1/10/10

Πόσο να απολογηθούμε, λοιπόν, ΕΛΔΥΚάριοι αδελφοί μας;

Αν η Ελλάδα έκανε εισβολή στην Κύπρο, γιατί οι ΕΛΔΥΚάριοι πολέμησαν κατά του Τούρκου εισβολέα; Δεν έπρεπε να συνταχθούν μαζί του για να αποτελειώσουν την Κυπριακή Δημοκρατία; Χωρίς την ΕΛΔΥΚ, η Λευκωσία σήμερα θα ήταν κατεχόμενη και η ΑΚΕΛική Ελένη Μαύρου δεν θα ήταν Δήμαρχος. Ο Δ. Χριστόφιας και το ΑΚΕΛ, ελαυνόμενοι από τα κομμουνιστικά τους σύνδρομα και αγκυλώσεις, ποτέ δεν θεώρησαν την Ελλάδα ως το αδελφικό στήριγμά μας. Εμείς, όμως, θα φωνάξουμε δυνατά στους Έλληνες αξιωματικούς και στρατιώτες: Εσείς, είστε τα αδέλφια μας! Εσάς αγαπούμε! Και εσάς τιμούμε! Ενάντια στους τουρκολάγνους που μας κυβερνούν.

Με τον Σάββα Ιακωβίδη
ΟΔΥΝΗ. Οργή. Απελπισία. Απόγνωση. Λύπη. Ντροπή. Αυτά τα συναισθήματα συνέχουν την πλειοψηφία των Ελλήνων του τόπου κι εμάς, μετά την ανεκδιήγητη αναφορά του Προέδρου Χριστόφια, ότι οι λεγόμενες Μητέρες-Πατρίδες έκαναν και οι δύο εισβολή στην Κύπρο. Αυτή η ανιστόρητη αλλ’ ενσυνείδητη τοποθέτηση του Δ. Χριστόφια έγινε ενώπιον Αμερικανών και ξένων διπλωματών, ακαδημαϊκών, ειδικών και δημοσιογράφων. Ο Πρόεδρος προσκλήθηκε να μιλήσει στο Brookings Institution, μια πασίγνωστη αμερικανική δεξαμενή σκέψης, στην οποία συνήθως προσκαλούνται ξένοι αρχηγοί κρατών και κυβερνήσεων, πρωθυπουργοί, υπουργοί και άλλες προσωπικότητες. Κάποιος όφειλε να προειδοποιήσει τον Δ. Χριστόφια ότι δεν μπορούσε να πάει για… κουνουσμά. Όφειλε να πει μερικά σταράτα πράγματα: Ότι η Κυπριακή Δημοκρατία είναι κατεχόμενη από μια χώρα που φιλοδοξεί να ενταχθεί στη χορεία των πολιτισμένων κρατών. Ότι η Τουρκία παραβιάζει τα ανθρώπινα δικαιώματα όλων των νόμιμων κατοίκων του νησιού και ότι οι Κύπριοι δικαιούνται να απολαμβάνουν των θεμελιωδών ελευθεριών όπως όλοι οι άνθρωποι.

Αντ’ αυτών, ξεφούρνησε το προσβλητικό ότι και η Ελλάδα, όπως η Τουρκία, έκανε εισβολή στην Κύπρο. Με μια μονοκοντυλιά, ο Πρόεδρος κατεδάφισε την πολιτική, που όλοι οι Πρόεδροι ακολουθούσαν εδώ και 36 χρόνια. Αθώωσε και δικαιολόγησε την τουρκική εισβολή. Και συνέτριψε όλη την επιχειρηματολογία, που θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί κατά της Τουρκίας. Απορούμε: Γιατί ο Ερντογάν καθυστερεί να αποστείλει συγχαρητήριο και ευχαριστήριο τηλεγράφημα στον Δ. Χριστόφια, αφού με τη δήλωσή του αποενοχοποιεί πλήρως την Τουρκία του εγκλήματος της εισβολής; Υπάρχει, όμως, η άλλη, τραγική διάσταση των προεδρικών δηλώσεων. Είναι η καθύβριση της Ελλάδας και ο χαρακτηρισμός της, ενώπιον ξένου ακροατηρίου και η εξίσωσή της με τον Αττίλα. Εισβολική χώρα η Ελλάδα, κατά τον Πρόεδρο, όπως ακριβώς και η Τουρκία. Και «λεγόμενη Μητέρα-Πατρίδα». Πρώτα η ανιστόρητη βρισιά κατά της Ελλάδας κι ύστερα η προσπάθεια συντριβής αιώνων ονείρων και ελπίδων γενεών και γενεών Ελλήνων της Κύπρου για τη Μητέρα Ελλάδα.

Σε μια πρωτοφανή αποστροφή της κουβέντας που έκανε, ο Πρόεδρος είπε και τούτα τα ανεκδιήγητα: «Αγαπώ τους Τουρκοκυπρίους κι αυτό δεν είναι λόγια». Απορία-πρόκληση: Γιατί καμία φορά δεν είπε ότι οι Έλληνες είναι αδελφοί του; Γιατί καμία φορά δεν είπε ότι τους αγαπά; Βεβαίως, ο καθείς και η τουρκολαγνία του, αλλ΄ ο Δ. Χριστόφιας δεν νομιμοποιείται να καθυβρίζει τις θυσίες, τα αίματα και τους ηρωικούς θανάτους τόσων Ελλήνων αξιωματικών και στρατιωτών, που έδωσαν τη ζωή τους, υπερασπιζόμενοι την ελευθερία και την ακεραιότητα της Κύπρου. Ως Έλληνες αυτού του δύστηνου τόπου, ντρεπόμαστε και οργιζόμαστε για την προσβλητική και υβριστική αναφορά του Προέδρου κατά της Ελλάδας. Περισσότερο, όμως, νιώθουμε οδύνη και απελπισία, επειδή διέγραψε τις θυσίες τόσων παλληκαριών και αξιωματικών της ΕΛΔΥΚ, στις μέρες της τουρκικής εισβολής.

Αν η Ελλάδα έκανε εισβολή στην Κύπρο, γιατί οι ΕΛΔΥΚάριοι πολέμησαν κατά του Τούρκου εισβολέα; Δεν έπρεπε να συνταχθούν μαζί του για να αποτελειώσουν την Κυπριακή Δημοκρατία; Χωρίς την ΕΛΔΥΚ, η Λευκωσία σήμερα θα ήταν κατεχόμενη και η ΑΚΕΛική Ελένη Μαύρου δεν θα ήταν Δήμαρχος. Ο Δ. Χριστόφιας και το ΑΚΕΛ, ελαυνόμενοι από τα κομμουνιστικά τους σύνδρομα και αγκυλώσεις, ποτέ δεν θεώρησαν την Ελλάδα ως το αδελφικό στήριγμά μας. Εμείς, όμως, θα φωνάξουμε δυνατά στους Έλληνες αξιωματικούς και στρατιώτες: Εσείς, είστε τα αδέλφια μας! Εσάς αγαπούμε! Και εσάς τιμούμε! Ενάντια στους τουρκολάγνους που μας κυβερνούν.

8 σχόλια:

  1. Στα πλαισια του ξεπουληματος της Κυπρου και της Ελλαδας εντασεται αυτη η ρητορικη απο Ελληνοφωνες με σκοπο να σπασουν την εναντιωση του κυπριακου λαου στο επερχομενο δημοψηφισμα ενος νεου σχεδιου Αναν.Θα προσπαθησουν να αδυνατισουν τη θεληση του Ελληνισμου σπερνοντας τη διχονοια προβοκατορικα για να κοροιδεψουν εναν λαο.Αντισταθειτε και μην ψηφισετε ποτε κατι λιγοτερο απο τις προσδοκιες σας γιατι τιποτα δεν εχετε να χασετε αντιθετα εχετε πολλα να κερδισετε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. "επειδή διέγραψε τις θυσίες τόσων παλληκαριών και αξιωματικών της ΕΛΔΥΚ, στις μέρες της τουρκικής εισβολής"

    Αυτό κ. Ιακωβίδη με πονάει περισσότερο από όλα. Πως να νοιώθουν λέτε οι γέροντες γονείς των θυσιασμένων Ελλήνων στρατιωτών και αξιωματικών, οι γυναίκες τους τα παιδιά τους;
    Θα μου πείτε, εδώ η Ελλάδα δεν τους τίμησε ποτέ, ως να σκοτώθηκαν σε τροχαίο, θα τους τιμήσει ο προδότης ο Χριστόφιας;

    Λίγο όμως πριν πω στον εαυτό μου "στα τσακίδια, αγνώμονες Κύπριοι" έρχεται η φωνή σου και βάζει πάλι τα πράγματα στη θέση τους. Η φωνή της άλλης Κύπρου, της ελληνικής, της δικής μας Κύπρου.

    "Εμείς, όμως, θα φωνάξουμε δυνατά στους Έλληνες αξιωματικούς και στρατιώτες: Εσείς, είστε τα αδέλφια μας! Εσάς αγαπούμε! Και εσάς τιμούμε! "

    Κρατήστε γερά αδελφοί Κύπριοι γιατί έρχονται άνεμοι και πολλά μποφόρια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Για διαβάστε ρε παιδιά τι γράφει ετούτος ο αξιωματικός

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ο λαός της Ελλάδας ψήφισε Παπανδρέου και ο κυπριακός Χριστόφιας,αμφότεροι έχουν μια τάση στην βαρυκοϊα για οτιδήποτε εθνικό και επιβραβεύουν οτιδήποτε ξένο...και μετά μου μιλάτε πάντα "για ο τάδε και οι τάδε θέλουν να μας κάνουν έτσι";ε τότε ή τακατάφεραν ήδη και είμαστε πολύ βόδια ή όντως είμασταν ανέκαθεν έτσι!Εν προκειμένω η ανοχή των Κυπρίων στο Χριστόφια είναι παροιμιώδης και πραγματικά δεν νομίζω ότι τους κάνει πράγματα που δεν τους αρέσουν ή ότι τους κατσικώθηκε όπως λένε κάποιοι ή ότι άλλα θέλει ο κόσμος!Με τέτοια που κάνει αυτός εκεί θα έπρεπε ο κόσμος να είναι όλη την ώρα στον δρόμο αλλά...

    Υ.Γ. Τα ίδια ισχύουν και για δω αλλά εδώ όμως το όνειρό μας είναι πραγματικότητα:η πασοκάρα να κερδάει,ο γιος τους Αντρέα μας και τίποτα άλλο...οπότε silence!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Εξαιρεικά ρομαντικό το κείμενο και δεν σώζει την τιμή της κατάστασης!προφανώς και η βούληση των Κυπρίων είναι άλλη,μα ούτε μία σοβαρή και μαχόμενη αντίδραση δεν υπήρξε στις απαράδεκτες ενέργειες Χριστόφια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Δυστηχως η θυσια της ΕΛΔΥΚ δεν μπορει να μετριασει το αισθημα προδοσιας που νιωθουν απο 74' και μετα οι Κυπριοι. Καναμε χοντρα σφαλματα στην υποθεση της Κυπρου . Τους εγκαταλειψαμε εμμεσα ή αμμεσα τι σημασια εχει η ζημια εγινε.Η θεση του απλου λαου εναντι των στρατιωτων μας τουλαχιστων πριν εικοση χρονια ηταν ψυχρη εως επιθετικη το ξερω απο τα λεγομενα του αδερφου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Όσο και να μας βρίζουν οι σταλινικοί στην Κύπρο,δεν μπορούμε να τους εγκαταλείψουμε,είναι Έλληνες και η αγάπη μας για τους Αδελφούς μας είναι δεδομένη!
    Εφιάλτης-Ιωαννίδης-Μητσοτάκης-ΓΑΠ-Χριστόφιας,δυστυχώς "Έλληνες" και αυτοί,ασήμαντοι.
    Ποιός γνωρίζει τον Αλευρομάγειρο,τον Λιγουδιστιανό,τον Παπαχατζόπουλο;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Θα έρθει μια μέρα, που τα αδέλφια μας οι Κύπριοι (από όλα τα κόμματα της Κύπρου) θα ξυπνήσουν, και θα ζητήσουν την Ελλάδα να τους αγκαλιάσει και πάλι και να τους σώσει από τον Τούρκο.

    Τότε είναι που η Ελλάδα θα πρέπει να είναι έτοιμη και θα πρέπει να βηθήσει την Κύπρο άμεσα με όλες της τις δυνάμεις και με σωστή οργάνωση αυτή την φορά, και όχι όπως έγινε το 1974. Τότε που η Ελληνική Κυβέρνηση εγκατέλειψε την Κύπρο και τους αγωνιστές της προβάλλοντας το επιχείρημα: "Η ΚΥΠΡΟΣ ΕΙΝΑΙ ΜΑΚΡΙΑ" της τότε ηγεσίας της, δηλ. τόσο της στρατιωτικής όσο και στη συνέχεια της πολιτικής ηγεσίας της μετά την 24η Ιουλίου του 1974.
    Ας μην ξεχνάμε ότι η 2η εισβολή (ΑΤΤΙΛΑΣ ΙΙ) έγινε στις 15 Αυγούστου του 1974.

    Γιατί αδέλφια Κύπριοι, όπως έχει δείξει η Ιστορία, πρέπει να ξέρετε ότι ο Τούρκος δεν έχει μπέσα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.