21/10/10

Μακάρι η τραγωδία να σταμάτησε στον Αστακό!

[map_greece_143_E53T34.gif]
του Σάββα Καλεντερίδη

Τους τελευταίους δώδεκα μήνες η χώρα βιώνει μια κρίση, που παρόμοιά της δεν έχει βιώσει καμία χώρα του κόσμου, τουλάχιστον τη νεώτερη εποχή.
Μια κοινωνία εκμαυλισμένη και αποπροσανατολισμένη, θύμα και συνένοχος ταυτόχρονα ενός τυχοδιωκτικού λαϊκισμού που έγινε 'αξία και θεσμός' στην Ελλάδα από τις αρχές της δεκαετίας του '80, ένα κράτος διαλυμένο, θύμα κι αυτό του κομματισμού και του τυχοδιωκτικού λαϊκισμού και ένα πολιτικό σύστημα απολύτως διεφθαρμένο, κύρια πηγή του ηθικού ξεπεσμού, του πνευματικού και διανοητικού εκφυλισμού και της διαφθοράς, που οδηγούν τη δύσμοιρη πατρίδα μας σε πλήρη αποσύνθεση.
Η περίπτωση της επένδυσης στον Αστακό είναι ενδεικτική.
Υπουργοί παιδαρέλια, με μόνο 'διαπιστευτήριο' τη γνωριμία με το περιβάλλον ή τον ίδιο τον πρωθυπουργό και χωρίς καμία προηγούμενη προσφορά στην Κοινωνία, στο Έθνος και την Πατρίδα, παράγοντες του οικογενειακού και του παλαιού παπανδρεϊκού αλλά και νέου πρωθυπουργικού περιβάλλοντος, και ένα κράτος απλός θεατής των εξελίξεων, όλοι αυτοί, με αδιαφανείς διαδικασίες στην αρχή και επικοινωνιακούς ερασιτεχνισμούς στη συνέχεια, έδωσαν την εντύπωση στον ελληνικό λαό, που πληρώνει πολύ ακριβά τα επιχείρια των -πολιτικών- επιλογών που έκανε όλα αυτά τα χρόνια, ότι κάτι πάει να γίνει και ότι με επενδύσεις σαν και αυτή του Αστακού, η χώρα θα ανακτήσει την αξιοπιστία της και θα πάρει επιτέλους το δύσκολο, ανηφορικό αλλά ελπιδοφόρο δρόμο της ανάκαμψης.
Και τώρα, μπροστά στο σωρό των ερειπίων της αναξιοπιστίας τους, όλοι αυτοί προσπαθούν να αρπαχτούν από την άλλη 'επένδυση', στο Ελληνικό, εκεί που θα γίνουν τα ξενοδοχεία και τα καζίνα, και θα μετατρέψουν την περιοχή σε Λας Βέγκας.
Αναφερόμαστε στο γεγονός γιατί είναι ενδεικτικό του τρόπου δράσης του συνόλου της κυβέρνησης και γιατί μας καταλαμβάνει τρόμος με το ενδεχόμενο, που δυστυχώς φαντάζει σαν βεβαιότητα, ότι τέτοια παιδαρέλια, με ανύπαρκτη προσφορά στην Κοινωνία, στο Έθνος και την Πατρίδα, χειρίζονται τα εθνικά μας θέματα, με κορυφαίο το Αιγαίο, για το οποίο πολλά λέγονται και δεν θέλουμε καν να αναφέρουμε σε αυτό μας το σχόλιο.
Απλά θα θέλαμε να επισημάνουμε ότι ο υποθαλάσσιος πλούτος του Αιγαίου ανήκει δικαιωματικά σε όλους ανεξαιρέτως τους Έλληνες και οποιαδήποτε διαπραγμάτευση για την εκμετάλλευσή του, θα πρέπει να τύχει της έγκρισης του ελληνικού λαού.
Μπορεί η Ελλάδα να άντεξε την τραγωδία της Κύπρου, μπορεί να άντξε την προδοσία των Ιμίων, της Μαδρίτης, του Οτζαλάν, μπορεί πολύ πρόσφατα κάποιοι αρχιτέκτονες να μας αποκοίμισαν και να αποφάσισαν αφρόνως τα όρια του Καλλικράτη -μακάρι να μην αποδειχτει στο εγγύς μέλλον ότι διέπραξαν αθλιότητες και ότι είναι συνένοχοι σε μια καθαρή προδοσία που ίσως συντελείται στη Θράκη-, θα πρέπει να γνωρίζουν όμως όλοι, κυβερνώντες και αντιπολίτευση, ότι μια τραγωδία στο Αιγαίο δεν θα την αντέξει η Ελλάδα και ο Ελληνισμός.
Ευχόμεθα να μην είμαστε προάγγελλοι κακών και όσα γράφουμε σ' αυτό το σημείωμα να αποδειχτούν 'ανόητες υπερβολές'. Τέλος, για να προλάβουμε τους γνωστ
ούς από το παρελθόν κονδυλοφόρους, υπενθυμίζουμε στους αναγνώστες του παρόντος σημειώματος ότι το ιστολόγιο και η εφημερίδα μας, στην πιο δύσκολη καμπή που η κυβέρνηση έπρεπε να λάβει δύσκολες αποφάσεις για να σωθεί η Πατρίδα, εμείς απευθύναμε την εξής έκκληση στους φίλους μας: Να σώσουμε την Ελλάδα.

37 σχόλια:

  1. "ΕΛΛΗΝΕΣ ΘΑ ΕΙΠΕΙ ΝΑ ΤΕΛΕΙΣ ΣΤΟΥΣ
    ΝΕΚΡΟΥΣ ΤΙΣ ΧΟΕΣ ΤΗΣ ΗΛΕΚΤΡΑΣ.
    ΟΧΙ ΚΕΡΙΑ ΣΤΟΥΣ ΝΕΚΡΟΛΑΚΚΟΥΣ ΚΑΙ
    ΔΗΝΑΡΙΑ ΣΤΟ ΣΑΚΟΥΛΙ ΤΟΥ ...ΠΑΠΑ.
    ΕΛΛΗΝΑΣ ΘΑ ΠΕΙ ΝΑ ΠΡΟΣΚΥΝΑΣ ΤΑΚΤΙΚΑ
    ΣΤΟΥΣ Δ Ε Λ Φ Ο Υ Σ ΤΟ
    "ΓΝΩΘΙ ΣΑΥΤΟΝ".ΟΧΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙΣ ΤΗΝ
    ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΗ ΣΤΟΥΣ ΑΓΡΑΜΜΑΤΟΥΣ
    ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟΥΣ ΚΑΙ ΣΤΟΥΣ ΜΑΥΡΟΥΣ
    ΨΥΧΟΣΩΣΤΕΣ.
    ΕΛΛΗΝΑΣ ΘΑ ΠΕΙ ΝΑ ΣΤΑΘΕΙΣ ΜΠΡΟΣΤΑ
    ΣΤΗ ΣΤΗΛΗ ΤΟΥ ΚΕΡΑΜΕΙΚΟΥ ΚΑΙ ΝΑ
    ΔΙΑΒΑΣΕΙΣ ΤΟ ΕΠΙΤΥΜΒΙΟ,
    "ΣΤΑΜΑΤΑ,ΚΑΙ ΔΑΚΡΥΣΕ ΓΙΑΤΙ ΔΕ ΖΩ ΠΙΑ"...ΚΙ ΟΧΙ ΝΑ ΣΚΑΛΙΖΕΙΣ ΠΑΝΩ
    ΣΕ ΣΤΑΥΡΟΥΣ ΚΟΡΑΚΙΣΤΙΚΑ ΛΟΓΙΑ
    ΚΑΙ ΝΟΗΜΑΤΑ ,ΠΡΟΣΔΟΚΩ ΑΝΑΣΤΑΣΗ
    ΝΕΚΡΩΝ.
    ΕΛΛΗΝΕΣ ΘΑ ΕΙΠΕΙ ΤΟ ΠΡΩΙ ΝΑ ΓΕΛΑΣ
    ΣΑΝ ΠΑΙΔΙ.ΚΑΙ ΤΟ ΔΕΙΛΙ ΝΑ ΔΑΚΡΥΖΕΙΣ
    ΠΕΡΗΦΑΝΑ.ΚΙ ΟΧΙ ΤΟ ΠΡΩΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙΣ
    ΜΕΤΑΝΟΙΕΣ ΣΤΑ ΤΟΥΒΛΑ.ΤΟ ΜΕΣΗΜΕΡΙ
    ΝΑ ΓΙΝΕΣΑΙ ΦΟΡΟΦΥΓΑΣ ΣΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΚΑΙ
    ΕΠΙΤΡΟΠΟΣ ΣΤΗΝ ΕΝΟΡΙΑ ΣΟΥ.ΚΑΙ ΤΟ
    ΒΡΑΔΥ ΝΑ Κ Ρ Υ Β Ε Σ Α Ι ΣΤΗΝ
    ΚΩΧΗ ΤΟΥ ΦΟΒΟΥ ΣΟΥ,ΚΑΙ ΝΑ ΟΛΟΛΥΖΕΙΣ
    ΣΑ Β Ε Ρ Ε Μ Η Σ [ΑΡΡΩΣΤΙΑΡΗΣ].
    ΕΛΛΗΝΕΣ ΘΑ ΠΕΙ ΟΣΟ ΖΕΙΣ ΝΑ ΔΟΞΑΖΕΙΣ
    ΜΕ ΤΟΥΣ ΓΕΙΤΟΝΕΣ ΤΟΝ ΗΛΙΟ ΚΑΙ ΤΟΝ
    ΑΝΘΡΩΠΟ.ΚΑΙ ΝΑ ΠΑΛΕΥΕΙΣ ΜΕ ΤΟΥ ΣΥΝΤΡΟΦΟΥΣ ΤΗ ΓΗ ΚΑΙ ΤΗ ΘΑΛΑΣΣΑ.
    ΚΑΙ ΣΑΝ Π Ε Θ Α Ν Ε Ι Σ ,ΝΑ ΜΑΖΕΥΟΝΤΑΙ ΟΙ ΦΙΛΟΙ ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΤΗ
    ΜΝΗΜΗ ΣΟΥ,ΝΑ ΠΙΝΟΥΝ ΠΑΛΙΟ ΚΡΑΣΙ,
    ΚΑΙ ΝΑ ΣΕ ΤΡΑΓΟΥΔΑΝΕ:

    "Tρεις αντρειωμενοι εβουλησαν να
    βγουν απο τον Αδη/,
    Ενας το Μαη θελει να βγει κι αλλος
    τον Αλωναρη/
    Κιο Δ η μ ο ς Τ'αγιο Δημητριου
    ν'ανοιξει γιοματαρι/.
    Μια λυγερη τους ακουσε ,γυρευει
    να την παρουν./
    Κορη,βροντουν τ'ασημια σου,το
    φφελλοκαλιγο σου/
    και τα χρυσα γιρντανια σου,
    θα μας ακουσει ο ΧΑΡΟΣ."
    ΑΕΙΜΝΗΣΤΟΣ ΛΙΑΝΤΙΝΗΣ{ΓΚΕΜΑ}

    ΑΡΚΑΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Χρειάζεται διαφορετική-πατριωτική-πολιτικη-οικονομική ΠΡΟΤΑΣΗ Η ΟΠΟΙΑ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ!!!!!!!!!! ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΝΕΟ ΚΟΜΜΑ ΜΕ ΠΑΤΡΙΩΤΕΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΓΡΑΙΚΥΛΟΥΣ ΟΠΩΣ ΕΙΝΑΙ ΟΛΑ ΤΑ ΚΟΜΜΑΤΑ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. τώρα τι κάνουμε...οι πολιτικοί, μας δουλεύουν ψηλό γαζί, κάνουν την δουλεία τους, οι πατριώτες τι κάμουν..... θεατές με κλειστά, χέρια, μάτια, αυτιά ,γλώσσα, να καμαρωνόμαστε παλικάρια ,ας τους αφήσουμε την ΕΛΛΆΔΑ Μας ΠΟΥ ΣΤΟ ΦΙΝΆΛΕ ΟΙ Γονείς Μας ΤΗΝ ΈΦΤΙΑΞΑΝ για να την παραδώσουμε αμαχητί στους κομπιναδόρους ,μπράβο μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Η μόνη ελπίδα για την πατρίδα μας είναι να λειτουργήσει η κρίση αυτή λυτρωτικά.
    Τί εννοών.
    Αυτή τη δεκαετία, που θα περάσει για όλους μας πολύ δύσκολα, ο λαός μας θα υποχρεωθεί να αναθεωρήσει τα πάντα.
    Αυτό σημαίνει ότι αυτή τη δεκαετία θα ριχτεί ο σπόρος για να φυτρώσουν οι νέες ιδέες, οι νέοι άνθρωποι, εν τέλει θα δημιουργηθούν νέες συνθήκες, που ίσως διασώσουν την χώρα και εξασφαλίσουν τη συνέχιση της πορείας στην Ιστορία των Ελλήνων και της Ελλάδος.
    Αυτή τη δεκαετία πρέπει να παλαίψουμε όλοι μας μέσα στην κοινωνία.
    Κατά την άποψή ου δεν υπάρχουν ώριμες συνθήκες για τη δημιουργία νέου κόμματος.
    Αν έχει κάπιος άλλος άλλη άποψη, ας μπει μπροστά και ας ξεκινήσει.
    Ο λαός θα κρίνει αν πρέπει να τον ακολουθήσει ή όχι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. KAI O ASTAKOS
    EXEI DANEIA!!!!!!
    POIOS PAEI KALA????????/

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Σάββα μίλησες για ανόητους "νεαρούς" και "¨νεαρές" της Κυβέρνησης που υποτίθεται ότι κυβερνούν. Εγώ θα προσθέσω ότι συνειδητά προσπαθούν να καταστρέψουν αυτή την χώρα. Παραθέτω "φρέσκια" είδηση για προβληματισμό όλων μας...

    Δήλωση καταπέλτης μέλους της ΕΚΤ για τον τρόπο που η κυβέρνηση χειρίστηκε την κρίση χρέους της χώρας
    21-10-2010 13:27:57
    Δήλωση καταπέλτης για τον τρόπο που αντιμετώπισε την οικονομική κρίση η ελληνική κυβέρνηση έκανε ο Lorenzo Bini Smaghi μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας. Κατά τη διάρκεια της ομιλίας του Lorenzo Bini Smaghi στην Ρώμη στις 14 Οκτωβρίου 2010 στην ημερίδα Aspen Transatlantic Dialogue με θέμα “Western Democracies under Pressure”, ο αξιωματούχος της ΕΚΤ ανέφερε κατά λέξη τα ακόλουθα
    «Στην Ευρώπη – για να πάρουμε να άλλο παράδειγμα – εάν η ελληνική κυβέρνηση είχε αποφασίσει να παρέμβει με διορθωτικά μέτρα από το Φθινόπωρο του 2009, έχοντας μόλις ανακαλύψει την τρύπα στον προϋπολογισμού που είχε αφήσει η προκάτοχος της, θα μπορούσε να είχε αποφύγει την κρίση εθνικού χρέους καθώς και το δραστικό πρόγραμμα προσαρμογής, το οποίο έπρεπε να εφαρμόσει τότε, κάτω από την πίεση των αγορών».
    Ακολουθεί το αγγλικό κείμενο για του λόγου το αληθές «In Europe – to take another example – if the Greek government had decided to intervene with corrective action as early as autumn 2009, having just discovered the budget hole left by its predecessor, it could have avoided the sovereign debt crisis and the drastic adjustment programme which it then had to put in place under pressure from the markets» ενώ ολόκληρη η ομιλία του Lorenzo Bini Smaghi βρίσκεται στην ιστοσελίδα της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας,

    http://www.ecb.int/press/key/date/2010/html/sp101014.en.html.

    Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

    Για την αντιγραφή
    Ελευθέριος Β.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Σε αυτή τη δεκαετία ο πλούσιος θα γίνει ζαπλουτος και ο φτωχός θα γίνει φτωχότερος.
    Οι τάξεις που δεν μπορούν να αντιδράσουν θα πεινάσουν ή θα μεταναστεύσουν.
    Θα έχουμε χάσει και την ταυτότητα μσας ως Ελληνες αφού οι ορδές των ξένων θα αυξηθούν.
    Για πια Ελλάδα μιλάμε;
    Αυτή που θέλουμε να βλέπουμε ότι μπορούμε να έχουμε ή αυτή που με βάση τα σημερινά στοιχεία θα έχουμε.
    Ποιος θα τολμίσει να μιλήσει απο την στιγμή που η ελευθερία του λόγου ...βασική αρχή της δημοκρατίας ...έχει φιμωθεί ή φιμώνεται με διάφορους τρόπους ...
    Ποιος θα αντιδράσει...
    Προσωπικά πιστεύω ότι μόνο ο αιφνιδιασμός μπορεί να λύσει το πρόβλημα αλλά και εκεί χρειαζόμαστε πολλούς αλτρουϊστές και μέχρι τώρα το μόνο που βλέπω είναι θεωρητικούς .....ποιος θα βάλει το Εμείς έναντι του Εγώ .
    Στα επόμενα δέκα χρόνια θα φροντίσουν να μας κάνουν να τρέχουμε τόσο πολύ για την επιβίωση μας γιατί και αυτή θα είναι απο δύσκολη έως αδύνατη που αμφιβάλω αν ο κόσμος αντιδράσει όπως πρέπει.
    Το φίδι έμαθα στο χωριό μου το σκοτώνεις όταν είναι μικρό ...όταν μεγαλώσει βράσε ρύζι...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Κεινο το ποταμι ηταν αδειο και πλατυ,σαν οικοπεδο γης που προσμενει τους ενοικους του.Δεν θα κατοικουσαν εκει αυτοχθονες ,ουτε τα ανθη του νερου,παρα τα οντα που αποτρεψαν την ροη του.Και συ θα μεινης στο θαμπο τσαμι,ματαια ψαχνοντας να αντικρυσης το κεφαλι της ορμης του,βουιζοντας να κατερχεται....Πανω στο δρομο που οδηγει στα ανοιχτα πελαγη, πανω στον δρομο που οδηγει στα λιβαδια του θανατου, πανω σε κεινο το δρομο θα δης τα αχναρια μου. Αν τα ακολουθησης,θα βρεθης στα μαρμαρενια αλονια . Για την αντιγραφη ΤΑΛΩΣ Ειναι καιρος οι κοτες να γυρισουν στο κοτετσι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. το πείραμα στην Πολιτική ονομάζεται..Επανάσταση (Νταλαντιέ)

    και φυσικά δεν αναφέρομαι σε ανδρείκελα -μαριονέτες τύπου Χουντας!

    Μαχφουχ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Δυστυχώς η τραγωδία συνεχίζεται, γιατί τα κόμματα εξουσίας στην Ελλάδα, το μόνο που έκαναν από το 1974 και μετά ήταν να δανείζονται συνέχεια. Ηταν τόση η κακοδιαχείριση, οι σπατάλες και το κλέψιμο που η πραγματική ανάπτυξη σταμάτησε και για να κρύψουν την καταστροφή, τόσο το ΠΑΣΟΚ όσο και η ΝΔ, για 36 χρόνια εξαπατούσαν και ακόμη σήμερα εξαπατούν τον Ελληνικό λαό. Μέχρι και στην ΕΕ έδιναν πλασματικά στοιχεία.

    Πρέπει να είμαστε αφελείς αν περιμένουμε από το πολιτικό σύστημα που κατέστρεψε την Ελλάδα μετά την μεταπολίτευση, να φέρει σήμερα πραγματικές, υγιείς και βιώσιμες επενδύσεις στη χώρα μας.

    ΕΛΛΗΝΕΣ ΞΥΠΝΗΣΤΕ !!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Εγω απο όλα κρατώ το τελευταίο .ΝΑ ΣΩΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ. Αλλά πως ? Με ποιό τρόπο να κάνουμε κάτι? Νοιώθουμε σαν άβουλα όντα και πηγαίνουμε απο εδω κι απο εκει ακούγωντας τις ηληθιότητες και παπαρολογίες του παγκαλοπαπανδρέου.Εάν γνωρίζει κάποιος άς μας πει γιατί πολλοί απο εμας είμαστε σε αδιέξοδο και μποχτισμένοι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Ανατριχιασα με το σχολιο του "Αρκα". Στο μυαλο μου ησουν φιλε και οπως λεει κι ενας αλλος φιλος: "δεν υπαρχει διαχρονικοτερος σκλαβος απο το μεταχριστιανικο Ελληνα". Ηρθε ο καιρος να μετρηθουμε, ποιοι θα μεινουν, ποιοι θα φυγουν... για να κατσουμε να ορισουμε τη μοιρα μας!

    Hercules!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Οι άνθρωποι δεν ξέρουν τί τους γίνεται.
    Αντί να κάνουν την αυτοκριτική τους, βρίζους τους επενδυτές. Κοτάξτε τη δήλωση Παμπούκη στη Βουλή:
    Χ. Παμπούκης: Οι χειρισμοί της κοινοπραξίας από το Κατάρ λάβωσαν τη χώρα
    http://www.naftemporiki.gr/news/cstory.asp?id=1885178

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. ΠΡΟΣ ΑΡΚΑ ΚΑΙ ΗΡΑΚΛΗ:
    ΠΑΙΔΙΑ ΕΧΕΤΕ ΔΙΚΙΟ ΠΟΥ ΕΧΕΤΕ ΑΔΙΚΟ!!!

    ΜΕ ΑΓΑΠΗ ΧΡΙΣΤΟΥ!!
    ΕΥ,ΑΓΓΕΛΟΣ

    ΖΗΤΩ Η ΕΛΛΑΔΑ
    ΖΗΤΩ Η ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. η δήλωση Παμπούκη ηταν ηλιθια. δεν εχει μυαλο ο τυπος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Πρέπει να φτιαχτεί μία νένα πολιτική κίνηση με τα καλύτερα ονόματα του Ελληνισμού, όχι κανένα κομματάκι. Πρέπει να γίνι επιστράτευση των καλυτέρων Ελλήνων του εξωτερικού από ένα φορέα που μόνο άνθρωποι σαν τον Καλεντερίδη μπορούν να συγκροτήσουν. Μακρία από άτομα των άκρων, θα καταστραφούμε.
    Λυσσαρίδης, Σπυρόπουλος, Βαγγγέλης Παπαθανασίου, Νανόπουλος, Μαρκεζίνης, Χαρ. Δενδρινός, Αγ. Καλησπέρα, Ιβάν Σαββίδης, υπάρχουν πολλές μεγάλες προσωπικότητες, πολλοί σοβαροί άνθρωποι των τεχνών και των γραμμάτων, επιστήμονες. Πρέπει να γίνει μία νέα κίνηση που θα ξηλώσει όλο το παλαιό Ελλάδικό κράτος, όλη τη μηχανή, από κυβέρνηση μέχρι δήμο, από δικαστικό μέχρι κλητήρα.
    Ναι, ήρθε η ώρα να κυβερνήσουν τον Ελληνισμό οι Κύπριοι, οι Πόντιοι, οι Θράκες, οι ακρίτες σαν τους Καλύμνιους, και οι Έλληνες του εξωτερικού.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Ο ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΠΑΝ ΤΑ.
    ΤΑΧΑ ΓΙΑΤΙ ΞΕΧΩΡΙΖΕΙΣ ΤΗΝ ΠΙΣΤΗ,
    ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΑ....

    "ΗΓΟΥΜΕΝΟΣ
    -ΜΕΓΑΣ ΕΙΣΑΙ,ΚΥΡΙΕ,ΘΑ 'ΝΑΙ Η
    Μ Η Τ Ε Ρ Α ΤΗΣ Γ Η Σ,
    ΘΑ 'ΝΑΙ ΟΙ Α Θ Α Ν Α Τ Ε Σ
    Μ Α Ν Α Δ Ε Σ ΤΗΣ Ε Λ Λ Α Δ Α Σ,
    ΚΑΙ ΝΑΝΟΥΡΙΖΟΥΝ Τ'ΑΓΕΝΝΗΤΑ.."

    "-ΤΟ Π Ν Ε Υ Μ Α.
    ΣΠΑΘΙ ΚΙ ΑΥΤΟ ΜΑΘΕΣ ΕΛΛΗΝΙΚΟ 'ΝΑΙ
    Α Τ Σ Α Λ Ι ".
    ........
    "ΕΧΟΥΜΕ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗ ΣΕ ΣΕΝΑ,
    ΠΝΟΗ ΤΟΥ Α Ν Θ Ρ Ω Π Ο Υ.
    ΕΧΟΥΜΕ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗ ΣΕ Σ Ε Ν Α
    ΣΤΑΥΡΩΜΕΝΕ ΑΝΑΣΤΗΜΕΝΕ.
    ΕΛΛΗΝΑ ΧΡΙΣΤΕ ΜΟΥ"
    ΝΙΚΟΣ ΚΑΖΑΤΖΑΚΗΣ[ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ
    ΠΑΛΑΙΟΛΟΓΟΣ ΘΕΑΤΡΟ 1956.

    ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΣΜΕΝ.[ΚΑΙ ΟΧΙ
    ΕΥ ΡΕΜΟΥΛΑΚΟΙ,ΑΡΑ ΣΕΝΙΟΙ
    ΣΕΟΥ ΛΗΔΕΣ....ΑΡΚΑΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Μια κοινωνία θύμα και συνένοχος ταυτόχρονα...
    Αλλίμονο. Η Ελλάδα πληρώνει την απουσία συλλογικής συνείδησης. Η κοινωνία της είναι διχασμένη σε δύο κατηγορίες, τη διεφθαρμένη πλευρά που κινεί τα νήματα και την άλλη, που σύρεται άβουλα από τις όποιες εξελίξεις.
    Παρ΄όλα αυτά, υπάρχουν ακόμα ζωντανοί Ελληνες, αλλά δεν φαίνονται όσο πρέπει. Η σκόνη της φθοράς σκεπάζει τις μορφές και τις φωνές τους.
    Επειτα, είναι και αυτό που λέει η Χριστίνα. Οταν σε λιώνουν στον αγώνα επιβίωσης, όταν σκοτώνεσαι για να διεκπεραιώσεις ακόμα και τις απλές καθημερινές σου υποχρεώσεις, το κουράγιο για αγώνα φθίνει-αυτή τουλάχιστον η πεποίθηση έχει επικρατήσει και διαδίδεται, με σκοπό να παραιτήσει ακόμα περισσότερους Ελληνες από έναν πιθανό αγώνα.
    Μην ξεχνάμε όμως και κάτι. Ο Θεός τις συμφορές τις δίνει για μάθημα. Αν πάρουμε τώρα ένα γερό μάθημα, θα είναι σαν να αποκτούμε μια περιουσία ίσως πολύ μεγαλύτερη απ΄αυτό που χάνουμε σε χρήμα. Αν όμως χάσουμε π.χ το Αιγαίο, η Ελλάδα θα γίνει μια ασήμαντη χώρα. Τώρα ακόμα δεν είναι. Ελίνα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Απόπειρα εσχάτης προδοσίας στο Αιγαίο αποκαλύπτεται από ΤΑ ΝΕΑ - Κυριαρχία υπό διαπραγμάτευση! Εκτύπωση E-mail
    21-10-2010 10:10:23

    ImageΤην ύπαρξη μυστικού ελληνοτουρκικού διαλόγου για τον επιχειρησιακό διαμοιρασμό στο Αιγαίο αποκαλύπτει σήμερα η εφημερίδα ΤΑ ΝΕΑ με την δημοσιοποίηση του περιεχομένου ενός τηλεγραφήματος όπου εμφανίζεται η ελληνική πλευρά να παραιτείται από τις αναχαιτίσεις "μακριά από τις ελληνικές ακτές" και "να αποφεύγει να εμπλέκεται σε αερομαχίες όταν τα τουρκικά μαχητικά παραβιάζουν τον εναέριο χώρο μεταξύ 6 και 10 μιλίων". Πρόκεται για την πρώτη επιβεβαίωση αυτού που πρώτο είχε γράψει το defencenet.gr, ότι τα ελληνικά μαχητικά πλέον - και σίγουρα κατόπιν εντολών - δεν εμπλέκονται σε αερομαχία με τους εισβολείς!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Σφοδρή επίθεση από την ΔΑΚΕ των ΕΝΑΕ κατά κυβέρνησης και μεθοδεύσεων για την "αδιαφανή πώληση" Εκτύπωση E-mail
    21-10-2010 14:18:21
    ImageΑνακοίνωση-φωτιά κατά των μεθοδεύσεων μεταβίβασης των ναυπηγείων στο oμιχλώδες σχήμα των Abu Dhabi Mar/Prininvest εξέδωσε η ΔΑΚΕ των ΕΝΑΕ. Στην ανακοίνωση αναφέρεται ότι σε ότι αφορά την συμφωνία από την αρχή έχει ξεκάθαρη θέση και την έχει επανειλημμένως διατυπώσει:

    • ΕΞΥΠΗΡΕΤΕΙ τους Γερμανούς
    • ΔΙΕΥΚΟΛΥΝΕΙ τους Άραβες
    • ΔΕΝ ΚΑΛΥΠΤΕΙ τους εργαζόμενους
    • ΔΕΝ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΕΙ το Ναυπηγείο.

    Και καταλήγει ξ ΔΑΚΕ των ΕΝΑΕ σημειώνοντας ότι:

    • Κανείς δεν μπορεί να μας εγγυηθεί την ΕΠΟΜΕΝΗ ΜΕΡΑ
    • Δεν γνωρίζουμε αν ΑΥΡΙΟ θα υπάρχει η δουλειά μας στο Ναυπηγείο και σε ΠΟΙΟ Ναυπηγείο
    • Παραμένουμε απλήρωτοι επί 2 μήνες και κανείς δεν μπορεί να μας πει ΠΟΤΕ και από πού θα πληρωθούμε και για πόσο ακόμη θα πληρωνόμαστε.
    • Προγραμματίζουν και αποφασίζουν για ΕΜΑΣ χωρίς ΕΜΑΣ
    • Συρρικνώνουν το Ναυπηγείο, κλείνοντας τις επισκευές για να καλύψουν τα εγκλήματα του παρελθόντος. Διαγράφουν δραστηριότητες με ιστορία που κράτησαν ανοικτό το Ναυπηγείο και εμείς απλά παρακολουθούμε το ξεχαρβάλωμα ΑΠΡΑΓΟΙ & ΑΝΗΜΠΟΡΟΙ.
    • Διαβάζουμε για εξυπηρετήσεις του Δημοσίου, απέναντι στους νεκροθάφτες του Ναυπηγείου.
    • Μαθαίνουμε τις διευκολύνσεις του Δημοσίου, απέναντι στους φερόμενους ως νέους ιδιοκτήτες
    • Ακούμε για συμφωνίες εκατομμυρίων ένθεν & εκείθεν που μοιράζονται με μεγάλη ευκολία από το κρατικό κορβανά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Σφοδρή επίθεση από την ΔΑΚΕ των ΕΝΑΕ κατά κυβέρνησης και μεθοδεύσεων για την "αδιαφανή πώληση" Εκτύπωση E-mail
    21-10-2010 14:18:21
    ImageΑνακοίνωση-φωτιά κατά των μεθοδεύσεων μεταβίβασης των ναυπηγείων στο oμιχλώδες σχήμα των Abu Dhabi Mar/Prininvest εξέδωσε η ΔΑΚΕ των ΕΝΑΕ. Στην ανακοίνωση αναφέρεται ότι σε ότι αφορά την συμφωνία από την αρχή έχει ξεκάθαρη θέση και την έχει επανειλημμένως διατυπώσει:

    • ΕΞΥΠΗΡΕΤΕΙ τους Γερμανούς
    • ΔΙΕΥΚΟΛΥΝΕΙ τους Άραβες
    • ΔΕΝ ΚΑΛΥΠΤΕΙ τους εργαζόμενους
    • ΔΕΝ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΕΙ το Ναυπηγείο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Χρήστης
    Κωδικός
    Είσοδος Εγγραφή
    Ξεχάσατε τον κωδικό σας;

    ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ arrow ΑΜΥΝΑ arrow ΑΕΡΟΠΟΡΙΚΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ arrow Ν.Πλέσσας: "Mόνο 60 εκατ. $ θα κοστίσουν τα ελληνικά F-35"
    Ν.Πλέσσας: "Mόνο 60 εκατ. $ θα κοστίσουν τα ελληνικά F-35" Εκτύπωση E-mail
    21-10-2010 16:11:35

    ImageΗ Lockheed Martin υποστήριξε σήμερα σε συνέντευξή της ότι το κόστος για κάθε μαχητικό F-35, αν η Ελλάδα αποφασίσει να το αγοράσει θα είναι 60 εκατ. δολάρια το καθένα αν η παραγγελία γίνει το 2016. Η αμερικανική εταιρεία δεν πιστεύει ότι αυτή τη στιγμή η Ελλάδα θα πάει σε παραγγελία νέου αεροσκάφους. Το χάσμα στην τιμή που ανκοινώθηκε και στο κόστος που πληρώνουν άλλες χώρες όπως το Ισραήλ που φτάνει τα 95 εκατ. δολάρια χωρίς την υποστήριξη, θα καλυφθεί επειδή σύμφωνα με τον αντιπρόεδρο τη εταιρείας με χώρο ευθύνης τη Ν.Α Μεσόγειο και τη Μέση Ανατολή, Ντένη Πλέσσα, το αεροσκάφος τότε θα είναι πολύ φθηνότερο λόγω αύξησης των παραγγελιών.

    Μάλιστα όταν ο Ντένις Πλέσσας ερωτήθηκε για δήλωση που είχε κάνει παλαιότερα αναφορικά με την τιμή του F-35 πως αυτή θα ήταν παρεμφερής με του F-16 δήλωσε πως αυτό ισχύει εφόσον το τελευταίο το κοστολόγησε στα 50 εκατ. δολάρια. Σε άλλη ερώτηση αναφορικά με την προσαρμογή του αεροσκάφους στις ιδιαίτερες ελληνικές επιχειρησιακές ανάγκες ο εκπρόσωπος της LockMar είπε πως το F-35 μπορεί να αποδειχθεί το ίδιο ευέλικτο με το F-16 σε συνθήκες κλειστών εμπλοκών.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Σάββα , Καυκάσιε, Ελίνα. Χριστίνα κλπ, δεν χρειάζεται κανένας να χάνει την ελπίδα του , γιατί όπως μας έμαθαν «η ελπίδα πεθαίνει τελευταία»
    Η Ελλάδα πέρασε από πολλές συμπληγάδες τα τελευταία χρόνια και στο σύντομο μέλλον ακόμη περισσότερες. Να είστε σίγουροι ότι αυτές τις 100 φωνές τις διαβάζουν 1000 και καθημερινά γίνονται και περισσότεροι.
    Ένα μεγάλο μπράβο στους διαχειριστές και σε όλους εσάς που γράφεται εδώ ανώνυμα ή επώνυμα. Το τελευταίο χρόνο γνωρίζοντας ότι αν και γράφω ανώνυμα «αυτοί» γνωρίζουν πολύ καλά ποιος είμαι και ποιοι είμαστε ο καθένας ξεχωριστά , γνωρίζουν ποιοι είμαστε και τι καπνό «φουμάρουμε» την φωνή διαμαρτυρίας μας με τα κακώς κείμενα. Προς το παρών δεν μπορούν να φιμώσουν τις ελεύθερες φωνές που τους ενοχλούν και αφυπνίζουν τον ΕΛΛΗΝΑ. Το Κατάρ για να πάμε στο παρασύνθημα επιμένει για την αγορά στην άκρη του Αιγαίου μας , δίπλα στην γειτόνισσα , που πολλοί ακόμη και εδώ μέσα την «ανεβάζουν» ως παίχτρια «άπαιχτη» και με 10 μπαλαντέρ στο μανίκι της , θέλει να αγοράσει 900 στρέμματα Ελληνικής γης για μερικά ψωροδολάρια και λέγοντας ότι θα δώσει δουλειά στους νέους μας , εργάτες εννοεί, και θα βγούμε από την μιζέρια σιγά- σιγά…
    Ελίνα μου , χάρηκα γιατί πρίν δυο μέρες έπιασες τα γραφόμενά μου , ενώ οι υπόλοιποι το διάβασαν κοιτώντας το δέντρο.
    Θα ήθελα να παρακαλέσω όλους τους φίλους του ιστολογίου να παρατήσουν τις κομματικές παρωπίδες στο συρτάρι και ας μην υμνολογούν τα κομματικά τους πιστεύω εδώ , αλλά από εδώ και πέρα να ανοίξουν τα ματάκια τους και να διαβάζουν προσεκτικά .Ο καιρός έφτασε και θέλει επαγρύπνηση και προσοχή.
    Μην αφήνουμε τίποτα στην τύχη του και ο Θεός είναι μεγάλος.
    Μην αφήσουμε να ξεπουλήσουν την Ελλάδα μας για όλο το χρήμα του κόσμου.
    Έλληνες δε ζουν χωρίς την Ελλάδα. Αν χαθεί το Αιγαίο , θα χαθούμε όλοι.
    Ας αφιερώσουμε λίγο χρόνο στους φίλους και γνωστούς και να τους ενημερώνουμε για το τι προγραμματίζεται να κάνουν στην Ελλάδα μας, να τους αφυπνίσουμε.

    Θα είναι όμορφα σου λέω όταν χαράζει στο Αιγαίο.
    Πέτρος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. Βλέπω πολλή απελπισία σε διάφορα σχόλια και την αγωνιώδη αναζήτηση κάποιου μεσσία για να μας σώσει. Αυτά δεν οδηγούν πουθενά. Ο τελευταίος μεσσίας ήρθε πριν 2000 χρόνια και δεν πρόκειται να ξαναέρθει τώρα επειδή εμείς κλαίμε τη μοίρα μας.

    Δεν πρέπει ποτέ να ξεχνάμε τη δεξαμενή του λαού, τη δεξαμενή του Ελληνισμού, από όπου πάντα στα δύσκολα ξεπηδούσαν μπροστάρηδες, απλά και μόνο επειδή τους εξωθούσε η ανάγκη ("ανάγκα και θεοί πείθονται"). Η ανάγκη υπάρχει και τώρα, όχι μόνο λόγω μνημονίου, αλλά και επειδή το μνημόνιο είναι στενά δεμένο με κάθε είδους παραχώρηση κυριαρχίας. Και κάθε μέρα η ανάγκη γίνεται όλο και πιο πιεστική. Αυτό πλέον το συνειδητοποιεί η μεγάλη πλειοψηφία του κόσμου, κόντρα στην παραπληροφόρηση που του διοχετεύουν καθημερινά οι οχετοί των μεγαλολαμόγιων (που αρέσκονται να τα αποκαλούν ΜΜΕ). Τι μας λένε από το πρωί μέχρι το βράδυ; "Είστε όλοι συνυπεύθυνοι, γι αυτό σκάστε και δουλεύετε και μην ασχολείστε με γραφικότητες όπως είναι τα εθνικά θέματα, αυτά τα φροντίζουν άλλοι και δε χρειάζεται να τα ξέρετε όλα".

    Θα τους αφήσουμε έτσι (και απλά θα περιμένουμε το μεσσία); Ας τον βρούμε μέσα μας ή δίπλα μας. Το πιο άμεσο που μπορούμε να κάνουμε είναι να στείλουμε βροντερό μήνυμα στις περιφερειακές και δημοτικές εκλογές, καταψηφίζοντας όλους τους λακέδες του μνημονίου και της υποτέλειας και προκαλώντας αυτό ακριβώς που τρέμουν και εξορκίζουν: την κρίση του "μεταπολιτευτικού" πολιτικού συστήματος. Όταν γίνει αυτό που φοβούνται και απαξιωθούν τα μαγαζάκια που ακόμα ελέγχουν, τότε μόνο θα μπορέσει να ξεπηδήσει το καινούριο, μέσα από την επερχόμενη σύγκρουση ("πόλεμος γαρ πατήρ πάντων"). Και τότε...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. Φαίνεται ότι το τέλος πλησιάζει και κράτησαν τον ΑΣΤΑΚΟ για μία τελευταία αστακομακαρονάδα, το φαγητό που ο ... "σοσιαλισμός" ανήγαγε σε εθνικόν έδεσμα εν Ελλάδι!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. Eιναι καλυτερα να ζεις τη ζωη μεστην οδυνη αλλα ζωντανος ...παρα αναισθητοποιημενος και ανυποψιαστος .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. Η εκκληση ΝΑ ΣΩΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ειναι σωστη.Πιστευω ομως οτι ηδη ειναι ΑΡΓΑ.Φοβαμαι οτι και στην επομενη πραξη του δραματος που παρακολουθουμε, ο Ελληνας θα εξακολουθει να ειναι θεατης,οπως ηταν τα τελευταια πενηντα τουλαχιστον χρονια.
    Ευχομαι στο τελος να υπαρχη κουραγιο για δακρυα.
    Φοβαμαι ομως οτι θα βρεθουν και καποιοι που θα χειροκροτησουν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. "Κατά την άποψή ου δεν υπάρχουν ώριμες συνθήκες για τη δημιουργία νέου κόμματος.
    Αν έχει κάπιος άλλος άλλη άποψη, ας μπει μπροστά και ας ξεκινήσει.
    Ο λαός θα κρίνει αν πρέπει να τον ακολουθήσει ή όχι."

    ΣΑΒΒΑ Η ΕΛΙΝΑ ΔΙΝΕΙ ΤΗΝ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

    "Η κοινωνία της είναι διχασμένη σε δύο κατηγορίες, τη διεφθαρμένη πλευρά που κινεί τα νήματα και την άλλη, που σύρεται άβουλα από τις όποιες εξελίξεις. "

    ΚΑΙ ΕΓΩ ΝΑ ΠΡΟΣΘΕΣΩ ΟΤΙ ΕΝΑΣ ΛΑΟΣ ΑΠΟΧΑΥΝΩΜΕΝΟΣ ΑΠΟ ΤΟ ΚΑΝΑΠΕ, ΤΑ ΜΜΕ, ΤΑ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΙΚΑ ΔΑΝΕΙΑ, ΤΗΝ ΕΦΗΜΕΡΗ ΚΑΛΟΠΕΡΑΣΗ, ΤΟ ΚΥΝΗΓΙ ΤΟΥ ΧΡΗΜΑΤΟΣ, ΧΩΡΙΣ ΙΔΕΟΛΟΓΙΑ, ΧΩΡΙΣ ΠΡΟΤΥΠΑ, ΧΩΡΙΣ ΑΡΧΕΣ, ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ ΟΥΤΕ ΝΑ ΚΡΙΝΕΙ ΟΥΤΕ ΝΑ ΕΝΕΡΓΗΣΕΙ ΑΝΑΛΟΓΑ.

    ΙΣΩΣ ΚΑΙ ΝΑ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΕΝΑ ΜΕΓΑΛΟ ΣΟΚ, ΕΛΠΙΖΩ ΟΧΙ ΜΙΑ ΝΕΑ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΤΥΠΟΥ 1922.

    ΣΤΑΥΡΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  29. Το «μοίρασμα» του Αιγαίου θα σημάνει πόλεμο εντός και εκτός μας. Δεν έχουν καταλάβει ακόμη τίποτε. Δεν έχουν καταλάβει ότι δεν είναι το Αιγαίο που ανήκει στους Έλληνες, αλλά οι Έλληνες ανήκουν στο Αιγαίο Πέλαγος και στην Ελλάδα. Και εκεί θα χάσουν, αν προχωρήσουν, την ημέρα που θα φανερώσουν όσα έχουν συμφωνήσει, ή όταν αυτά φανερωθούν μόνα τους, έχει πολλούς τρόπους η Ζωή να μας ξυπνά, θα έχουν ξεπεράσει την λεπτή, τόσο λεπτή πια που δεν φαίνεται, κόκκινη γραμμή, και τότε πια δεν θα έχει καμία σημασία ποιος θα κάνει νέο κόμμα, ποιος θα ηγηθεί των Ελλήνων και με τι τρόπο. Τότε όλα θα πάρουν τον δρόμο τους, και ίσως πρέπει να γίνει έτσι, λέω ίσως, μιας και δεν μας χωρά πια η Ζωή, φρόντισαν οι «σκοτεινοί» να μας στριμώξουν στο κλουβί που έχτιζαν μακρύ χρόνο τώρα, το οποίο τελικά θα αποτελέσει και το δικό τους, τελευταίο τους σπίτι!

    Έκαναν το κρίσιμο λάθος να μπερδέψουν την ευγένεια με την αδυναμία, ΟΜΩΣ:
    «Έχει και η ψυχή τον δικό της κονιορτό που εάν σηκωθεί μέσα μας αέρας, αλίμονο. Oι ορμές χτυπάνε στα παράθυρα, τα τζάμια θρυμματίζονται. Λίγοι ξέρουν ότι ο υπερθετικός στα αισθήματα σχηματίζεται με το φως, όχι με τη δύναμη. Kι ότι χρειάζεται χάδι εκεί που βάζουν μαχαίρι.» Οδυσσέας Ελύτης, Ο ΜΙΚΡΟΣ ΝΑΥΤΙΛΟΣ

    Μας τα είχε πει όλα, πριν μισό αιώνα :
    (Προφητικόν, ΤΟ ΑΞΙΟΝ ΕΣΤΙ)

    http://www.youtube.com/watch?v=dQPjZ5DBK-8

    Ευχαριστώ για την φιλοξενία.
    ΡΚ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  30. Αυτή την ιστορία με τον Αστακό, την είχε εμφανίσει η κυβέρνηση ως προσωπική επιτυχία του αδελφού του Γιωργάκη που είχε ταξιδέψει για το σκοπό αυτό στο Κατάρ.
    Κρίμα γιατί το παιδί τώρα θα χάσει την καθιερωμένη σε τέτοιες περιπτώσεις προμήθεια ...
    τζιμης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  31. Καλά οι πατεράδες και οι παπούδες μας αφήσαν κορμιά ψυχές χέρια πόδια στην Αλβανία για να μας την λέει ένας δελαβέκουρας ένας δρούτσας και ένας παπαπανδρέου; Τσίπα δεν έχουμε πάνω μας; Θα βγουν απ' τα μνήματα και θα μας χτυπούν οι αγωνιστές...
    Όσοι πάνε παρέλαση, γιουχάρισμα με την ψυχή τους στους άχρηστους και επικίνδυνους. Κάρολε, εσύ θα πας βέβαια, βάσει πρωτοκόλλου. Πολύ μούγγα είσαι τελευταία. Τι γίνεται; Γιουχάϊσμα ΣΕ ΟΛΟΥΣ!!!
    ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΚΤΟΣ ΚΡΙΤΙΚΗΣ ΚΑΙ ΕΥΘΥΝΩΝ ΚΑΙ ΙΔΙΩΣ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΥΠΗΡΕΤΗΣΑΝ "ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΙΣ" ΑΝΔΡΕΑ ΚΑΙ ΣΗΜΙΤΗ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  32. Αγαπητέ Σ.Κ. πολύ σωστά απλά επισημαίνω τα λόγια σου
    …σύστημα απολύτως διεφθαρμένο, κύρια πηγή του ηθικού ξεπεσμού, του πνευματικού και διανοητικού εκφυλισμού και της διαφθοράς, που οδηγούν τη δύσμοιρη πατρίδα μας σε πλήρη αποσύνθεση.

    μια τραγωδία στο Αιγαίο δεν θα την αντέξει η Ελλάδα και ο Ελληνισμός

    θεωρούμε ότι αυτή την κρίσιμη στιγμή πρέπει να παραμερίσουμε τις διαφορές, τις διχόνοιες και την απόδοση ευθυνών και να μπούμε με αυτοθυσία στη μάχη, για να αποφύγουμε την καταστροφή…

    …από τούδε και στο εξής στους απατεώνες και τους κλέφτες να παίζουν με την τύχη της πατρίδας και του λαού μας.

    Η λύση στα παραπάνω είναι α) οι κλέφτες παραπέμπονται στην δικαιοσύνη β) πρέπει να αξιοποιηθεί η περιουσία της Εκκλησίας (να μην λεηλατηθεί!) μας ώστε να αποφύγουμε συντομότατα την ποδηγέτηση της χώρας γ) Μεγάλη Εθνική Ενότητα με δημοκρατικά και κοινωνικά χαρακτηριστικά.
    Ι.Σ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  33. skal, ξέρεις κάποιον αξιόλογο, άρα και επικίνδυνο για το σύστημα, που θα τον έβγαζαν τα κανάλια; Όχι. Συμφωνώ ότι δεν υπάρχουν συνθήκες για τη δημιουργία νέου κόμματος.

    Δεν θα μπορούσα να συμφωνήσω περισσότερο με τη Χριστίνα στο σύνολο του σχολίου της και επικεντρώνομαι: αιφνιδιασμός από κάθε ένα μας ξεχωριστά.

    Συμπέρασμα, κατόπιν συνδυασμού των ανωτέρω: η μόνη βραχυπρόθεσμη λύση για την εξασφάλιση της επιβίωσης της Χώρας είναι να τα κάνουν ΚΥΡΙΟΛΕΚΤΙΚΑ πάνω τους οι προύχοντες των υφιστάμενων κομμάτων - όχι με 'αρνητική ψήφο' και άλλες τέτοιες αηδίες γιατί το επίπεδο της δημοκρατίας μας είναι τόσο χαμηλό που δεν καταλαβαίνουν από τέτοια, αλλά όπως λέει και ο I.Q. ΠΙΓΚΟΥΙΝΟΥ για το μεσσία που χρειαζόμαστε για να σωθούμε, "Ας τον βρούμε μέσα μας."'

    ΥΓ1. Πέτρο, στο Αιγαίο υπάρχει ένα νησί που λέγεται Κρήτη, στο οποίο λένε:
    - "Αϊ Γιώργη βούθα μου"
    - "Κούνα και 'συ τον πόδα σου"

    ΥΓ2. Τζίμη, υπάρχει και το Ελληνικό.

    ΥΓ3. Μπράβο 2:25 π.μ., είσαι σε καλή αρχή.

    切腹

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  34. > ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΝΕΟ ΚΟΜΜΑ <

    Για όνομα του Θεού κι άλλο κόμμα; Κόμμα επί κομμάτων για να βγούμε από το κώμα; Εκτός κι αν είστε οπαδοί της ομοιοπαθητικής («όμοια ομοίοις ιώνται» - Ιπποκράτης)!

    Εδώ πρέπει να δούμε πώς θα ξεφορτωθούμε αυτές τις συμμορίες κι εσείς γυρεύετε καινούριες!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  35. Από το κώμα θα βγούμε όταν βρούμε την τελεία στο πάτο του κουβά που επιλέξαμε να μπούμε, να μείνουμε, και να ζούμε, θεωρώντας ότι έτσι θα μπορέσουμε να ζήσουμε ένα καλύτερο αύριο.
    Το κακό είναι ότι ο βόθρος μυρίζει είτε είσαι στην επιφάνεια είτε στο πάτο...

    Οταν οι κοινωνίες φτάνουν στο επίπεδο που έχουμε φτάσει εμείς , και δεν βρίσκουν ηγέτη τότε ''γκαστρώνονται'' και τον γεννούν από τα σωθηκά τους

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  36. Λυσσαρίδης, Σπυρόπουλος, Βαγγγέλης Παπαθανασίου, Νανόπουλος, Μαρκεζίνης, Χαρ. Δενδρινός, Αγ. Καλησπέρα, Ιβάν Σαββίδης,

    Σιδηρουντιε προτεινω και τον Νταλαρα για τη συναυλια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  37. ΑΠΕΛΛΗΣ είπε...
    Λυσσαρίδης, Σπυρόπουλος, Βαγγγέλης Παπαθανασίου, Νανόπουλος, Μαρκεζίνης, Χαρ. Δενδρινός, Αγ. Καλησπέρα, Ιβάν Σαββίδης,

    Σιδηρουντιε προτεινω και τον Νταλαρα για τη συναυλια



    Απελλη παλι κοιμασαι ο Σιδηρουντιος
    δεν εγραψε για συναυλια αλλα για Κυβερνηση Σωτηριας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.