21/10/10

Ρηξικέλευθη πρόταση απο τον Ταγίπ Ερντογάν για την βελτίωση των Εσόδων του Ελληνικού Κράτους

Σε προηγούμενη παράθεση μας αναφερθήκαμε στην ιδέα του συμβούλου του Έλληνα πρωθυπουργού Τομμάζο Παντόα Σκιόππα για επιβολή ενός ευρωπαϊκού ΦΠΑ με στόχο την μείωση των συνεισφορών των κρατών μελών και την άμεση μεταφορά των χρημάτων από τους φορολογούμενους των κρατών-μελών στο ευρωπαϊκό κέντρο.

Ταυτόχρονα ο Κος Παπαχελάς σε άρθρο του στην Καθημερινή μας ενημερώνει πώς η Τουρκία, και μαζί της και ο Ταγίπ Ερντογάν, έχουν αλλάξει παρά πολύ τα τελευταία χρόνια. Ότι εκπέμπει αυτοπεποίθηση ως ηγέτης, ότι οι Τούρκοι οικονομικοί επιχειρηματίες φέρονται σαν να εκπροσωπούν μια μεγάλη αναδυόμενη δύναμη και ότι αλλάζει ή Τουρκία ως χώρα μέσα από την οικονομική άνοδο

Το Ιστολόγιο μας μετά από συστηματική και επίπονη προσπάθεια κατάφερε να εντοπίσει μια σημαντική οικονομική πρόταση που φέρει ο Τούρκος πρωθυπουργός Ταγίπ Ερντογάν και θα αναλύσει στον Ελληνα Πρωθυπουργό Κο.Γιώργο Παπανδρέου κατά την Διάσκεψη για την Κλιματική Αλλαγή στη Μεσόγειο που θα πραγματοποιηθεί στην Αθήνα σε λίγες μέρες.Η Πρόταση αυτή αποτελεί μια καινοτόμο ιδέα και μπορεί να συμβάλει τα μέγιστα στην βελτίωση των Εσόδων του Ελληνικού Κράτους.

Η πρόταση αυτή δεν είναι κάτι νέο έχει εφαρμοστεί κατά τον 16ο αιώνα, στην προνομιούχο (TOTE) νήσο Χίο,όπου η οθωμανική αρχή δεν άφηνε ευκαιρία που θα μπορούσε να της αποφέρει φόρους.

Γιατί λοιπόν να εξαιρεθούν οι χήρες;

Όσες είχαν χάσει τον άντρα τους νέες, αν στη συνέχεια δεν παντρεύονταν για να κάνουν παιδιά, αν δεν μετείχαν δηλαδή στην τεκνοποιία της κοινότητας, τιμωρούνταν με την υποχρεωτική καταβολή ειδικού φόρου για την αποχή που ονομαζόταν από τους ντόπιους "αργομουνιάτικο".

5 σχόλια:

  1. Μη τα φωνάζετε αυτά γιατί μπορεί να το σκεφτούν να το επαναφέρουν σαν νόμο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ατυχέστατο χρονικά το παράδειγμα για την "προνομιούχο" Χίο τον καιρό της Τουρκοκρατίας, αλλά ταυτόχρονα και ειρωνικά αντιφατικό.

    "Προνομιούχος" τότε, πλημμυροπαθής και μισοκατεστραμένη σήμερα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Η υπεροχή σου και μεσα απο το χιουμορ. Γιατι το χιουμορ ειναι ο συντομοτερος δρομος για την καρδια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Γούστο έχει πράγματι. Ομως καλού-κακού, ας λάβουμε υπ΄όψη και την παρατήρηση της Χριστίνας...
    Ελίνα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΒΥΘΙΣΤΕΙ ΣΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ.
    ΟΣΟ ΚΑΘΟΝΤΑΙ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΧΩΡΑ.

    ΕΙΝΑΙ ΑΝΑΓΚΑΙΟ ΝΑ ΥΠΑΡΞΕΙ ΑΛΛΑΓΗ ΣΥΣΧΕΤΙΣΜΩΝ ΤΕΤΟΙΑ ΠΟΥ ΝΑ ΦΟΒΙΣΕΙ ΤΙΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΕΣ ΕΛΙΤ ΚΑΙ ΤΩΝ ΔΥΟ ΧΩΡΩΝ, ΘΕΤΟΝΤΑΣ ΘΕΜΑ ΣΤΑΘΕΡΟΤΗΤΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΡΧΙΑ ΤΟΥΣ ΣΤΙΣ ΔΥΟ ΧΩΡΕΣ.

    ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΤΡΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.