23/10/10

Νέα κόντρα Ιραήλ-Τουρκίας

Η Τουρκική Κυβέρνηση παρείχε βοήθεια στους διοργανωτές της μετάβασης του στολίσκου ανθρωπιστικής βοήθειας, στη Γάζα, σύμφωνα με τις Υπηρεσίες Πληροφοριών του Ισραήλ,σύμφωνα με τον ισραηλινό Τύπο.

Στοιχεία που εντοπίστηκαν σε φορητό ηλεκτρονικό υπολογιστή επιβάτη του στολίσκου ανθρωπιστικής βοήθειας που μετέβη στη Γάζα, το Μάιο, καταδεικνύουν, ότι οι διοργανωτές του συγκεκριμένου εγχειρήματος, έλαβαν βοήθεια από υψηλά κλιμάκια επίπεδα της τουρκικής Κυβέρνησης, και του Πρωθυπουργού, R. T. ERDOGAN συμπεριλαμβανομένου, αλλά και από άλλους κυβερνητικούς αξιωματούχους.

Στοιχεία από τη συνάντηση, στην Κωνσταντινούπολη, των επικεφαλής των 6 οργανώσεων, που διοργάνωσαν τη συγκεκριμένη αποστολή, 2 εβδομάδες πριν τον απόπλου του στολίσκου, εντοπίστηκαν σε φορητούς υπολογιστές, που κατάσχεσαν οι ισραηλινές δυνάμεις του «IDF» (ISRAEL DEFENCE FORCES), μετά την κατάληψη του στολίσκου.

Τα εν λόγω στοιχεία καταδεικνύουν μακροχρόνιες και λεπτομερείς προετοιμασίες από τους διοργανωτές, μήνες πριν, συμπεριλαμβανομένης της προετοιμασίας διαφόρων σεναρίων, όπως και του ενδεχομένου της επιβίβασης στα πλοία ανδρών των ισραηλινών Ειδικών Δυνάμεων από Ε/Π, με τη χρήση σχοινιών.

Η τουρκική κυβέρνηση διαψεύδει από την πλευρά της ότι παρείχε βοήθεια στους διοργανωτές της αποστολής του στολίσκου. Αμέσως μετά την κατάληψη των πλοίων, ο «IDF» κατάσχεσε όλους τους υπολογιστές και τα έγγραφα, που βρίσκονταν στο στολίσκο. Το κατασχεθέν υλικό προωθήθηκε σε αναλυτές των Υπηρεσιών Πληροφοριών και μέρος αυτού στάλθηκε στο «Κέντρο Μυστικών Διαχείρισης Πληροφοριών και Τρομοκρατίας» (INTELLIGENCE AND TERRORISM INFORMATION CENTER - ITIC), Υπηρεσία, η οποία είναι εντεταλμένη για την ανάλυση Πληροφοριών και δημοσιοποίησε το πόρισμά της, στις αρχές του τρέχοντος μηνός.

Η Τουρκική Πρεσβεία στο Tel Aviv, ανέφερε για το θέμα: «Για την τουρκική Κυβέρνηση το ζήτημα της αποστολής του στολίσκου αφορά μια αμιγώς ιδιωτική πρωτοβουλία. Αν αυτή η πρωτοβουλία ήταν κυβερνητική, θα την είχαμε χειριστεί ανάλογα».
http://www.onalert.gr

10 σχόλια:

  1. Και πού είναι το έγκλημα όταν ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΜΕΝΕΣ και ΝΟΜΙΜΕΣ ανθρωπιστικές ΜΚΟ ζητούν και παίρνουν βοήθεια από την κυβέρνησή της χώρας τους;
    Βρήκαν τώρα και οι Ισραηλινοί σοβαρά στοιχεία.

    Δηλαδή, η Ισραηλινή Ερυθρή ...Πεντάλφα (ΜΚΟ αντίστοιχη του Ερυθρού Σταυρού/θα με διορθώσει η μαντάμ Γκαλιά), εάν ζητήσει βοήθεια από την ισραηλινή κυβέρνηση να πάει να βοηθήσει εβραίους που έχουν υποστεί ανθρωπιστική καταστροφή, αυτή θα την αρνηθεί;;;
    Αλλά από τους σιωνιστές όλα να τα περιμένει κανείς !!!
    τζιμης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΕΠΑΛΞΗ ΕΛΛΗΝΟ-ΙΣΡΑΗΛΙΝΗΣ ΦΙΛΙΑΣ24 Οκτωβρίου 2010 στις 12:12 π.μ.

    23 Οκτωβρίου 2010 9:14 μ.μ.
    Αξιώτιμε "τζιμη" εκτιμούμε ότι αποτελείς "πολύτιμο" συνεργάτη μας στη σφυριλάτηση της παγίωσης των σχέσεων Ελλάδος-Ισραήλ σε ότι αφορά στις Ένοπλες Δυνάμεις..."Μυστικώς...και, Εν Τάξει".
    Συνέχισε να...
    "Γράφεις" όπως γράφεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. tzimako xairetismata ston Hakan kai ston Davutoglu
    X

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΤΖΙΜΗΣ, Ο ΚΑΛΥΤΕΡΟΣ ΦΙΛΟΣ ΤΩΝ ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΩΝ ΚΑΙ ΤΟΥ ΕΡΝΤΟΓΑΝ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Xaxaxaxa!!!
    Τι πάθατε ρε παιδιά;;;
    Θυμάμαι τότε που έγιναν οι σεισμοί στην Τουρκία, την ελληνική κυβέρνηση -και πολύ σωστά- να διαθέτει στις ελληνικές ΜΚΟ ακόμα και C-130 για να πάνε εκεί.

    Το ίδιο έκανε και σε πολλές άλλες περιπτώσεις όπου δικές μας ΜΚΟ πήγαν σε αποστολές αλλού στον Κόσμο (Ταϊτή, Αφρική, Ασία κλπ).

    Το ίδιο θα πράξουμε εάν κάποια στιγμή χρειαστεί να στείλουμε ΜΚΟ με ανθρωπιστική βοήθεια και στο Ισραήλ όταν υποστεί μια μεγάλη καταστροφή.

    Όταν και εμείς είχαμε πρόβλημα με σεισμούς, βοήθεια πήραμε από όλες τις χώρες που έστειλαν χωρίς να πούμε κουβέντα για το εάν υπήρχε ή δεν υπήρχε σκοπιμότητα από την πλευρά τους.
    Ακόμα και από χώρες όπως τα Σκόπια και την Τουρκία δεχθήκαμε, που είναι βέβαιο ότι το έκαναν η καθεμιά έχοντας την δική της σκοπιμότητα.

    Επομένως, άνθρακες ο θυσαυρός που ανακάλυψαν οι Ισραηλινοί, ότι κυβέρνηση ή κυβερνήσεις βοήθησαν με ΝΟΜΙΜΟ τρόπο να σταλεί με το "Μαβί Μαρμαρά" ΝΟΜΙΜΗ ανθρωπιστική βοήθεια στην Γάζα, έστω και εάν οι κυβερνήσεις αυτές το έκαναν έχοντας δικές τους σκοπιμότητες (η Τουρκία το ξέρουμε ότι έχει) και ήθελαν να μη το πουν.

    Ακόμα και να βρούν ότι βοήθεια έστειλε και το Ιράν, πού είναι το πρόβλημα όταν ακόμα και τα μικρά παιδιά ξέρουν ότι το τελευταίο στέλνει ΚΑΙ στρατιωτική βοήθεια σε οργανώσεις των Παλαιστινίων;;;

    Κάτι θέλουν να μας πουν κι αυτοί οι Ισρηλινοί τώρα, όταν ΟΛΟΣ ο κόσμος ξέρει ποιοί στέλνουν βοήθεια στη Γάζα και για ποιό λόγο.

    Για να φοβηθούν άλλες κυβερνήσεις όπως η δική μας που, από καθαρή ανθρωπιστική πρόθεση, θέλουν να ξαναστείλουν βοήθεια στη Γάζα.

    Χαιρετισμούς σε όλους, ιδιαίτερα στον πιστότερο φίλο του ...ανθρώπου (4:08 π.μ.) που με τιμά με τα ...αντικειμενικά σχόλιά του!!!

    τζιμης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΡΝΗΘΕΊΤΕ ΟΜΟΣ ΟΤΙ ΠΟΛΕΣ ΦΟΡΕΣ ΜΚΟ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΎΝΤΑΙ ΑΠΟ ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΧΩΡΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΠΡΟΟΘΗΣΟΥΝ ΤΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ ΤΟΥΣ ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΟ ΛΑΠΤΟΠ ΠΟΥ ΒΡΗΚΑΝ ΜΟΥ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΤΟΣΟ ΨΕΜΑ ΟΣΟ ΚΑΙ ΤΑ ΟΠΛΑ ΠΟΥ ΒΡΗΚΑΝ PUN.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Πρόκειται για θέατρο του Παραλόγου! Κακόγουστο μεν, αλλά θέατρο!

    Δηλαδή, ΤΩΡΑ κατάλαβαν οι ισραηλινοί ότι πίσω από την αποστολή των πλοίων βρισκόταν η τουρκική κυβέρνηση, η επίσημη Τουρκία;
    Και γιατί τότε διαταράχθηκαν οι σχέσεις των δύο κρατών και των δύο κυβερνήσεων, από την επόμενη ημέρα της συμπλοκής, αν πράγματι επρόκειτο για μια "ανόητη" πρωτοβουλία μιας απλής ΜΚΟ; Αν ήταν έτσι, οι χώρες δεν θα ήταν ανάγκη να χαλάσουν τις σχέσεις τους και ούτε ο Τούρκος πρωθυπουργός θα αποκαλούσε τους Ισραηλινούς φονιάδες-όπως έκανε, αλλά θα καταδίκαζε ωμά την ανθρωπιστική αποστολή μαζί με τον Ισραηλινό ομόλογο του!
    Θυμάμαι καθαρά, ότι από την επόμενη ημέρα οι επίσημες απαξιωτικές δηλώσεις και προσβολές από αμφότερα τα μέρη ήταν πολύ έντονες! Σε επίσημο επίπεδο, κυβερνητικό και διπλωματικό! Γελοιοποίηση του Τούρκου πρέσβη, αποχώρηση πρέσβη, διαδηλώσεις έξω από πρεσβείες κ.α.
    ΟΛΟΙ ΗΞΕΡΑΝ ΠΩΣ ΚΑΙ ΤΙ!!!
    Γιατί τώρα "ανακάλυψαν" την πυρίτιδα οι Ισραηλινοί, εμπλέκοντας ευθέως στο περιστατικό την Τουρκία ως υποκινητή και χρηματοδότη, αυτό είναι κάτι που συνιστά το θέατρο της σκοπιμότητας, που συχνά παίρνει τη μορφή μιας γκροτέσκας παρωδίας.

    Ακόμη και αν υποκρίνονται άσχημα.....μας δουλεύουν κανονικά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. @ Προς καθε Απελλη

    Να θυμαστε οτι αυτη η φωτογραφια θα εχει στο μελλον πολλαπλασιαστικη αξια οταν ελθει η ωρα της απαντησης και τοτε να μη ακουσω να σκουζετε σαν τα γουρουνια που σφαζονται,απλως να ξανακοιταξετε αυτη την φωτογραφια και να πολλαπλασιασετε εις την εκατοστη.Να το θυμαστε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. //να μη ακουσω να σκουζετε σαν τα γουρουνια που σφαζονται//
    O ...Θεός μίλησε στις 6:38 μ.μ.;;;
    Σαν εβραϊκή προφητεία ακούγεται αυτό...
    τζιμης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. τζιμης

    26 Οκτωβρίου 2010 3:56 π.μ.


    Χρονια πολλα Τζιμυ και ελπιζω καποτε να ενηλικιωθεις και να διαβαζεις σωστα ο,τι βλεπεις και
    να τα θυμασαι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.