26/8/11

Αποκαλύψεις-σοκ για τον Κεμάλ,ΓΙΑ ΤΟΝ ΤΡΟΠΟ ΖΩΗΣ ΤΟΥ ΚΑΙ ΤΗΝ ΩΡΑ ΘΑΝΑΤΟΥ ΤΟΥ

Λιάνα Μυστακίδου
Μέσα στην πληθώρα των δημοσιευμάτων για τη Λιβύη και την πτώση του καθεστώτος Καντάφι, παραμελήσαμε μια ενδιαφέρουσα είδηση που αφορά την ημερομηνία θανάτου του Κεμάλ.Ο εγγονός της αδελφής της Λατιφέ χανίμ (σύζυγος του Κεμάλ) κ. Μεχμέτ Σαντίκ Οκέ έγραψε μαζί με τον Φατίχ Μπαϊχάν ένα βιβλίο με τίτλο «Η θεία μου η Λατιφέ», στο οποίο κάνει χειμαρρώδεις αποκαλύψεις για τη ζωή του Ατατούρκ.

Ο κ. Οκέ μιλά για το γάμο και το διαζύγιο της αδελφής της μητέρας του με τον Κεμάλ. Αποκαλύπτει τη δολοφονία της Φικριγέ χανίμ, του μεγάλου έρωτα του Κεμάλ, από τον Ρουσουχί εφέντι. Ο θάνατος της Φικριγέ που την είχε εγκαταλείψει ο Κεμάλ για να παντρευτεί τη Λατιφέ χανίμ, είχε παρουσιαστεί επίσημα ως αυτοκτονία.

Το βιβλίο έχει σκανδαλιστικά στοιχεία για τη ζωή του Ατατούρκ στο Τσάνκαγια, στην προεδρία της Δημοκρατίας.Εκεί έζησαν ένα διάστημα η χορεύτρια οριεντάλ Ρεφάτ Σουρεγιά χανίμ και η Γαλλίδα τραγουδίστρια Υβόν Βινσέτ.Επίσης, ένας σερβιτόρος της Προεδρίας ο Σαϊπ ντυνόταν γυναίκα και χόρευε το χορό της κοιλιάς για να διασκεδάζει τον Κεμάλ.Πέρα από τα στοιχεία για την ιδιωτική ζωή του ηγέτη των Τούρκων υπάρχει και μια σημαντική αποκάλυψη για την πολιτική ζωή της Τουρκίας.
Ο κ. Οκέ υποστηρίζει ότι ο Κεμάλ δεν πέθανε στις 10 Νοεμβρίου, αλλά μια μέρα πριν.

Κάποτε ο παλαίμαχος δημοσιογράφος Τσετίν Αλτάν είχε γράψει ότι ο Ατατούρκ πέθανε στις 7 το πρωί και όχι στις 9 και 5΄ όπως τιμάται επίσημα η μνήμη του.Οι γραφειοκράτες – προπαγανδιστές έκριναν ότι στις 9 και 5΄ ο κόσμος που θα βρίσκεται στο δρόμο ή στους χώρους εργασίας του θα μπορεί να τηρεί καλύτερα ενός λεπτού σιγή στη μνήμη του Κεμάλ.Είναι γνωστό ότι ακόμα και σήμερα ολόκληρη η Τουρκία νεκρώνει κάθε χρόνο στις 10 Νοεμβρίου στις 9 και 5΄ το πρωί. Οι συγκοινωνίες σταματούν, ο κόσμος βγαίνει από τα αυτοκίνητα του και ακινητοποιούνται τα πάντα.Τώρα, ο κ. Οκέ αναστατώνει τα πιστεύω ενός ολόκληρου έθνους. Η ανακοίνωση του θανάτου καθυστέρησε μια μέρα για πολιτικούς λόγους. Επικρατέστεροι διάδοχοι του ήταν ο Ισμέτ Ινονού και ο Τζελάλ Μπαγιάρ.Η διαμάχη μεταξύ τους έληξε με την παρέμβαση του Στρατάρχη και στενού συνεργάτη του Κεμάλ Φεβζί Τσακμάκ, ο οποίος είπε στον Μπαγιάρ πως «μπορείς να περιμένεις να έρθει η σειρά σου».

Οι ιστορικοί επιμένουν στην ορθότητα της ημερομηνίας που ανακοινώθηκε επικαλούμενοι ιατρικές βεβαιώσεις.Ο κ. Οκέ, όμως, ισχυρίζεται ότι την πληροφορία του την έδωσε η θεία του πατέρα του Μπενάλ Νεβζάτ χανίμ που ήταν μια από τις πρώτες βουλευτίνες που έβαλε ο Κεμάλ στην Εθνοσυνέλευση.Η Λατιφέ χανίμ παρά το χωρισμό της με το σύζυγό της, καλούσε κάθε χρόνο στην επέτειο του θανάτου του τους συγγενείς και έτρωγε μαζί τους.Παρόλο ότι δεν κατανάλωνε ποτέ αλκοόλ, εκείνη την ημέρα έκανε μια εξαίρεση και έπινε ένα ποτήρι ούζο στη μνήμη του.Πόσα ψέματα θα αποκαλυφθούν ακόμα για τον Κεμάλ;

Φυσικά η απόκρυψη της ημερομηνίας του θανάτου ή η παρουσίαση ψευδών στοιχείων για το σπίτι που γεννήθηκε δεν είναι σημαντικά γεγονότα, αλλά δείχνουν την προσπάθεια μυθοποίησης ενός ηγέτη.
http://www.elzoni.gr/html/ent/856/ent.12856.asp

12 σχόλια:

  1. Ως γνωστόν ο «εθνικιστής» Μεταξάς, κι εκείνο που είναι άγνωστον είναι η κρυπτοεβραϊκή καταγωγή του και η μασσωνική ιδιότητά του (στην Στοά Ησίοδος], μετονομάζει το 1938 την οδό του Πολιούχου Αγίου Δημητρίου της άλλοτε εβραι-οκρατούμενης συν-Βασιλεύουσας σε οδό Κεμάλ Ατα-τούρκ, (λέγε: Ατά-Τζιού), ενώ αγοράζει με έξοδα της φασιστικής του κυβέρνησης ένα παλιόσπιτο, το ανακαινίζει και το ...δωρίζει στους φονιάδες ντονμέδες, ως το δήθεν σπίτι του «σαλονικιού» τουρκοεβραίου αποστάτη, Πατέρα των τούρκων –και σταματημό δεν έχει αυτή η ξεφτίλα μας, αυτή η εμετική προδοσία ενός ταλαιπωρημένου λαού από τους ανάξιους και θλιβερούς προδότες που παριστάνουν τους «ηγέτες» και τους εθνάρχες μας, όπως ο άθλιος Μπέν Σελόν ο ξάδερφός του που τον πρότεινε στην Νορβηγική Ακαδημία για Νόμπελ... Ειρήνης. Φυσικά, τότε η επιντροπή εκείνη δεν ήταν τόσο ξεφτιλισμένη, όπως αργότερα που έδωσε το ίδιο Νόμπελ σ' έναν άλλον εβραίο μεγαλοκακούργο, τον ειδεχθή Κίσσιντζερ, τον φίλο του καραμαναλητισμού και προστάτη του παπανδρεϊσμού και γενικώς όλων των ανθελλήνων, έρρωσθε, Α. Γάτσιας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Έπαθα μεγάλο σοκ! Δεν μπορώ να συνέλθω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Αυτα βρισκω αυτα καταθέτω. Αυτα μου επιτρέπουν οι μικρές και λιγοστές δυνάμεις μου και γνωσεις μου. Σημαντικά ή όχι ο χρόνος και η ζωή θα δείξει

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. @ Ap. Gatsias

    Ο Μεταξάς συνέχισε την πολιτική του Ελευθερίου Βενιζέλου, αφού δεν είχε τίποτε να χάσει και ανέμενε τον πόλεμο απ’ αλλού.

    >κι εκείνο που είναι άγνωστον είναι η κρυπτοεβραϊκή καταγωγή του και η μασσωνική ιδιότητά του (στην Στοά Ησίοδος)<

    Άγνωστη δεν είναι η τεκτονική του ιδιότητα, αφού είναι καταχωρημένος στην Μεγάλη Στοά της Ελλάδος, όσο για την δήθεν «κρυπτοεβραϊκή» καταγωγή του περιμένω στοιχεία. Η οικογένεια Μεταξά έλκει τις ρίζες της Από το (κακώς ονομαζόμενο) Βυζάντιο. Ήταν γόνος του οικονομικά ξεπεσμένου Κεφαλληνιακού κλάδου των Αντζουλακάτων της παλαιάς Βυζαντινής οικογένειας των Μεταξάδων, ενώ η οικογένειά του διατηρούσε τον τίτλο του Κόμη.

    > την οδό του Πολιούχου Αγίου Δημητρίου<

    Μάλλον την Αποστόλου Παύλου, θα έλεγα, πάροδό της (ξέρεις πού είναι;)

    Φρόντισε να ενημερώνεσαι, για να μην γράφεις αρλούμπες.

    ___________________________________

    Κατά τα λοιπά, δεν βλέπω τι σχέση έχουν μ' εμάς τα στοιχεία της ανάρτησης. Μου διαφεύγει κάτι;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Φίλτατε Ακρίτα,
    Αν απευθύνεσαι σε μένα –δεν βρίσκω άλλο προηγούμενο σχόλιο να ταιριάζει- σπεύδω να διευκρινίσω ότι το σχόλιο μου δεν αφορά εσένα, αλλά τον τίτλο και το περιεχόμενο του άρθρου που ανάρτησες ως συνήθως με τέλειο επαγγελματικό τρόπο, αναφέροντας τη πηγή. Να είσαι πάντα καλά, εσύ που είσαι η καρδιά αυτού του ιστολογίου.
    Φιλικά, Κριστιάν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. "όπως ο άθλιος Μπέν Σελόν ο ξάδερφός του"

    Μπένυ Ζελόν (Benny Jelon) ή επί το ελληνικότερο, Βενιζέλος, λεγόταν ο "εθνάρχης" αμφότερος μασόνος όπως και ο συνδετημόνας του Κεμάλ (ηγέτης της Μεγάλης Λευκής Αδελφότητας της τουρκίας) και συγγενεύει εκ της μητρός αυτού με την οικογένεια Μητσοτάκη...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Λύσις το σχόλιο αυτό το έγραψες μόνο και μόνο για να κάνεις διαφήμιση στις μεσιτικές υπηρεσίες σου...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. @ saphire

    Το έγραψε για να κάνει διαφήμιση στην ανοησία του. Πας εσύ να αγοράσεις ακίνητο από τέτοιο μεσίτη;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Mε το να βρίζει ο "ΛΥΣΙΣ μεσιτικές υπηρεσίες" γιά τον "άθλιο Μπέν Σελόν", βρίζει ουσιατικά τον μεγαλύτερο realtor που γέννησε ο Ελληνισμός μετά τον Μεγαλέξανδρο. Πήρε μιά ψωροκώσταινα της απελπισίας που οι υδροκέφαλοι ακροδεξιοί της εποχής του επιμέναν να την βλέπουν στην απομόνωση σαν "Μικρά αλλά Τιμία Ελλάς". Οι ιδεολογικοί πρόγονοι του μεσίτη μας ούρλιαζαν "Προδοσία!" όταν ο Βενιζέλος συμμάχησε με τον "Πρωαιώνιο εχθρό του Έθνους", τους Βούλγαρους εναντίον της Τουρκίας. Πάπαλα οι Βούλγαροι, Θεσσαλονίκη Μακεδονία, Ήπειρο και Θράκη εμείς. Μικρασία και Ανατολική Θράκη ο Μπέν...πώς τον είπε..., κόκινη μηλιά, ελιά, ελιά καί Κώτσο Βασιλιά οι υπερπατριώτες εθνικόφρονες. Όχι Μπέν Γκουριόν, όχι Μπενιζελώφ ή Μπενιζελόβσκι, καί Μπενί Ογλού Χασάν Μπέη Τούρκογλου να τον λέγανε, αυτά που έκανε ο Βενιζέλος γιά την Ελλάδα θα έπρεπε να κάνει τους Ελλαδεθνομεσίτες καί λοιπούς μαυραγορίτες της ναζιστικής ακροδεξιάς να τρέξουν να επενδύσουν σε οικόπεδα 1.5 Χ 2.5 μ. να χαντακωθούν καί να μήν μην κάνουν κίχ με τις ΑΘΛΙΟΤΗΤΕΣ ΤΟΥΣ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. M. Η. Μ. είπε...
    Σαν τρινιτροτουλουόλιο ακούγεσαι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Το πώς ακούγομαι ποσώς με αφορά, καί εμένα καί τους υπόλοιπους εδώ. Η ουσία μετρά, καί η ουσία είναι πως ενώ οι Τούρκοι θεοποίησαν τον κεμάλ που τους έσωσε, στην Ελλάδα έχουμε ακόμη ακροδεξιούς υδροκέφαλους που βρίζουν τον Βενιζέλο. Εναν πολιτικό που τριπλασίασε την Ελλάδα και το μόνο λάθος του ήταν που έκανε εκλογές και άφησε την Μικρασιατική εκστρατεία στα χέρια ανίκανων βασιλοφρόνων που κατέστρεψαν τον Ασιατικό Ελληνισμό καί ότι αυτός είχε κρδίσει στην Μικρασία και την Ανατολική Θράκη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.