20/5/09

Αμφίβολη η αποτελεσματικότητα της αντιπυραυλικής ασπίδας στην Ευρώπη

Η ανάπτυξη της αμερικανικής αντιπυραυλικής ασπίδας στην ανατολική Ευρώπη δεν θα παρείχε μετά βεβαιότητας προστασία έναντι μίας πιθανής ιρανικής επίθεσης, σύμφωνα με μελέτη που δόθηκε στη δημοσιότητα από το Ινστιτούτο "EastWest", που εδρεύει στη Νέα Υόρκη.Η αντιπυραυλική ασπίδα "δεν θα παράσχει προστασία άξια εμπιστοσύνης" έναντι μίας επίθεσης από το Ιράν, κάτι που υποτίθεται ότι θα εξυπηρετήσει η ανάπτυξη των αντιπυραυλικών όπλων, αναφέρει στη μελέτη του το αμερικανικό ινστιτούτο.

Το Ιράν θα είναι στην πραγματικότητα σε θέση να εκτοξεύσει ένα πραγματικά σημαντικό αριθμό πυραύλων, που θα είναι ικανοί να υπερβούν τις αμυντικές δυνατότητες της αντιπυραυλικής ασπίδας, σύμφωνα με τους συντάκτες της έκθεσης.

Επισημαίνουν μάλιστα ότι υπό αυτές τις συνθήκες, οι Ηνωμένες Πολιτείες θα πρέπει " να επανεξετάσουν σοβαρά τις αποτρεπτικές δυνατότητες" του αντιπυραυλικού συστήματος.
Το πρόγραμμα για την αμερικανική αντιπυραυλική ασπίδα είναι ένα σχέδιο της κυβέρνησης Μπους, που προβλέπει την εγκατάσταση αντιπυραυλικών συστοιχιών στην Πολωνία και την Τσεχική Δημοκρατία.
ΕΞΠΡΕΣΣ

1 σχόλιο:

  1. Η "αντιπυραυλική ασπίδα", η "ανατολική συνεργασία ΕΕ-6 πρώην Σοβιετικών Δημοκρατιών", η επέκταση του ΝΑΤΟ, οι "πολύχρωμες επαναστάσεις", και όλες οι κινήσεις της Δύσης γίνονται για να περικυκλώσουν και να καταστρέψουν την Ρωσία.

    Φυσικά η Ελλάδα εδώ και 200 χρόνια εφαρμόζει το δόγμα "ανήκωμεν εις την Δύση". Η Δύση χρησιμοποίησε την Ελλάδα. Το θέμα είναι ότι ύστερα από την πτώση του Κομμουνισμού, η Δύση ΔΕΝ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ πλέον την Ελλάδα, γιατί εξασφάλισε πολλούς δωσίλογους στα Βαλκάνια και την Ανατολική ευρώπη.

    Η Ρωσία στήριξε την Ελλάδα για την απελευθέρωση, και ακριβώς λόγο της Ρωσικής στήριξης, φοβούμενοι οι Δυτικοί ότι τα Βαλκάνια θα πάνε με την Ρωσία, κράτησαν ίσες αποστάσεις. Χωρίς την στήριξη της Ρωσίας, τώρα θα είμασταν όλοι Τούρκοι, και μόνο το 1% των Ελλήνων θα μιλούσε κάποιες Ελληνικές διαλέκτους από κάποια γιαγιά, και θα υπήρχε κάποιο Ελληνικό ΠΚΚ, το οποίο οι Δυτικοί θα ονομάζαν "τρομοκράτες"....

    Η Ελλάδα ουδέποτε στήριξε την Ρωσία. Και όχι μόνο δεν στήριξε, αλλά έστειλε και στρατό εναντίον της.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.