9/10/10

ΗΠΑ: Η Κίνα διεξήγαγε αεροπορικές ασκήσεις με την Τουρκία, δήλωσε το υπουργείο Άμυνας


Η πολεμικη αεροπορία της Κίνας και της Τουρκίας διεξήγαγαν κοινή άσκηση, δήλωσε την Παρασκευή το υπουργείο ’μυνας των ΗΠΑ. Φαίνεται πως είναι οι πρώτες τέτοιες ασκήσεις ανάμεσα στο Πεκίνο και μία χώρα-μέλος του ΝΑΤΟ.
Η Τουρκία διαβεβαίωσε τις Ηνωμένες Πολιτείες ότι θα "φροντίσει τα μέγιστα" ώστε να προστατεύσει τις ευαίσθητες τεχνολογίες των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ, δήλωσε η αντισυνταγματάρχης Ταμάρα Πάρκερ, εκπρόσωπος
του υπουργείου ’μυνας.
Είπε ότι η τουρκική κυβέρνηση είναι δεσμευμένη στη συμμαχία του ΝΑΤΟ και τη συνέχιση των ισχυρών δεσμών με τις Ηνωμένες Πολιτείες.
"Απ΄ό,τι γνωρίζουμε, F-16 κατασκευής ΗΠΑ δεν ενεπλάκησαν στην άσκηση", δήλωσε η Πάρκερ. Παρέπεμψε στην τουρκική κυβέρνηση για λεπτομέρειες των ασκήσεων.
Το γραφείο του τούρκου αμυντικού ακολούθου στην Ουάσινγκτον δεν αποκρίθηκε στο αίτημα για σχολιασμό.
Πληροφορίες στον τουρκικό Τύπο ανέφεραν πως οι ασκήσεις δειξήχθησαν από τις 20 Σεπτεμβρίου έως τις 4 Οκτωβρίου στην αεροπορική βάση του Ικονίου στην περιοχή της κεντρικής Ανατολίας.
Ορισμένοι εμπειρογνώμονες των ΗΠΑ δήλωσαν πως η άσκηση τονίζει την ικανότητα της Κίνας να επιχειρεί πέρα από την επικράτειά της.
Ο Ντέιβιντ Φίνκελσταϊν, διευθυντής Κινεζικών Σπουδών στην ερευνητική ομάδα CNA στην Αλεξάνδρεια της Βιρτζίνια, δήλωσε πως ίσως είναι η πρώτη φορά που η πολεμική αεροπορία του Λαϊκού Απελευθερωτικού Στρατού (PLA) της Κίνας εμπλέκεται σε μία συνδυασμένη άσκηση με μία χώρα του ΝΑΤΟ, σε μία χώρα του ΝΑΤΟ.
"Πράγματι, ένα αρχικό εκστρατευτικό [σώμα] του PLA βρίσκεται στα σκαριά", δήλωσε ο Φίνκελσταϊν.
Ένας άλλος αξιωματούχος του Πενταγώνου, που ζήτησε να μην κατονομασθεί, δήλωσε πως σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις η τουρκική πολεμική αεροπορία χρησιμοποίησε μαχητικά F-4 Φάντομ, τα οποία είχαν χρησιμοποιηθεί εκτεταμένα από τις Ηνωμένες Πολιτείες κατά τη διάρκεια του πολέμου στο Βιετνάμ, ενώ η Κίνα χρησιμοποίησε τα ρωσικής κατασκευής SU-27.
Ο Τζέιμς Κλαντ, αναπληρωτής βοηθός υπουργός Άμυνας των ΗΠΑ για την Ασία από το 2007 έως το 2009, δήλωσε πως η άσκηση τόνισε την "προς όλες τις κατευθύνσεις" εξωτερική πολιτική της Τουρκίας.
Η αντιπάθεια της Τουρκίας και του μουσουλμανικού κόσμου για τις κινεζικές πολιτικές στη δυτική Κίνα "δεν θα φύγει σύντομα", πρόσθεσε ο Κλαντ, που εργάζεται τώρα για το Εθνικό Πανεπιστήμιο ’μυνας του υπουργείου ’μυνας.
Οι σχέσεις της Τουρκίας με την Κίνα έχουν ενταθεί κάποιες φορές κυρίως λόγω της σκληρής προσέγγισης του Πεκίνου στην εξέγερση στη Σινγιάνγκ, πατρίδα των Ουιγούρων, της μουσουλμανικής τουρκικής μειονότητας της Κίνας.
"Φαίνεται πως οι Τούρκοι επέλεξαν να αντιδράσουν στα ανοίγματα από τους Κινέζους τα οποία, με κατάλληλους τεχνολογικούς περιορισμούς, μπορεί να αποδειχθούν χρήσιμα στην εκτίμηση των αεροπορικών ικανοτήτων της Κίνας", είπε ο Κλαντ.
ΑΠΕ-Ναυτεμπορική

2 σχόλια:

  1. "Φαίνεται πως οι Τούρκοι επέλεξαν να αντιδράσουν στα ανοίγματα από τους Κινέζους τα οποία, με κατάλληλους τεχνολογικούς περιορισμούς, μπορεί να αποδειχθούν χρήσιμα στην εκτίμηση των αεροπορικών ικανοτήτων της Κίνας", είπε ο Κλαντ.

    Παλλικάρι, αν περιμένεις από την Τουρκία να σε αφήσει να εκτιμήσεις τις αεροπορικές δυνατότητες της Κίνας, είσαι λίγο εκτός τόπου και χρόνου...
    Ακόμα και να το κάνει, θα σου κοστίσει τόσο πολύ, που σε συμφέρει να πληρώσεις απευθείας την Κίνα για να μάθεις...

    切腹

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αχμ...
    "... εκτίμηση των αεροπορικών ικανοτήτων της Κίνας..."
    Αντιμέτωπος με ένα "σύνεφο" Κινέζικα, Ρωσικής σχεδίασης, σασί, που όσο τα κατεβάζεις έρχονται κι άλλα!
    Φτηνό το σίδερο, φτηνοί οι εργάτες, φτηνό το λογισμικό, φτηνοί οι πιλότοι...
    Ούτως ή άλλως σε λίγα (ελάχιστα) χρόνια οι πιλότοι θα είναι αντιμέτωποι με πολλούς φτηνούς ευφυείς πυραύλους και UAVs. (Βλέπε S-500 κλπ)

    Βασίλης

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.