27/10/10

Θα τους παίρνει το ΣΚΑΛΠ, και κάτω απο το νερό

Για πρώτη φορά η εταιρία Ευρωπαϊκή εταιρία κατασκευής βλημάτων MBDA, ανακοίνωσε ότι κατάφερε να πυροδοτήσει – εκκινήσει – πυραυλοκινητήρα, κάτω από το νερό.Η Γαλλο-αγγλο-γερμανο-ιταλικη σύμπραξη MBDAπου διαθέτει ορισμένα από τα κορυφαία πυραυλικά συστήματα στον κόσμο (exocet, albatross, Milan, mistral) ανακοίνωσε ότι στα μέσα Σεπτεμβρίου, πραγματοποίησε δοκιμαστική εκκίνηση του πυραυλοκινητήρα αρχικής ώθησης του βλήματος SCALP-NAVAL στην υποβρύχια έκδοσή του.

Η δοκιμή πραγματοποιήθηκε στην θαλάσσια περιοχή της Νορβηγίας σε «σημαντικό βάθος» όπως αναφέρει η ανακοίνωση σε κάποιο φιόρδ. Ό κινητήρας κάτω από το νερό «πήρε μπρος» και η καύση του κράτησε για αρκετά δευτερόλεπτα. Όλα αυτά έγιναν σε ομοίωμα του SCALP. Από αναλύσεις της δοκιμής που πραγματοποιήθηκαν προέκυψε πως ο πυραυλοκινητήρας συμπεριφέρθηκε σύμφωνα με τις προδιαγραφές στις ιδιαίτερες συνθήκες πίεσης, όπως και το μοντέλο υδροδυναμικής του βλήματος.

Η εταιρία προγραμματίζει η πρώτη επίσημη εκτόξευση της υποβρύχιας έκδοσης το SCALP – NAVAL, να πραγματοποιηθεί μέσα στο 2011. Τον Ιούνιο η MBDA πραγματοποίησε ένα πλήρες τέστ εκτόξευσης του βλήματος SCALP( επιφανείας – επιφανείας) από φρεγάτα και από το 2013 με αυτή την έκδοση θα στελεχωθούν οι φρεγάτες FREMM. Η υποβρύχια έκδοση του SCALP θα τοποθετηθεί καταρχήν στα υποβρύχια του Γαλλικού ναυτικού κλάσης Barracunda

Υπενθυμίζουμε ότι πυραύλους SCALP φέρουν και τα ελληνικά mirage 2000-5 και ενδέχεται να αποκτήσουμε και την έκδοση του βλήματος για τις φρεγάτες, εάν προχωρήσει το πρόγραμμα ναυπήγησης των 6 FREMM για το ΠΝ
http://www.onalert.gr

2 σχόλια:

  1. Ρε παιδιά είδε κανείς τον Σκαλ;


    2-4 Θαλαμοφύλαξ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Συγχωρέστε με δεν βρίσκω το μαιλ σας, για παράκληση προς αναδημοσίευση.

    Εθνική Τράπεζα Ελλάδος στα παιδιά μας: «την 28η Οκτωβρίου δεν εορτάζουμε το Έπος του ΄40 αλλά την "Ημέρα κινουμένων σχεδίων"» !!!

    http://anavaseis.blogspot.com/2010/10/28-40.html

    Για οποιαδήποτε πληροφορία
    byzantio@gmail.com
    anavaseis@gmail.com

    Με εκτίμηση

    Σπύρος
    Διαχειριστής http://anavaseis.blogspot.com/

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.