23/10/10

Πάνος Μπεγλίτης:" Δεν δεχόμαστε ανατολίτικα παζάρια"

Τον μύθο του "καλού" Ερντογάν και των "κακών" στρατιωτικών κατέρριψε ο αναπληρωτής υπουργός Άμυνας Πάνος Μπεγλίτης σε σχέση με τη συμεριφορά της Τουρκίας στο Αιγαίο.
«Η ελληνική Κυβέρνηση δεν αποδέχεται ή δεν πρόκειται να αποδεχθεί τη λογική του “ανατολίτικου παζαριού” που θέλει να εξισώσει μια απειλή, έτσι όπως εκφράζεται μέσω του casus belli και της σχετικής απόφασης της τουρκικής Εθνοσυνέλευσης,
με ένα αναφαίρετο δικαίωμα της χώρας μας, όπως προκύπτει από το πρωτογενές και παράγωγο Διεθνές Δίκαιο. Και αυτό, είναι η επέκταση των χωρικών υδάτων της χώρας μας μέχρι τα 12 ναυτικά μίλια, ρύθμιση που εξασφαλίζεται απολύτως από το Διεθνές Δίκαιο της Θάλασσας», δήλωσε ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Μπεγλίτης,λίγες ώρες πριν ο τούρκος πρωθυπουργός προσγειωθεί στην Αθήνα.

Ο Αναπληρωτής Υπουργός Εθνικής Άμυνας πρόσθεσε ότι «ο ρόλος των “καλών” και των “κακών” είναι εσωτερικό πολιτικό παιχνίδι στην Τουρκία και αφορά τις πολιτικές δυνάμεις της και την κυβέρνησή της. Εμάς αφορά η εξωτερική συμπεριφορά της Τουρκίας, την οποία κρίνουμε και αξιολογούμε με βάση τις συλλογικές αποφάσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης και των διεθνών οργανισμών και από αυτήν ουσιαστικά κρίνεται η ενταξιακή πορεία της Τουρκίας και βεβαίως, οι διμερείς ελληνοτουρκικές σχέσεις».
http://www.onalert.gr/

8 σχόλια:

  1. Τὰ ξέρουν πολὺ καλὰ οἱ δικοί μας αὐτά. Λίγο ὅμως οἱ δειλοί, λίγο οἱ ἔχοντες ἐξωελληνικὴ νοοτροπία καὶ τὰ τσιράκια ἐκούσια, ἀκούσια τῶν ἡγεμονικῶν δυνάμεων θέλουν τὴν Ἑλλάδα πρὸς ἀνάλωσι ξένων συμφερόντων σκύβουμε κεφάλι.
    Πιστεύω κάτι νά ἀλλάζη στὴν κυβέρνησι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ποιός τον ρωτάει τον Μπεγλίτη;.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Πετάει ο καραγκιοζάκος Μπεγλίτης έτσι και καμιά πατριωτική κορώνα προ εκλογών για να πάρει καμιά ψήφο από του πατριώτες του ΠΑΣΟΚ κτλ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Δήλωση προς την σωστή κατεύθυνση από κυβερνητικό στέλεχος. Στο ΠΑΣΟΚ μαθαίνουν γρήγορα: 1) Παρέλαβαν τα Απάτσι και συμφώνησαν με την Boeing για τεχνική υποστήριξη 2) Παραλαμβάνουν τα 4 U214 + 2 νέα ενώ συζητάνε για τις τορπίλες. Τα ΕΝΑΕ στην AMD. 3)Αγόρασαν πυρομαχικά για τα LEO-2 4) Αγόρασαν ανταλλακτικά για την Πολεμική Αεροπορία 5) Συμφώνησαν για το πρόγραμμα παραλαβής των μεταφορικών Ε/Π NH-90 με έκπτωση στο τελικό ποσό της αγοράς. Μέσα σε 1 χρόνο και με δεδομένη την οικονομική στενότητα η τωρινή κυβέρνηση αύξησε την ισχύ του Ελληνικού Στρατού πολύ περισσότερο σε σχέση με τα 5 προηγούμενα έτη της Νέας Δημοκρατίας και τους ευνοϊκότερους οικονομικούς συσχετισμούς της εποχής εκείνης. Ο οικονομικός παράγοντας ( σαν βαθμός δυσκολίας) κάνει την επιτυχία της σημερινής κυβέρνησης μεγαλύτερη ενώ εκθέτει το κόμμα του "μεσαίου" χώρου στα μάτια των δεξιών και των στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων. Η Νέα Δημοκρατία αγόραζε εικονικά: BMP-3, FREMM, 15 SUPER PUMA. Ακύρωσε το πρόγραμμα του νέου τυφεκίου Στρατού Ξηράς που είχε κερδίσει η H&K για 112.000 G-36 που θα κατασκεύαζαν τα ΕΑΣ. Τι προσέφερε η Νέα Δημοκρατία στην Εθνική άμυνα; 30 F-16Blk52 ADV και μερικά δις ευρώ χρέος στις κρατικές αμυντικές βιομηχανίες

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. harispeie έχεις πλάκα ΠΑΣΟΚικό φερέφωνο.

    Μέχρι στιγμής που μιλάμε δεν έχει γίνει απολύτοε τίποτα από όσα λές και δεν έχει αυξηθεί η μαχητική δύναμη του στρατού μας στο ελάχιστό. Το αντίθετο μάλιστα. Δεν λέω ότι η ΝΔ έκανε κάιτ καλύτερο , αλλά το ΠΑΣΟΚ απλά συνεχίζει την απαξίωση των Ε.Δ. Για μένα δεν υπάρχουν ακπτώσεις στην άμυνα ρε φίλε.
    Αλλά όπως έχουν δημιουργήσει ένα φαύλο κύκλο δεν έχουν επικοινωνήσει στον λαό ΄την ανάγκη του στρατού απεναντι στην Τουρκία σαν μοχλό πολιτικής πίεσης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Τούς έκανε την μούρη κρέας! Οπωσδήποτε θα ψηφίσουμε ΠΑΣΟΚ τώρα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Μπεγλίτη σιγά μη σκίσεις τίποτα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.