19/10/10

Αναφορά στο «να ελευθερώσουμε την Κύπρο από τις Μητέρες Πατρίδες»

ΔΡ. ΝΙΚΟΣ ΕΡ. ΙΩΑΝΝΟΥ
Καρδιολόγος

Η επιλογή της Κύπρου από τον κ. Γεώργιο Α. Παπανδρέου σαν πρώτου κράτους στο οποίο επραγματοποίησε επίσημη επίσκεψη υπό την ιδιότητά του σαν Πρωθυπουργός της Ελλάδος εμπεριέχει και συμβολισμό και σημασία.
Επειδή όμως κινδυνεύει να σκιαστεί η ελπίδα που προβάλλει πίσω από αυτήν την επίσκεψη, από την δήλωσή του στην Κωνσταντινούπολη για την ανάγκη «να ελευθερώσουμε την Κύπρο από τις Μητέρες Πατρίδες», επιθυμώ να κάνω κάποια σχόλια, με τον οφειλόμενο βεβαίως σεβασμό στην υπευθυνότητα του Πρωθυπουργού της Ελλάδος που επιπλέον έχει και μακράν εμπειρία σαν Υπουργός Εξωτερικών.
Η Ελληνική προέλευση και συνέχεια της Κύπρου για τουλάχιστον τρεις χιλιάδες χρόνια, δεν μπορεί να αμφισβητηθεί από κανέναν. Και ο πλέον κακόπιστος και απληροφόρητος εύκολα μπορεί να πεισθεί γι’ αυτά, από την ίδια γλώσσα, θρησκεία, έθιμα καθώς και την κοινή συμμετοχή σε κάθε μορφή αγώνος.
Στην μακραίωνα αυτή Ελληνική πορεία παρενεβλήθησαν πέντε σχεδόν αιώνες κατοχής και τυραννίας από την Τουρκία. Ακόμη όμως και κατά τη διάρκεια αυτής της δοκιμασίας δεν εκάμφθη το φρόνημα και ο Ελληνικός χαρακτήρας των Κυπρίων. Υπάρχουν σοβαρές επιστημονικές εργασίες που αποδεικνύουν ότι ένας αριθμός Ελλήνων κάτω από ποικίλες συνθήκες και καταπιέσεις αναγκάστηκε να εξισλαμισθεί. Οι μαρτυρίες και οι αποδείξεις αυτής της ιστορικής πραγματικότητας ήταν ανιχνεύσιμες και χειροπιαστές μέχρι πριν από λίγες δεκαετίες.
Από το 1974 και μετά την εισβολή όμως επεδιώχθη αφ’ ενός η βίαιη μετακίνηση πληθυσμών και αφετέρου μαζική μεταφορά εποίκων από την Τουρκία με σκοπό να εμφανίζεται αμιγώς «τουρκικό» το κατεχόμενο τμήμα της Κύπρου.
Παρά ταύτα μετά από μακρά επίμονη και επίπονη προσπάθεια η Κυπριακή Δημοκρατία στο σύνολό της έγινε πλήρες και ισότιμο μέλος της Ευρωπαϊκής Ενώσεως.
Αναφερόμενοι στην προηγούμενη ιστορία και πορεία της Κύπρου σε κάθε φάση ανιχνεύουμε την σχέση Μητέρας Πατρίδος της Ελλάδος προς ολόκληρη την Κύπρο. Εσχάτως ανεκάλυψε και η Τουρκία ανάλογη δήθεν σχέση προς το κατεχόμενο τμήμα της Κύπρου.
Όλοι ξέρουμε, ότι, από κάθε φυσιολογικό τοκετό γεννάται ένα αρτιμελές παιδί. Σαν τέτοια ενιαία και αρτιμελής είναι η Κύπρος για την Ελλάδα και την ιδιότητα αυτή την τίμησε και την διατήρησε δια μέσου των αιώνων. Αλλά και η Ελλάδα παρά τις κατά καιρούς μεμψιμοιρίες και γκρίνιες ακόμα κι αν έκανε λάθος πολιτικές ή τακτικές κινήσεις, επετέλεσε στο ακέραιο τον ιστορικό της ρόλο σαν Μητέρα Πατρίδα. ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΤΟ ΟΤΙ Η ΚΥΠΡΟΣ ΕΙΧΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΣΑΝ ΦΑΡΟ ΠΡΟΣΑΝΑΤΟΛΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΠΗΓΗ ΕΜΠΝΕΥΣΕΩΣ, ΑΡΚΕΙ ΓΙΑ ΝΑ ΔΙΚΑΙΩΘΕΙ ΤΕΛΟΛΟΓΙΚΑ Ο ΙΣΤΟΡΙΚΟΣ ΤΗΣ ΡΟΛΟΣ.
Ερχόμαστε τώρα στον υποτιθέμενο «μητρικό» ρόλο της Τουρκίας. Πως είναι δυνατόν να προβάλει αυτή την ιερή ιδιότητα όταν η σχέσις της άρχισε με βιασμό της κόρης εσυνεχίσθη με διαμελισμό του σώματός της και ακολούθως εγκατάσταση σφετεριστών; Και τι προοπτική και μέλλον μπορεί να προσφέρει στο παιδί; Η απάντηση είναι ανέχεια, σκοτάδι και εξευτελισμό.
Φτάνουμε λοιπόν στην σημερινή κατάσταση, με την Κύπρο και την Ελλάδα στην Ευρωπαϊκή Ένωση και την Τουρκία, με το παράσημο του βιαστού και κατοχικού καταπιεστή τμήματος της Κύπρου, να θέλει να παίξει τον ρόλο της καλής μητέρας και να επιβάλει όρους για να συμπράξει με την Ευρώπη.
Τώρα ήλθε η ώρα που Ελλάδα και Κύπρος αδελφωμένες να σφυρηλατήσουν την ισχυρή τους παρουσία στην Ευρωπαϊκή Ένωση και να συμβάλλουν στη συνέχιση της παραδόσεως του Ελληνισμού να φωτίζει την Ευρώπη.
Αλλά και η Ευρώπη να δείξει επιτέλους ότι δεν είναι δυνατόν να υπάρχει κράτος που καταπατεί τμήμα μέλους της.
Η αποχώρηση του στρατού κατοχής και των εποίκων είναι μονόδρομος και μόνη ελπίδα για τους διπλά καταπιεσμένους Τουρκοκύπριους να απολαύσουν τη στοργή και τα αγαθά της Ενωμένης Ευρώπης.
ΝΙΚΟΣ ΕΡ. ΙΩΑΝΝΟΥ
Καρδιολόγος

12 σχόλια:

  1. Από τον κύρ. Παπανδρέου που πετά κάθε τρεις και λίγο διεθνηστικές αρλούμπες που επιβεβαιώνουν τα μειωμένα εθνικά του αντανακλαστικά και την μειωμένη εθνική του σηνείδηση ποίος θα μας απαλλάξει?
    Η πολιτική του σε όλα τα επιμέρους εθνικά θέματα σκοπιανό, κυπριακό , θράκη είναι ακρως επιζήμια και δικαίως το άτομο έχει χαρακτηριστεί ως ασυμμετρη απειλή για την χώρα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ο Γκλίγκσμπουργκ είναι πολύ
    πιό Ελληνας και πιό πατρίωτης από τον κυρ. Παπ....Άς μας αδείασει
    την γωνιά μια ώρα αρχίτερα,τα αμερικανάκια του
    έχουν βρεί ήδη
    θέση στον ΟΗΕ.
    Εκεί ταιρίαζει καλύτερα στους αριστοκρατικόυς του τρόπους και στην πολυτελή διαβίωση που τόσο αγαπά και εκεί θα μπορεί να κάνει διαλέξεις για πράσινη ανάπτυξη μεσσογειακή δίαιτα και πρασινα άλογα.

    Αρκετά τον ανεκτήκαμε τον κατσικοπόδαρο αυτόν
    και το ξένο του το σόϊ.
    Με το που έγινε πρωθυπουργός ρίμαξε ο τόπος ,μας έπεσαν όλες οι συμφορές του κόσμου μονοκοπανιά
    απάνω μας .

    Ο Μητσοτάκης μπροστά του είναι ο θεός της καλοτυχίας.Τι τον κρατάμε και τον ανεχόμαστε άλλο?δώστε του μια κλωτσιά να φύγει . Πιό άχρηστος
    δεν γίνεται!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Μήπως ο Παπανδρέου θέλει να απελευθερώσει και την Ελλάδα από τους ίδιους τους Έλληνες για αυτό και προωθεί η κυβέρνησή του τον λαθρονόμο, την ελληνοποιήση κάθε είδους απρόσκλητου ασιατοαφρικάνου λαθροεποίκου την μεθοδευμένη αντικατάσταση του εργατικού δυναμικού της χώρας με αλλοδαπούς και την ακόμα πιό μεθοδευμένη αντικατάσταση του εκλογικού σώματος με ξένους;
    Σε αυτό δεν αποσκοπούσε ο λαθρονόμος;
    στο να βγάζουν κυβέρνηση όχι οι Ελληνες αλλά οι μουσουλμάνοι λαθροέποικοι ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Κατά την εξέλιξη της άσκησης πραγματοποιούνταν παραλλήλως σχολεία φορητού οπλισμού και εκπαίδευσης σε λύση και αρμολόγηση, χειρισμό και διαδικασίες στο πεδίο των StG 77 (Steyer AUG), P80 (Glock 17), PAR88 (Carl Gustaf), Steyer SSG679 και MG3. Τα υπόλοιπα αντικείμενα αφορούσαν σε εκπαίδευση υποβολής αίτησης πυρών πυροβολικού, Πρώτων Βοηθειών μάχης και αμφίβιων επιχειρήσεων.

    Το πρόγραμμα περιλάμβανε επίπονες πορείες επί ανωμάλου εδάφους, σε υψόμετρο 700 μέτρων, με αποστολή την ενίσχυση φίλιων τμημάτων που προσβλήθηκαν από ανταρτικές δυνάμεις. Άμεση ήταν η εμπλοκή στοιχείων πυροβολικού και εχθρικών τεθωρακισμένων οχημάτων. Στο πλαίσιο αυτό πραγματοποιήθηκαν ρίψεις χειροβομβίδων και βολές με P80.

    Οι ομάδες, ως περίπολα μάχης προέβαιναν σε περιμετρική εκκαθάριση και εκτέλεση πυρών. Οι ομάδες στη συνέχεια όφειλαν να απαγκιστρωθούν, μετά την απελευθέρωση ομήρων, αντιμετωπίζοντας καταιγιστικά, αλλά και στοχευμένα πυρά ελεύθερων σκοπευτών. Ακολούθως, θα έπρεπε να διέλθουν από πεδίο όπου έβαλλαν με πραγματικά πυρά τα επιτιθέμενα τμήματα.

    Στις επιτυχούσες ομάδες, μεταξύ των οποίων και η Κυπριακή, απονεμήθηκε το τρόπαιο Edelweiss. Η ομάδα του Παγκύπριου Συνδέσμου Εφέδρων Καταδρομέων, αποτελούμενη από τους Νίκο Νικολάου, Χρίστο Μητροφάνους και Βασίλειο Χιώτη κατέλαβε πολύ υψηλή θέση και εξαίρετη βαθμολογία.

    Tμήμα ειδήσεων defencenet.gr

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΠΡΕΠΕΙ ΚΑΠΟΙΟΙ ΝΑ ΜΑΣ ΠΟΥΝ ΤΟ ΕΞΗΣ:
    ΠΩΣ ΠΑΙΔΙΑ 17 ΚΑΙ 18 ΧΡΟΝΩΝ ΑΝΤΙΣΤΑΘΗΚΑΝ ΣΤΟΝ ΕΧΘΡΟ ΤΑ ΧΡΟΝΙΑ
    ΤΟΥ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΤΙΚΟΥ ΑΓΩΝΑ,ΚΡΑΜΑΣΤΗΚΑΝ ΜΑΣΤΙΓΩΘΗΚΑΝ...
    ΕΓΡΑΨΑΝ ΠΟΙΗΜΑΤΑ ΥΠΕΡΟΧΑ...
    ΚΑΙ ΗΤΑΝ ΑΜΟΥΣΤΑΚΑ ΠΑΙΔΙΑ...
    ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟ,ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ
    ΜΗΤΕΡΑ...ΚΑΙ ΠΕΡΝΩΝΤΑΣ ΤΑ ΧΡΟΝΙΑ
    ΘΕΩΡΟΥΣΑΝ ΤΟΝ ΚΕΜΑΛ...ΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ
    ΠΑΤΕΡΟΥΛΗ ,ΠΡΟΣΤΑΤΙΔΑ ΧΩΡΑ...
    ΙΣΩΣ ΟΙ ΚΑΘΗΓΗΤΕΣ ΚΥΠΡΙΟΙ...ΕΛΛΗΝΕΣ
    ...ΔΕΣΠΟΤΕΣ ΝΑ ΜΑΣ ΔΩΣΟΥΝ ΜΙΑΝ
    ΕΞΗΓΗΣΗ.....
    ΕΙΘΕ
    ΑΡΚΑΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Τελικά είμαστε ένας λαός κλόουν.
    Εμείς λέμε αυτές τις ηλιθιότητες, την ώρα που ξένοι ζητουν από την Τουρκία να απελευθερώσει τα κατεχόμενα:
    http://www.youtube.com/watch?v=VpQqM8uqpQI

    Galia

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ο κυρ. Παπανδρέου δεν είναι κατ΄ ουσία έλληνας.

    Η προσωπικότητα του είναι ξένη απέναντι στην ελ. πραγματικότητα.Όταν έλεγε ότι η Ελλάδα είναι διεφθαρμένη, το έλεγε σαν ένας παρατηρητής , μιλούσε σαν ένας τρίτος.Ο άνθρωπος είναι αμερικανάκη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. World goverment και παγκόσμια διακυβέρνηση δεν είναι οι απόψεις του κυρ. Γεωργάκη?
    Σου κόβει την σύνταξη και το ρεύμα της γιαγίας και του παππού σου και σου λέει ότι το έκανε για να τους σώσει, για το καλό τους ότι η κυβερνησή του λίγο ως πολύ ήρθε ως σωτήρας.
    Δεν έχει θράσος ο τύπος?
    Εντύπωση σας κάνει που μιλάει για απελευθέρωση ελληνικών εδαφών από την Ελλάδα?
    Αφού το παιδί δεν έχει ελληνική συνείδυση τι περιμένετε?
    Και όταν μιλάει και λέει ότι ήρθε να σώσει την πατρίδα ,για ποιά πατριδα μιλάει? Τι Μιννεσότα?

    Γιατι αυτή είναι η πατρίδα της Margaret του George και του Nick.
    Αγγλικά είναι η μητρική τους γλώσσα.
    Του είπαν οι σύμβουλοι του να μιλάει πού και που για πατρίδα επειδή τον κατηγορούν για άπατρη μπάς και κοροηδεύσει το πόπολο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Η "απελευθέρωση της Κύπρου από τις Μητέρες Πατρίδες" είναι η έμμεση προσπάθεια της απεμπλοκής της Κύπρου από το καθεστώς των "Εγγυητριών Δυνάμεων", οι οποίες ευθύνονται για την τραγωδία του 1974. Σήμερα από τις 3 Εγγυήτριες Δυνάμεις μόνο η Ελλάδα υποστηρίζει τα δίκαια των Κυπρίων (και Ελλήνων και Τούρκων) ανιδιοτελώς, ενώ οι άλλες δύο, που είναι και ισχυρότερες, κάνουν τα πάντα ώστε η Κύπρος να είναι διαιρεμένη στα 3 (μην ξεχνάμε τις βρετανικές βάσεις) και προτεκτοράτο.

    Το θέμα δεν είναι να κάνουμε τη "Μεγάλη Ελλάδα", αλλά να ζουν οι αδελφοί μας Κύπριοι αξιοπρεπώς, ελεύθερα και ειρηνικά στην πατρίδα τους. Με αυτούς τους χαζούς (και κυρίως σχεδιασμένους από τους δήθεν συμμάχους μας) μεγαλοϊδεατισμούς, δώσαμε πάτημα στον Κεμάλ το 1922 να εξοντώσει τον ελληνισμό στη Μ.Ασία και την Ανατ. Θράκη και στον "Αττίλα" το 1974 να εξοντώσει τον Ελληνισμό της Β. Κύπρου...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. ΜΠΡΑΒΟ Galia, έτσι, πες τα!

    切腹

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Ειδικά όσον αφορά το ρόλο της "μητέρας-πατρίδας" Τουρκίας και τις ευθύνες της ΕΕ, η αναφορά είναι πολύ εύστοχα διατυπωμένη. Ελίνα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Αφορμή για την δημοσίευση αυτού του κειμένου που γράφτηκε πριν ένα χρόνο ήταν οι τρισχειρότερες δηλώσεις του κ. Χριστόφια. Διερωτώμαι αν αυτού του τύπου αναθεωρημένες ανιστόρητες τοποθετήσεις εκπορεύονται από κέντρα που στόχο έχουν την απαξίωση της ένδοξης Ελληνικής Ιστορίας. Ας αγρυπνούμε λοιπόν….
    Νίκος Ερ. Ιωάνου

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.