλλειμμα των ΗΠΑ διευρύνθηκε τον Απρίλιο σχεδόν σε επίπεδα-ρεκόρ, λόγω της μεγάλης μείωσης των εξαγωγών. Σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα το υπουργείο Εμπορίου των ΗΠΑ, το εμπορικό έλλειμμα αγαθών αυξήθηκε τον προηγούμενο μήνα στα 72,1 δισ. δολάρια, από 71,9 δισ. δολάρια του Μαρτίου, αν και τα στοιχεία ήταν ελαφρώς βελτιωμένα σε σύγκριση με τις εκτιμήσεις των αναλυτών για έλλειμμα στα 72,7 δισ. δολάρια. Οι εξαγωγές κατέγραψαν πτώση 4,2% και οι εισαγωγές 2,7%.

Τα στοιχεία προηγούνται της κλιμάκωσης του εμπορικού πολέμου μεταξύ Κίνας και ΗΠΑ στη διάρκεια του Μαϊου, με αύξηση των δασμών σε κινεζικά αγαθά στο 25% από 10% και απάντηση της Κίνας με αυξημένους δασμούς σε προϊόντα των ΗΠΑ. Η Ουάσιγκτον απειλεί να δασμολογήσει σχεδόν το σύνολο των κινεζικών εισαγωγών από Κίνα. Στους προηγούμενους γύρους δασμών, οι εταιρείες είχαν φροντίσει να κάνουν προπαραγγελίες και να ενισχύσουν τα αποθέματά τους.

Η διεύρυνση του ελλείμματος αποτελεί μία ακόμη ένδειξη ότι ο εμπορικός πόλεμος του Τραμπ με την Κίνα επηρεάζει τις επιχειρηματικές αποφάσεις.

ΠΗΓΗ: naftemporiki.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.