22/10/10

"Τα ελληνικά μαχητικά σταμάτησαν τις πτήσεις στο Αιγαίο",λένε οι Τούρκοι!


ΜΑΝΩΛΗΣ ΚΩΣΤΙΔΗΣ
H τουρκική φιλοκυβερνητική εφημερίδα SABAH, στο πρωτοσέλιδο της με τίτλο « Διάλειμμα στις αερομαχίες στο Αιγαίο» ισχυρίζεται ότι τις τελευταίες ημέρες δεν έχει γίνει καμία αερομαχία μεταξύ τουρκικών και ελληνικών μαχητικών πάνω στο Αιγαίο, λόγω της επίσκεψης του Ερντογάν στην Αθήνα.
Η Sabah γράφει ότι «τα ελληνικά μαχητικά από τις 14 Οκτωβρίου όπου ανακοινώθηκε η επίσκεψη του τούρκου πρωθυπουργού στην Αθήνα, έχουν πάψει να πετούν και να «παρενοχλούν» τα τουρκικά μαχητικά, που πραγματοποιούν εκπαιδευτικές πτήσεις στο Αιγαίο. Οι παρενοχλήσεις αυτές, συνήθως γίνονται με την δικαιολογία της παραβίασης του εναέριου χώρου».
Η τουρκική εφημερίδα υποστηρίζει ότι τις τελευταίες ημέρες τα ελληνικά μαχητικά απλώς παρακολουθούν τις εκπαιδευτικές πτήσεις των τουρκικών μαχητικών και δεν κάνουν καμία πτήση για να τα εμποδίσουν και χαρακτηρίζει αυτή τη κίνηση «η ειρήνη του Ερντογάν στο Αιγαίο»!
Η Sabah συμπεράνει ότι αυτή είναι μια κίνηση για να ηρεμήσουν τα νερά στο Αιγαίο πριν την επίσκεψη του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στην Ελλάδα.
Σύμφωνα με την τουρκική εφημερίδα από την 1η Ιανουαρίου του 2010 τα ελληνικά μαχητικά παρενόχλησαν 385 φορές τα τουρκικά F-16 πάνω στο Αιγαίο και αυτό είχε κόστος στην ελληνική οικονομία που έφτασε τα 7 εκατομμύρια Ευρώ. Οι τούρκοι αναφέρουν πως στο διάστημα 2000-2009 τα ελληνικά μαχητικά απογειώθηκαν 19888 φορές και το κόστος των παρενοχλήσεων έφτασε τα 444 εκατομμύρια Ευρώ.

5 σχόλια:

  1. Μόνο πτήσεις σταμάτησαν; θα τα πουλήσουμε κι από πάνω για να πληρώσουμε μισθούς πρανινοφρουρών, συντάξεις, εφ άπαξ και λοιπά "κεκτημένα αφισσοκολλήσεων"......

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ο λόγος που σταμάτησαν είναι άλλος... Κάνουν οικονομία στα καύσιμα και αφήνουν τους Τούρκους να αλωνίζουν. Ας ρωτησουν και κανένα πιλότο...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Αντε τώρα - αγαπητέ SITALKIS - να πας να βρεις εύκαιρον τούρκο πιλότο της Τουρκ Χαβά Κουβετλερί Πατισερί Κονφισερί (μας πήρανε φαλάγγι!) ... για να τον ρωτήσεις σχετικά επί του σοβαρού αυτού θέματος [μάλιστα κατ' ευθείαν στα τούρκικα, αφού πλέον έχουμε γίνει εξπέρ στο κονουσμάκ με τα τόσα τούρκικα σήριαλ στην ελληνική (???) TV]!!! AFERIM QUE BRAVO ΜΑΣ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Κατι μου λέει οτι αυτά τα τούρκικα σήριαλ είναι εβραικές παραγωγές στην Τουρκία που τις παίρνει και τις προβάλει και το εδώ δίκτυο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Μην πιστεύετε την Τουρκική προπαγάνδα που διοχετευεται εντέχνως από ελληνικά "κανάλια" (τηλεοπτικά και μη...).

    Στην Πάτρα όπου διαμένω, τα Blk52+ ADV μας "χαιρετάνε" σχεδόν κάθε μέρα μαζί με τα Α-7. Όντως η κατάσταση είναι δύσκολη αλλά είπαμε.... με μέτρο ρε "μεμέτηδες"... Εσείς θα μας σώσετε δηλαδή; Πώς την έχετε δει τελικά; Θα έρθετε εσείς που ακόμα στα Άδανα μετακινείστε με κάρα και πουλάτε χασισέλαιο να μας σώσετε οικονομικά;

    Με εκτίμηση,

    Κωνσταντίνος Ν. (Πάτρα)

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.