11/5/19

Π. Ήφαιστος, Δημοτικές εκλογές. Υποψήφιος Σύμβουλος Δημοτικής Κοινότητας Βάρης – Συνδυασμός «Βάρη, Βούλα, Βουλιαγμένη, Πόλη για να ζεις – Γρηγόρης Κωνσταντέλλος»


 ΓΙΑΤΙ ΥΠΟΨΗΦΙΟΤΗΤΑ
Το ενδιαφέρον και η συμμετοχή των Πολιτών και των Δημοτών στα κρατικά και τοπικά δρώμενα είναι προϋπόθεση δημοκρατικού προσανατολισμού μιας Πολιτείας. Το υποδηλώνουν οι αλληλένδετες κλασικές και διαχρονικές έννοιες Πολιτεία-Πολιτική-Πολίτης, Δήμος-Δημοκρατία-Δημότης.
Σύμφωνα με τις διαχρονικές πολιτικές παραδόσεις της Ελληνικότητας ο αυτεξούσιος πολίτης αξιώνει να είναι εντολέας της εντολοδόχου και ανακλητής πολιτικής εξουσίας. Το δικαίωμα εκλέγειν και εκλέγεσθαι είναι η πεμπτουσία του Κοινωνικού και Πολιτικού γεγονότος και του προσανατολισμού του κοινωνικοπολιτικού συστήματος προς την πολιτική ελευθερία. Στην κλασική εποχή η συμμετοχή στα κοινά ενθαρρυνόταν με πολλούς τρόπους. Το αντίθετο εθεωρείτο ιδιωτεία. Είναι προς το συμφέρον όλων ως Δημότες και  ως Πολίτες να συμμετέχουμε και να ενδιαφερόμαστε για το κοινό συμφέρον και τον τρόπο που ορίζεται.   

Υποβάλλοντας υποψηφιότητα για Δημοτικός Σύμβουλος τόνισα ότι χωρίς να υποτιμάται ο ρόλος και η συνεισφορά των υπόλοιπων συνδυασμών και των δημοτικών τους συμβούλων, ο συνδυασμός «Βάρη, Βούλα, Βουλιαγμένη, Πόλη για να ζεις» του οποίου ηγείται Γρηγόρης Κωνσταντέλλος, έχει επιτελέσει ένα πολύ σημαντικό έργο και αξίζει να ανανεωθεί η εντολή για να συνεχιστεί και να ολοκληρωθεί.

Συνέχεια:  ifestos.edu.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.