19/10/10

Παραλίγο... διπλωματικό επεισόδιο από δράση χάκερ

Θύμα χάκερ έπεσε την προηγούμενη εβδομάδα η αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών κυρία Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου. Αγνωστοι παραποίησαν απάντησή της σε επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή του ΛΑΟΣ κ. Ι. Κοραντή σχετικά με την Τουρκία, με αποτέλεσμα να δημιουργηθεί κίνδυνος ακόμη και για διπλωματικό επεισόδιο.

Και αυτό καθώς στο κείμενο της απάντησης είχαν προστεθεί φράσεις εθνικιστικού ύφους και χαρακτηρισμοί για την Τουρκία μόλις μία εβδομάδα πριν από την επίσκεψη του τούρκου πρωθυπουργού Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στην Αθήνα στις 21-22 Οκτωβρίου.

Η υπόθεση βρίσκεται πλέον στα χέρια του Τμήματος Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, το οποίο αναζητεί τα ίχνη των χάκερ. Σύμφωνα με πληροφορίες, το παραποιημένο μήνυμα διαδόθηκε τόσο μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου όσο και μέσω της ιστοσελίδας Τwitter. Πώς στήθηκε όμως η απάτη;

Μετά την απάντηση της κυρίας Ξενογιαννακοπούλου εξεδόθη δελτίο Τύπου (σε τρεις γλώσσες, ελληνική, αγγλική και γαλλική) με την πρωτολογία και τη δευτερολογία της στην ερώτηση του κ. Κοραντή. Το πρόβλημα εντοπίστηκε όμως όταν την Παρασκευή το βράδυ έγινε η ίδια δέκτις μηνυμάτων από κυβερνητικούς αξιωματούχους που εν τω μεταξύ είχαν λάβει το παραποιημένο e-mail και τη ρωτούσαν τι συμβαίνει.

Οι χάκερ χρησιμοποίησαν μια διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου η οποία έμοιαζε ως η προσωπική της αναπληρώτριας υπουργού Εξωτερικών. Είχαν κρατήσει τον βασικό πυρήνα του κειμένου του δελτίου Τύπου αλλά είχαν αλλοιώσει την εισαγωγή και είχαν προσθέσει ένα μεγάλο κομμάτι στο τέλος με βαρείς χαρακτηρισμούς εθνικιστικού περιεχομένου. Μάλιστα οι χάκερ δεν είχαν ελέγξει, δείγμα και αυτό της βιασύνης τους, το πώς γράφει η κυρία Ξενογιαννακοπούλου το όνομά της με λατινικούς χαρακτήρες. Για αυτό και το είχαν γράψει λάθος. Το μήνυμα είχε ευρύτατη αποστολή, αλλά αρχικά εστάλη σε λίγους και κατόπιν προωθήθηκε σε περισσοτέρους.

Το συγκεκριμένο περιστατικό είναι το δεύτερο που «χτυπά» υπουργείο τις τελευταίες ημέρες. Είχε προηγηθεί η είσοδος χάκερ στις 10 Οκτωβρίου στην ιστοσελίδα του υπουργείου Δικαιοσύνης, οι οποίοι και ανήρτησαν σημαία της πρώην Γιουγκοσλαβικής Δημοκρατίας της Μακεδονίας. Πάντως οι τεχνικοί του υπουργείου Δικαιοσύνης αντελήφθησαν γρήγορα την «εισβολή» και ύστερα από περίπου 20 λεπτά επανέφεραν την ιστοσελίδα στην κανονική της μορφή.
ΒΗΜΑ
Σύμφωνα με νεότερες πληροφορίες από την Ασφάλεια Αττικής, από την έρευνα εντοπίστηκε στην Ελλάδα το ηλεκτρονικό ίχνος του δράστη.Αρμόδιοι αστυνομικοί μάλιστα εκφράζουν τη βεβαιότητα ότι ο χάκερ θα περάσει σύντομα το κατώφλι της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Αττικής.ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ

5 σχόλια:

  1. γράφει η κυρία Ξενογιαννακοπούλου το όνομά της με λατινικούς χαρακτήρες

    Πραγματική Ξενο-γιαννακοπούλου....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Από ηλιθιότητα άλλο τίποτα!!!!

    Είναι χάκερ αυτός που στέλνει e-mail με ένα κείμενο προς πολλούς παραλήπτες, από δικό του λογαριασμό που μοιάζει με κάποιον άλλο; Τότε όλοι μας χάκερ είμαστε!
    χαχαχαχαχαχα

    Καραγκιόζιδες, άσχετοι και τυχάρπαστοι που υπάρχουν...

    α, και να δουν τον ορισμό του χάκερ, του κράκερ ...
    αρκεί μία αναζήτηση στις μηχανές αναζήτησης.

    χάκερ.... χαχαχαχαχαχ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΣΤΟ ΑΓΝΩΣΤΟ ΣΤΡΑΤΙΟΤΗ ΘΑ ΠΡΟΣΚΥΝΗΣΗ Ο ΕΠΙΣΚΕΠΤΗΣ ΣΑΣ Ο ΜΕΜΕΤΗΣ ΠΟΥ ΘΑ ΦΕΡΕΤΑΙ... ΓΙΑ ΘΑ ΤΟΝ ΠΑΤΕ ΣΤΟ ΤΖΑΜΙ ΣΤΟ ΜΟΝΑΣΤΙΡΑΚΙ{ΔΗΛΑΔΗ ΕΚΛΗΣΕΙΑ ΕΙΝΑΙ ΕΚΕΙ ΑΛΛΑ ΤΟΥΣ ΑΛΛΑΞΑΤΕ ΤΟ ΧΤΙΣΙΜΟ ΚΑΙ ΤΟΝΟΜΑ } ΘΑ ΠΑΕΙ ΤΕΛΟΣ ΠΑΝΤΩΝ ΝΑ ΠΡΟΣΚΙΝΙΣΗ ..... ΤΩ ΑΓΝΩΣΤΩ ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Πώς θα γίνη βρε παιδιά, κάποιος από Σας τους νεώτερους που τα καταφέρνη να στείλουμε 2-3 χακερικά μυνήματα στα κουράδγια του ΔΝΤ κλπ της Τρόϊκας εδώ που να λέν π.χ. 'να πάν...', τέλος πάντων στον ακατονόμαστο ή 'κατά Ισραήλ' που λένε και νά'χη υπογραφή του Τζέφρι Μινέηκο ή του Καραγκιοζοφύρερ και της Κούβελους;
    +Απόστολος, ο gnostos [λατινιστί] για να μην με παραποιήσουν σαν την Ξυλαγκουρογιαννακωλοπούλου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΟΤΑ ΕΙΧΑΜΕ ΠΙΑΣΕΙ ΠΡΙΝ ΛΙΓΟ ΚΑΙΡΟ ΕΝΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΕΥΡΩΠΑΊΟ ΧΑΚΕΡ ΑΝΤΙ ΝΑ ΤΟΝ ΚΡΑΤΉΣΟΥΜΕ ΓΙΑ ΝΑ ΔΟΥΛΕΎΕΙ ΓΙΑ ΜΑΣ ΤΟΝ ΣΤΕΊΛΑΜΕ ΠΑΚΕΤΟ ΣΤΑ ΑΜΕΡΙΚΑΝΑΚΙΑ ΚΑΛΑ ΝΑ ΠΑΘΟΥΜΕ PUN.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.