5/10/10

Σταλινικού τύπου προπαγάνδα από Χριστόφια

Tου Σταυρου Λυγερου
Δεν πρόκειται για άτυχη στιγμή. Ο Δημήτρης Χριστόφιας εννοούσε αυτό που είπε ενώπιον Αμερικανών εμπειρογνωμόνων για διεθνείς σχέσεις. Αντανακλά όχι κάποια τακτική σκοπιμότητα, αλλά τη στρατηγική του για το Κυπριακό. Γι’ αυτό και δεν προέβη σε διορθωτική δήλωση. Καθένας, βεβαίως, δικαιούται να έχει τις απόψεις του. Κανείς, όμως, δεν δικαιούται να κατακρεουργεί την πραγματικότητα για να υπηρετήσει το ιδεολόγημά του.

Από τη δεκαετία 1950, οι ελληνικές κυβερνήσεις έχουν διαπράξει βαρύτατα πολιτικά σφάλματα στο Κυπριακό. Δυστυχώς, για την ΑΚΕΛική ηγεσία, όμως, η Ελλάδα δεν εισέβαλε ποτέ στην Κύπρο. Ο Γεώργιος Παπανδρέου έστειλε την ελληνική μεραρχία στη Μεγαλόνησο σε συμφωνία με τη νόμιμη κυβέρνηση Μακαρίου και για να αποτρέψει τουρκική εισβολή. Το ενδεχόμενο εισβολής δεν ήταν θεωρητικό. Υπενθυμίζουμε ότι στην κρίση του 1964, η εισβολή ματαιώθηκε όταν ο πρόεδρος Τζόνσον απείλησε ευθέως την Αγκυρα.

Το δικτατορικό καθεστώς διέπραξε εθνικό έγκλημα σε βάρος του κυπριακού Ελληνισμού σε δύο δόσεις: απέσυρε την ελληνική μεραρχία και μερικά χρόνια αργότερα, με το πραξικόπημα, έδωσε την αφορμή στους Τούρκους να εισβάλουν. Το έγκλημα διεπράχθη από μη νομιμοποιημένη δημοκρατικά ελληνική κυβέρνηση και ως εκ τούτου δεν μπορεί να χρεωθεί στην Ελλάδα, νοούμενη ως συντεταγμένη πολιτεία του ελληνικού λαού. Ακόμα όμως κι αν κάποιος ταυτίσει αυθαιρέτως τη δικτατορία με την Ελλάδα και πάλι δεν μπορεί να μιλήσει για εισβολή της Ελλάδας.

Ο Χριστόφιας γνωρίζει την πραγματικότητα. Τη διαστρέφει, όμως, για να καλλιεργήσει το ιδεολόγημα της κυπριακής ταυτότητας. Προϋπόθεση γι’ αυτό, όμως, είναι η «αποελληνοποίηση» των Ελληνοκυπρίων. Γι’ αυτό μίλησε για εισβολή της Ελλάδας, γι’ αυτό εξαφανίζει τις ελληνικές σημαίες, γι’ αυτό προσπαθεί να «αποελληνοποιήσει» τα ελληνοκυπριακά εκπαιδευτικά προγράμματα.

Οι εθνικές ταυτότητες, όμως, είναι κάτι πολύ πιο βαθύ και ουσιαστικό από πολιτικές κατασκευές για να ακυρώνονται από έναν πρόεδρο. Γαλουχημένος στα νάματα του σταλινικού βολονταρισμού, ο Χριστόφιας νομίζει ότι η εθνική συνείδηση είναι μολυβιά για να τη σβήσει με τη γόμα της εξουσίας. Κι όλα αυτά, όταν έχει απέναντί του τον τουρκικό στρατό κατοχής, το τουρκοκυπριακό ψευδοκράτος του φανατικού εθνικιστή Ντερβίς Ερογλου και το πλήθος των Τούρκων εποίκων. Πώς τα αντιμετωπίζει; Αφήνει να εννοηθεί πως η λύση πρέπει να λαμβάνει υπόψη τα τουρκικά στρατηγικά συμφέροντα!

Αλλοτε, η «αγάπη» του ΑΚΕΛ για τους Τουρκοκύπριους «αδελφούς», υπαγορευόταν από τον κομμουνιστικό διεθνισμό. Σήμερα, υπαγορεύεται σε μεγάλο βαθμό από σκοπιμότητα. Μια λύση τύπου Ανάν, θα μετέτρεπε το ΑΚΕΛ σε κυρίαρχη πολιτική δύναμη, αφού θα εισέπραττε τη μεγάλη πλειοψηφία των τουρκοκυπριακών ψήφων, που σύμφωνα με το Σύνταγμα πρέπει να δίνονται σε ελληνοκυπριακά κόμματα. Δεν είναι, όμως, μόνο αυτό. Ο άλλοτε φανατικός κομμουνιστής Χριστόφιας έχει συνειδητοποιήσει ότι μόνο εάν συνεχίσει να ευθυγραμμίζεται με τα γεωπολιτικά συμφέροντα των Αγγλοαμερικανών, θα παραμείνει «αγαπημένο παιδί» τους.
http://www.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_kathpolitics_1_05/10/2010_1292787

12 σχόλια:

  1. K.Παπαδόπουλος: "Περήφανος γι' αυτό που έκανα" ...


    Έχει τη σημαία πάνω από τη μάνα του
    Κωνσταντίνος Παπαδόπουλος, 29 χρόνων, γυμναστής: «Μετά που με συνέλαβε η Αστυνομία την Κυριακή για παράνομη είσοδο στον αγωνιστικό χώρο του ΓΣΠ, πέρασα τη νύχτα της Κυριακής στο κρατητήριο του αστυνομικού σταθμού Λυκαβηττού, λες και ήμουν εγκληματίας και έκανα τη χειρότερη πράξη. Όμως δεν μετανιώνω γι’ αυτό που έκανα. Μόλις αντίκρισα το εθνικό μου σύμβολο, την ελληνική σημαία να καίγεται, ενστικτωδώς, χωρίς καν να το σκεφτώ, μπήκα στο γήπεδο προς την κατεύθυνση της βόρειας κερκίδας των φανατικών οπαδών της Ομόνοιας. Βέβαια δεν μπορούσα να μπω στην κερκίδα της Ομόνοιας με 4 χιλιάδες οπαδούς, που το μόνο που θα πετύχαινα ήταν να μου επιτεθούν εμένα. Απλώς έκανα μια κίνηση διαμαρτυρίας, δεν το σχεδίασα. Ξέρω ότι το άτομο που έκαψε την ελληνική σημαία δεν το έκανε αυτόβουλα· συνήθως προβαίνει σε τέτοιου είδους τραμπουκισμούς μετά που κάποιοι τον πληρώνουν.
    »Όλα αυτά που γίνονται στο δικαστήριο είναι για τα μάτια του κόσμου. Είμαι περήφανος γι’ αυτό που έκανα, αν δεν το έκανα θα τα είχα με τον εαυτό μου. Δηλαδή αν έβλεπα να καίνε την ελληνική σημαία, το εθνικό μου σύμβολο, και δεν αντιδρούσα, δεν θα τα είχα καλά με τον εαυτό μου. Για τα προκλητικά και υβριστικά πανό που ξεδιπλώνουν στην κερκίδα τους οι οπαδοί της Ομόνοιας, δεν τιμώρησε ποτέ κανένας, ούτε η ΚΟΠ ούτε η Αστυνομία, το συγκεκριμένο σωματείο. Πιστεύω ότι για το κάψιμο της σημαίας, ο ΑΠΟΕΛ αλλά και η Ομόνοια δεν πρέπει να μείνουν στα λόγια καταδίκης της πράξης. Έγιναν και στο παρελθόν τέτοιες αισχρότητες και δεν τιμωρήθηκε κανένας και γι’ αυτό συνεχίζονται».

    Ανδρέας Παπαδόπουλος, γυμναστής, πατέρας Κωνσταντίνου:
    «Ο γιος μου κατηγορείται για την είσοδό του στο γήπεδο σε μια στιγμή συναισθηματικής φόρτισης, βλέποντας το εθνικό του σύμβολο να καίγεται. Ξέρω ότι την ελληνική σημαία την έχει πάνω και από τη μάνα του. Γνωρίζω ότι το επίσημο ΑΠΟΕΛ έκανε αρκετά για να υπερασπίσει την πράξη του Κωνσταντίνου, αλλά περιμένουμε πολύ περισσότερα, αφού το ΑΠΟΕΛ πίνει νερό στο όνομα της ελληνικής σημαίας».

    «Δεν είχε καμιά επιθετικότητα»
    Μιχάλης Σταματάρης, δικηγόρος του Κωνσταντίνου Παπαδόπουλου: «Ο Κωνσταντίνος προέβη σε μια συναισθηματική αντίδραση της στιγμής, όταν μπήκε στο χώρο του γηπέδου για να διαμαρτυρηθεί για το κάψιμο της σημαίας. Όμως η πράξη του δεν είχε καμιά επιθετικότητα και δεν μπορούσε καν να πλησιάσει στο χώρο όπου καιγόταν η σημαία. Του είπαν οι αστυνομικοί να τους ακολουθήσει και τους ακολούθησε. Η όλη συμπεριφορά του έδειχνε ότι επρόκειτο για μια στιγμιαία αντίδραση».
    -Η είσοδος στο γήπεδο είναι παράνομη;
    -Ναι, αλλά η κάθε παρανομία στηρίζεται στα γεγονότα. Ένα αδίκημα μπορεί να προβλέπει πέντε χρόνια φυλακή και το δικαστήριο να μην καταδικάσει σε φυλάκιση το δράστη. Εξαρτάται από τα πραγματικά γεγονότα πάνω στα οποία θα βασιστείς για να επιβάλεις μια ποινή.
    Η δικηγορική μου γραμμή είναι η μη παραδοχή, διότι το να εισέλθεις στον αγωνιστικό χώρο, δεν σημαίνει ότι διαπράττεις και αδίκημα. Για να διαπράξεις αδίκημα μπαίνοντας στον αγωνιστικό χώρο, πρέπει να έχεις πρόθεση, έχουν σημασία οι προθέσεις σου. Θέλω λοιπόν να δω τις καταθέσεις των μαρτύρων της Αστυνομίας, τη μαρτυρία και του ιδίου».

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Εδω ειναι ολη η ουσια.
    Πως απο τον Γρηγορη ΑΥΞΕΝΤΙΟΥ,
    ΤΟΝ Καραολη και Δημητριου,
    που τους εξαφανησαν στο
    "ΦΥΛΑΚΙΣΜΕΝΑ ΜΝΗΜΑΤΑ"οι
    βαρβαροι καταχτητες,απο νεα
    παιδια ,ΜΑΘΗΤΕΣ ΤΟΥ ΤΟΤΕ
    ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ,που φλεγονταν απο
    Πατριωτισμο ,και για Ενωση με
    την ΜΗΤΕΡΑ ΠΑΤΡΙΔΑ,
    "ΤΗΝ ΜΑΝΑΓΗ",ΦΘΑΣΑΜΕ ΣΕ
    ΑΥΤΟ ΤΟ ΣΗΜΕΙΟ?
    Να ρωτησετε τους ΥΠΝΩΤΙΣΤΕΣ
    ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΟΥΣ
    ΗΓΕΤΕΣ ΤΗΣ ΚΥΠΡΟΥ ΚΑΙ ΔΥΣΤΥΧΩΣ
    ΚΑΙ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ,
    που διδαξαν μετα στα σχολεια,
    τον "ΚΕΜΑΛΙΣΜΟ".
    Αυτο το μεσο που τους διελυσε,
    το συστημα δηλαδη του
    εκτουρκισμου των Ελληνων της
    Κυπρου και της ΜΑΝΑΣΓΗΣ ΤΗΣ
    Ελλαδας.
    ΑΡΚΑΔΙΑ ΧΑΙΡΕ....
    ΚΥΠΡΟΣ ΧΑΙΡΕ..
    ΕΛΛΑΔΑ ΧΑΙΡΕ..γερος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Γραφει ο ιστορικος
    ΣΠΥΡΟΣ ΜΑΡΙΝΑΤΟΣ.[πρακτικα της
    Ακαδημιας Αθηνων,1961-συνεδριο,
    αποσπασμα.
    "Ο Ελληνικος αποικισμος της
    Κυπρου συνεβη περι το 1400 π.χ.
    η και ετια προτερον.Επομενως ηδη
    τοτε Ελληνες κατωκουν απο πολλου την Πελοποννησον,αφου ειναι γενικως
    παραδεκτον οτι η δ ι α λ ε κ τ ο ς
    των Κ Υ Π Ρ Ι Ω Ν ητο
    Α Ρ Κ Α Δ Ι Κ Η,
    Ως πρωτος ετονισεν ο μεγας
    Eduard meyer.Αλλ'οι Αρκαδες της
    ιστορικης εποχης [μετα το 1200 π.χ.] κατωκουν το κεντρον της
    Πελοποννησου και ησαν κατ'εξοχην
    χερσαιος λαος.Ηδη εις την Ιλιαδα
    ειναι γνωστη η απειρια των περι
    την θαλασσαν ,διοτι λαμβανουν
    μεν μερος εις την εκστρατειαν κατα
    της Τροιας υπο τον Αγαπηνορα,αλλα
    δια πλοιων,τα οποια παρεσχεν εις
    αυτους ο Αγαμεμνων.
    Τουτο και μονον το γεγονος ειναι
    αρκετον δια να αποδειξη οτι η
    μ ε τ α ν α σ τ ε υ σ ι ς των
    Αρκαδων εις Κυπρον εγινεν εις
    παλαιοτεραν εποχην,οποτε οι
    Αρκαδες πρεπει να ειχαν ακομη
    θαλασσισα συνορα.
    Ειναι ωσαυτως γνωστον οτι και ο
    Νεστωρ της Ιλιαδος κατοικει εις
    μιαν θαλασσιαν περιοχην,οπου εχει
    εχθρους τους Επιεοις και τους
    Αρκαδες.Τοιαυτη χωρα ητο μονον
    η Τριφυλια μετα της περιοχης του
    Αλφειου ,συμπεριλαμβανομενης και της Πισατιδος
    και συνεχιζει ο ΜΑΡΙΝΑΤΟΣ
    ...Αρχειον ΑΜΑΡΝΑΣ.
    Οτι η συνδεσις της Κυπριακης
    Αλασιας προς το Αλησιον της
    Αρκαδιας και τους Αλασυεις...
    Παυσανια Αρκαδικα 5,2
    "...Αγαπηνωρ δ'ο Αγκαιου ...
    ηγησατο Αρκασιν....
    επιγενομενος χειμων Αγαπηνορα
    και το Αρκαδων ναυτικον κατηνεγκεν
    ες ΚΥΠΡΟΝ ΚΑΙ ΠΑΦΟΥ τε ΑΓΑΠΗΝΩΡ
    εγενετο ΟΙΚΙΣΤΗΣ και της
    Αφροδιτης κατεσκευασατο εν
    Παλαιπαφω το ιερον ....
    παρα Κυπριων τιμας ειχεν εν
    Γολγοις καλουμενω χωριων">

    Κυριε Προεδρε της Κυπριακης
    Δημοκρατιας,ολους μας γεννησαν
    οι γονεις μας,κανεις δεν ηλθεν
    με παρθενογενεσιν...
    Αλλοι λαοι,αλλα και η δικη μας
    Δεσποτες,μας διδασκουν την
    Παλαια Διαθηκη.Γιατι αραγε εμεις
    οι ΕΛΛΗΝΕΣ δεν ειχαμε ΠΡΟΓΟΝΟΥΣ?
    ΧΑΙΡΕ ΜΑΝΑΓΗ.
    ΑΡΚΑΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Εδώ, ο κ. Λυγερός, κάνει τον Χριστόφια κυριολεκτικά με τα ρεπανάκια.....!

    Γνωρίζει καλά τι γράφει, άλλως τε είναι ο συγγραφέας του βιβλίου "Κύπρος - Στα όρια του Αφανισμού", που το συνέγραψε ...... το 1993 (Νέα Σύνορα Λιβάνης), 11 χρόνια πριν σκάσει μύτη το διαβόητο και εκπονηθέν απο διεστραμμένους εγκεφάλους Σχέδιο Ανάν!

    Με κάτι τέτοιες ιδεοληψίες και ιδεολογήματα και δογματικούς φανατισμούς, καταστρέφει ο Χριστόφιας την Κύπρο, πριονίζοντας ταυτόχρονα το κλαδί που ... κάθεται!

    Όσο τον θυμάμαι να αποκαλεί τον Ταλάτ, το γνωστό φερέφωνο της Άγκυρας, "Σύντροφο", με πιάνει αναγούλα!

    Τα καλά και συμφέροντα και η Πατρίδα, για τον χονδρό Χριστόφια με τον ανύπαρκτο σβέρκο, κάτι τέτοιο αποτελεί βλασφημία!

    Συγχαρητήρια Καυκάσιε για την ανάρτηση!

    Φιλικά
    Ευμένης ο Καρδιανός

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Για Χριστοφια
    Αλλο διπλωματια και αλλο προδοσια.
    Δεν ειναι η Κυπρος το χωραφι του πατερα του για να την διαχειριστει
    με τον δικο του τροπο τωρα που βρηκανε πετρελαιο στην περιοχη αυτη.Να το χαιρεται και να ευημερησει αλλα η Κυπρος ειναι αιματοβαμμενη και οι Ελλαδιτες πληρωνουν χρονια τα "σπασμενα "της γειτονιας της Κυπρου με την Τουρκια. Χωρις το Ελληνικο Κρατος
    τωρα ο καθε χριστοφιας θα ητανε γιουσουφακι στον πρωτο τυχοντα τουρκο και θα μιλουσε μονο τουρκικα
    και θα κοιτουσε προς την Μεκκα σε θεση γονυπετη.Εκτος και αν του αρεσει.
    Χριστοφια
    Η ιστορια συνεχιζει να γραφεται και δεν σταματα σε καμμια γεωτρηση για πετρελαιο.Θα σε καταταξει και εσενα εκει που ανηκεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Αδέλφια Κύπριοι, όπως έχει δείξει η ιστορία, ο Τούρκος δεν έχει μπέσα. Ποτέ να μην τον εμπιστεύεστε, γιατί ο απώτερος στόχος της Τουρκίας είναι ο πλήρης εκτουρκισμός της Κύπρου. Γι΄αυτό και οι Τούρκοι κρατάνε τόσο στρατό στην Κύπρο.

    Αν θέλανε οι δύο κοινότητες να ζήσουν ειρηνικά οι Τούρκοι θα έπαιρναν τον τούρκικο στρατό. Από τότε που ιδρύθηκε η Κυπριακή Δημοκρατία, η Τουρκία ήθελε το διαμελισμό του νησιού και μελλοντικά τον συνολικό εκτουρκισμό του νησίου.

    Και όταν χρειαστεί, η Ελλάδα θα πρέπει να είναι πραγματικά κοντά στην Κύπρο και να την σώσει.

    Φυσικά αυτό θα γίνει όταν αλλάξουν μυαλά και οι κυβερνήσεις εδώ στην Ελλάδα και πραγματικό αρχίσουν να εφαρμόζουν το Ενιαίο Αμυντικό Δόγμα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Φίλε Σάββα, θεωρώ το παραπάνω άρθρο ως το καλύτερο που έχει συγγράψει ο υπόψη συγγραφέας. Το ερώτημα που ανακύπτει όμως είναι γιατί κατόπιν όσων έχουν συμβεί μέχρι τώρα, ο Α/ΓΕΕΦ δεν έχει υποβάλει την παραίτησή του; Φαίνεται ότι τα ριάλια είναι εξόχως ελκυστικά. Για να είμαι όμως ειλικρινής συνεχίζω να εκτιμώ τον κυρ Πέτρο.
    CIATICTINOC

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. H μυτη του Χριστοφια λεει πολλά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. λες να ειναι μπολσεβικος? μπαααα...δεν νομιζω

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. "Ανώνυμος είπε...
    Εδώ, ο κ. Λυγερός, κάνει τον Χριστόφια κυριολεκτικά με τα ρεπανάκια.....!"

    ΦΙΛΕ ΑΝΩΝΥΜΕ, ΣΥΜΦΩΝΩ ΑΠΟΛΥΤΑ!!!


    Κωνσταντίνος Ν. (Πάτρα)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Με αφορμή το θαυμάσιο άρθρο του κ. Λυγερού παρακαλώ μοιραστείτε μαζί μου κάποιες σκέψεις που έγραψα πριν από ένα χρόνο.

    Η επιλογή της Κύπρου από τον κ. Γεώργιο Α. Παπανδρέου σαν πρώτου κράτους στο οποίο επραγματοποίησε επίσημη επίσκεψη υπό την ιδιότητά του σαν Πρωθυπουργός της Ελλάδος εμπεριέχει και συμβολισμό και σημασία .
    Επειδή όμως κινδυνεύει να σκιαστεί η ελπίδα που προβάλλει πίσω από αυτήν την επίσκεψη, από την δήλωσή του στην Κωνσταντινούπολη για την ανάγκη «να ελευθερώσουμε την Κύπρο από τις Μητέρες Πατρίδες», επιθυμώ να κάνω κάποια σχόλια, με τον οφειλόμενο βεβαίως σεβασμό στην υπευθυνότητα του Πρωθυπουργού της Ελλάδος που επιπλέον έχει και μακράν εμπειρία σαν Υπουργός Εξωτερικών.

    Η Ελληνική προέλευση και συνέχεια της Κύπρου για τουλάχιστον τρεις χιλιάδες χρόνια, δεν μπορεί να αμφισβητηθεί από κανέναν. Και ο πλέον κακόπιστος και απληροφόρητος εύκολα μπορεί να πεισθεί γι’ αυτά, από την ίδια γλώσσα, θρησκεία, έθιμα καθώς και την κοινή συμμετοχή σε κάθε μορφή αγώνος.
    Στην μακραίωνα αυτή Ελληνική πορεία παρενεβλήθησαν πέντε σχεδόν αιώνες κατοχής και τυραννίας από την Τουρκία. Ακόμη όμως και κατά τη διάρκεια αυτής της δοκιμασίας δεν εκάμφθη το φρόνημα και ο Ελληνικός χαρακτήρας των Κυπρίων. Υπάρχουν σοβαρές επιστημονικές εργασίες που αποδεικνύουν ότι ένας αριθμός Ελλήνων κάτω από ποικίλες συνθήκες και καταπιέσεις αναγκάστηκε να εξισλαμισθεί. Οι μαρτυρίες και οι αποδείξεις αυτής της ιστορικής πραγματικότητας ήταν ανιχνεύσιμες και χειροπιαστές μέχρι πριν από λίγες δεκαετίες.
    Από το 1974 και μετά την εισβολή όμως επεδιώχθη αφ’ ενός η βίαιη μετακίνηση πληθυσμών και αφετέρου μαζική μεταφορά εποίκων από την Τουρκία με σκοπό να εμφανίζεται αμιγώς «τουρκικό» το κατεχόμενο τμήμα της Κύπρου.
    Παρά ταύτα μετά από μακρά επίμονη και επίπονη προσπάθεια η Κυπριακή Δημοκρατία στο σύνολό της έγινε πλήρες και ισότιμο μέλος της Ευρωπαϊκής Ενώσεως.
    Αναφερόμενοι στην προηγούμενη ιστορία και πορεία της Κύπρου σε κάθε φάση ανιχνεύουμε την σχέση Μητέρας Πατρίδος της Ελλάδος προς ολόκληρη την Κύπρο. Εσχάτως ανεκάλυψε και η Τουρκία ανάλογη δήθεν σχέση προς το κατεχόμενο τμήμα της Κύπρου.
    Όλοι ξέρουμε, ότι, από κάθε φυσιολογικό τοκετό γεννάται ένα αρτιμελές παιδί. Σαν τέτοια ενιαία και αρτιμελής είναι η Κύπρος για την Ελλάδα και την ιδιότητα αυτή την τίμησε και την διατήρησε δια μέσου των αιώνων. Αλλά και η Ελλάδα παρά τις κατά καιρούς μεμψιμοιρίες και γκρίνιες ακόμα κι αν έκανε λάθος πολιτικές ή τακτικές κινήσεις, επετέλεσε στο ακέραιο τον ιστορικό της ρόλο σαν Μητέρα Πατρίδα. ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΤΟ ΟΤΙ Η ΚΥΠΡΟΣ ΕΙΧΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΣΑΝ ΦΑΡΟ ΠΡΟΣΑΝΑΤΟΛΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΠΗΓΗ ΕΜΠΝΕΥΣΕΩΣ, ΑΡΚΕΙ ΓΙΑ ΝΑ ΔΙΚΑΙΩΘΕΙ ΤΕΛΟΛΟΓΙΚΑ Ο ΙΣΤΟΡΙΚΟΣ ΤΗΣ ΡΟΛΟΣ.
    Ερχόμαστε τώρα στον υποτιθέμενο «μητρικό» ρόλο της Τουρκίας. Πως είναι δυνατόν να προβάλει αυτή την ιερή ιδιότητα όταν η σχέσις της άρχισε με βιασμό της κόρης εσυνεχίσθη με διαμελισμό του σώματός της και ακολούθως εγκατάσταση σφετεριστών; Και τι προοπτική και μέλλον μπορεί να προσφέρει στο παιδί; Η απάντηση είναι ανέχεια, σκοτάδι και εξευτελισμό.
    Φτάνουμε λοιπόν στην σημερινή κατάσταση, με την Κύπρο και την Ελλάδα στην Ευρωπαϊκή Ένωση και την Τουρκία, με το παράσημο του βιαστού και κατοχικού καταπιεστή τμήματος της Κύπρου, να θέλει να παίξει τον ρόλο της καλής μητέρας και να επιβάλει όρους για να συμπράξει με την Ευρώπη.
    Τώρα ήλθε η ώρα που Ελλάδα και Κύπρος αδελφωμένες να σφυρηλατήσουν την ισχυρή τους παρουσία στην Ευρωπαϊκή Ένωση και να συμβάλλουν στη συνέχιση της παραδόσεως του Ελληνισμού να φωτίζει την Ευρώπη.
    Αλλά και η Ευρώπη να δείξει επιτέλους ότι δεν είναι δυνατόν να υπάρχει κράτος που καταπατεί τμήμα μέλους της.
    Η αποχώρηση του στρατού κατοχής και των εποίκων είναι μονόδρομος και μόνη ελπίδα για τους διπλά καταπιεσμένους Τουρκοκύπριους να απολαύσουν τη στοργή και τα αγαθά της Ενωμένης Ευρώπης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. 6 Οκτωβρίου 2010 3:43 μ.μ.
    Μπραβο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.