22/10/10

Συμβαίνουν και αλλού! Είχαν χάσει στις ΗΠΑ τους κωδικούς των πυρηνικών πυραύλων!


«Χαμένοι» οι κωδικοί για πυρηνικούς πυραύλους επί προεδρίας Κλίντον
Οι κωδικοί για την εκτόξευση πυρηνικών είχαν χαθεί επί προεδρίας του Μπιλ Κλίντον, υποστηρίζει απόστρατος αξιωματικός.
Ένας πρώην ανώτατος αξιωματικός του αμερικανικού στρατού υποστηρίζει σε βιβλίο που έγραψε ότι οι κωδικοί που απαιτούνται για την εκτόξευση πυρηνικών πυραύλων είχαν χαθεί από το Λευκό Οίκο την εποχή που ήταν πρόεδρος ο Μπιλ Κλίντον.
Ο απόστρατος στρατηγός Χιού Σέλτον γράφει στα απομνημονεύματά του, που τιτλοφορούνται «Χωρίς Δισταγμό: Η Οδύσσεια ενός Αμερικανού Πολεμιστή» ότι η κάρτα που περιείχε τους κωδικούς ήταν «εξαφανισμένη» για πολλούς μήνες, μέχρι που ένας σύμβουλος παραδέχτηκε τελικά πως είχε χαθεί.
Η κάρτα, που την αποκαλούν και «μπισκότο», αναγράφει τον κωδικό που χρειάζεται για να ανοιχτεί ο χαρτοφύλακας όπου φυλάσσονται άλλοι κωδικοί, απαραίτητοι για την εκτόξευση πυρηνικών πυραύλων. Ο χαρτοφύλακας πρέπει να βρίσκεται πάντα κοντά στον πρόεδρο και να φρουρείται από έναν αξιωματικό του στρατού.
Ο Σέλτον υποστηρίζει ότι η κάρτα χάθηκε κάποια στιγμή το 2000.
Ανά τακτά χρονικά διαστήματα οι κωδικοί της κάρτας πρέπει να ανανεώνονται. Σε δύο περιστάσεις υπάλληλοι του Λευκού Οίκου είπαν στους στρατιωτικούς ότι δεν μπορούσαν να αλλάξουν την κάρτα επειδή την είχε ο πρόεδρος ο οποίος βρισκόταν σε μια συνάντηση και δεν μπορούσαν να τον διακόψουν. Αργότερα όμως, παραδέχθηκαν ότι η κάρτα είχε χαθεί
www.kathimerini.gr με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

2 σχόλια:

  1. Το άκουσα χθες βράδυ στις «ειδήσεις» (ο Θεός να τις κάνει) και νομίζω ότι είναι μάλλον μπαρούφα.

    α) Τους κωδικούς των πυρηνικών, απ’ όσο γνωρίζω, τούς έχει κάθε πρόεδρος κρεμασμένους στον λαιμό του και τούς παραδίδει, αν χρειασθεί, στον αντιπρόεδρο και μόνο παρουσία μαρτύρων.

    β) Είναι δυνατόν να παραμένουν χαμένοι οι κωδικοί «επί πολλούς μήνες» (!!!) και να μην έχουν ακυρωθεί και αντικατασταθεί; Και τι θα γινόταν αν χρειάζονταν τα πυρηνικά στο διάστημα αυτό; Εδώ σού κλέβουν την πιστωτική και αμέσως σπεύδεις να την ακυρώσεις, για να μην της γίνει χρήση και θα είχαν χαμένους τους κωδικούς των πυρηνικών και θα κοιμόντουσαν ήσυχοι;

    Να υπάρχει και λίγο μέτρο λογικής.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Οι κωδικοί υποτίθεται ότι βρίσκονται μέσα στον μαύρο χαρτοφύλακα που κρατά πάντα ένας από την συνοδεία του εκάστοτε Προέδρου των ΗΠΑ.

    Στον μόνο πρόεδρο που είχαν κρεμάσει κάτι στον λαιμό ήταν ο Μπούς ο νεώτερος.
    Στο περιλαίμιο υπήρχε πινακιδάκι με το όνομά του και το τηλέφωνο του αφεντικού του στο Παγκόσμιο Εβραϊκό Συμβούλιο που εδρεύει στις ΗΠΑ.

    Επίσης, μαύρος χαρτοφύλακας συνόδευε και τον Κωστάκη Καραμανλή με όλα τα τηλέφωνα από τις χασαποταβέρνες της Αττικής.
    Τώρα τον έχει παραλάβει ο αντιπρόεδρος Θ. Πάγκαλος !!!

    Πληροφορίες διασταυρωμένες !!!

    τζιμης

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.