15/10/10

Ζυμώσεις για συνάντηση Ερντογάν – Νετανιάχου στην Αθήνα

Την επίσκεψη του Τούρκου πρωθυπουργού κ. Ταγίπ Ερντογάν στην Αθήνα, στις 22 Οκτωβρίου στο πλαίσιο συνεδρίου για την κλιματική αλλαγή στην Μεσόγειο, επιβεβαίωσαν πηγές από την άλλη πλευρά του Αιγαίου στην εφημερίδα Σαμπάχ.

Πρόσκληση για τον ίδιο λόγο έχει δεχθεί και ο Ισραηλινός πρωθυπουργός κ. Μπέντζαμιν Νετανιάχου, ο οποίος δεν έχει απαντήσει μεν ακόμα αν θα παρευρεθεί, ωστόσο με κάθε ευκαιρία εκδηλώνει το ενδιαφέρον του για τη βελτίωση των ελληνοϊσραηλινών σχέσεων.

Αν τελικώς δεχθεί ο κ. Νετανιάχου την πρόσκληση στο συνέδριο, η εξέλιξη θα έχει έντονο διπλωματικό ενδιαφέρον αφού θα είναι η πρώτη φορά που οι δύο πρωθυπουργοί θα συναντώνται μετά τη δολοφονική επίθεση που εξαπέλυσε το Ισραήλ το Μάιο σε ανθρωπιστική αποστολή προς τη Γάζα, η οποία είχε ως αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή του Τούρκοι πολίτες.

Ενδιαφέρον για την Ελλάδα

Το ενδιαφέρον του για την οικονομική κατάσταση στην Ελλάδα είχε την ευκαιρία να εκφράσει για μία ακόμη φορά ο πρωθυπουργός του Ισραήλ κ. Νετανιάχου κατά τη διάρκεια της επίσκεψης του υπουργού Επικρατείας κ. Χάρη Παμπούκη.

Μάλιστα την ώρα που ο κ. Παμπούκης είχε συνάντηση με τον υπουργό Εμπορίου του Ισραήλ, ο κ. Νετανιάχου, που προήδρευε συνεδρίασης του υπουργικού συμβουλίου, αποχώρησε για λίγο από τη συνεδρίαση προκειμένου να συναντηθεί με τον Έλληνα υπουργό.

Ο κ. Νετανιάχου μίλησε με θερμά λόγια για τον Έλληνα πρωθυπουργό κ. Γιώργο Παπανδρέου, εκδήλωσε το ενδιαφέρον του για την αναβάθμιση των σχέσεων, ενώ επισήμανε ότι στις προθέσεις τις ισραηλινής πλευράς είναι να ενθαρρύνει τη συνέχιση των εκατέρωθεν επισκέψεων.
http://img.protothema.gr/

18 σχόλια:

  1. Tελικά, να δείτε που ο Γιωργάκης θα τους πάρει και τους δύο υπό κηδεμονία μέχρι να τα βρουν.

    Θα υπογράψουν Τουρκία και Ισραήλ στην Αθήνα συμφωνία με εγγυήτρια δύναμη την Ελλάδα, η οποία για κάποια χρόνια και μέχρι να ομαλοποιηθούν οι σχέσεις των δύο "κοκόρων", θα έχει τον τελικό λόγο στις αποφάσεις εκείνες που αφορούν τις σχέσεις τους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ...και μετά ξύπνησες!

    Το πιθανότερο είναι να τα βρουν Ισραήλ-Τουρκία και εμείς να μείνουμε με την ηθική ικανοποίηση της διαμεσολάβησης και, επί της ουσίας, τον ... στο χέρι.

    切腹

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Εκτος του οτι ποτε δεν τα 'χαλασαν' οι τουρκοι με τους ισραηλινους,παρα μονον για εσωτερικη καταναλωση η οποια εξαργυρωθηκε με την νικη ερντογκαν,ειμαι βεβαιος οτι και οι δυο τους κατι θα ζητησουν απο εμας,που σαν φιλοξενοι οικοδεσποτες δεν θα τους το αρνηθουμε.Λετε να ακουσαν για Ελλαδα πρωτη φορα;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ο νυν, η πρώην απατημένη και στη μέση το νέο αίσθημα. Το τρίγωνο της ερωτικής ανωμαλίας...


    "Το πιθανότερο είναι να τα βρουν Ισραήλ-Τουρκία και εμείς να μείνουμε με την ηθική ικανοποίηση της διαμεσολάβησης και, επί της ουσίας, τον ... στο χέρι."

    Γεια σου ρε 切腹!

    Αχαχαχα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Κάτι άλλο ήθελα να πω περί σκυψίματος, αλλά είπα να είμαι κόσμιος - έτσι, για αλλαγή...

    ΥΓ. Είμαι περίεργος να δω τότε τη στάση των Ισραηλινών για τα θέματα του Αιγαίου και του φυσικού αερίου...

    切腹

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Γιώργο άλλαξε τα όλα και μην τους ακούς...!!!!Αφού άλλαξες τη βούληση του Ελληνικού λαού, διαστρέβλωσες την ψήφο του, τώρα ετοιμάζεσαι να αλλάξεις και τους νόμους της φυσικής...!!!!
    Τόσα χρόνια τον τρώμε απο την Τουρκία, και τώρα που τσακώθηκε με το Ισραήλ και υπάρχει ευκαιρία σύγκλισης, εσύ θα την καταστρέψεις και θα τους συμφιλιώσεις....γιατι πως να το κάνουμε....αν δεν τον τρώμε απο κάπου δεν γίνεται ε?????

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ειλικρινά είμαι πολύ περίεργος να ήξερα τι θα έλεγε ο Ανδρέας Παπανδρέου αν ζούσε και έβλεπε το γιό του,αγγελιαφόρος των ΗΠΑ,ξεφτίλα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Χρήστο Χ, το κείμενο του '74 με τα 100,000,000 δολλάρια που αποχαρακτηρίστηκε το πήρε το μάτι σου;

    Μάλλον όχι, αλλιώς θα έκανες άλλη ερώτηση, πιο συγκεκριμένη...

    切腹

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. 切腹

    Μήπως μπορείς να γίνεις πιό συγκεκριμένος;

    Δεν γνωρίζω κάτι σχετικά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Δεν θα έρθει τελικά ο Νετανιάχου στην Αθήνα

    Αρνητικά απάντησε τελικά ο Ισραηλινός πρωθυπουργός κ. Μπέτζαμιν Νετανιάχου στην πρόσκληση της ελληνικής κυβέρνησης να επισκεφτεί την χώρα μας στις 22 Οκτωβρίου στο συνέδριο για την κλιματική αλλαγή στη Μεσόγειο. Στο συνέδριο θα συμμετέχει ο Τούρκος πρωθυπουργός κ. Ταγίπ Ερντογάν και αν ερχόταν ο κ. Νετανιάχου θα ήταν η πρώτη φορά που οι δύο άνδρες θα συναντιόνταν μετά την δολοφονική επίθεση του ισραηλιτικού στρατού εναντίον Τούρκων ακτιβιστών.

    Οι πρώτες ερμηνείες που δίνονται είναι ότι ο Ισραηλινός πρωθυπουργός δεν επιθυμεί να έχει μια συνάντηση με τον Τούρκο ομόλογό του αυτή την περίοδο, μιας και οι δύο χώρες δεν έχουν εξέλθει από την διπλωματική κρίση που περνάνε μετά την επίθεση. Όσο η τουρκική πλευρά εξακολουθεί να ζητά μια «συγγνώμη» από το Ισραήλ και όσο δεν την ακούει, οι σχέσεις των δύο χωρών θα κινούνται σε «πολύ λεπτό πάγο».

    Στην κυβέρνηση εκφράζουν την πεποίθησή τους ότι η άρνηση του Ισραηλινού πρωθυπουργού δεν σχετίζεται με την πορεία των ελληνοϊσραηλινών σχέσεων. Άλλωστε, επισημαίνουν πηγές στο Μέγαρο Μαξίμου, το ταξίδι του υπουργού Επικρατείας κ. Χάρη Παμπούκη στο Ισραήλ έγινε σε πολύ καλό κλίμα, δεδομένου ότι ο κ. Παμπούκης είχε την ευκαιρία να δει τον κ. Νετανιάχου σε πολύ καλό κλίμα, σε μια συνάντηση εκτός προγράμματος.
    ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Και να που για ακόμα μια φορά,
    το "ψέμα" έχει κοντά ποδάρια.
    Δε θέλω να φανώ κακιά, αλλά ίσως κάποιοι θυμάστε ότι είναι η δευτερη φορά που ο ΓΑΠ, προσπαθεί να κάνει αμερικανιές και να φέρει το Ισραήλ σε επαφή με "την άλλη πλευρά".
    Αποτυχημένα, φυσικά.

    Προ ολίγων ημερών, κάτι έγραψα για την ελληνική κυβέρνηση ότι δεν αξίζει την εμπιστοσύνη... Ελπίζω τώρα να καταλάβατε τί εννοούσα... Με Σαμαρά θα είναι καλύτερα! Πολύ καλύτερα!

    Galia

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Χρήστο Χ, με πρόλαβαν οι εξελίξεις:

    http://infognomonpolitics.blogspot.com/2010/10/blog-post_6910.html

    切腹

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Σωστα Galia!

    "...Τα επίπεδα της εσωτερικής και της εξωτερικής πολιτικής τα συγχέει ιδιαίτερα η «αριστερή» παραλλαγή του οικουμενισμού και του οικονομισμού, η οποία διατείνεται τα εξής: ο τουρκικός επεκτατισμός αποτελεί κατά βάση προσπάθεια της άρχουσας τάξης να περισπάσει την προσοχή των μαζών από τα άλυτα εσωτερικά προβλήματα ˙ θα υποχωρήσει όταν τα προβλήματα αυτά λυθούν από δημοκρατικές και σοσιαλιστικές δυνάμεις, γιατί οι λαοί δεν έχουν να χωρίσουν τίποτε μεταξύ τους. Η επιχειρηματολογία αυτή χωλαίνει από το πρώτο κιόλας βήμα, γιατί δεν εξηγεί τους λόγους, για τους οποίους η περίσπαση του λαού μέσω του εθνικισμού και του επεκτατισμού έχει συνήθως τόσο καλά αποτελέσματα..."
    (Π. Κονδύλης 1997, Π. Ηφαιστος: Καλό μήνα με αντί-αρλουμπολογικά κείμενα: Προφητικά αποσπάσματα του Παναγιώτη Κονδύλη, 1.2.2010, http://www.ifestos.edu.gr/)

    Οι εφιαλτικη Σοσιαλο-Φασιστες τυπου Παπανδρεου μαζι με τον Εθνομηδενισμο που αντιπροσωπευουν, ειναι οτι χειροτερο για τον τοπο.

    "...Παρατηρώντας την "ανθρώπινη κατάσταση" πάντα πίστευα, πάντως, ότι οι χρήσιμοι ηλίθιοι είναι υπόθεση ψυχιάτρων. Αν οι κοινωνίες έβρισκαν κάποιο τρόπο έγκαιρα να τους παράσχουν ψυχιατρική μέριμνα θα γλίτωναν από πολλές τριβές, κατατριβές και διενέξεις..."
    (Π. Ηφαιστος 10.10.2010, Κατατριβή τρίτων και διεθνείς σπουδές, http://www.ifestos.edu.gr/)

    Δημοκριτος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. "Ελπίζω τώρα να καταλάβατε τί εννοούσα... Με Σαμαρά θα είναι καλύτερα! Πολύ καλύτερα!"

    Galia

    Ας την μαζέψει κάποιος! Δεν θα του μείνει ψηφοφόρος του φουκαρά του Σαμαρά....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Έλεος πια! Και στην προηγούμενη ανάρτηση την ίδια κασέτα είχες βάλει!!!
    ΠΕΣ ΚΑΙ ΤΙΠΟΤΑ ΑΛΛΟ!
    Τους έχεις ΞΕΦΤΙΛΙΣΕΙ πια, Ήφαιστο και Κονδύλη!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Πας καλά κοπελιά;
    Και είναι και Σάββατο !!!
    τζιμης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Πριν τις εκλογές έλεγα ότι άμα δω τον ΓΑΠ πρωθυπουργό έχω κλείσει ως άνθρωπος τα είδα όλα πια, ας πεθάνω. Δεν ξέρω πώς, αλλά δεν πέθανα... Τώρα άμα δω Έρντο και Νετα αγκαλίτσες στην Αθήνα με ΓΑΠ, ε, τότε σίγουρα θα τα έχω δει όλα. Και σίγουρα η πατρίδα πάει για φούντο. Τότε θέλω, ναι, να πεθάνω, δεν θα αντέχεται... Γύρω γύρω όλοι και στη μέση ο λακαμάς...
    Ως πότε μωρέ;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Ο δεξιος και ο αριστερος ψαλτης που
    η φωνη τους γρατσουναει και τοιχους
    και μονο αυτοι συνεχιζουν να μη καταλαβαινουν τι ..λαρυγγι διαθετουν.Οξω ρε απο τη παραγκα.


    Δεξιος. ΑΠΕΛΛΗΣ είπε...
    Έλεος πια! Και στην προηγούμενη ανάρτηση την ίδια κασέτα είχες βάλει!!!
    ΠΕΣ ΚΑΙ ΤΙΠΟΤΑ ΑΛΛΟ!
    Τους έχεις ΞΕΦΤΙΛΙΣΕΙ πια, Ήφαιστο και Κονδύλη!

    16 Οκτωβρίου 2010 3:45 μ.μ.
    &
    Αριστερος. Ανώνυμος είπε...
    Πας καλά κοπελιά;
    Και είναι και Σάββατο !!!
    τζιμης

    16 Οκτωβρίου 2010 6:17 μ.μ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.