7/10/10

Συνετρίβη στρατιωτικό ελικόπτερο στο Τατζικιστάν

Στρατιωτικό ελικόπτερο του Τατζικιστάν, στο οποίο επέβαιναν άνδρες των ειδικών δυνάμεων, συνετρίβη στα ανατολικά της χώρας, με συνέπεια να σκοτωθούν 28 στρατιώτες, όπως έγινε γνωστό από στρατιωτικές πηγές.

«Εικοσι-ένας στρατιώτες της ειδικής δύναμης Άλφα και επτά άνδρες του στρατού σκοτώθηκαν», ανέφερε στρατιωτική πηγή. Το ρωσικής κατασκευής ελικόπτερο ΜΙ-8 συνετρίβη στην περιοχή Ραστ, 180 χιλιόμετρα ανατολικά της πρωτεύουσας, Ντουσαμπε.

Οι ένοπλες δυνάμεις του Τατζικιστάν έχουν εμπλακεί σε μάχες στην περιοχή αυτή με ισλαμιστές αντάρτες, μετά από επίθεση που δέχθηκε στρατιωτική αυτοκινητοπομπή, στις 19 Σεπτεμβρίου. Από την επίθεση αυτή σκοτώθηκαν 28 στρατιώτες και 12 τραυματίστηκαν.

Εκπρόσωπος της εθνοφρουράς ανέφερε ότι πιθανώς το ελικόπτερο συνετρίβη λόγω τεχνικού προβλήματος και άλλες πηγές απέκλεισαν το ενδεχόμενο να δέχτηκε επίθεση.
http://www.ant1online.gr/

Ένας υψηλόβαθμος αξιωματούχος του Τατζικιστάν ανέφερε σε στρατιωτική πηγή, μιλώντας υπό τον όρο της αυστηρής ανωνυμίας, ότι είναι πιθανό το ελικόπτερο να καταρρίφθηκε από πύραυλο που εκτόξευσαν εναντίον του ισλαμιστές αντάρτες από κρυψώνα τους στο βουνό.Σέ ένα άλλο περιστατικό άλλοι έξι στρατιώτες σκοτώθηκαν απο έκρηξη νάρκης και 10 αξιωματικοί τραυματίστηκαν.Το περιστατικό συνέβη όταν απο λάθος χειρισμό στην τοποθέτηση νάρκης αυτή εξερράγη. (AFP)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.