13/10/10

Καταναλώνουμε ό,τι παράγουμε! Ας αρχίσουμε έτσι την αναγέννηση της χώρας!!!

90 «βαριές υπογραφές» και εγένετο το «Κίνημα Πολιτών»

Αροτρα

«Θέλουμε να ενθαρρύνουμε τους πολίτες να αγοράζουν ελληνικά προϊόντα, αλλά και τους επιχειρηματίες να συνδράμουν σε αυτό κάνοντας τα προϊόντα τους ανταγωνιστικά», τόνισε η κ. Μπέη, υπερνομάρχης Αθηνών - Πειραιώς και μια εκ των πρωτεργατών της πρωτοβουλίας.
Αντίδοτο στην οικονομική κρίση της Ελλάδας και στην ύφεση, που μαστίζει την αγορά, επιχειρούν να προσφέρουν 90 προσωπικότητες από τον επιχειρηματικό, ακαδημαϊκό, συνδικαλιστικό και καλλιτεχνικό κόσμο της Ελλάδας, που μπαίνουν κάτω από τη «σημαία» του συνθήματος «Ντύνομαι, τρώω, κάνω τουρισμό ελληνικά» και συγκροτούν το «Κίνημα Πολιτών (καταναλώνουμε ό,τι παράγουμε)».
Η πρωτοβουλία παρουσιάστηκε σε συνέντευξη Τύπου στον Δικηγορικό Σύλλογο Αθηνών από τους βασικούς πρωτεργάτες και μέλη της συντονιστικής επιτροπής, την υπερνομάρχη Αθηνών - Πειραιώς, Κωνσταντίνα Μπέη, τον πρ. πρύτανη του ΕΜΠ, Κώστα Μουτζούρη, τον πρόεδρο της ΓΣΕΕ, Γιάννη Παναγόπουλο, τον πρόεδρο της ΓΣΕΒΕΕ, Δημήτρη Ασημακόπουλο, τον πρόεδρο της ΕΣΕΕ, Βασίλη Κορκίδη, και τον πρόεδρο του ΔΣΑ, Δημήτρη Παξινό. Η πρωτοβουλία απευθύνεται σε όλους τους Έλληνες και στοχεύει, μέσω της ανακύκλωσης του εισοδήματος, στη διατήρηση των θέσεων εργασίας.
«Θέλουμε να ενθαρρύνουμε τους πολίτες να αγοράζουν ελληνικά προϊόντα, αλλά και τους επιχειρηματίες να συνδράμουν σε αυτό κάνοντας τα προϊόντα τους ανταγωνιστικά», τόνισε η κ. Μπέη εξηγώντας ότι «όλοι μπορούμε να λειτουργήσουμε με την ευθύνη, που μας αναλογεί, να αλλάξουμε συνήθειες και να στηρίξουμε την ελληνική οικονομία».
«Χώρες, όπως η Αργεντινή, κατέδειξαν ότι πέρα από τους συνδικαλιστικούς αγώνες είναι σημαντικές οι πρωτοβουλίες, που ενισχύουν τον κοινωνικό ιστό, την ντόπια παραγωγή και την κοινωνική αλληλεγγύη», είπε ο κ. Παναγόπουλος, προσθέτοντας ότι οι Έλληνες μέσα από το καταναλωτικό μοντέλο, που είχαν τις τελευταίες δεκαετίες, έχασαν τον προσανατολισμό τους και σήμερα πρέπει να τον ξαναβρούν, βοηθώντας ταυτόχρονα και τις 993.000 ελληνικές επιχειρήσεις, εκ των οποίων 82% απασχολούν λιγότερα από 20 άτομα και κατά συνέπεια τις θέσεις εργασίας που πλήττονται άμεσα από την οικονομική ύφεση.
«Στόχος» -όπως εξήγησε ο ίδιος- «είναι να δημιουργήσουμε ένα κίνημα ενεργών πολιτών που αν συνδυαστεί με όλες τις συνδικαλιστικές οργανώσεις θα μπορεί να επιβάλει κανόνες και στην ίδια την αγορά».
Ο κ. Ασημακόπουλος από την πλευρά του, σημείωσε πως «πρέπει να αλλάξουμε καταναλωτική και επαγγελματική κουλτούρα, διότι το μεγάλο πρόβλημα, όταν θα μηδενίσουμε το έλλειμμα, θα είναι αν έχουμε λύσει και το θέμα της ανταγωνιστικότητας της ελληνικής οικονομίας» και επισήμανε ότι «δεν πρέπει να μιλάμε για εξωστρέφεια, αλλά να κοιτάξουμε πώς θα συνδέσουμε την εσωτερική αγορά της χώρας μας με τον Έλληνα παραγωγό». Εξήγησε, δε, ότι «ποιότητα και αναλογικότητα στην τιμή είναι οι δύο βασικές προϋποθέσεις», τονίζοντας ότι «η μάχη είναι πολύπλευρη και θα χρειαστεί και τη συμβολή του κράτους τουλάχιστον με συμβουλευτικές υπηρεσίες».
Στη σημασία του εξορθολογισμού των τιμών των ελληνικών προϊόντων, αλλά και την αναδιάρθρωση της παραγωγής, επικέντρωσε ο κ. Μουτζούρης, επισημαίνοντας ότι «ο Έλληνας πολίτης μπορεί και πρέπει να απευθύνεται σε καλά ελληνικά προϊόντα κάθε είδους, ακόμη και πολλά ελληνικά πανεπιστήμια για μεταπτυχιακές σπουδές, καθώς ο ακαδημαΪκός είναι και αυτός ακόμη ένας χώρος που πλήττεται ιδιαίτερα από την οικονομική κρίση».
«Σήμερα βλέπουμε να πυκώνουν οι φωνές για έναν κοινωνικό «πατριωτισμό"», είπε ο κ. Κορκίδης και πρόσθεσε ότι πρέπει να στηριχθεί η ελληνική μικρομεσαία επιχειρηματικότητα ξεκινώντας από την παραγωγή. «Πρέπει να μας προβληματίσει το γεγονός ότι στην Ελλάδα, παράγουμε, π.χ. ελληνικά παπούτσια κατά 30%, ενώ εισάγουμε το 70%. Όσο για την κατανάλωση του Έλληνα ετησίως, υπολογίζεται στα 180 δισ. ευρώ εκ των οποίων τα 9 δισ. «πετιούνται» για προϊόντα «μαιμού"», τόνισε.
Τη σημασία του να γίνει το Κϊνημα Πολιτών ένα κίνημα αλληλεγγύης, τόνισε ο κ. Παξινός, εξαίροντας την πρωτοβουλία, η οποία, όπως υποσχέθηκαν οι πρωτεργάτες της, «θα εξελιχθεί σε πανελλήνια εκστρατεία με συγκεκριμένους στόχους και βήματα».
www.kathimerini.gr με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

12 σχόλια:

  1. ΔΣΑ: "Να απαλειφθούν από το Μνημόνιο οι όροι που θίγουν τα κυριαρχικά μας δικαιώματα"
    06-10-2010 16:57:28
    "Δυστυχώς προτού αλέκτωρ φωνήσαι τρις, αποδείχθηκε ότι οι εκ του βήματος της Βουλής τοποθετήσεις του Πρωθυπουργού περί εκχωρήσεως κυριαρχικών μας δικαιωμάτων, δεν ήσαν απλά ρητορικά, σχήματα. Η δανειακή σύμβαση, που υπέγραψε η χώρα μας -ιδρύοντας νομικό προηγούμενο και για μελλοντικούς δανεισμούς μας-, αναγνώρισε μεταξύ άλλων το δικαίωμα στους συγκεκριμένους δανειστές μας σε περίπτωση που δεν ικανοποιηθούν, να προβούν σε αναγκαστική εκτέλεση εις βάρος της δημόσιας περιουσίας, αδιακρίτως αν πρόκειται για στοιχεία της πολιτιστικής μας κληρονομιάς (όπως η Ακρόπολη), μέσα αναγκαία για την εθνική μας άμυνα (όπως τα οπλικά μας συστήματα), δημόσια κτήρια (όπως η Βουλή), κοινόχρηστοι χώροι (πλατείες, δρόμοι), σε αντίθεση δηλαδή με ό,τι συμβαίνει με τους λοιπούς δανειστές και τους ίδιους τους Έλληνες πολίτες. Με άλλα λόγια όσα ίσχυαν ως προς το ακατάσχετο της δημόσιας περιουσίας, ανατρέπονται και δη υπέρ των αλλοδαπών δανειστών, χωρίς κανέναν περιορισμό."
    http://www.defencenet.gr/defence/index.php?option=com_content&task=view&id=14698&Itemid=131

    Ως το Μνημόνιο μπορούσαμε να χρεοκοπήσουμε χωρίς τον κίνδυνο της κατάσχεσης της Δημόσιος περιουσίας από τους δανειστές μας.
    Με το Μνημόνιο το χρέος μας μετατρέπεται σε ενυπόθηκο με ενέχυρο την χώρα.Σε μερικά χρόνια η Ελλάδα (και οι υδρογονάνθρακες της) θα ανήκει στην Τρόϊκα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ας μας βοηθησει η κ.Μπεη στα πιο κατω.
    Το ι.χ. που οδηγει ειναι απο Ελληνικα χερια η μηπως η βενζινη και το πετρελαιο του καλοριφερ της
    η μηπως οι Γαλλικες κολωνιες και κρεμες που φοραει η μηπως οι αλουμινενιες συρομενες στην βιλλα της η μηπως οι τηλεορασεις που την ενδιαφερουν,το κινητο της,τα αεροπλανα που θα γυριζει για την πελατεια της τζαμπα η τελος οι σιλικονες ,ξερει αυτη ποιες σιλικονες.Δεν αφηνενετε τις παπαριες
    και τις μ.....ς για να παρετε ψηφο απο τα κοροιδα,αντε στο δ......λο
    ολοι σας απατεωνες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Με τα δάνεια του Μνημονίου υποθηκεύουμε την χώρα.Η δημόσια περιουσία θα περιέλθει στούς δανειστές μας.
    Γιατί δεν λένε την αλήθεια οι πολιτικοί?
    30 χρόνια καταχρέωσαν την χώρα και τώρα την υποθηκεύουν, την δίνουν ενέχυρο.Αίσχος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Η λύση λέγεται "δασμοί" στα εισαγόμενα προιόντα. Όταν οι Ευρωπαίοι λένε το 2014 θα κοπούν οι επιδοτήσεις εμείς πρέπει να απαντούμε θα αυξηθούν οι δασμοί. Όπως στα αυτοκίνητα, κι ας μας βάζουν πρόστιμα. Όταν μιά χώρα έχει ελάχιστες εξαγωγές σε σχέση με τις εισαγωγές τις και δεν βάζει δασμούς στα εισαγώμενα προιόντα είναι σαν κάποιος να χει πληγή που αιμοραγεί και δεν την κλείνει, αλλά λέει θα τρώω συκώτι για να ανέβει ο αιματοκρίτης μου.
    ΧΩΝΕΨΤΕ ΤΟ. ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΠΟΙΗΣΗ ΘΑ ΠΕΙ ΜΙΣΘΟΛΟΓΙΟ ΚΙΝΕΖΟΥ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ.
    Τα Εθνικά κράτη (οσο έχουν ακόμη σύνορα) μπορούν να βάλουν φόρους για να προστατέψουν τους πολίτες τους και τις κατακτήσεις τους.
    Βαρυές υπογραφές...και τρίχες.

    Παγκοσμιοποιημένο και αφύλακτο πρόβατο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. - Μετά σοκ… νά ’ρθει «σόκ», σ’ αρχηγούς τροϊκάδες,
    «κ ι ν η θ ε ί τ ε * γ ε ρ ά»… και ξηλώστε «γιακάδες»…

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Η λυση ειναι μια.Γουδι για τους 300 και το συναφι τους και ολα λυνονται ,και τα χρεη και τα ενεχυρα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. @13 Οκτωβρίου 2010 10:05 π.μ.

    Κατασκευάζουμε στην Ελλάδα αυτοκίνητα και κινητά ρε, φιλαράκι; Τι μπούρδες είναι αυτές που λες; Αν κατασκευάζαμε θα τα αγοράζαμε.
    Μανταλάκια φτιάχνουμε; μανταλάκια θα αγοράσουμε. Τζην φτιάχνουμε; Τζην θα αγοράσουμε. Άμα έρθει η ώρα να φτιάξουμε και δορυφόρους θα πάρουμε κανά δυο.

    ΥΓ Αλουμινένια κουφώματα όντως φτιάχνουμε όπως φτιάχνουμε και κουζίνες και άλλα πολλά. Ψάξ'το λίγο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Η λύση είναι η Εκκλησία της Ελλάδος επιτέλους α) να εγγυηθεί την λήψη δανείων με την αναξιοποίητη ακίνητη περιουσία – το έκανε η Εκκλησία της Κύπρου μετά την εισβολή των Τούρκων β) να σπάσει ο Μ. Α. Ιερώνυμος τον πτωχό κουμπαρά των Ι. Μητροπόλεων και να καλύψει 100% τις δαπάνες του Ελληνικού Κράτους για την παιδεία και την υγεία γ) να καλύψει την οικονομική συμμετοχή για την αγορά ρώσικου στρατιωτικού εξοπλισμού όπως Su 35 κλπ., σε συνεργασία με την Εκκλησία της Ρωσίας για καλύτερες τιμές και όρους δ) να γίνει έλεγχος νομιμότητας αναθέσεως προμηθειών για τις ξένες εταιρίες που δωροδοκούσαν/ούν την πολιτική και οικονομική ηγεσία της χώρας ε) να τεθεί το θέμα του γερμανικού κατοχικού δανείου.
    Μόλις πρόσφατα ξεπλήρωσε η Γερμανία τις πολεμικές επανορθώσεις του Α’ Π.Π. και έχει επιτέλους όλα τα περιθώρια να ανταποκριθεί στις πληρωμές. Και σίγουρα ΝΑ ΕΠΙΜΕΝΟΥΜΕ ΕΛΛΗΝΙΚΑ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΖΟΥΜΕ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΑΞΙΖΕΙ ΜΕ ΤΑ ΜΥΑΛΑ ΠΟΥ ΚΟΥΒΑΛΑΜΕ. ΠΑΛΙΑ ΔΟΥΛΕΥΑ ΣΕ ΕΤΑΙΡΙΑ ΜΕ ΗΧΕΙΑ ΚΑΙ ΤΟ ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΟ ΜΑΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΖΕ 250 ΗΧΕΙΑ ΤΟΝ ΜΗΝΑ. ΔΩΣΑΝΕ ΤΙΣ ΠΡΟΔΙΑΓΡΑΦΕΣ ΣΕ ΕΝΑ ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΟ ΣΤΗΝ ΚΙΝΑ ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΜΑΣ ΕΣΤΕΛΝΕ ΣΧΕΔΟΝ 2000 ΗΧΕΙΑ ΤΟΝ ΜΗΝΑ. ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΔΙΑΦΟΡΑ ΜΑΣ ΜΕ ΕΞΩ. ΕΜΕΙΣ ΦΡΑΠΕ ΚΑΙ ΑΠΕΡΓΙΑ ΚΑΙ ΟΙ ΑΛΛΟΙ ΔΟΥΛΕΙΑ. ΚΑΙ ΔΕΝ ΣΥΖΗΤΑΩ ΓΙΑ ΤΟ ΚΟΣΤΟΣ ΑΛΛΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΓΩΓΙΚΟΤΗΤΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. http://www.pamet.gr/dimopratirio.php

    ΔΗΜΟΠΡΑΤΗΡΙΟ ΑΓΡΟΤΙΚΩΝ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. ΚΛΕΙΝΟΥΝΕ ΤΟΣΕΣ ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ ΚΑΙ ΒΓΑΖΟΥΝΕ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΣΤΗ ΦΤΩΧΕΙΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΑΝΕΡΓΙΑ, Η ΠΑΡΑΓΩΓΙΚΟΤΗΤΑ ΠΈΦΤΕΙ ΣΤΟ ΜΗΔΕΝ ΚΑΙ ΤΟΛΜΑΝΕ ΚΑΙ ΜΙΛΑΝΕ ΟΙ ΑΛΗΤΕΣ ΟΙ ΠΑΤΡΙΚΕΙΟΙ;
    ΤΟΛΜΑΝΕ ΓΑΜΩΤΟ ΤΟΜΑΡΙ ΤΟΥΣ;
    ΤΙ ΚΑΤΑΝΑΛΩΝΟΥΜΕ ΡΕ ΜΑΛΑΚΕΣ ΑΦΟΥ ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΝΑ ΦΑΜΕ. ΘΑ ΣΑΣ ΤΕΛΕΙΩΣΟΥΜΕ ΡΕ ΛΑΜΟΓΙΑ.ΚΛΕΙΣΤΕ ΤΟ ΡΕ.ΜΑΣ ΠΡΟΚΑΛΕΙΤΕ, ΠΟΣΑ ΠΑΙΡΝΕΙ Η ΚΑ ΜΠΕΗ; ΚΑΙ ΠΟΣΑ ΠΙΑΝΕΙ ΑΠΟ ΛΑΜΟΓΙΕΣ ΣΕ ΕΙΔΟΣ ΚΑΙ ΣΕ ΧΡΗΜΑ; ΘΑ ΣΗΚΩΘΕΙ ΤΥΦΩΝΑΣ.......!!!!!!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. NA KOCETE OLA TA PRONOMIA SAS XEFTILISMENOI NA PERNETE 700 EYRO KAI META MILATE. ALHTES

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.