19/10/10

Προς κοινό Υπουργικό Συμβούλιο με το Ισραήλ

Το μοντέλο του κοινού Υπουργικού Συμβουλίου που υιοθετήθηκε με την Τουρκία προωθείται και στις σχέσεις μας με το Ισραήλ. Σε αυτή την απόφαση καταλήγουν οι δύο κυβερνήσεις όπως προκύπτει από τις συζητήσεις που είχε χθες στην Ιερουσαλήμ ο υπουργός Εξωτερικών κ. Δ. Δρούτσας με όλη την ισραηλινή ηγεσία και συγκεκριμένα:τον πρόεδρο Σιμόν Πέρες , τον πρωθυπουργό Βενιαμίν Νετανιάχου, τον υπουργό Εξωτερικών Αβιγκντορ Λίμπερμαν και τον υπουργό Αμυνας Εχουντ Μπάρακ.

Το συγκεκριμένο μοντέλο θεωρείται ο καλύτερος τρόπος για να προχωρήσει γρήγορα η ελληνοϊσραηλινή συνεργασία σε τομείς όπως ο Τουρισμός, η Ενέργεια, η Αμυνα και η Ασφάλεια. Το σχήμα πάντως θα είναι μικρότερο από αυτό του Ανωτάτου Συμβουλίου Συνεργασίας με την Αγκυρα.

Πάντως ήδη χθες υπεγράφη αεροπορική συμφωνία με την οποία αυξάνονται σε 21 οι πτήσεις κάθε πλευράς από την Ελλάδα προς το Ισραήλ και τούμπαλιν. Απελευθερώνονται επίσης οι πτήσεις τσάρτερ από το Ισραήλ προς τη χώρα μας, έπειτα και από τη σημαντική αύξηση του τουριστικού ρεύματος εφέτος.

Στις συναντήσεις του κ. Δρούτσα συζητήθηκαν και περιφερειακά ζητήματα όπως το Παλαιστινιακό και το πυρηνικό πρόγραμμα του Ιράν. Οι Ισραηλινοί εξέφρασαν ανησυχίες για την αυξανόμενη επιρροή της Τεχεράνης στον Λίβανο, ενώ και σε σχέση με την Τουρκία δεν εμφανίστηκαν αισιόδοξοι για ταχεία επιστροφή των διμερών σχέσεων σε πιο θερμό κλίμα. Σύμφωνα τέλος με πληροφορίες, ο κ. Νετανιάχου δεν αναμένεται, εκτός συγκλονιστικού απροόπτου, να έρθει στην Αθήνα την Παρασκευή για να συμμετάσχει στη Διάσκεψη για την Κλιματική Αλλαγή στη Μεσόγειο.
ΒΗΜΑ

9 σχόλια:

  1. >Το μοντέλο του κοινού Υπουργικού Συμβουλίου που υιοθετήθηκε με την Τουρκία<

    Προφανώς έχω χάσει συνέχειες. Πότε υιοθετήθηκε το παραπάνω Υ.Σ.; Τι μορφή και αρμοδιότητες έχει;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Με την Ρωσία να μην συνεργαστούμε, αλλά με το Ισραήλ ναι. Συνεργασία στους τομείς ΑΜΥΝΑΣ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ!!!! ΟΧΙ ΣΤΟΥΣ ΡΩΣΟΥΣ ΝΑΙ ΣΤΟΥΣ ΕΒΡΑΙΟΥΣ. ΤΗ ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ ΟΙ ΡΩΣΟΙ ΔΙΝΟΥΝ 100ΔΙΣ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΝΑΥΤΙΚΗ ΒΑΣΗ ΣΤΟ ΑΙΓΑΙΟ, ΟΙ "ΕΛΛΗΝΕΣ" -ΓΡΑΙΚΥΛΟΙ ΕΛΛΗΝΟΦΩΝΟΙ ΣΙΩΝΙΣΤΕΣ ΥΠΟΘΗΚΕΥΟΥΝ ΟΛΗ ΤΗ ΧΩΡΑ ΚΑΤΑΦΕΥΓΩΝΤΑΣ ΣΤΟ ΔΝΤ.

    ΣΙΩΝΙΣΤΕΣ ΚΥΒΕΡΝΟΥΣΑΝ ΚΑΙ ΚΥΒΕΡΝΟΥΝ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. @ 11:52 π.μ.

    >ΣΙΩΝΙΣΤΕΣ ΚΥΒΕΡΝΟΥΣΑΝ ΚΑΙ ΚΥΒΕΡΝΟΥΝ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ<

    Αν κυβερνούσαν την Ελλάδα "σιωνιστές", θα είχε τελείως διαφορετική από την σημερινή μορφή και πορεία. Δυστυχώς, φίλε, την κυβερνούν εθελόδουλοι και ανίκανοι και οι "σιωνιστές" ούτε το ένα είναι ούτε το άλλο.

    ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΠΑΝΤΕΣ, ΜΕ ΓΝΩΜΟΝΑ ΤΟ ΣΥΜΦΕΡΟΝ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. 19 Οκτωβρίου 2010 12:58 μ.μ.

    "Αν κυβερνούσαν την Ελλάδα "σιωνιστές", θα είχε τελείως διαφορετική από την σημερινή μορφή και πορεία"

    Ύπαγε οπίσω μου.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Mε τη Ρωσία, φίλε, ήδη συνεργάζεσαι στενότατα.
    Είπε ο Μεντβέντεφ τον Φλεβάρη, να δανειστούμε από το ΔΝΤ και την Διεθνή Τράπεζα και τσακίστηκε ο Πρωθυπουργός μας, να τον ευχαριστήσει. Άσε που ο Μεντβέντεφ έκανε και την προξενήτρα, και μίλησε για εμάς στην Διεθνή Τράπεζα. Προφανώς, για να μας περιποιηθεί καλά.

    Τελικά τα ελληνικά ΜΜΕ έχουν αποβλακώσει κάποιους εντελώς.

    At the start of a meeting with World Bank president Robert Zoellick, Russian president Dmitry Medvedev said: "I have just met with the Greek prime minister [George Papandreou] and I recommended that he turns to the IMF and the World Bank"

    http://www.thisislondon.co.uk/standard-business/article-23806255-eu-pressure-on-greece-helps-eurozone-government-bonds.do

    Galia

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Galia, έχεις δίκιο, αλλά ξεχνάς ότι ο Παπανδρέου δεν ζήτησε βοήθεια από τον Medvedev, πήγε για γενικόλογη συζήτηση.

    Και εσύ αν ήσουν στη θέση του θα έλεγες: ΗΠΑ και Ευρώπη σε ξεζούμισαν και αντί να έρθεις να μιλήσεις ξεκάθαρα, περιμένεις να σου την πέσω;

    切腹

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. 切腹

    Για να είμαι ειλικρινής, δεδομένων των κατά συρροήν ψευδών, δε μπορώ να πιστέψω κανέναν ισχυρισμό του Πρωθυπουργου μας.
    Μπορώ να πιστέψω, όμως, τo τί είπε ο Μεντβέντεφ.
    Και ως άσχετη στα οικονομικά, έχω δυο απορίες:

    Και καλά, εμάς δε μας βοήθησε η Ρωσία. Την Ισλανδία γιατί δεν τη βοήθησαν όταν ζητουσε δάνειο;
    Και άλλη μια απορία: όταν το 2009 (αν θυμάμαι καλά) το ΔΝΤ είχε δηλώσει ότι θα κυκλοφορήσει ομόλογα, η Ρωσία και η Κίνα δε δήλωναν ότι θα αγοράσουν για να έχουν μεγαλυτερο λόγο στις αποφάσεις του ΔΝΤ; Δεν βρίσκονται, λοιπόν, πίσω από το ΔΝΤ;

    Galia

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Galia έχεις και πάλι δίκιο και ας μην είσαι ειδική στα οικονομικά.

    Απαντήσεις:
    (1) Η Ισλανδία δεν θα αγοράσει 200 μαχητικά αεροσκάφη στα επόμενα 20 χρόνια.
    (2) Βεβαίως και βρίσκονται αλλά δεν είναι τα κύρια εργαλεία πολιτικής τους: είναι η ενέργεια και τα δολλαριακά διαθέσιμα αντίστοιχα.

    切腹

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.