21/10/10

Εφεδροι καταδρομείς για άσκηση στην Αυστρία

ΣΤΗΝ ΑΣΚΗΣΗμε την επωνυμία «Grenadier 2010» που διοργάνωσε ο αυστριακός στρατός στην περιοχή Μarwiesen, συμμετείχε και ομάδα του Παγκύπριου Συνδέσμου Εφέδρων Καταδρομέων. Στην άσκηση συμμετείχαν τριάντα έξι συνολικά τριμελείς ομάδες από την Αυστρία, τη Γερμανία, τη Φινλανδία, τη Σουηδία, τη Δανία, την Ολλανδία, την Ελβετία, την Τσεχία, το Ηνωμένο Βασίλειο, τις Ηνωμένες Πολιτείες, την Ιταλία και την Ελλάδα.

Το πρόγραμμα αφορούσε άσκηση προσαρμογής σε υπόθεση παροχής ανθρωπιστικής βοήθειας και στρατιωτική υποστήριξη σε υπηρεσίες των Ηνωμένων Εθνών σε μια φανταστική χώραόπου επενέβησαν δυνάμεις του ΟΗΕ μετά από εθνοφυλετικές συγκρούσεις και προσπάθεια ανεξαρτητοποίησης ενός τμήματος της χώρας.

Κατά την εξέλιξη της άσκησης πραγματοποιούνταν παραλλήλως σχολεία φορητού οπλισμού και εκπαίδευσης σε λύση και αρμολόγηση, χειρισμό και διαδικασίες στο πεδίο των StG 77 (Steyer ΑUG), Ρ80 (Glock17), ΡΑR88 (CarlGustaf), Steyer SSG679 και ΜG3. Τα υπόλοιπα αντικείμενα αφορούσαν σε εκπαίδευση υποβολής αίτησης πυρών πυροβολικού, Πρώτων Βοηθειών μάχης και αμφίβιων επιχειρήσεων.

Στις επιτυχούσες ομάδες, μεταξύ των οποίων και η κυπριακή, απονεμήθηκε το τρόπαιο Εdelweiss. Η ομάδα του Παγκύπριου Συνδέσμου Εφέδρων Καταδρομέων, αποτελούμενη από τους Νίκο Νικολάου, Χρίστο Μητροφάνους και Βασίλειο Χιώτη κατέλαβε πολύ υψηλή θέση και εξαίρετη βαθμολογία.
ΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΟΣ

8 σχόλια:

  1. Ο ΕΛΛΗΝΑΣ ΠΑΝΤΑ ΤΑ ΚΑΤΑΦΕΡΝΕΙ ΝΑ ΠΡΟΚΡΗΘΕΙ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. "ΕΛΛΗΝΕΣ ΘΑ ΕΙΠΕΙ ΔΥΟ ΚΑΙ ΔΥΟ
    ΤΕΣΣΕΡΑ ΣΤΗ Γ Η .ΟΧΙ ΔΥΟ ΚΑΙ ΔΥΟ
    ΕΙΚΟΣΙ ΔΥΟ ΣΤΟΝ ΟΥΡΑΝΟ"
    ΔΗΜ.ΛΙΑΝΤΙΝΗΣ[ΓΚΕΜΑ]
    ΑΡΚΑΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΤΙ ΥΠΟΝΟΕΙΣ???????????
    ΟΛΟΙ ΑΔΕΛΦΙΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΡΕ ΚΑΡΑΓΚΙΟΖΗ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ευτυχώς που υπάρχει και το Εφεδρο Δυναμικό,που με δικά του έξοδα και κόπο συντηρείται και μάλιστα σε επίπεδο ευρωπαϊκών και παγκοσμίων απαιτήσεων. Ναι οι εκάστοτε υπουργοί αμυνας το έχουνε στο απ'εξω..... ΤΙΜΗ ΚΑΙ ΔΟΞΑ ΣΤΗΝ ΕΦΕΔΡΕΙΑ,ΠΟΛΙΤΕΣ-ΟΠΛΙΤΕΣ.Από την Θεσσαλονίκη Α.Λ (με μετακίνηση σε νησί του ΒΑ Αιγαίου).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. "ΚΑΡΑΓΚΙΖΗΔΕΣ ΝΑ ΠΕΙΣ ΤΟΥΣ
    ΚΥΒΕΡΝΗΤΕΣ ΣΟΥ ,ΠΟΥ ΕΙΠΑΝ ΟΤΙ
    Η ΕΛΛΑΔΑ ΕΙΣΕΒΑΛΕ ...ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ.
    ΟΙ ΚΥΠΡΙΟΙ ΤΗΝ ΑΡΚΑΔΙΑ ΤΗΝ ΛΕΝΕ
    "ΜΑΝΑΓΗ".
    ΚΟΜΑΝΤΟΣ ΤΟΥ 1974 1η ΜΑΛ[Γ ΜΑΚ].

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ΣΤΗΝ ΑΣΚΗΣΗ ΠΗΡΑΝ ΜΕΡΟς Κ ΕΛΛΗΝΕς Κ Η ΛΕΦΕΔ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗς ΠΟΥ ΗΤΑΝ Κ ΣΥΝΔΙΟΡΓΑΝΩΤΡΙΑ Κ ΠΗΓΕ ΣΤΗΝ ΑΥΣΤΡΙΑ ΜΕ ΔΥΟ ΛΕΜΒΟΥς,,,,,Κ 20 ΑΤΟΜΑ ΕΚΑΝΕ ΕΠΙΣΗς Κ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΒΡΑΔΙΑ ΜΕ ΠΟΛΥ ΕΠΙΤΥΧΙΑ........Κ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΓΙΑ ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ Ε! ΕΤΣΙ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΞΕΧΝΙΟΜΑΣΤΕ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ναι, να μην ξεχνιόμαστε : Η ΛΕΦΕΔ ηταν συνδιοργανώτρια,στα αλήθεια, όχι μούφες και ηταν μια πετυχημένη παρουσία.ΤΙΜΗ ΚΑΙ ΔΟΞΑ ΣΤΗΝ ΕΦΕΔΡΕΙΑ. ΠΟΛΙΤΕΣ-ΟΠΛΙΤΕΣ.Από την Θεσσαλονίκη Α.Λ (με μετακίνηση σε νησί του ΒΑ Αιγαίου)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Πραγματικα τα αδελφια μας απο την ΚΥΠΡΟ εκαναν πολυ καλη παρουσια και εδειξαν το επιπεδο καθως και την οργανωση τους μιας και ητανε ομαδες εφεδρων που απο τον καιρο της ''ειρηνης''εκπαιδευονται για να ΞΕΚΩΛΙΑΣΟΥΝ τους τουρκαλαδες οταν θα ερθει εκεινη η ωρα.Τους εχω δει πολλες φορες στους πανελληνιους αγωνες που καποτε οργανωνε ο ΠΣΕΕΔ(δυστυχως τον τελευταιο τον οργανωσε το2005)και στους ''ΟΝΗΣΙΛΟΥΣ'' 03,06 αν και δεν μας εχουν τιμησει με την παρουσια τους σε ''ΜΑΚΕΔΟΝΟΜΑΧ''μεχρι στιγμης και ειλικρινα επιθυμω να με αξιωσει ο θεος να πολεμησω στο πλαι τους στην αιματοβαμενη ΚΥΠΡΟ μας(οπου ειχα την τιμη να παω νηπια και πρωτη δημοτικου οντας γιος στρατιωτικου).

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.