19/10/10

«Η καρδιά των Κυπρίων είναι στα κατεχόμενα» και φυσικά δεν θα ξεχάσουμε τη συνεχιζόμενη τουρκική βαρβαρότητα

ΠΕΡΙΟΔΕΙΑ ΣΤΗ ΘΡΑΚΗ ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟ
«Η καρδιά των Κυπρίων είναι στα κατεχόμενα» λέει η Κύπρια πρόξενος Θεσσαλονίκης Θεοδώρα Κωνσταντινίδου


Παραμένει το 37% της πατρίδας μας υπό τουρκική κατοχή…
Με εβδομάδα αιμοδοσίας στην Κομοτηνή και σε άλλες πόλεις της Β. Ελλάδας γιορτάζει η Κύπρος 50 χρόνια ανεξάρτητης ζωής
Ρεπορτάζ Δήμητρα Συμεωνίδου
Φέτος η Κυπριακή Δημοκρατία συμπληρώνει 50 χρόνια ζωής, τα οποία γιορτάζει στη Βόρεια Ελλάδα με εβδομάδα αιμοδοσίας και άλλες κοινωνικές εκδηλώσεις. «Τα 50 χρόνια δεν χαρακτηρίζονται από νηφάλια πολιτική ιστορία, κι αυτό το γιορτάζουμε με πικρία γιατί το 37% της πατρίδας μας βρίσκεται υπό κατοχή του τουρκικού στρατού. Η καρδιά των Κυπρίων είναι στις πατρογονικές εστίες, στα κατεχόμενα, όπου παρεμποδιζόμαστε να εγκατασταθούμε. Παράλληλα όμως με την πίκρα εμείς οι Κύπριοι είμαστε περήφανοι για το τι έχουμε καταφέρει να χτίσουμε αυτά τα 50 χρόνια. Χτίσαμε μία δυναμική οικονομία και ένα μοντέρνο κράτος το οποίο βρίσκεται επάξια στο διεθνές στερέωμα. Γι’ αυτό ατενίζουμε το μέλλον με ρεαλιστική αισιοδοξία και με πείσμα για μία λύση η οποία θα ενοποιήσει τον τόπο μας και τον λαό της είτε αυτοί είναι Ελληνοκύπριοι, Τουρκοκύπριοι, Αρμένιοι και Μαρωνίτες, είπε η γενική πρόξενος της Κύπρου στη Θεσσαλονίκη Θεοδώρα Κωνσταντινίδου δίνοντας το πολιτικό στίγμα των εορτασμών και παρουσιάζοντας στην Κομοτηνή το πρόγραμμα των εκδηλώσεων.
Η Κομοτηνή είναι ανάμεσα στις πόλεις στις οποίες θα φιλοξενηθεί ημέρα αιμοδοσίας στις 22 Οκτωβρίου υπό την αιγίδα του γενικού προξενείου Κύπρου Θεσσαλονίκης και με τη συνεργασία της Ομοσπονδίας Κυπριακών Οργανώσεων Ελλάδας, του συλλόγου Κυπρίων Ν. Ροδόπης, του Σισμανόγλειου νοσοκομείου Κομοτηνής, του Δ.Π.Θ., του δήμου και της νομαρχίας. Είναι μία μαζική προσπάθεια προκειμένου να βοηθήσουμε τις περιοχές της Μακεδονίας και Θράκης να καλύψουν ένα μέρος των πολύ μεγάλων αναγκών σε αίμα, τόνισε η κ. Κωνσταντινίδου. Οι πρώτες εθελοντικές αιμοδοσίες πραγματοποιήθηκαν ήδη σε Ξάνθη, Καβάλα και Αλεξανδρούπολη και συνεχίζονται στις Σέρρες, την Κοζάνη και τη Θεσσαλονίκη μέχρι τις 24 Οκτωβρίου, στη Καστοριά έως 21 του μηνός και στη Δράμα στις 21 του μηνός. Παράλληλα, το προξενείο έχει προγραμματίσει δωρεές σε ιδρύματα της Βόρειας Ελλάδας, χρημάτων τα οποία συγκεντρώθηκαν από τράπεζες και εταιρείες. Στη Ροδόπη για το σκοπό αυτό επιλέχτηκε ο σύλλογος "Άγιοι Θεόδωροι" στον οποίον θα προσφερθεί εξοπλισμός για να καλύψει τις ανάγκες λειτουργίας του.

ΣΤΟΧΟΣ Η ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΕΥΑΙΣΘΗΤΟΠΟΙΗΣΗ
Οι εκδηλώσεις εντάσσονται στην προσπάθεια πολιτικής ευαισθητοποίησης του ελληνικού λαού στο θέμα της Κύπρου. Είναι μία πάγια πολιτική των Κυπριακών κυβερνήσεων, στον αγώνα ανάκτησης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων η Κύπρος να θέλει δίπλα της τον ελληνικό λαό, ανέφερε σχετικά η πρόξενος, η οποία ερωτωμένη να σχολιάσει τις δηλώσεις του κ. Χριστόφια επανέλαβε αυτό που έγραφε και η διορθωτική δήλωση που είχε δημοσιευτεί λίγες ώρες μετά, "ο πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας δεν αναφέρθηκε σε διπλή εισβολή, αλλά σε πραξικόπημα της χούντας και της τουρκικής εισβολής που ακολούθησε του πραξικοπήματος. Αυτή είναι η πάγια θέση των εκάστοτε κυβερνήσεων της Κύπρου και αυτή ήταν και η δήλωση του προέδρου".
Αξίζει να σημειωθεί ότι στις αφίσες και τα προγράμματα που εξέδωσε το προξενείο για την εβδομάδα αιμοδοσίας τα 50 χρόνια Κυπριακής Δημοκρατίας αναγράφονται στα ελληνικά και τα τουρκικά. Αυτό το στοιχείο προβλέπεται από το Σύνταγμα της Κύπρου όπως αυτό διαμορφώθηκε το 1960 και τηρείται πιστά σε κάθε εκδήλωση των επίσημων φορέων της Κύπρου με σεβασμό σε όλους τους κατοίκους του νησιού.
XRONOS

1 σχόλιο:

  1. Πρεπει ,ειναι επιτακτικη αναγκη να δημιουργισουμαι τον Οργανισμο Χριστιανικης Διασκεσκεψης ΟΧΔ με την συμετοχει ολλων των Χριστιανικων κρατων με βασικο στοχο την διαδοση των Χριστιανικων αξιων , της χριστιανικης ιστοριας τεχνης και πολιτισμου και των Χριστιανικων συμφεροντων παγκοσμιως ,καθως και την μελετη της εμπειριας των χριστιανων σε σχεσει με της αλλες θρησκειες.ΤΑΛΩΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.