15/10/10

"Eμείς Έλληνες είμαστε, Έλληνες θα πεθάνουμε"



Με επιτυχία στέφθηκε η εκδήλωση που διοργάνωσε η Ένωση Χειμαρριωτών «Η ΧΕΙΜΑΡΡΑ» προς τιμήν του συμπατριώτη μας εθνομάρτυρα, Αριστοτέλη Γκούμα που δολοφονήθηκε από ομάδα Αλβανών σοβινιστών στις 12 Αυγούστου 2010 επειδή μιλούσε ελληνικά. Η αίθουσα της εκδήλωσης ήταν κατάμεστη από Βορειοηπειρώτες και Ελλαδίτες που τίμησαν με την παρουσία τους την μνήμη του αδικοχαμένου.

Στην αρχή της εκδήλωσης, αντί τοποθέτησης από την Ένωση Χειμαρριωτών, προβλήθηκε βίντεο με δηλώσεις των γωνέων και του αδερφού του φονευθέντος. Τα απλά λόγια και ο πόνος της οικογένειας συγκίνησαν όλο το ακρωατήριο. «Σκότωσαν το παιδί μου επειδή μιλούσε ελληνικά.. του είπαν γιατί μιλάς ελληνικά και αυτός είπε “είναι η γλώσσα της μάνας μου”. Δεν έγινε καυγάς, αν είχε γίνει καυγάς ήταν τόσα παιδιά Χιμαριώτες εκεί που θα τους τελείωναν.. η αστυνομία ήξερε, τους είχαν ειδοποιήσει αλλά δεν είχαν λάβει μέτρα.. » λέει μεταξύ άλλων ο πατέρας ενώ ο αδερφός τονίζει πως «εμείς Έλληνες είμαστε Έλληνες θα πεθάνουμε, θέλουνε δεν το θέλουνε οι Αλβανοί μια ζωή Έλληνες θα είμαστε»
Όλες οι ομιλίες που ακολούθησαν, είχαν κοινή συνισταμένη την ανάγκη χάραξης εθνικής πολιτικής για την προστασία του Βορειοηπειρωτικού Ελληνισμού.

Ο Μιχάλης Παντούλας, Βουλευτής Ιωαννίνων του ΠΑΣΟΚ ανέπτυξε τα ζητήματα που αφορούν τους Βορειοηπειρώτες τόσο στις πατρογωνικές τους εστίες όσο και στην Ελλάδα.

Ο Ευριπίδης Στυλιανίδης - Βουλευτης Ροδόπης της Νέα Δημοκρατίας, αναφέρθηκε στην σημασία της εκπαίδευσης στην Βόρειο Ήπειρο ως ασπίδα κατά των προσπαθειών αφελληνισμού.

Ο Μάκης Βορίδης, Βουλευτής Υπ. Αττικής του ΛΑΟΣ, τόνισε την ανάγκη αναβάθμισης του βορειοηπειρωτικού ζητήματος στην διμερή ατζέντα Ελλάδας και Αλβανίας, την επιτακτική υποχρέωση του εθνικού κέντρου για την προστασία της μειονότητας με την άσκηση μίας λιγότερο ανεκτικής πολιτικής απέναντι στην Αλβανία

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον είχαν οι τοποθετήσεις του Σταύρου Λυγερού και του Χρύσανθου Λαζαρίδη οι οποίοι ανέπτυξαν συγκεκριμένες θέσεις για τα πλαίσια στα οποία πρέπει να κινούνται τόσο η ελληνική πολιτεία όσο και οι θεσμικοί εκπρόσωποι του Βορειοηπειρωτικού Ελληνισμού.

Ο Δήμαρχος της Χιμάρας και πρόεδρος της ΔΕΕΕΜ ΟΜΟΝΟΙΑ, Βασίλης Μπολάνος και ο πρόεδρος του ΚΕΑΔ, Βαγγέλης Ντούλες αναφέρθηκαν στην δολοφονία του Αριστοτέλη τονίζοντας πως δεν αποτελεί μεμονωμένο περιστατικό αλλά την κορυφή του παγόβουνου του αλβανικού σοβινισμού ο οποίος καλλιεργείται κυρίως στους νεαρούς Αλβανούς.
Από την Ένωση Χειμαρριωτών
nenanews


9 σχόλια:

  1. Και μετά απο αυτό το μπουρδέλο κράτος (ποιό άραγε;;) περιορίστικε στις δηλωσεις του πρωθυπουργού στην έκθεση της Θεσσαλονίκης.΅Επρεπε να απελαθούν κατα χιλιάδες Αλβανοι απο την Ελλάδα, ειδικά τωρα που δεν έχει και δουλεία. Εκείνοι σκοτώνουν Ελληνες, ανοιγουν τα λιμάνια τους στο Τουρκικό ναυτικό, δεν υπογράφουν την συμφωνία για ΑΟΖ και η Ελλάδα τους ταϊζει. Πολυ καλά κανουν την δουλεια τους

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. 14/10/1914: Ελληνικό στρατιωτικό τμήμα, κατ' εντολή της Αντάντ, εισέρχεται στη βόρειο Ήπειρο για να επιβάλει την τάξη, καθώς στην Αλβανία επικρατεί χάος.

    www.sansimera.gr

    Πόσες φορές μπήκε ο ελληνικός στρατός στην Β. Ήπειρο και πόσες φορές τού (ή μάλλον μάς) "γλίστρησε" μέσα από τα χέρια; Η τελευταία ήταν το 1940.

    Άπαξ και δεν διαλύσαμε το κωλόκρατος των Αλβανών όταν έπρεπε, όπως και αυτό των Σκοπίων, τώρα τραβιόμαστε. Αυτό βέβαια ποσώς ενδιαφέρει το αθηναϊκό κομματικό κράτος.

    Μετά το 1940, μια ζωή κακομοίρηδες είμαστε! :-(

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. "ΧΑΡΕ ΜΟΥ,ΔΙΑΒ'ΑΠ'ΤΟ ΧΩΡΙΟ,
    ΚΑΤΣΕ ΣΕ ΚΡΥΑ ΒΡΥΣΗ,/
    ΝΑ ΠΙΟΥΝ ΟΙ ΓΕΡΟΝΤΕΣ ΝΕΡΟ
    ΚΙ ΟΙ ΝΙΟΙ ΝΑ ΛΙΘΑΡΙΣΟΥΝ.

    ΘΕ ΜΟΥ,ΤΑ ΨΥΧΟΣΑΒΒΑΤΑ,
    ΜΗ ΒΡΕΞΕΙΣ,ΜΗ ΧΙΟΝΙΣΕΙΣ.
    ΝΑ ΜΑΖΕΥΤΟΥΝΕ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ,
    ΝΑ ΠΑΙΞΟΥΝ ΝΑ ΧΟΡΕΨΟΥΝ.
    ΝΑ ΜΑΖΕΥΤΕΙ ΚΙ Η ΚΛΕΦΤΟΥΡΓΙΑ,
    ΝΑ ΡΙΞΟΥΝ ΣΤΟ Σ Η Μ Α Δ Ι.
    ΝΑΡΘΟΥΝ ΚΙ ΟΙ ΚΑΠΕΤΑΝΗΔΕΣ,
    ΝΑ ΚΑΜΟΥΝ ΤΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ.
    -ΓΙΑ ΣΤΑΣΟΥ ΧΑΡΕ,ΕΦΤΟΥ ΜΠΡΟΣΤΑ,
    ΕΦΤΟΥ ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΤΙΣ ΒΡΥΣΕΣ,
    ΓΙΑ ΝΑ ΝΙΦΤΟΥΝ ΟΙ ΑΝΙΦΤΟΙ,
    ΝΑ ΠΙΟΥΝ ΚΙ ΟΙ ΔΙΨΑΣΜΕΝΟΙ,
    ΝΑ ΙΔΩ ΚΑΙ ΕΓΩ Τ'ΑΔΕΡΦΙΑ ΜΟΥ,
    ΚΙ ΟΥΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΑΝΤΡΕΙΩΜΕΝΟΥΣ..."
    ΔΕΝ ΘΑ ΓΟΝΑΤΙΣΟΥΜΕ....
    ΔΙΑΙΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Όχι μόνο λυπηθήκαμε Κυρ΄ Ηλία.

    Σφίξαμε τις γροθιές μας με οργή και μίσος για τους φονιάδες.

    Αχ ρε πουτάνα πατρίδα πόσο μας πληγώνεις. Δε θα έρθει η ώρα εκείνη που τα’ άρματα μου θα βγάλω απ΄το σεντούκι?

    Πότε θα κάμει η ξαστεριά γαμώ το στανιό μου?

    Εις Κρης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Αν η αλβανική κυβέρνηση δεν τους βάλει ισόβια και βγούν τότε να τους φάτε βρε ΑΔΕΡΦΙΑ εσείς για να αποδώσετε δικαιοσύνη.ΜΗΝ περιμένετε τίποτα από τους προδότες της ΕΛΛΑΔΟΣ διότι δεν πρόκειται τίποτα να κάνουν για εσάς.ΟΠΩΣ πουλάνε εμάς έτσι θα πουλήσουνε και εσάς........ΕΔΩ τους έχουμε και μιλάνε αλβανικά και μας κοροιδέυουνε και δεν τους λέμε τίποτα διότι θα μας πούνε ρατσιστές....εκεί όμως.........

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Έπρεπε εδώ και πολλά χρόνια να έχει δημιουργηθεί Οργάνωση για την Απελευθέρωση της Β/Ηπείρου σε πατριωτικά και όχι εθνικιστικά πλαίσια, που και δημοσίως με έντυπα και εκπροσώπους της να υποστηρίζει την ενσωμάτωση του τμήματος αυτού της Ηπείρου, στον εθνικό κορμό !
    Αλλά ποτέ δεν είναι αργά !!!

    τζιμης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Αλλά ξέχασα κυρ-Ηλία...
    Οι ελληνα(κου)ράδες σας θεωρούν ...αλβανούς !!!
    τζιμης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Η ελληνική βουλή έπρεπε να είχε θέσει -άμεσα και επίσημα με ανακοίνωσή της- υπό την προστασίαν της (νομική, οικονομική, πολιτική) την οικογένεια του Αριστοτέλη Γκούμα.
    Αλλά από τέτοια λαμόγια τι να περιμένει κανείς ;;;!!!
    τζιμης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Ποια Δικαιοσυνη ψαχνεις,την Αλβανικη;
    Αυτοι αξιζουν κανα καλο "ατυχημα" ...
    ΜΟΜΟΝ ΕΤΣΙ ΘΑ ΜΑΣ ΣΕΒΟΝΤΑΙ !!!

    Ηλιαδης,Τραπεζουντιος!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.