20/10/10

Ισραηλινά ερωτηματικά στη σχέση με Ελλάδα




Στην ηλεκτρονική ιστοσελίδα του Gaalei Tsahal (Ραδιοφωνική μετάδοση των Ενόπλων Δυνάμεων) σε άρθρο της σύνταξης που δημοσιεύτηκε χτες με τίτλο «Ελλάδα αντί Τουρκίας – Είναι καλύτερα;» αναφέρεται ότι οι Ισραηλινές Δυνάμεις αισθανόμενες την έλλειψη των στενών στρατιωτικών σχέσεων με τον τουρκικό στρατό, συσφίγγουν τις σχέσεις τους με τον ελληνικό στρατό, κάτι που συμβαίνει από την επίσκεψη του ισραηλινού πρωθυπουργού στην Ελλάδα, πριν δύο μήνες.

Η σύσφιξη των σχέσεων –συνεχίζει το άρθρο- εκφράζεται στη διεξαγωγή κοινών ασκήσεων καθώς και σε συνεργασία στον τομέα της τεχνολογίας και της βιομηχανίας. Σύμφωνα με την άποψη ερευνήτριας του Ινστιτούτου Ερευνών Εθνικής Ασφάλειας, «η Ελλάδα δεν αποτελεί, ούτε πρόκειται να αποτελέσει ποτέ υποκατάστατο της Τουρκίας».
Από την επίσκεψη του Πρωθυπουργού Νετανιάχου στην Ελλάδα τον τελευταίο Αύγουστο, ενισχύονται οι σχέσεις Ισραήλ – Ελλάδας σε όλους τους τομείς – μεταξύ άλλων και στον στρατιωτικό τομέα – και τις τελευταίες ημέρες γινόμαστε μάρτυρες ασκήσεων, γυμνασίων και κοινών δράσεων των Ισραηλινών Δυνάμεων με τον Ελληνικό στρατό.

Ενώ οι σχέσεις με την Τουρκία επιδεινώνονται διαρκώς και φαίνεται ότι θα πάρει πολύ καιρό μέχρι να επανέλθουν στο αρχικό τους επίπεδο -αν γίνει ποτέ αυτό-, η Ελλάδα, ορκισμένη αντίπαλος της Τουρκίας και εχθρός της εδώ και χρόνια, μοιάζει ως η κατάλληλη εναλλακτική λύση για συμμαχία, μεταξύ δύο χωρών που βρίσκονται στις ακτές της Μεσογείου.

Η Ελλάδα είναι μέλος του ΝΑΤΟ και η μεγάλη της έκταση μπορεί να αποτελέσει εξαιρετικό πεδίο ασκήσεων για την ισραηλινή πολεμική αεροπορία, που δεν έχει την δυνατότητα να διεξάγει όλες τις ασκήσεις της στον περιορισμένο εναέριο χώρο του Ισραήλ.

Εντούτοις η Dr
. Galia Lindenstrauss, ερευνήτρια του Ινστιτούτου Ερευνών Εθνικής Ασφάλειας, χαμηλώνει τον ενθουσιασμό. Μιλώντας στο πρόγραμμα «Λωρίδα Ασφαλείας» με την Tali Lipkin- Shachak, προσθέτει ότι «η Τουρκία με 75 εκατομμύρια κατοίκους έναντι μόνο 10 εκατομμυρίων της Ελλάδας είναι μια χώρα πολύ πιο δυνατή από στρατιωτικής πλευράς.

Η Ελλάδα δεν πρόκειται να αποτελέσει ποτέ πλήρες υποκατάστατο της Τουρκίας».
Ελλάδα και Τουρκία έχουν μακρά αντιπαλότητα ως προς τον έλεγχο του Αιγαίου Πελάγους. Επίσης και οι δύο χώρες είναι αναμεμιγμένες στην διένεξη της Κύπρου στην οποία εισέβαλλε ο τουρκικός στρατός το 1974 για να προστατεύσει την τουρκική μειονότητα από ελληνική προσάρτηση. Οι Έλληνες ονομάζουν την τουρκική εισβολή «κατοχή». Η εκπληκτική ομοιότητα με την Ισραηλινή-Παλαιστινιακή διένεξη εκφράζεται και στο «δικαίωμα επαναπατρισμού» και στη διαχωριστική γραμμή μεταξύ Ελληνικής Κύπρου και Τουρκικής Κύπρου, γνωστής ως «Πράσινη Γραμμή».

Η Lindenstrauss εκτιμά ότι «είναι πολύ φυσικό να απευθυνθεί το Ισραήλ στην Ελλάδα, εφόσον στις εξωτερικές σχέσεις του Ισραήλ δημιουργήθηκε μεγάλο κενό, του οποίου η Ελλάδα θα καλύψει μόνο μέρος. Ο ελληνικός στρατός δεν έχει συμμετάσχει εδώ και πολλά χρόνια σε ένοπλη σύρραξη και δεν θα έχει ιδιαίτερα πολλά να προσφέρει στις Ισραηλινές Δυνάμεις». Εντούτοις όπως λέει η ίδια «κάθε συνεργασία μεταξύ των ενόπλων δυνάμεων στρατών έχει να προσφέρει και στις δύο πλευρές».
Δραγουμάνος

77 σχόλια:

  1. Εδω εκφραζεται μια απο τις τασεις
    στο Ισραηλ και τιποτα περισσοτερο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. «η Τουρκία με 75 εκατομμύρια κατοίκους έναντι μόνο 10 εκατομμυρίων της Ελλάδας είναι μια χώρα πολύ πιο δυνατή από στρατιωτικής πλευράς.

    Τα εκατομμύρια των κατοίκων μιάς χώρας δεν είναι αυτά που κάθορίζουν αν μιά χώρα είναιισχυρή στρατιωτικά, όσο το ετοιμοπόλεμο των στρατιωτικών της δυνάμεων και η στρατιωτική τεχνολογία που κατέχει.
    Σημαντικό ρόλο παίζουν και οι συμμαχίες που έχει επιλέξει το συγκεκριμένο κράτος να κάνει με άλλα κράτη.
    Το μικροσκοπικό Ισραήλ έχει καταφέρει να επιβληθεί σε χώρες με
    πληθυσμό και έκταση πολλαπλάσιο από τον δικό του όπως η Αίγυπτος και η Συρία ενώ δεν διστάζει να τα βάλει με την Τουρκία όταν νιώθει ότι απειλείται η ασφάλειά του.

    Η Τουρκία εξακολουθεί να είναι εισαγωγέας στρατιωτικής τεχνολογίας δεν παράγει η ίδια εξελιγμένα στρατιωτικά συστήματα, δικής της τεχνολογίας ,κάνει συμπαραγωγές ,ενώ παρά τον υπερεξοπλισμό της έχει αποτύχει να εξαλείψει το αντάρτικο των Κούρδων οι οποίοι εξοπλιστικά είναι ξυπόλιτοι.
    Οι απανωτές δολοφονίες επίσης τούρκων στρατιωτών όπως έδειξε το επεισόδιο της Αλεξανδρέτας έχουν καταρακώσει το ηθικό και το κύρος των στρατιωτικών της δυνάμεων.

    Οι συμμαχία που είχε η Τουρκία με τους Αγγλοαμερικάνους στο παρελθόν, συμμαχία που της επέτρεψε την εισβολή και κατοχή της Κύπρου δείχνει να περνά κρίση αντίθετα το Ισραήλ έχει προνομιακή διπλοματική -στρατιωτική στίρηξη των αγγλοαμερικάνων αλλά και μεγάλων χωρών της Ευρώπης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. "η Dr. Galia Lindenstrauss, ερευνήτρια του Ινστιτούτου Ερευνών Εθνικής Ασφάλειας, χαμηλώνει τον ενθουσιασμό. Μιλώντας στο πρόγραμμα «Λωρίδα Ασφαλείας» με την Tali Lipkin- Shachak, προσθέτει ότι «η Τουρκία με 75 εκατομμύρια κατοίκους έναντι μόνο 10 εκατομμυρίων της Ελλάδας είναι μια χώρα πολύ πιο δυνατή από στρατιωτικής πλευράς"

    Ενώ εδώ μια άλλη Galia, πολύ γνωστή μας, υψώνει τον ενθουσιασμό της για την ελληνοισραηλινή συμμαχία σαν χαρταετό μέσα σε σύννεφα γεμάτα βροχή.

    Το υπόλοιπο κείμενο αποπνέει ένα υποτιμητικό για την Ελλάδα πνεύμα, και για το ρόλο που αυτή μπορεί να διαδραματίσει για τα ισραηλινά και ΜΟΝΟ συμφέροντα (δικαίως φυσικά, αφού ο καθένας κοιτάζει μόνο τα συμφέροντα του)
    Πρόκειται για μια ωφελιμιστική προσέγγιση που επιφυλάσσει για την Ελλάδα τον ρόλο της θεραπαινίδας των συμφερόντων του Ισραήλ, που όμως είναι αμφίβολο-για τη συγγραφέα-αν μπορεί να τον εκπληρώσει.

    Έτσι: "του οποίου η Ελλάδα θα καλύψει μόνο μέρος"
    και παρακάτω συνεχίζει με το πλήρες φτύσιμο του ένδοξου επί χιλιετίες Ελληνικού Στρατού:
    "Ο ελληνικός στρατός δεν έχει συμμετάσχει εδώ και πολλά χρόνια σε ένοπλη σύρραξη και δεν θα έχει ιδιαίτερα πολλά να προσφέρει στις Ισραηλινές Δυνάμεις»

    Φυσικά και είναι έτσι! Αφού ο ΕΣ είναι ιδεολογικά-ως τέκνο του Ελληνικού λαού, ένας οπλισμένος βραχίονας ειρήνης και συνύπαρξης των λαών και που μόνο όταν απειλείται η ακεραιότητα της χώρας γίνεται λιοντάρι που δείχνει δόντια και νύχια φονικά.
    Εμείς, κανενός φουκαρά δεν καταλάβαμε την χώρα. Αντίθετα, άλλοι μας έχουν πάρει κομμάτια. Εδώ λοιπόν,κολλάει η μεγάλη αλήθεια που ξεστομίζει η συγγραφέας, άθελα της, όταν λέει:
    "Οι Έλληνες ονομάζουν την τουρκική εισβολή «κατοχή». Η εκπληκτική ομοιότητα με την Ισραηλινή-Παλαιστινιακή διένεξη."

    Υπογραμμίζοντας, συν τα άλλα υποτιμητικά, ότι υπάρχει ανάμεσα στους δυο λαούς μεγάλη γεωπολιτική, ιδεολογική και ηθική αντίθεση. Πράγμα που κατ΄εμέ επίσης, είναι μεγαλύτερης και βαρύνουσας σημασίας από ότι οποιοδήποτε στρατιωτικό-οικονομικό ή άλλο συμφέρον.
    Στο σημείο αυτό, βρίσκεται η έντονη αντίθεση μου με τους οπαδούς της Ορθής Πολιτικής, της Real πολιτικής ή τους πραγματιστές -σοφιστές, οπαδούς μιας λογικής της πιάτσας και του πάρε-δώσε νταλαβεριού.

    Έτσι, λοιπόν ας ευχαριστήσουμε τη συγγραφέα που μας ανοίγει τα μάτια καθώς λέει:
    «η Τουρκία με 75 εκατομμύρια κατοίκους έναντι μόνο 10 εκατομμυρίων της Ελλάδας είναι μια χώρα πολύ πιο δυνατή από στρατιωτικής πλευράς"

    που σημαίνει, ότι καλοβλέπουν ακόμη προς Τουρκία μεριά....


    αλλά να ευχαριστήσουμε και τον πάντα συγκαταβατικό Sterg που μας "καθησυχάζει" πως δεν πρόκειται για κάτι επίσημο, ούτε κάτι σαν γενική αντίληψη, αλλά μας βεβαιώνει με σπάνιο για εκείνον λακωνικό ύφος πως:

    "Εδω εκφραζεται μια απο τις τασεις
    στο Ισραηλ και τιποτα περισσοτερο"

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. "Εντούτοις η Dr. Galia Lindenstrauss, ερευνήτρια του Ινστιτούτου Ερευνών Εθνικής Ασφάλειας, χαμηλώνει τον ενθουσιασμό"
    - Λέτε να είναι το ίδιο άτομο;)))))))))

    "Ελλάδα και Τουρκία έχουν μακρά αντιπαλότητα ως προς τον έλεγχο του Αιγαίου Πελάγους. Επίσης και οι δύο χώρες είναι αναμεμιγμένες στην διένεξη της Κύπρου στην οποία εισέβαλλε ο τουρκικός στρατός το 1974 για να προστατεύσει την τουρκική μειονότητα από ελληνική προσάρτηση. Οι Έλληνες ονομάζουν την τουρκική εισβολή «κατοχή». Η εκπληκτική ομοιότητα με την Ισραηλινή-Παλαιστινιακή διένεξη εκφράζεται και στο «δικαίωμα επαναπατρισμού» και στη διαχωριστική γραμμή μεταξύ Ελληνικής Κύπρου και Τουρκικής Κύπρου, γνωστής ως «Πράσινη Γραμμή»"

    -Εδώ τι να πούμε; "..Οι Ελληνες ονομάζουν κατοχή.."!!! Δεν είναι κατοχή και εμείς το ονομάζουμε έτσι!

    "Ο ελληνικός στρατός δεν έχει συμμετάσχει εδώ και πολλά χρόνια σε ένοπλη σύρραξη και δεν θα έχει ιδιαίτερα πολλά να προσφέρει στις Ισραηλινές Δυνάμεις"
    - Είδαμε και τι κατάφερε ο πάνοπλος στρατός του Ισραήλ, απέναντι στη Χεζμπολάχ, στο Λίβανο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Πολυ απλοικο κειμενο που εκφραζει μια ταση.Για την Ελλαδα κανενα λογο εχει η νοσταλγια της ισραηλινης σχεσης με την τουρκια αρκει να εξυπηρετουνται τα συμφεροντα μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. @ 12:31 μ.μ.

    >Είδαμε και τι κατάφερε ο πάνοπλος στρατός του Ισραήλ, απέναντι στη Χεζμπολάχ, στο Λίβανο<

    Εγώ έχω δει κι άλλα πράγματα που κατά καιρούς έχει καταφέρει. Επιλεκτική μνήμη λέγεται αυτό.

    Ο Ε.Σ. έχει να πολεμήσει από τον Συμμοριτοπόλεμο και μετά, ή την Κορέα, αν θέλεις. Δεν είναι αλήθεια αυτό;

    @ ΑΠΕΛΛΗ

    >Αφού ο ΕΣ είναι ιδεολογικά-ως τέκνο του Ελληνικού λαού, ένας οπλισμένος βραχίονας ειρήνης και συνύπαρξης των λαών...<

    Σώπα ρε, γιατί μου έρχονται δάκρυα στα μάτια :-)))))

    >που σημαίνει, ότι καλοβλέπουν ακόμη προς Τουρκία μεριά....<

    Η Dr. Gallia (με δύο "l" γράφεται) Lindenstrauss εκπροσωπεί τον εαυτό της ή ολόκληρο το Ισραήλ και την κυβέρνησή του; Στο είπε και ο Sterg, αλλά μάλλον νομίζεις ότι αποτείνεσαι σε παιδάκια ή κάφρους.

    @ Γεράσιμο

    «η Τουρκία με 75 εκατομμύρια κατοίκους έναντι μόνο 10 εκατομμυρίων της Ελλάδας είναι μια χώρα πολύ πιο δυνατή από στρατιωτικής πλευράς.

    Μεγάλη ανοησία, αφού δεν σκέφτηκε το δικό της κράτος.


    Τελικά, μήπως ξέρει κανείς μήπως η κυρία αυτή εκπροσωπεί τουρκικά συμφέροντα; Λέω, ΜΗΠΩΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Όσο τα πράγματα είναι ήσυχα κανένα πρόβλημα όποιος και να είναι ο σύμμαχος !
    Όταν γίνουν μπάχαλο όμως θέλεις για σύμμαχο κάποιον που θα σταθεί δίπλα σου !
    Έτσι δεν υφίσταται κανένα δίλλημα!
    Το ατού μας? Πάντα ήμασταν μόνοι μας!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Ο καθένας τη δουλειά του και τα συμφέροντά του. Στο Defencenet αναφέρεται ότι η εταιρεία Ασελσαν έχασε διαγωνισμό στο δίδυμο αδελφό όμαιμο ομόγλωσσο και ομόθρησκο Αζερμπαϊτζάν και τον κέρδισε η Ισραηλινή Ελμπιτ. Ο.Ε.Δ. Αυτοί θα πάρουν ότι μπορούμε να δώσουμε και εμείς το ίδιο. Αύριο είναι άλλη μέρα.
    Δύο απορίες τώρα. Ποιος στρατός στην ευρύτερη περιοχή εκτός του Ισραήλ έχει εμπλακεί σε μεγάλης κλίμακας σύρραξη; Η Ιταλία; Η Γαλλία; Ποιος; Εκτός αν θεωρούν στρατιωτική εμπειρία μεγάλου βάθους και μεγέθους και ολοκληρωτική μάχη υπέρ βωμών και εστιών, τις αποστολές των χωρών αυτών στο Αφγανιστάν ή τις συγκρούσεις των Τούρκων με τους Κούρδους όπου οι τελευταίοι τους έχουνε για γιο-γιο!!
    Τι άποψη είναι αυτή ότι τα 75 εκατομμύρια σημαίνουν κάτι παραπάνω από πλευράς στρατιωτικής αξίας, από μια χώρα 10 εκατομμυρίων; Και το Ισραήλ είναι μια χούφτα μπροστα στα εκατοντάδες εκατομμύρια των Αράβων αλλά τους χορεύει καρσιλαμά και καλά κάνει απ' την πλευρά του. Για να μην αναφερθούμε στα πασίγνωστα παραδείγματα όπως της Εβραϊκής Ιστορίας με τον Δαυίδ και τον Γολιάθ ή της Ελληνικής με το 1940 στην Αλβανία και άλλα παγκοσμίως ών ουκ έστι αριθμός.
    Πράγματι πρόκειται περί περιέργων απόψεων, εκτός εάν η κυρία Δόκτωρ θέλει συγκεκαλλυμένα να πει κάτι άλλο, ότι δηλαδή οι πολιτικοί μας και η πολιτική μας είναι για τα πανηγύρια (που θα είχε απόλυτο δίκιο, εμείς πρώτοι(;) το ξέρουμε)... Δεν πιστεύω ότι μία σοβαρή Ισραηλινή αναλύτρια θα στεκόταν σε τέτοια έωλα επιχειρήματα. Μάλλον και πολύ φοβάμαι, ίσως το τελευταίο να εννοεί... και δεν το λέει ανοιχτά.
    ΙοΠ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Dr. Gallia Lindenstrauss

    Lauder School of Goverment,
    Diplomacy and Strategy

    lgallia@idc.ac.il

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Άντε λοιπόν Απελλή κτλ, κάνε ότι μπορείς εσύ και οι ομοϊδεάτες σου να στείλετε το Ισραήλ, τους Αμερικάνους και όλο το κόσμο στην αγκαλιά της Τουρκίας πάλι. Εμείς, ξέρω, θα κάνουμε ένα ευχέλαιο, μία παράκληση, δύο ολονυχτίες και πέντε τάματα στον Άγιο Ραφαήλ, και μετά όλα θα πάνε καλά. Κανένα δεν έχουμε ανάγκη εμείς, είμαστε το κέντρο του κόσμου και η μεγαλύτερη υπερδύναμη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Είναι πάρα πολύ νωρίς για να υπάρχουν συμπεράσματα θετικά ή αρνητικά για τη σύσφιξη των σχέσεων Ελλάδας Ισραήλ.
    Οι κάθε είδους σκέψεις τώρα από όπου και αν προέρχονται αποτελούν στάλες πρόβλεψης στην αυχμηρότητα του νέου σχηματιζόμενου τοπίου.
    Κατά τη γνώμη του γράφοντος το μέλλον είναι θετικότατο και για τις δύο πλευρές σε όλους τους τομείς.
    Δημάρατος …

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Έχει δίκαιο πάνω στην mini analysis που δίνει για τα 75 εκατομμύρια , έχει ως αντίκτυπο το οικονομικό σκέλος , όπου έχει αντίχτυπο σε πολλούς τομείς , εδώ αντισταθμίζετε κάπως το οικονομικό σκέλος της Τουρκιάς με τα πετρέλαια της Α. Μεσογείου και την μεταφορά πετρελαίου με mini τάνκερ , (είναι ασφαλέστερη οδός μεταφοράς του παρά η αγωγή)πέρα από αυτό θα μπορούσαν να γίνουν επενδύσεις στα Βαλκάνια και να δημιουργηθεί ένα τόξο/ πλέγμα συνεργασιών μέχρι την Ρουμανία με (Ιατράκης- βιολογία -DNA, μέσα μαζικής μεταφοράς- μαγνητικά τρένα , ψηφιακή τεχνολογία- UAV, ασφάλεια και βάθος στις μυστικές υπηρεσίες-μεσω του πλέγματος στα βαλκάνια κτλ …) ξεχνά επίσης τα 40 εκ Κούρδων …

    Φυσικά , στο σκέλος του στρατού έχει δίκαιο στις υπογραμμίσεις της η Ms Gallia,χρειάζεται να αναβαθμιστεί ο ελληνικός στρατός σε σύγχρονη επαγγελματική πολεμική μηχανή... για πάσα ενδεχόμενο προληπτικής άμυνας ή επίθεσης…

    Ж

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. «η Τουρκία με 75 εκατομμύρια κατοίκους έναντι μόνο 10 εκατομμυρίων της Ελλάδας είναι μια χώρα πολύ πιο δυνατή από στρατιωτικής πλευράς».

    75 εκατομμύρια που δεν μπορούν να τα βγάλουν πέρα με 5000 Κούρδους ΠΚΚ?


    «Οι Έλληνες ονομάζουν την τουρκική εισβολή «κατοχή».»

    Πώς θέλει η Κυρία να την ονομάσουν;
    Τουριστικό παραθερισμό τουρκικών ενόπλων δυνάμεων στην βόρεια Κύπρο;

    ...Όταν έχουν εκδιωχθεί 250000 άτομα από τις περιουσίες και τους τόπους καταγωγής τους και το 40% του πλυθησμού είναι πρόσφυγες πως λέγεται;
    Φιλικός διακανονισμός;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. η Dr. Galia Lindenstrauss είπε μια μεγάλη αλήθεια. Είπε ότι είναι καλύτερο για την χώρα τους η συμμαχία με μια χώρα 75 εκατομμυρίων όπως η Τουρκία παρά με την Ελλάδα των 10.

    Με αυτή τη δήλωση όμως δείχνει και την πραγματική κατάσταση που επικρατεί στο εσωτερικό του Ισραήλ.

    Μπορεί αυτή η χώρα να δείχνει προς τα έξω ότι είναι ατρόμητη και δε διστάζει να τα βάλει με τους πολλαπλάσιους εχθρούς της από τους οποίους είναι περικυκλωμένη.

    Αλλά η πραγματικότητα είναι διαφορετική.

    Οι ισραηλινοί πολίτες είναι σε μια μόνιμη κατάσταση πανικού. Ξέρουν ότι χωρίς την υποστήριξη της δύσης οι μουσουλμάνοι άραβες θα τους εξαφανίσουν από το χάρτη της μέσης ανατολής. Ξέρουν επίσης ότι η συμμαχία με τη δύση δε στηρίζεται σε υπαρκτά αμοιβαία συμφέροντα αλλά σε κάποια ενοχικά σύνδρομα των δυτικών για το παρελθόν. Ξέρουν επίσης οι ισραηλινοί ότι εάν αυτά τα ενοχικά σύνδρομα εκλείψουν και οι δυτικοί πράξουν ρεαλιστικά θα μείνουν μόνοι τους απέναντι σε εκατοντάδες εκατομμύρια μαινόμενους μουσουλμάνους.

    Το θέμα όμως ποιό είναι? εμάς μας συμφέρει να έχουμε συμμαχία με αυτό το μισητό κράτος ή με τα 250 εκ. των αράβων?

    Κατεμέ είναι συμμαχία με τους ισραηλινούς θα πρέπει να σταματάει εκεί που θίγεται η σχέση μας με τους άραβες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. @Απελλη
    Οταν βγαινεις για σχολιο να φορας
    αδιαβροχο γιατι τελευταια γινεσαι
    μουσκεμμα συνεχεια και θα μας κρυο
    λογησεις και σε συνηθισαμε στον...
    εμπλουτισμο του ιστολογιου με τις..
    .γνωσεις σου.Θεωρω την παρουσια σου
    βασικη.πιστευω οτι θα συμφωνουν και
    οι υπολοιποι της..."σιωνιστικης" ομαδας...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. @ 6:09 μ.μ.

    Πόσοι Άραβες νομίζεις ότι ενδιαφέρονται πια για τον αφανισμό του Ισραήλ; Πόσα είναι αυτά τα "μαινόμενα" εκατομμύρια Αράβων;

    Εμείς τι ωφεληθήκαμε τόσα χρόνια από την (ανύπαρκτη) αραβική φιλία; Κατάντησε κουραστικό να γράφουμε όλο τα ίδια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Αν θέλετε να κάνετε σοβαρό για να καταστεί η Τουρκία υπόλογη για την Γενοκτονία των Αρμενίων, το Κουρδικό και την Κατοχή της Κύπρου, δηλώστε συμμετοχή εδώ:
    http://www.facebook.com/freemiddleeast?v=app_4949752878

    Ελπίζω να μη σας ενοχλεί που οι βασικοί διοργανωτές είναι Εβραίοι.
    ---Διότι από πατριώτες στα λόγια χορτάσαμε----

    Galia

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. @ sterg

    Να'σαι καλά sterg για το ενδιαφέρον σου να μην κρυώσω. Εσύ πως τα πας με τις κάψες σου;

    "Θεωρω την παρουσια σου
    βασικη.πιστευω οτι θα συμφωνουν και
    οι υπολοιποι της..."σιωνιστικης" ομαδας..."

    Σε ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια. Φαίνεται πως σε έκανα να την ακούσεις καλά για να επισημαίνεις την βασική παρουσία μου. Όμως, για να δούμε όπως λες,τι θα πουν και οι υπόλοιποι της "σιωνιστικης ομαδας", η Γκαλατία, ο Μελαχροινός, ο Δημόκριτος, ο Σιδερένιος, ο Αχαιός κλπ.

    Είναι μοναδική η ικανότητα που σας χαρακτηρίζει στο να μεταστρέφεται τα πράγματα. Το μαύρο το κάνετε άσπρο, τρώτε ξύλο λέτε ότι δείρατε, δέρνετε και φωνάζετε μας δέρνουν, σας ξεβρακώνουν και σεις πουλάτε παντελόνια!
    Νομίζεις ότι ο Καυκάσιος θα σε σώζει πάντα; Γιατί αν πιστεύεις ότι με έκανες συνέχεια μούσκεμα τελευταία, κάνεις λάθος! Θα ξέχασες μάλλον να αλλάξεις τις πάνες σου και όλα σου φαίνονται υγρά.
    Μου θυμίζεις κάτι μαγκάκια της φακής που γυροφέρνουν κομπάζοντας, γυρεύοντας την επιβεβαίωση. Πρόσεχε γιατί εκτίθεσαι, εκτός από ανόητος, και σαν φιγουρατζής...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Η κα Lindenstrauss κρίνει (και σωστά) με βάση τα συμφέροντα του κράτους της.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. @Απελλης
    >>Σε ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια. Φαίνεται πως σε έκανα να την ακούσεις καλά για να επισημαίνεις την βασική παρουσία μου.<<

    Οσο για το ποσο "βασικη" ειναι η παρουσια σου σου υπενθυμιζω την τυχη του Ιαβερη που ειχε απο υπερβολικο ζηλο κατα ποδας τον... Αγιαννη...(Ειχε ο Ιαβερης και την μισανθρωπια μεσα του),και τελικα βουτηξε στο ποταμι.
    Αλλα για μια πιο λεπτομερη σου αναλυση μια και εισαι και ..."αναλυτης" θα σου αντιγραψω
    δικη μου περιγραφη που ειναι για το ατομο σου απο αλλο αρθρο αυτου του ιστολογιου χθεσινη.


    >>sterg είπε...
    @Galia
    Εχω την εντυπωση οτι ο τυπος αυτος
    με την δικαιολογια της δηθεν αντιθετης γνωμης εχει αποκτησει εξαρτηση και του ειναι αναγκαιο πλεον και το λουρι στο λαιμο του οπου καταληγει η αλυσιδα που βασταμε εμεις αλλα και η βολτα που τον βγαζωμε για να ξεφυγει απο την προσωπικη του μιζερια. Για ξαναδες
    ρε Galia το θεμα πιο λογικα...
    Ειχε και το θρασος να παραστησει σε σημερινο σχολιο μου τον ευγενη οπου παλι χωθηκε για να "σχολιασει"
    η κατι τετοιο φανταστηκε οτι εκανε.
    Ειναι περιπτωση ο τυπος για κλααααα
    ματα...


    (Ελπιζω Καυκασιε μετα απο αρκετα κοψηματα αυτο να το δημσιευσεις)

    19 Οκτωβρίου 2010 9:44 μ.μ. <<

    Τελικα θελω να το ξερεις οτι θα σε αντιμετωπιζω απο σημερα με αρκετη κατανοηση. Και σε ερωτω ,αντι να αναλωνεσαι κυνηγωντας τους παντες (χθες εβριζες και τον αλλο ..."σιωνιστη"
    κατα το μυαλο σου,τον theo,που ειναι και ευγενεστατος)γιατι δεν επιχειρεις να γραψεις και εσυ ενα σχολιο και ευχαριστως να το συζητησωμε ολοι μαζι.Το να γυριζεις
    σαν παλαβος αναζητωντας ποιον θα βρισεις αντι να γραψεις κατι δικο σου αυτο ειναι προβλημα και πιστευω να το αντιληφθεις καποια στιγμη γιατι ειληκρινα δεν μου αρεσει κανενας εδω μεσα να θεωρηθει
    γραφικος,διοτι ο καθενας ζητα στην πραγματικοτητα επικοινωνια και καλο ειναι να την κανωμε θετικα και οχι αρνητικα διαφορετικα δειχνει δυσπροσαρμογη.
    Δεν θα στα ξαναπω ουτε να σε μειωσω θελω αλλα δεν μπορουν ολοι να συντονιζονται με τον δικο σου τροπο που βλεπεις γυρω και αυτο πρεπει να το καταλαβεις.


    [Πιστευω Καυκασιε επειδη το κειμενο
    αυτο πρεπει να δημοσιευθει οτι θα
    το δημοσιευσεις.Εξ αλλου δεν βριζει
    κανενα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Όλη η ιστορία με τον καυγά Ισραήλ - Τουρκίας είναι μούφα.
    Επειδή για το Ισραήλ έρχονται πολύ δύσκολες, μα πολύ δύσκολες μέρες, μία χώρα υπάρχει να τους σώσει για να μη πάρουν την άγουσα προς Ευρώπη, ΗΠΑ κλπ.
    Η Τουρκία !!!
    Είναι η μόνη χώρα που εάν καταφέρει να ποδηγετήσει τον ισλαμικό κόσμο, θα πείσει όλους τους σημερινούς εχθρούς του Ισραήλ, να μη το αφανίσουν.
    Για να γίνει αυτό, Εβραίοι και Τούρκοι έκαναν τις σικέ κοκορομαχίες στα ΜΜΕ ώστε να ανέβουν οι μετοχές του Ερντογάν.
    Όταν ισχυροποιηθεί ως ηγέτιδα δύναμη η Τουρκία, θα τα ξαναβρούν με το Ισραήλ, το οποίο θα θέσουν υπό την προστασία τους!
    Μπας και την γλυτώσει.
    τζιμης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Πώς θα τους σώσει δηλαδή Τζίμη η Τουρκία; Και άμα γίνει ηγέτιδα του Μουσουλμανικού κόσμου, γιατί να τους σώσει; Οι απόψεις σου μάλλον για wish list μου ακούγονται...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Αμάν ρε Galia, είπαμε ότι δεν λέμε τη λέξη πατριώτης: μην προκαλείς το γέλωτα σε κάποιους υψηλόβαθμους κρατικούς λειτουργούς του Ελληνικού Κράτους!

    切腹

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. Ανώνυμε 2.59, αυτός που τα είπε αυτα είναι 90 ετών , και με παρόμοιες δηλώσεις του έχει διασκεδάσει πολύ κόσμο. Δεν έχουμε μονο εμείς γραφικούς παπάδες, έχουν και αυτοί.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. Είμαι η Galia ( με ένα "λού") και πάλι ξέχασα να υπογράψω το σχόλιο μου.
    20 Οκτωβρίου 2010 12:54 μ.μ.


    Ευχαριστώ
    Galia

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. Προσυπογράφω τα του ΤΖΙΜΗ ως μια μεγάλη πιθανότητα να γίνεται τέτοιο ποιλιτικο-στρατιωτικό παιχνίδι. Φοβού τους Ισραηλινούς και δώρα φέροντες. Ελπίζω να ξέρουν τι κάνουν οι δικοί μας τόσο σε στρατιωτικό όσο και στο πολιτικό σκέλος. Εκτός κι αν η γραμμή σύμπλευσης προέρχεται από κάτι πολύ ανώτερο από την άλλη μεριά της Εσπερίας και από μερικά σκιώδη "Ιδρύματα" τύπου Κλίντον στα οποία είναι ευπρόσδεκτος πάντοτε ο παγκοσμιοποιημένος και φανατικός οπαδός της Νέας Τάξης κος ΓΑΠ. Θα φανεί στην πορεία. Κάνουν ξαφνικά όλοι τους ότι σήμερα ανακάλυψαν οι εβραίοι ότι υπάρχει και Ελλάδα και πόσο καλοί είναι οι έλληνες! Αν και ήμουνα υπέρ της προσέγγισης αυτού του κενού για την Ελλάδα μας επειδλη δεν έβλεπα τον λόγο οι Τούρκοι να συνεργάζονται με τόση επιτυχία με το Ισραήλ, θα τόνιζα να είμαστε ιδιαίτερα επιφυλακτικοί και περισσότερο πονηροί γιατί οι καιροί οι ίδιοιι είναι πονηροί και κακοί και ο κακός γείτονας γίνεται χειρότερος. ΖΗΤΩ η 28η Οκτωβρίου 1940!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. @ 6:09 μ.μ.

    Πόσοι Άραβες νομίζεις ότι ενδιαφέρονται πια για τον αφανισμό του Ισραήλ; Πόσα είναι αυτά τα "μαινόμενα" εκατομμύρια Αράβων;

    Εμείς τι ωφεληθήκαμε τόσα χρόνια από την (ανύπαρκτη) αραβική φιλία; Κατάντησε κουραστικό να γράφουμε όλο τα ίδια.

    ----

    μην είσαι αχάριστος, από τους άραβες έχουμε πάρει εκατοντάδες κατασκευαστικά έργα Εδώ και πολλές δεκαετίες οι ελληνικές κατασκευαστικές εταιρίες δραστηριοποιούνται στην μέση ανατολή. Εξαίρεση τα τελευταία 15 χρόνια που προτιμούσαν οι έλληνες μηχανικοί τα μεγάλα και εύκολα από πλευράς διεθνούς ανταγωνισμού (ανύπαρκτος) κρατικά έργα στην πατρίδα μας.

    Τώρα όμως που σφίγγουν τα πράματα πάλι εκεί τρέχουν για έργα. Και δεν τα πηγαίνουν και άσχημα.
    http://news.in.gr/economy/article/?aid=1231064317

    Απλά εκεί υπάρχει ανταγωνισμός, δεν είναι όπως εδώ που τα κανονίζαν μεταξύ τους οι εταιρίες.

    Από τους ισραηλινούς τι έχουμε να κερδίσουμε?

    κώστας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. 4.
    "του ειναι αναγκαιο πλεον και το λουρι στο λαιμο του οπου καταληγει η αλυσιδα που βασταμε εμεις αλλα και η βολτα που τον βγαζωμε για να ξεφυγει απο την προσωπικη του μιζερια"

    Το ότι υποφέρεις από έλλειψη φαντασίας-πράγμα αναμενόμενο για σκυλάνθρωπο-φαίνεται εδώ! Ρε, ταλαίπωρε, γιατί επαναλαμβάνεις ΣΗΜΕΡΑ αυτά που σου έλεγα ΧΘΕΣ; Βρες κάτι δικό σου. Από πότε οι σκύλοι βάζουν λουρί σε ανθρώπους, πας καλά;

    5.
    "γιατι δεν επιχειρεις να γραψεις και εσυ ενα σχολιο και ευχαριστως να το συζητησωμε ολοι μαζι"

    Τις "ανωτερότητες" αλλού! Όσα σχόλια και αναλύσεις και αν κάνω, ΕΣΥ, θα βλέπεις το ΑΠΕΛΛΗΣ είπε...
    Όχι το περιεχόμενο του σχολίου του ίδιου αλλά το όνομα του σχολιαστή που σου έχει γίνει "κόκκινο πανί". Πολύ γουστάρω! Κάπως έτσι σου προέκυψε και η "βασική μου παρουσία".
    Οι αναλύσεις και τα σχόλια μου εκτιμώνται από όσους τα διαβάζουν με αντικειμενικότητα, ακόμη και αν διαφωνούν μαζί μου. ΕΣΥ δε μπορείς να το κάνεις αυτό! Το έχεις χάσει το παιχνίδι με το μυαλό σου.
    Υπάρχουν πολλοί αναγνώστες που μπορούν να βεβαιώσουν ότι ποτέ δεν επιτέθηκα σε αναγνώστη για τις απόψεις του, αλλά μόνο στην προκλητικότητα του στην προσπάθεια να τις υποστηρίξει. Όπως εσύ!

    Υ.Γ:
    Φίλε Καυκάσιε ξαναρωτώ. Έχω δικαίωμα στην απάντηση;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  29. >>Η αντιπάθεια μου για σένα συγκεκριμένα, δε βασίστηκε τόσο στις σιωνιστικές σου προτιμήσεις,<<

    Εγω ομως δεν σε αντιπαθω ,αντιθετως
    σε συμπαθω .Το ιστολογιο αυτο δεν δημιουργηθηκε για να βγαζει καθενας τα προσωπικα του αλλα για πολυ σοβαροτερο σκοπο,αυτο να γραψεις στο μυαλο σου και αν μπορεις στο μελλον να το ακολουθησεις.

    >>"γιατι δεν επιχειρεις να γραψεις και εσυ ενα σχολιο και ευχαριστως να το συζητησωμε ολοι μαζι"

    Τις "ανωτερότητες" αλλού! Όσα σχόλια και αναλύσεις και αν κάνω, ΕΣΥ, θα βλέπεις το ΑΠΕΛΛΗΣ είπε...<<

    Δεν ειναι ετσι γιατι μολις καποιος
    αλλαξει ρωτα εγω ξεχναω ευκολα και κοιταω τι καλο μας φερνει στην ομαδα και αναλογα προσαρμοζομαι.
    Λοιπον γραψε ενα καλο σχολιο και ασε μας να το συζητησωμε χωρις ομως φανατισμο και βρισιες και θα δεις οτι απλως μια ιδεα ητανε ολα.
    Περιμενωμε, η ομαδα του ..."Σιωνισμου" ,για μια καλη και επικοδομητικη ανταλλαγη αποψεων

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  30. @ sterg:

    Είσαι ένας κοινός συκοφάντης. Βρες μου που προσέβαλα εγώ τον Theo παλιοψεύτη!!
    Η ανάρτηση είναι εδώ για να δουν όλοι τι σόι πράγμα είσαι!
    http://infognomonpolitics.blogspot.com/2010/10/israel-woos-greece-after-rift-with.html

    Ψεύτης ήσουν και ψεύτης παραμένεις!

    Επιμένω να σε αντιπαθώ και είναι ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΜΟΥ.
    Στο ιστολόγιο γράφουν ζωντανοί άνθρωποι που έχουν κάτι να πουν, ακόμη και να χαρούν ή να θυμώσουν. Πρόσωπα γράφουν, όχι ρομπότ. Το ιστολόγιο είναι ΧΩΡΟΣ ΕΚΦΡΑΣΗΣ-ΑΓΟΡΑ και όχι αποστειρωμένος θάλαμος για προπαγανδιστές και εγκάθετους υποβολείς!
    Επιμένω να σε αντιμετωπίζω με τους όρους της ανοικτής κοινωνικής συγχρώτισης. Για μένα δεν υπάρχει μόνο πληκτρολόγιο και ανώδυνη ανωνυμία. Υπάρχει άμεση ανταλλαγή σκέψεων και γνωριμία πνευμάτων. Σε αντιμετωπίζω έτσι, εξαιτίας των όσων πρόστυχων είπες. Το ίδιο θα έκανα ακόμη και αν τύχαινε να βρισκόμασταν αυτοπροσώπως σε μια τυχαία παρέα!
    Για ένα πράγμα μόνο μεταννοώ και είναι μεγάλο μου λάθος! Το ότι έχασα πολύτιμο χρόνο για έναν χασομέρη όπως εσύ. Λάθος που θα διορθώσω άμεσα.
    Και με την Γκαλατία διαφώνησα, αλλά αυτή, τέλος πάντων, έχει και μια καλλιέργεια αδελφέ μου! Εσύ είσαι μεγάλο ντουβάρι και αρχοντοπουτανόβλαχος.

    Υ.Γ:
    Φίλε μου Καυκάσιε, συγχώρεσε με!
    Ανάρτησε το και ΕΓΩ τελειώνω ΕΔΩ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  31. >>Και με την Γκαλατία διαφώνησα, αλλά αυτή, τέλος πάντων, έχει και μια καλλιέργεια αδελφέ μου<<
    (Απελλης)


    Αλατις Galia!!!
    Πηρα και μια καλη κουβεντα για σενα
    μετα απο μαχες με τον Απελλη.Για σενα δουλευω,ολα στα ποδια σου.
    (μονο που στην ταχυτητα του τα μπερδεψε και σε ειπε Γκαλατια,ειναι
    το χαιδευτικο με το οποιο υπεγραφε τις βρισιες εναντιον σου)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  32. «η Τουρκία με 75 εκατομμύρια κατοίκους έναντι μόνο 10 εκατομμυρίων της Ελλάδας είναι μια χώρα πολύ πιο δυνατή από στρατιωτικής πλευράς."
    το μεγεθος του πληθυσμου ειχε αξια ως εκφραση της στρατιωτικης ισχυος μονο στις προ-βιομηχανικες κοινωνιες.Τωρα εχει επισκιαστει απο το μεγεθος της βιομηχανιας (και πιθανον χωρις ομως να ειναι σιγουρο στο μελλον να`περιθωριοποιηθει ακομα περισοτερο απο τις "πληροφοριακες" δυναμεις κρουσεις καθε κρατους) Π.Χ. ας θυμηθουμε τον Ρωσο-Ιαπωνικο πολεμο του 1904-1905. Η τσαρικη Ρωσσια ειχε τον πληθυσμο αλλα η Ιαπωνια ειχε την βιομηχανια και γιαυτο και κερδισε.
    @Προς αγαπητο sterg: Η μετριοπαθεια σας μαλλον θα σας αποδωσει τον τιτλο του "Νεστορα" του Ινφογνωμωνα αλλα δυστηχως "παει στραφι" οταν απευθυνεται σε ημι-αγραμμματους και κομπλεξικους "Ελληνοφωνους σχολιαστες" οπως ο ΑΠΕ(Ι)ΛΗΣ (χαρακτηριστικο δε δειγμα της ιστορικης του ασχετοσυνης ειναι το αναμασημα των ψευτο-πρωτοκολλων παρα το γεγονος ΟΤΙ ΕΠΑΝΕΙΛΛΗΜΕΝΑ ΤΟΥ ΕΧΕΙ ΑΠΟΔΕΙΧΤΕΙ Η ΠΛΑΣΤΟΤΗΤΑ ΤΟΥΣ!) απο την αλλη ατομο που βριζει σκιαια οχι μονο εσας η εμενα και παρεπιπτοντως του επιστρεφω τους χαρακτηριστους του αλλα και ΕΛΛΗΝΕΣ ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΟΥΣ σαν τον Αχαιο ακολουθωντας πιθανοτατα τις πρακτικες του αραβικου πεζοδρομιου στο οποιο "διαπρεπει εππαγγεματικα" ως "χειρωνακτης" δεν εχει το ΠΑΡΑΜΙΚΡΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ να εμφανιζεται ως "τιμητης" εκτος και αν θελει να γελαν ολοι μαζι του! Ισα-Ισα λογω του "βεβαρυμενου Ιστορικου" του ο ΙΔΙΟΣ εχει κερδισει με το σπαθι του το τιτλο του "αρχοντοπουτανόβλαχου" τον οποιο σας αποδιδει με θρασος μυριαδων πιθηκων!Δυστηχως με θλιψη θα πρεπει να παραδεχτω οτι η καλυτερη θεραπεια για "λυσσασμενους" σαν και αυτον ειχε προταθει απο τον Μαρτινο Λουθηρο το 1525 (Επανασταση των Γερμανων Χωρικων)ΜΟΝΟ ΑΝ ΑΥΤΟΣ Ο 'ΚΥΡΙΟΣ" ΖΗΤΗΣΕΙ ΕΙΛΙΚΡΙΝΑ ΚΑΙ ΤΑΠΕΙΝΑ ΣΥΓΝΩΜΗ ΑΠΟ ΟΣΟΥΣ ΕΧΕΙ ΠΡΟΣΒΑΛΕΙ (ΕΣΑΣ ΤΟΝ ΑΧΑΙΟ ΤΗΝ ΓΚΑΛΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΤΑΠΕΙΝΟΤΗΤΑ ΜΟΥ) ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΘΕΩΡΕΙΤΑΙ ΑΞΟΣ ΣΥΖΗΤΗΣΗΣ!Διαφορετικα αν σας περιφρονει ας γνωριζει οτι ΑΝΙΣΤΟΡΗΤΟΥΣ μικροπωλητες συνομωσιολογιας και ΜΙΣΟΥΣ σαν και αυτον τους θεωρω οχι μονο αναξιους να φερουν τον ΒΑΡΥΤΙΜΟ ΤΙΤΛΟ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΑ (ετσι και αλλιως πιθανοτατα δεν ειναι ελληνας αλλα μαλλον συριος η γενικα μουσουλμανος- Ισλαμολιγουρης) αλλα τους θεωρω αναξιους να λογαριαζωνται εστω για `ανθρωπινα οντα και "υον παραδιδω στην χλευη σας πολιτες" (Κικερωνας εναντιον Κατιλινα)ΚΑΙ ΕΔΩ ΣΤΑΜΑΤΩ!
    Χρηστος Βουλγαρης απο Λονδινο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  33. Χρηστος Βουλγαρης απο Λονδινο

    21 Οκτωβρίου 2010 7:55 μ.μ.


    Καλησπερα Χρηστο
    Ευχαριστω για τα καλα σου λογια και
    καλη συνεχεια στο ντοκτορα σου εκει που βρισκεσαι.
    Θα σου πω κατι και λαβε το υποψιν σου.Δεν σου επιτρεπονται εσενα τετοιοι χαρακτηρισμοι που κανεις για τον λεγαμενο γιατι εχεις αλλες προδιαγραφες και ο πατερας σου σε εστειλε απο το υστερημα του εκει στο απυροβλητο για να σπουδασεις και να σε γλυτωσει απο αυτους τους
    τυπους που αποτελουν την νεα ελλαδα
    του σημερα.Εκει διπλα σου ,Λονδινο,
    ειναι και το παιδι μου και τα ιδια του λεω=Ασε εμενα εδω στη ζουγγλα
    και φυγε αφου εχεις την αξια και να γυρισεις οταν οι υαινες αυτες γυρω σου δεν θα εχουν πλεον δοντια να ξεσκιζουν τους καλυτερους απο αυτους.
    Καλη συνεχεια Ελληνοπουλο και το κεφαλι ψηλα,εσεις ειστε πλεον η Ελλαδα που ερχεται.Εμεις οσοι αντεξαμε την καταντια των τελευταιων 30 ετων στην Ελλαδα γερασαμε και νιωθουμε 120 ετων,το ιδιο πρεπει να ειναι και ο πατερας
    σου γιατι το μηλο κατω απο την γονεικη μηλια θα πεσει και οχι αλλου.Καληνυχτα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  34. Αγαπητέ sterg

    σου έχω απαντήσει αρκετές φορές,
    και σε προηγούμενη ανάρτηση που είχες το σχόλιό σου με την αλυσίδα, αλλά...

    Τώρα που μου έκανε την τιμή να με αναφέρει ο Απελλής, ελπίζω οι διαχειριστές να σεβαστούν το
    επί προσωπικού.

    Sterg, με όλα αυτά, νομίζω ότι δεν υπάρχει καν λόγος να απαντήσω. Καταλάβαμε... Σε ευχαριστώ και εύχομαι τα καλύτερα σε εσένα και την οικογένειά σου.
    Τις πιο καλές μου ευχές και στον Χρήστο Βούλγαρη

    Galia (G-a-l-i-a)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  35. 21 Οκτωβρίου 2010 10:45 μ.μ.

    Ευχαριστω Galia
    (Πως μπορω να επικοινωνησω μαζι σου?)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  36. Ρε τι ευχολογιο και αβροτητα εχει πεσει δω μεσα.
    Μπραβο ρε παιδια. Τωρα ειμαστε πολιτισμενοι.
    Παντα τετοια.
    Μηπως παντρευτηκε κανενας/καμια και ξεχυλισαμε απο σοροπιασμενα ζουμια;

    Για πειτε μου για να ξερω και γω ο ταλαιπωρος.
    Και δεν μας καλεσατε κιολα. Μπαγασηδες.




    Όμαδεον
    Λωριδα της Γαζας
    σκλαβωμενη απο
    γενοκτονους/εθνοκτονους
    εβραιους, Παλαιστινη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  37. @ 1:12 μ.μ.

    Ελληνικές κατασκευαστικές εταιρίες;;; Για πες μου σε παρακαλώ ποιό ήταν το ποσό που δεν πήγε στην Ελβετία ή σε offshore και επαναπατρίστηκε από αυτές τις δραστηριότητες τη Μέση Ανατολή;

    Ελληνική είναι η εταιρία που φορολογείται για τις ελληνικές δραστηριότητές της στην Ελλάδα (δεν κάνει transfer pricing, τιμολογώντας π.χ. την Κυπριακή της εταιρία και μεταφέροντας όλο σχεδόν το κέρδος εκεί) και επαναπατρίζει τα κέρδη της από τις δραστηριότητές της στην αλλοδαπή.

    Ά, ξέχασα κάποια αυτονόητα: και ο επιχειρηματίας δεν τραβάει όλη τη ρευστότητα σε λογαριασμούς στην Ελβετία για να μην έχει να πληρώσει ΙΚΑ, ΦΠΑ, μισθούς, κτλ μόνο και μόνο για να έχει κάποια 'ευνοϊκή ρύθμιση' από το Κράτος - και άλλα παρόμοια...

    Πόσες τέτοιες εταιρίες γνωρίζεις;

    切腹

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  38. Όμαδεον
    Λωριδα της Γαζας
    σκλαβωμενη απο
    γενοκτονους/εθνοκτονους
    εβραιους, Παλαιστινη

    22 Οκτωβρίου 2010 3:39 π.μ.

    Να εισαι σιγουρος οτι οταν τα βρουνε εκει κατω οι δικοι μας τοτε θα το γιορτασουμε ολοι μαζι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  39. sterg,

    αν θες, μπορείς να πάρεις το mail μου από τον skal
    ---(Σας ευχαριστώ κε Καλεντερίδη!)

    Galia

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  40. "αντι να αναλωνεσαι κυνηγωντας τους παντες (χθες εβριζες και τον αλλο ..."σιωνιστη"
    κατα το μυαλο σου,τον theo,που ειναι και ευγενεστατος)"

    20 Οκτωβρίου 2010 10:59 μ.μ.
    ----------------------------------
    @ sterg:

    Είσαι ένας κοινός συκοφάντης. Βρες μου, πότε πρόσβαλλα εγώ τον Theo παλιοψεύτη!!
    Η ανάρτηση είναι εδώ για να δουν όλοι πόσο ψεύτης είσαι!
    http://infognomonpolitics.blogspot.com/2010/10/israel-woos-greece-after-rift-with.html

    Ωστόσο, όπως ήταν αναμενόμενο, αυτό το ερώτημα μου έμεινε αναπάντητο.

    Δυστυχώς ψεύτης ήσουν και ψεύτης παραμένεις!
    Τα αλληλοσυγχαρίκια σας μάραναν!
    -----------------------------------

    @ ΒΟΥΛΓΑΡΗΣ

    Ένας Έλληνας, όνομα και πράγμα!

    ----------------------------------

    ΥΓ: Φίλε Καυκάσιε, εγώ ο ΑΠΕ(Ι)ΛΛΗΣ σε ρωτώ: Ο Βούλγαρης απολαμβάνει κάποιου είδους ασυλία;


    Για αυτό μπορεί πλέον και ο sterg, να επιχαίρει:

    "βλεπω σεμνοτητα και αισθημα δικαιου στους διαχειριστες και αυτο φαινεται πλεον.Ισως δεν υπηρχε η δυνατοτητα να φανει πιο μπροστα,ισως να υπηρχαν λογοι που φαινεται οτι...εκλειπουν.

    http://infognomonpolitics.blogspot.com/2010/10/blog-post_4793.html#ixzz134gRLsOf

    Τέτοιο σχόλιο με βάζει σε σκέψεις. Και στη θέση σου θα με ενοχλούσε, αν η σεμνότητα και το αίσθημα δικαίου των διαχειριστών μετεφράζετο απλά ως κόψιμο των αντίπαλων σχολίων, όπως υποννοείται ξεκάθαρα.

    Μια φωνή βοώντος εν τη ερήμω....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  41. Δυστυχως υπαρχει μια συστηματικη προσπαθεια καποιων που αρχιζει να φαινεται σαν συνειδητη πλεον πραξη
    να μη περασει στο ιστολογιο κανενα
    σχολιο μεσω δημιουργιας μιας χαοτικης καταστασης.Θυμιζει αντιδραση χουλιγκανς οταν χανει η ομαδα τους λιγο πριν την ληξη του αγωνα οπου βαζουν φωτια στο γηπεδο για να σταματησει ο αγωνας χωρις να υπαρχει αποτελεσμα.Ο χουλιγκανισμος εχει περασει πλεον και στα υπολοιπα τμηματα της κοινωνιας μας σαν εσχατη αντιδραση
    Πραγματι πασχει πλεον ο κοινωνικος μας ιστος με επικυριαρχες αντιδρασεις το παθος,το μισος,την τυφλοτητα στις αντιδρασεις,την αναγκη κατεδαφισης αξιων με το σκεπτικο της ακραιας ατομικοποιησης
    αλλα προς τα κατω,προς την λασπουρια οπου η λασπη φανταζεται τον εαυτον της σαν πολυτιμη αξια.
    Και ολα αυτα τα ζουνε και τα πιστευουν καποιοι.Η Ελλαδα εχει γεμισει απο 10 εκατομμυρια ταλαιπωρους και ξυπολυτους αναλυτες
    τυπου καφενειου και ολοι κλαινε την
    Ελλαδα αλλα στην πραγματικοτητα κλαινε μονο τον εαυτον τους.Αν τους χαρτζηλικωνες θα τα ξεχνουσαν ολα.Κλαινε πολλοι και γιατι δεν προλαβαν να κλεψουν και αυτοι ενω κλεψανε οι αλλοι.Αυτη ειναι η Ελλαδα του σημερα και το χειροτερο
    ειναι οτι δεν θελωμε να το καταλαβωμε αρα δεν υπαρχει μετανεια δεν υπαρχει ουτε και διορθωση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  42. @ sterg 22 Οκτωβρίου 2010 3:59 μ.μ.

    Για το εαυτον σου μιλας sterg η για τον συνοδοιπορο σου σαγιαν Κοεν/Galia; Εκτος και μιλας για το "πασχοντα" απο δυσλεξια, αλλα πληρως αναρωσαντα εξ ατυχηματος σε λαϊκη αγορα της Αθηνας, "φοιτητη εκ Λονδινου Chriiiiiiiisto".

    Και στο αλλο προτερο σχολιο σου απευθυνομενος σε μενα δεν καταλαβαινω τι εννοεις με την φραση "οι δικοι μας".
    Και ευελπιστεις οτι "θα τα βρουνε".
    Θα τα βρουνε με τους εβραιους;
    Οταν ερθει αυτη η ωρα και ζεις ακομα σε τουτο το κοσμο, να σε βαλουμε να συρης τον χορο.

    Κουνια που σε κουναγε ανιστορητε Πεντηκοστιανε μου "φιλε".




    Όμαδεον
    Λωριδα της Γαζας
    σκλαβωμενη απο
    γενοκτονους/εθνοκτονους
    εβραιους, Παλαιστινη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  43. Φιλε Καυκασιε, απο την στιγμη που ο οποιος "Απελλης" λασπολογει, προσπαθωντας να συνδεσει το ονομα μου με την φαντασιοπληκτη παραισθηση καποιας "σιωνιστικης ομαδας", πιστευω πως δικαιουμαι να απαντησω.

    ---------------------------------------------

    >>Ο/Η ΑΠΕΛΛΗΣ είπε...
    ...Σε ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια. Φαίνεται πως σε έκανα να την ακούσεις καλά για να επισημαίνεις την βασική παρουσία μου. Όμως, για να δούμε όπως λες,τι θα πουν και οι υπόλοιποι της "σιωνιστικης ομαδας", η Γκαλατία, ο Μελαχροινός, ο Δημόκριτος, ο Σιδερένιος, ο Αχαιός κλπ...<<

    Απελλη, συνεχιζεις η οχι να φανταζεσαι,

    >>Είναι μοναδική η ικανότητα που σας χαρακτηρίζει στο να μεταστρέφεται τα πράγματα. Το μαύρο το κάνετε άσπρο, τρώτε ξύλο λέτε ότι δείρατε, δέρνετε και φωνάζετε μας δέρνουν, σας ξεβρακώνουν και σεις πουλάτε παντελόνια!...Μου θυμίζεις κάτι μαγκάκια της φακής που γυροφέρνουν κομπάζοντας, γυρεύοντας την επιβεβαίωση. Πρόσεχε γιατί εκτίθεσαι, εκτός από ανόητος, και σαν φιγουρατζής...
    20 Οκτωβρίου 2010 9:56 μ.μ<<

    και να παραμιλας;

    Δημοκριτος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  44. Ωραία η Έκθεση Ιδεών!!

    Απάντηση όμως υπεκφεύγεις να δώσεις!

    Είσαι ένας ΣΥΚΟΦΑΝΤΗΣ και ΨΕΥΤΗΣ και δεν αρμόζει να παραδίδεις ΕΣΥ μαθήματα ήθους!


    Χαίρε, φίλε Όμαδεον.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  45. ομαδεον

    αλλα πληρως αναρωσαντα εξ ατυχηματος σε λαϊκη αγορα της Αθηνας, "φοιτητη εκ Λονδινου Chriiiiiiiisto".


    Μια τριχα απο τα τετοια του εισαι ομαδεον και να κανεις γαργαρα για να φυγει πρωτα η σαπια μυρωδια που βγαζει ο στομας σου πριν μιλησεις
    Σαπισαν οι φρονιμητες σου και εσυ ακομα ...περιμενεις...Γυφτο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  46. @ Δημοκριτος

    Πέρναγες τυχαία απ΄έξω και μπήκες να πεις μια καλησπέρα, ε;

    Χαχαχαχαχαχα!
    Μπράβο, φίλε μου!

    Κατά αρχήν λοιπόν:

    Την φράση "σιωνιστική παρέα" δεν την ανέφερα εγώ πρώτος. Την εισήγαγε, εν είδος ειρωνείας, ο ψεύτης (φίλος;) σου ο sterg!

    "πιστευω οτι θα συμφωνουν και
    οι υπολοιποι της..."σιωνιστικης" ομαδας..."
    20 Οκτωβρίου 2010 6:16 μ.μ.

    Εγώ απλώς τοποθέτησα τα μέλη της ομάδας αυτής, κρίνοντας πως πίσω από κάθε ειρωνεία κρύβεται μια αλήθεια.
    Άλλωστε, ο Σιδηρούντιος το έχει παραδεχθεί ότι είναι Σιωνιστής. Η Γκαλατία και ο Μελαχροινός μόνο που δεν μας το έδωσαν χαρτοσημασμένο, ο sterg το επιβεβαίωσε τις τελευταίες ημέρες με τα σχόλια του (δεν ξέχασε και την ομάδα)
    "Να εισαι σιγουρος οτι οταν τα βρουνε εκει κατω οι δικοι μας τοτε θα το γιορτασουμε ολοι μαζι"
    22 Οκτωβρίου 2010 9:50 π.μ..
    Μας έδειξε ολοκάθαρα με ποιους ταυτίζεται!
    Για τον Αχαιό δεν είμαι 100% σίγουρος, οπότε κρατώ κάποιες επιφυλάξεις και τελευταίος εσύ. Ο τρόπος που μου την "πρωτόπεσες" φανέρωνε ότι ο βαθύτερος λόγος σου, ήταν η δηλωμένη μου αντίθεση προς τον Σιωνισμό και την ισραηλινή πολιτική και όχι τα προσχήματα διαφωνίας που κάθε φορά χρησιμοποίησες για το σκοπό σου για να θολώσεις τα νερά.

    Έχεις μεγάλη πλάκα!
    Γιατί επαναλαμβάνεις συνεχώς τον εαυτό σου; Την πρώτη φορά που μου υπενθύμισες αυτήν την ανάρτηση, Είπα, τι κάνει τώρα αυτός ο εξυπνάκιας και αποφάσισα να σε αγνοήσω.
    http://infognomonpolitics.blogspot.com/2010/10/blog-post_8137.html?showComment=1287384407816#c5876168641420011420

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  47. B

    Τώρα, όμως, που η σιωπή μου έθρεψε το θράσος σου, επανέρχεσαι για δεύτερη φορά, σαν να κρατάς ένα τρόπαιο και μου το κουνάς μπροστά στη μύτη! Πας καλά;
    Τι προσπαθείς να κάνεις περιφέροντας την ανάρτηση; Τι θέλεις να αποδείξεις; Ότι μου έκανες "τα μούτρα κρέας"; Ευτυχώς που μπορούν όλοι, αν θέλουν, να μπουν και να δουν και να κρίνουν μόνοι τους.
    Είσαι περίπτωση! Πήρες το στεφάνι της νίκης από μόνος σου, ανέβηκες στο βάθρο από μόνος σου και χειροκροτιέσαι μόνος σου!!

    Επιπλέον είσαι και τεμπέλης! Κάνεις συνεχώς copy paste τα σχόλια μου -καλή ώρα όπως τώρα-και στο τέλος βάζεις μια φράση εν είδος ρητού ή φιλοσοφικού αποφθέγματος και τελείωσες.
    Ωραίος είσαι!

    Για να τελειώνουμε, η μεγαλομανία σου δε με συγκινεί. Και αν ο Καυκάσιος δεν είχε αποφασίσει να κόψει το σχόλιο μου σε εκείνη την ανάρτηση, θα είχες πάρει την απάντηση σου από τότε.

    Σου απαντώ, λοιπόν, ότι καμία διαφορά δεν υπάρχει ανάμεσα σε έναν χρήσιμο ηλίθιο από έναν άχρηστο ηλίθιο όταν πρόκειται για σένα!

    @ Συκοφάντη Sterg: Μούγκα στην στρούγκα;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  48. 22 Οκτωβρίου 2010 9:42 μ.μ. Τι προσπαθείς να κάνεις περιφέροντας την ανάρτηση; Τι θέλεις να αποδείξεις; Ότι μου έκανες "τα μούτρα κρέας"; Ευτυχώς που μπορούν όλοι, αν θέλουν, να μπουν και να δουν και να κρίνουν μόνοι τους.


    Μπραβο καμαρι μου Απελλη τον εκανες
    τον Δημοκριτο τον σιωνιστη με τα
    ραπανακια.Εισαι πλεον αναγνωρισμενη προσωπικοτητα εδω και εμεις μεσα σε αυτη την κατασταση αρχιζουμε σιγα σιγα να βλεπουμε λιγο φως στο τουνελ.Τι θα
    ελεγες και μονο αν το θελησεις χωρις να σε πιεσωμε να ηγηθεις μιας κινησης αρχιζοντας απο εδω γιατι υπαρχει ρευμα εδω υπερ σου,ολοι το βλεπουμε αυτο.Οι καιροι δυσκολεψαν,οι σιωνιστες αγριεψαν και καποιοι απο εμας ζηταμε να συντονισεις αν επιθυμεις
    για να εξαφανισωμε επιτελους αυτους
    τους σιωνιστες που μπαινουν συνεχεια στα ποδια μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  49. Υ.Γ:
    Φίλε Καυκάσιε ξαναρωτώ. Έχω δικαίωμα στην απάντηση;

    21 Οκτωβρίου 2010 2:04 μ.μ.



    Και αν ο Καυκάσιος δεν είχε αποφασίσει να κόψει το σχόλιο μου

    Φιλε Απελλη
    Επειδη συνεχεια σε αυτη την αναρτηση απευθυνεσαι στον Καυκασιο
    σου υπενθυμιζω αν δεν το προσεξες
    οτι αυτη την επιτυχημενη αναρτηση
    που εγινε με τις προσπαθειες σου τοσο δημοφιλης ο Andpik την ανηρτησε και σε αυτον πρεπει να απευθυνεσαι.Ευχαριστω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  50. @Απελλης
    >>Το ίδιο θα έκανα ακόμη και αν τύχαινε να βρισκόμασταν αυτοπροσώπως σε μια τυχαία παρέα!<<


    Κυριε Απελλη
    Αν τοσο πολυ το επιθυμεις και εφ οσον γινεις και ευγενεστερος δεν εχω αντιρρηση να σε κατηχησωμε στα πιστευω μας και προφορικα.Και μη το θεωρησεις προσπαθεια προσηλητισμου διοτι θα πληρωνεις με την ωρα την συζητηση,ετσι ειμαστε εμεις.
    Περιμενω ολο ...αγωνια το "κατεβατο" σου.Μπαγασα ! Ειχες δεν ειχες κερδισες την συμπαθεια και κατανοηση μου στο προβλημα σου
    και κυριως τον διαλογο που τοσο επιθυμουσες,τουλαχιστον αυτο...εξεπεμπες εναγωνιως και καθημερινα.Η γλωσσα του σωματος.
    Υ.Γ.
    Πιστευω οτι δεν εχεις τιποτα με τον Καυκασιο γιατι συνεχεια σε αυτον απευθυνεσαι οτι σε αδικει ενω την αναρτηση την εκανε ο Andpik
    για προσεξε το λιγο.Καλημερα σε εσενα και στους λοιπους φιλους σου
    απο Ιερουσαλημ και Γαζα εως Καναδα
    και βαλε.Θα λειψω 2 ημερες αλλα δεν πειραζει εσυ κανε τις αναρτησεις σου θα σε απαντησω σε ολες μαζι με μια δικη μου περιληπτικη.Δεν πιστευω να το σχολιασεις και αυτο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  51. @ sterg

    για να απευθυνεται αυτός εκεί που απευθυνεται, κάτι ξέρει παραπάνω...
    και σιγά μην τον αδικεί ο Καυκάσιος.
    Κακής ποιότητος θέατρο,
    για να δικαιολογουν τα αδικαιολόγητα:
    ότι κόβουν σχόλια άλλων συστηματικά
    και ότι προσπαθουν σε αναρτήσεις ουσίες, να κάνουν αυτό που είπες:
    ΓΗΠΕΔΟΠΟΙΗΣΗ για να μη βγάζει άκρη κανείς.

    Και η ξεφτίλα θα έπρεπε να έχει ένα όριο.

    Galia

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  52. Τίέγινε, "σύρμα" έπεσε;
    Ένας-ένας!
    Ξεκινώ με τους "ανώνυμους"
    -----------------------------------
    1
    @ 23 Οκτωβρίου 2010 6:40 π.μ

    "Τι θα ελεγες και μονο αν το θελησεις χωρις να σε πιεσωμε να ηγηθεις μιας κινησης αρχιζοντας απο εδω γιατι υπαρχει ρευμα εδω υπερ σου,ολοι το βλεπουμε αυτο"

    Ανώνυμε είρωνα, δεν έχω τέτοιες φιλοδοξίες. Όσο για τον Δημόκριτο, είναι ραπανάκι από μόνος του"
    -----------------------------------

    2.
    Ένας ακόμη "ανώνυμος". Πάει σε ρυθμό εναλλαγής, ένας επώνυμος, ένας ανώνυμος κοκ.

    @ 23 Οκτωβρίου 2010 6:54 π.μ.


    "Φιλε Απελλη
    Επειδη συνεχεια σε αυτη την αναρτηση απευθυνεσαι στον Καυκασιο
    σου υπενθυμιζω αν δεν το προσεξες
    οτι αυτη την επιτυχημενη αναρτηση
    που εγινε με τις προσπαθειες σου τοσο δημοφιλης ο Andpik την ανηρτησε..."

    Πω-πω! Τραγικό λάθος! Ζητώ συγνώμη από τον Andpik.

    "Και αν ο Καυκάσιος δεν είχε αποφασίσει να κόψει το σχόλιο μου"

    Αν ήσουν καλοπροαίρετος θα είχες καταλάβει ότι αναφερόμουν στην ανάρτηση της 14/10. Αλλά είπαμε, είναι το "ύφασμα" τέτοιο..
    -----------------------------------

    3. @ sterg 23 Οκτωβρίου 2010 8:22 π.μ.

    "Πιστευω οτι δεν εχεις τιποτα με τον Καυκασιο γιατι συνεχεια σε αυτον απευθυνεσαι οτι σε αδικει ενω την αναρτηση την εκανε ο Andpik
    για προσεξε το λιγο"

    Ισχύουν όσα είπα στον παραπάνω "ανώνυμο", αν και "ξέχασες" να το υπογράψεις...

    "Δεν πιστευω να το σχολιασεις και αυτο"

    Έχεις δίκιο! Οι ΨΕΥΤΕΣ θα έπρεπε να μένουν ασχολίαστοι!
    Δέκα φορές σε έχω ρωτήσει, αλλά δεν έχεις απαντήσει. Δικαιούμαι λοιπόν να σε αποκαλώ ΨΕΥΤΗ!

    -----------------------------------
    4. @ Δημοκριτος
    23 Οκτωβρίου 2010 10:29 π.μ.

    Τι να σχολιάσω; Τα δικά μου σχόλια;
    Παραμένεις τεμπέλης, άρα ανάξιος λόγου.....
    -----------------------------------

    5. @ 23 Οκτωβρίου 2010 10:47 π.μ.


    "για να δικαιολογουν τα αδικαιολόγητα:
    ότι κόβουν σχόλια άλλων συστηματικά"

    Δηλώνω αναρμόδιος. Απ΄ότι γνωρίζω μόνο οι διαχειριστές μπορούν να κόβουν σχόλια, οπότε ας επιληφθεί της απάντησης κάποιος από τους διαχειριστές, αφού αυτοί κατηγορούνται έμμεσα από την Γκαλατία.

    "Και η ξεφτίλα θα έπρεπε να έχει ένα όριο"

    Και εγώ το ίδιο λέω, μόνο που ελάχιστοι έχουν το "γνώθι σεαυτόν"

    -----------------------------------
    Τελειώσαμε;
    Υπάρχει κανένας άλλος;
    Μόνο πέεεεεεντε;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  53. Η Συνεχεια της "Πλακας" και η Γελοιοποιση ...

    >>4. @ Δημοκριτος
    23 Οκτωβρίου 2010 10:29 π.μ.
    Τι να σχολιάσω; Τα δικά μου σχόλια;<<

    Οταν δεν θυμασαι τι γραφεις,

    >>Παραμένεις τεμπέλης, άρα ανάξιος λόγου.
    23 Οκτωβρίου 2010 12:38 μ.μ.<<

    και δεν εχεις τιποτα να πεις,

    συνεχιζεις να εκτιθεσαι !

    Δημοκριτος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  54. @Προς αγαπητο sterg και Gallia ευχαριστο για τα καλα σας λογια και θα προσπαθησω αν φανω ανταξιος τους και ευχομαι να συνεχιζετε να τιματε με την παρουσια σας τον ινφογνωνομνα σε πεισμα καποιων "Ελληνων" (οσο αυτοι οι καποιοι ειναι ΕΛΛΗΝΕΣ εγω ειμαι αστροναυτης για να μην πω οτι δυσφημουν το ανθρωπινο ειδος)
    οπως ευχαριστω τον ανωνυμο 9.33 22 οκτωμβριου που εβαλε τον γνωστο αναγωγο και "πρωταθλητη" στις παρατηρησεις απο τους διαχειριστες στην θεση του και του ειπε αυτο ακριβως που του χρειαζεται!Επισης συνχαρητηρια στον Δημοκριτο για τα επανειλημενα "ταπωματα" σον ΑΠΕ(Ι)ΛΗ! σε λιγο μαλλον θα`αρχισει να μυξοκλαιει οπως κανουν ολοι οι τραμπουκοι σαν αυτον οταν δεν γινεται το δικο του!
    Χρηστος Βουλγαρης απο Λονδινο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  55. Χρήστο όσα δεν θα φτάνει η αλεπού τα κάνει κρεμαστάρια.Μάλλον επηρεασμένος απο τα οπαδικά σου συναισθήματα νόμιζες πως έστελνες sms σε κάποια εκπομπή οπαδών απο αυτές που "κοσμούν" την Ελληνική Τηλεόραση.

    Ισως πάλι και να ετοιμάζεσαι για κάποιο κυριακάτικο ντέρμπι.

    Σε κάτι τέτοιο παραπέμπεις.

    Καλή επιτυχία εύχομαι στην ομάδα σου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  56. Προς Καυακσιο:Οπως ειπε και ο μεγας Σταγειρητης (Αριστοτελης) "προτιμω την Αληθεια απο τον Πλατωνα" αρα αν ειμαι 'οπαδος" σε κατι αυτο ειναι η ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΑΛΗΘΕΙΑ ΚΑΙ ΜΟΝΟΝ ΚΑΙ ΤΗΝ ΟΠΟΙΑ ΤΑ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΑ ΑΤΟΜΑ ΟΜΑΔΕΟΝ/ΤΖΙΜΗΣ/ ΑΠΕΛΛΗΣ ΚΑΤΑΚΡΕΟΥΡΓΟΥΝ ΒΑΝΑΥΣΑ αν και φυσικα προς θεου δεν θεωρω εαυτον Defensor Fidei Historice.Παρεπιντοντως ακομα περιμενω την απαντηση σου για το ποια και για ποιο λογο θεωρεις ως νομιμη κυβερνηση της Ελλαδος την περιοδο 1941-1944.Προς ενημερωση σου παντως δεν βλεπω ουτε παιζω ποδοσφαιρο (φορω γυαλια)δεν εχω παει ποτε στην ζωη μου σε γηπεδο και ζητημα αν εχω δει πενε αγωνες (ολους με την εθνικη) και εξυπακουεται οτι δεν εχω την παραμικρη ιδεα σε ποιες εκπομπες αναφερσαι αν και εχω καποιες υποψιες "η φημη με τα χιλια στοματα ταξιδευει μακρια" (Βιργιλιος Αινειαδα 5ο Βιβλιο) ετσαι και αλλιως δεν βλεπω τηλεοραη ειδικα στην Αγγλια εκτος απο ντοκυμαντερ και ειδησεις.Αρα ειναι κομματακι δυσκολο να επηραστω απο κατι που δεν γνωριζω ετσι δεν ειναι?Δεν μου αρεσει να`κανω υποδειξεις σε μεγαλυτερους μου και με ολο το σεβασμο μηπως επισης θα ηταν καλυτερο να`σκεφτεις ΣΟΒΑΡΑ ποιος ευθηνεται γιατο εκτραχηλισμο της καταστασης στον Ινφογνωμνα τον στον οποιο αναφερονται τοσο η Γκαλια οσο και ο στεργκ και να λαβεις τις δεουσες αποφασεις?Οχι τιποτα αλλο αλλα δεν θελω να πιστευω οτι παραπεμπεις στον στρατηγο Κορνιλωφ τον Ιουλιο του 1917 η τον στρατηγο Ορεστη τον Σεπτεμβριο του 476, στρατηγους ανικανους να ελενξουν τα στατευαματα τους (με τα γνωστα αποτελεσματα)Επισης θα ηθελα να σου υπενθυμισω οτι καθε φορα που ηθελες να παραιτηθεις παντα σου ελεγα να παραμεινεις θα σε παρακαλουσα λοιπον να νην με "πεισεις' οτι εκανα λαθος η να μην θυμηθω την προτροπη του Αγιου Αυγουστινου επισκοπου Ιππωνος προς Βονιφατιο Κομητα Αφρικης η την προτρποπη του Κρομγουελ προς το 'Κοκαλιαρικο κοινοβουλιο" το 1653 για αναλογα θεματα
    Μετα τιμης
    Χρηστος Βουλγαρης απο Λονδινο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  57. ΥΣ δεν ανηκω σε καμια "ομαδα' 9(ομνυω στον Αγιο Σπυριδωνα) και οπως εχω δηλωσει επανελλειμενως δεν ειμαι εδω περα για να κανω κοινωνικες επαφες (ειναι ενδιαφερον παντως να θυμηθουμε "ποιος" εχει ισχυρισθει οτι εγω και διαφοριοι αλλοι ανηκουμε στην ιδια ομαδα,ουτε οι αγγλοι δεν λενε τοσο κρυα ανεκδοτα!)"Καποιος αλλος" θα μπορουσε να ισχυρισθει το ιδιο αραγε?Ολοι απο `τα εργα τους θα κριθουν!
    Χρηστος Βουλγαρης απο Λονδινο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  58. Μπράβο Δημόκριτε! Μπράβο!

    Έκανες πρόοδο. Αυτή τη φορά έγραψες ΜΟΝΟΣ ΣΟΥ τέσσερις γραμμές!!!

    Ξεπέρασες τον κίνδυνο που σε απειλούσε στην τελευταία φάση της τεμπελιάς, που θα ήταν το να σταματήσεις ακόμη και να αναπνέεις!
    Γιατί το να σταματήσεις να σκέφτεσαι το έχεις πάθει από καιρό αφού είσαι εγκεφαλικά νεκρός...

    Άντε και μπορεί σε 10 χρόνια να καταφέρεις να γράφεις έστω μια μικρή παράγραφο!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  59. Χρήστο δεν ξέρεις τι έγινε και απο την στιγμή που δεν ξέρεις μην προσπαθείς μάταια να μαντέψεις.Ο διάβολος είναι στα ψιλά γράμματα να το θυμάσαι.

    Αυτό που έχω πεί είναι ότι ούτε η Κυβέρνηση του Καιρου ούτε του Βουνού ούτε των Κουισλιγκ ήταν νόμιμη.Αυτά για την περίοδο 1941-1944.Την άποψη αυτή την εξέφρασε πρώτος ο υπαρχηγός του ΕΔΕΣ Κομνηνός Πυρομάγλου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  60. >>ΑΠΕΛΛΗΣ είπε...
    Μπράβο Δημόκριτε! Μπράβο!
    Έκανες πρόοδο. Αυτή τη φορά έγραψες ΜΟΝΟΣ ΣΟΥ τέσσερις γραμμές!!!
    Ξεπέρασες τον κίνδυνο που σε απειλούσε στην τελευταία φάση της τεμπελιάς, που θα ήταν το να σταματήσεις ακόμη και να αναπνέεις!
    Γιατί το να σταματήσεις να σκέφτεσαι το έχεις πάθει από καιρό αφού είσαι εγκεφαλικά νεκρός...
    Άντε και μπορεί σε 10 χρόνια να καταφέρεις να γράφεις έστω μια μικρή παράγραφο!!
    24 Οκτωβρίου 2010 11:07 μ.μ.<<

    Τι λες ορε Απελλη!

    Ωστε αυτος που γραφει περισσοτερες γραμμες, δεν λεει και μπαρουφες δηλαδη;

    Συνεχιζε να ξευτιλιζεσαι!

    Και για να μην ξεχνιεσαι, δες τι γραφει και ο Ianus:
    - "The more words you use the wronger you are." A new Turkish criterion of truth
    Reader comment on item: Turkey in Cyprus vs. Israel in Gaza
    http://www.danielpipes.org/comments/176286

    Καλο ξεμπερδεμα!

    Δημοκριτος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  61. @ Δημοκριτος

    "Ωστε αυτος που γραφει περισσοτερες γραμμες, δεν λεει και μπαρουφες δηλαδή;"

    Και γιατί δηλαδή, βάσει του σκεπτικού σου, όλοι όσοι γράφουν περισσότερες γραμμές λένε μπαρούφες;

    Μη συγχέεις το "Λακωνίζειν" με το "μη δύνασθαι ομιλείν" λόγω λεξιπενίας και αυτισμού.

    Διότι, το να επαναλαμβάνεις ως ηχώ τα λόγια των άλλων, ως ένα βαθμό το κατανοώ σαν έλλειψη σκέψης. Όμως το να επαναλαμβάνεσαι ως ηχώ του ίδιου του εαυτού σου, με ατάκες χιλιοειπωμένες, δηλώνει μια κουτορνιθώδη εγκεφαλικότητα επιπέδου ψιττακίασης.


    Κουράγιο πάντως και καλή πρόοδο Δημόκριτε!
    Να, ήδη στο τελευταίο σου σχόλιο, ξεπέρασες τον εαυτό σου,έκανες Πανδημοκρίτειο ρεκόρ!
    Έγραψες ΜΟΝΟΣ ΣΟΥ 5 ολόκληρες γραμμές!!!!!

    Και ούτε ένα ευχαριστώ δε λες!
    Είδες που είσαι μπαγάσας;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  62. @Απελλης
    'Όμως το να επαναλαμβάνεσαι ως ηχώ του ίδιου του εαυτού σου, με ατάκες χιλιοειπωμένες, δηλώνει μια κουτορνιθώδη εγκεφαλικότητα επιπέδου ψιττακίασης.

    Και ούτε ένα ευχαριστώ δε λες!
    Είδες που είσαι μπαγάσας;'
    -------
    Ποια νοσος ειναι αυτη η ...ψιττακιασης ρε μπαγασα και αφου σαν καθηγητης ιατρικης εβγαλες την δικη σου βαρυσημαντη διαγνωση δισαρεστεισαι γιατι δεν πηρες ουτε ενα ευχαριστω δηλαδη αμοιβη επισκεψης.
    ρε εισαι σαλταρισμενος και θα καταρευσεις ξαφνικα βριζοντας ταυτοχρονα περι τους 10 σχολιαστες. Παρε ενα stedon χωρις αλκοολ και πηγαινε να κοιμηθεις και μεχρι να ξυπνησεις σου υποσχομαστε οτι δεν θα γραψωμε τιποτα για σενα.Πηγαινε να ξεκουραστεις ,αυριο παλι μερα ειναι.
    Εισαι σε υπερδιεγερση φοβουμενος μη
    παρει γρατσουνια το Εγω σου.Μη σε απασχολει ,θα σου φτιαξωμε καινουργιο Εγω πιο ωραιο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  63. Μπαρουφες - συνεχεια

    >>ΑΠΕΛΛΗΣ είπε...
    @ Δημοκριτος
    "Ωστε αυτος που γραφει περισσοτερες γραμμες, δεν λεει και μπαρουφες δηλαδή;"
    Και γιατί δηλαδή, βάσει του σκεπτικού σου, όλοι όσοι γράφουν περισσότερες γραμμές λένε μπαρούφες;<<

    Το να γραφει κανεις μπαρουφες δεν εξαρτατε δηλαδη απο τις τρεις η πεντε γραμμες;

    Ιδου και το παραδειγμα - γραφεις:

    >>Μη συγχέεις το "Λακωνίζειν" με το "μη δύνασθαι ομιλείν" λόγω λεξιπενίας και αυτισμού.
    Διότι, το να επαναλαμβάνεις ως ηχώ τα λόγια των άλλων, ως ένα βαθμό το κατανοώ σαν έλλειψη σκέψης. Όμως το να επαναλαμβάνεσαι ως ηχώ του ίδιου του εαυτού σου, με ατάκες χιλιοειπωμένες, δηλώνει μια κουτορνιθώδη εγκεφαλικότητα επιπέδου ψιττακίασης.
    Κουράγιο πάντως και καλή πρόοδο Δημόκριτε!
    Να, ήδη στο τελευταίο σου σχόλιο, ξεπέρασες τον εαυτό σου,έκανες Πανδημοκρίτειο ρεκόρ!
    Έγραψες ΜΟΝΟΣ ΣΟΥ 5 ολόκληρες γραμμές!!!!!
    Και ούτε ένα ευχαριστώ δε λες!
    Είδες που είσαι μπαγάσας;
    25 Οκτωβρίου 2010 10:10 π.μ.<<

    Ακομα αναρωτιεσαι, σωστα;

    Δημοκριτος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  64. @Απελλης
    Τελειώσαμε;
    Υπάρχει κανένας άλλος;
    Μόνο πέεεεεεντε;

    23 Οκτωβρίου 2010 12:38 μ.μ.


    Απελλη μας και καμαρι μας εξελειχθηκες σε ραμπο,δεν ανακατωνεσαι αν οι εχθροι ειναι κατω τωμ πεντε(οπως ειναι το φασκελο ξερεις).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  65. Παλληκαράδες μου !
    ----------------------------------
    @ 25 Οκτωβρίου 2010 3:45 μ.μ.

    "φοβουμενος μη
    παρει γρατσουνια το Εγω σου"
    -------------------------------
    Να μην γραντζουνιστεί το δικό μου Εγώ ε;
    Ενώ το δικό σας είναι μπετόν-αρμέ και σκληρόπετσο!
    ----------------------------------
    "Μη σε απασχολει, θα σου φτιαξωμε καινουργιο Εγω πιο ωραιο"
    -----------------------------------
    Δεν με απασχολεί καθόλου! Θα το εκτιμούσα όμως αν φρόντιζες λίγο να διορθώσεις την ορθογραφία σου!
    -----------------------------------

    @ 25 Οκτωβρίου 2010 10:31 μ.μ.

    "(οπως ειναι το φασκελο ξερεις)"

    -----------------------------------

    Και όχι μόνο! Όπως γνωρίζεις υπάρχει και η "χήρα" με τα πέντε ορφανά που την επισκέπτεσαι πολύ συχνά! Ξέρεις εσύ!
    -----------------------------------

    @ 25 Οκτωβρίου 2010 4:47 μ.μ.

    "Ακομα αναρωτιεσαι, σωστα;"

    Δημοκριτος
    -----------------------------------Λάθος! Δεν αναρωτιέμαι καθόλου! Έχω πλέον πειστεί ότι η ανοησία σου δεν έχει όρια!
    Άβυσσος η ψυχή του ανθρώπου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  66. Μπαρουφες και Ορια ...

    Γραφει ο Απελλης:
    >>Λάθος! Δεν αναρωτιέμαι καθόλου!<<

    Κακως, εδω δεν μπορουμε να ξεχωρισουμε τρεις και πεντε,

    >>Έχω πλέον πειστεί ότι η ανοησία σου δεν έχει όρια!
    Άβυσσος η ψυχή του ανθρώπου!
    26 Οκτωβρίου 2010 1:23 μ.μ.<<

    και μιλαμε σοβαρα για μεγεθη τυπου "ορια ανοησιας" και "αβυσσου";

    Δημοκριτος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  67. Επιμένεις ακόμη......

    -----------------------------------

    Μπαρουφες και Ορια ...

    Κακως, εδω δεν μπορουμε να ξεχωρισουμε τρεις και πεντε,

    και μιλαμε σοβαρα για μεγεθη τυπου "ορια ανοησιας" και "αβυσσου";

    Δημοκριτος

    26 Οκτωβρίου 2010 10:02 μ.μ.
    ----------------------------------

    να γράφεις ασυναρτησίες;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  68. Προς διαχειριστες:
    Καλημερα και χρονια πολλα!
    Οταν αναφερεται το ονομα μου, πιστευω πως εχω το δικαιωμα να απαντησω.

    Προς Απελλη:
    >>Ο/Η ΑΠΕΛΛΗΣ είπε...
    Επιμένεις ακόμη......
    να γράφεις ασυναρτησίες;
    27 Οκτωβρίου 2010 3:30 μ.μ.<<

    Σου αρεσει η πλακα, σωστα;

    Και δεν μιλας στα σοβαρα για
    "ασυναρτησίες", ετσι δεν ειναι;

    Δημοκριτος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  69. Προς διαχειριστες:
    Καλημερα και χρονια πολλα!
    Οταν αναφερεται το ονομα μου, πιστευω πως εχω το δικαιωμα να απαντησω.

    Προς Απελλη:
    >>Ο/Η ΑΠΕΛΛΗΣ είπε...
    Επιμένεις ακόμη......
    να γράφεις ασυναρτησίες;
    27 Οκτωβρίου 2010 3:30 μ.μ.<<

    Σου αρεσει η πλακα, σωστα;

    Και δεν μιλας στα σοβαρα για
    "ασυναρτησίες", ετσι δεν ειναι;

    Δημοκριτος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  70. Μην τις ρίξεις όλες τις σφαίρες....

    -----------------------------------
    Σου αρεσει η πλακα, σωστα;

    Και δεν μιλας στα σοβαρα για
    "ασυναρτησίες", ετσι δεν ειναι;

    Δημοκριτος
    28 Οκτωβρίου 2010 9:38 π.μ.

    -----------------------------------

    Κράτησε την τελευταία...για σένα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  71. Σφαιρες, Μπαρουφες και Εξευτελισμος ...


    >>Ο/Η ΑΠΕΛΛΗΣ είπε...
    Μην τις ρίξεις όλες τις σφαίρες....
    -----------------------------------
    Σου αρεσει η πλακα, σωστα;
    Και δεν μιλας στα σοβαρα για
    "ασυναρτησίες", ετσι δεν ειναι;
    Δημοκριτος
    28 Οκτωβρίου 2010 9:38 π.μ.
    -----------------------------------
    Κράτησε την τελευταία...για σένα
    28 Οκτωβρίου 2010 4:39 μ.μ.<<

    Συνεχιζεις να αποδειχνεις πως δεν εχεις να πεις τιποτα επι της ουσιας, σωστα;

    Δημοκριτος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  72. Αγαπητοί φίλοι του ιστολογίου
    νομίζω ότι η κατάσταση τείνει να μετατραπεί σε υπόθεση ψυχιατρικής.
    Θα αναγκαστούμε να κλείσουμε τα σχόλια σε θέματα που αφορούν το Ισραήλ, το Ιράν και τους Άραβες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  73. Φίλε Skal

    Επενέβης και καλά έκανες!
    Είχε σκοπό να περάσουμε τα 100 σχόλια, αρκεί να είχε τον τελευταίο λόγο. Δεν θα του έκανα τη χάρη. Και ξέρεις γιατί; (σε πάω στοίχημα για αυτό), για να μπορεί να περιφέρει αυτή την ανάρτηση σε μελλοντικές αναρτήσεις, ως και καλά απόδειξη κάποιας ανόητης "νίκης" εις βάρος μου, όπως πολλές φορές έχει κάνει, καθώς και εσύ μπορείς να δεις στα σχόλια του!
    Έτσι, εκλαμβάνει την ανωτερότητα που δείχνει ο άλλος δίνοντας τόπο στην οργή, ως αδυναμία απάντησης ή δεν ξέρω τι άλλο. Ήθελα να του δείξω πως και εγώ μπορώ να παίξω με τα δικά του χαρτιά, αν θέλω. Αλλά δεν θέλω..
    Τελικά ο πιο έξυπνος φεύγει πρώτος. Ο ανόητος παραμένει...

    Σε ευχαριστώ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  74. Απολογισμος ...


    >>ΑΠΕΛΛΗΣ είπε
    Φίλε Skal
    Επενέβης και καλά έκανες!
    Είχε σκοπό να περάσουμε τα 100 σχόλια, αρκεί να είχε τον τελευταίο λόγο.<<

    Η θα συζηταμε σοβαρα, η θα κοιροιδευουμε τους εαυτους μας.

    >>Δεν θα του έκανα τη χάρη.<<

    Πια χαρη κανεις;

    Εδω δυσκολευσαι να καταλαβεις την διαφορα μεταξι "τρεις και πεντε γραμμες" (25.10.10, 4:47 μ.μ.).

    >>Και ξέρεις γιατί; (σε πάω στοίχημα για αυτό), για να μπορεί να περιφέρει αυτή την ανάρτηση σε μελλοντικές αναρτήσεις, ως και καλά απόδειξη κάποιας ανόητης "νίκης" εις βάρος μου, όπως πολλές φορές έχει κάνει, καθώς και εσύ μπορείς να δεις στα σχόλια του!<<

    Εχεις ιστορικο να ξεχνας τι γραφεις (23.10.10, 4:02 μ.μ.),

    >>Έτσι, εκλαμβάνει την ανωτερότητα που δείχνει ο άλλος δίνοντας τόπο στην οργή, ως αδυναμία απάντησης ή δεν ξέρω τι άλλο.<<

    να φανταζεσαι οτι γουσταρεις (23.10.10, 10:29 π.μ.),

    >>Ήθελα να του δείξω πως και εγώ μπορώ να παίξω με τα δικά του χαρτιά, αν θέλω. Αλλά δεν θέλω..
    Τελικά ο πιο έξυπνος φεύγει πρώτος. Ο ανόητος παραμένει...
    Σε ευχαριστώ...
    28 Οκτωβρίου 2010 7:12 μ.μ.<<

    και να κοροιδευεις τον εαυτο σου,
    η οχι;

    Δημοκριτος

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.