19/10/10

Επίθεση ανταρτών στο Κοινοβούλιο της Τσετσενίας

Τρομοκρατική επίθεση από καμικάζι στο Κοινοβούλιο της ρωσικής Δημοκρατίας της Τσετσενίας στο κέντρο της πρωτεύουσας Γκρόζνι σημειώθηκε, νωρίτερα σήμερα το πρωί, με τουλάχιστον δύο νεκρούς, σύμφωνα με ρωσικά πρακτορεία ειδήσεων.
«Την ώρα που προσέρχονταν οι βουλευτές με τα οχήματά τους, εισήλθε στο χώρο της Βουλής και ένα ΙΧ με τρομοκράτες. Ένας εξ' αυτών ανατινάχθηκε επιτόπου και άλλοι δύο ή τρεις εισέβαλαν στο κτήριο του Κοινοβουλίου. Ακολούθησαν πυροβολισμοί», μετέδωσε το ΡΙΑ-Νόβοστι, επικαλούμενο πηγή στις τοπικές αρχές ασφαλείας.

Για αρκετά λεπτά στην περιοχή ακούγονταν πυρά αυτομάτων όπλων, που τώρα έχουν σταματήσει, σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες.
Νωρίτερα, είχαν μεταδοθεί συγκεχυμένες πληροφορίες για πυροβολισμούς εντός του Κοινοβουλίου της Δημοκρατίας, που έλαβαν μάλιστα χώρα και στο γραφείο του προέδρου της Βουλής, σύμφωνα με ορισμένες μαρτυρίες.
Για την επίθεση στη Βουλή έχει ενημερωθεί ο υπουργός Εσωτερικών της Ρωσίας Ρασίντ Νουργκαλίεφ, ο οποίος βρίσκεται στο Γκρόζνι.
Το κτήριο της Βουλής έχει εκκενωθεί και η περιοχή έχει αποκλειστεί, ενώ συγκεντρώνονται ισχυρές δυνάμεις ασφαλείας. Σύμφωνα με το ΡΙΑ-Νόβοστι, βρίσκεται σε εξέλιξη επιχείρηση για την «εξόντωση των τρομοκρατών».
Οι τελευταίες πληροφορίες αναφέρουν ότι υπάρχει επίθεση και στο υπουργείο Γεωργίας. Όπως μεταδίδει το πρακτορείο Interfax, το επεισόδιο βρίσκεται σε εξέλιξη. Το ίδιο πρακτορείο μετέδωσε επίσης ότι όλοι οι αντάρτες που πραγματοποίησαν την επίθεση στο κοινοβούλιο της Τσετσενίας σκοτώθηκαν από τις κυβερνητικές δυνάμεις.
tovima.gr

1 σχόλιο:

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.