31/1/12

Η Γαλλία πούλησε 126 μαχητικά αεροπλάνα Ραφάλ στην Ινδία

Πρόκειται για την πρώτη σύμβαση εξαγωγής των μαχητικών αεροσκαφών από την Ντασό (Dassault). Αυτό το συμβόλαιο θεωρείται ένα από τα σημαντικότερα της στιγμής στον τομέα της πολεμικής αεροπορίας.
Η γαλλική Ντασό κέρδισε τον διαγωνισμό για την κολοσσιαία προμήθεια 126 μαχητικών αεροσκαφών στην Ινδία, πρώτη πώληση του Ραφάλ στο εξωτερικό της Γαλλίας, δήλωσε την Τρίτη το πρακτορείο ειδήσεων Press Trust of India. Η Ντασό ανταγωνιζόταν με την ευρωπαϊκή κοινοπραξία Eurofighter.

«Επιβεβαιώνεται ότι η Ντασό κέρδισε το συμβόλαιο. Υπήρχαν μόνο δύο ανταγωνιστές και το συμβόλαιο ανατέθηκε σε αυτόν με την χαμηλότερη προσφορά», δήλωσε μια ανώνυμη ινδική κυβερνητική πηγή στο γαλλικό πρακτορείο.

Το πλήρωμα του γαλλικού αεροπλανοφόρου «Σαρλ ντε Γκώλ»
 εργάζεται πάνω σε ένα Ραφάλ, Μάρτιο 2011.

Ο διαγωνισμός, που ξεκίνησε το 2007, είναι ένας από τους μεγαλύτερους που διοργανώθηκαν ποτέ από την τρίτη μεγαλύτερη οικονομία της Ασίας και ένας από τους σημαντικότερους αυτής της εποχής στον τομέα των μαχητικών αεροπλάνων. Είχε προσελκύσει τους παγκόσμιους γίγαντες του τομέα που έδωσαν μεγάλη μάχη. Τα αεροσκάφη Ραφάλ και Eurofighter είχαν προεπιλεγεί τον Απρίλιο, βγάζοντας εκτός παιγνιδιού  τους Αμερικανούς βαρείς αρσιβαρίστες του τομέα, την Boeing και τη Lockheed Martin, την σουηδική Saab Gripen και το ρωσικό MiG.

Στην Ινδία, ο φτηνότερος κερδίζει συνήθως το συμβόλαιο. 
Η σύμβαση προβλέπει ότι η Ινδία θα αγοράσει άμεσα 18 αεροσκάφη μέχρι το 2012, ενώ τα άλλα 108 θα κατασκευαστούν στην Ινδία.




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.