28/1/12

Η Αϊσέ θα αποβιβαστεί στο έδαφος της Κύπρου

Άρθρο του Σαμί Οζούσλου στην Γενή Ντουζέν
http://www.philenews.com/ 
ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΙΑ
ΣΤΙΣ14 Αυγούστου 1974 το σύνθημα για την Β΄ εισβολή ήταν «Η Αϊσέ ας πάει διακοπές». Τελικά πήγε. Τώρα έχουμε άλλο σύνθημα. Το σύνθημα του υπουργού Ενέργειας της Τουρκίας Τανέρ Γιλντίζ: «Η Τουρκία βγαίνει στο έδαφος της Κύπρου».
Τι να σημαίνει άραγε αυτό; Μήπως ότι θα διενεργήσει έρευνες πετρελαίου στο έδαφος της Κύπρου; Αυτό ήταν γνωστό.Εξάλλου δεν θα ήταν οι πρώτες έρευνες. Προηγήθηκαν αυτές στη Μεσαορία και Λακατάμια. Το θέμα δεν προχώρησε επειδή το υπέδαφος ήταν βραχώδες. Σήμερα , η κυβέρνησή μας αδειοδότησε την εταιρεία Τουρκικά Πετρέλαια για έρευνες όχι μόνο στη θάλασσα αλλά και στο έδαφος. Οι έρευνες θα διεξαχθούν στην περιοχή Αμμοχώστου. Ήδη ομάδα εμπειρογνωμόνων βρίσκεται στο νησί για τον σκοπό αυτό. 

Οι Ε/κ κατόρθωσαν να παρουσιάσουν τις έρευνες στο τεμάχιο Αφροδίτη ως συνάδον με το Διεθνές Δίκαιο αλλά οι ενέργειές τους θα προκαλέσουν κρίσεις.

Όταν μετά από ένα χρονικό διάστημα ανακοινωθεί ότι βρέθηκε πετρέλαιο στην ξηρά, ο Χριστόφιας τι θα κάνει; Μάλλον θα πει ότι η περιοχή είναι έδαφος της Κυπριακής Δημοκρατίας και ότι παραβιάζονται τα κυριαρχικά του δικαιώματα. Βλέπετε, η Δημοκρατία του ΄60 είναι αυτή που ακόμη αναγνωρίζεται ως το μόνο κράτος στο νησί.  
Σε μικρό χρονικό διάστημα θα είμαστε μάρτυρες των διαξιφισμών κατά πόσο οι Τ/κ έχουν δικαιώματα στην «Αφροδίτη».  
Η δήλωση του Τανέρ «η Τουρκία αποβιβάζεται στο έδαφος» μπορεί να ερμηνευτεί ως αφορούσα το «πετρέλαιο». Μπορεί όμως να στείλει και άλλα μηνύματα όπως για παράδειγμα την ιδιωτικοποίηση του αεροδρομίου Τύμπου. Τι σχέση έχει αυτό; Θα είχε σχέση αν ο τίτλος έλεγε: «Η Τουρκία έρχεται από αέρος».Το όλο σκηνικό ξεκαθαρίζει αν αναλογιστούμε ότι και όλες οι ακτές μας, σταδιακά, περνούν σε χέρια επιχειρηματιών από την Τουρκία. Έτσι θα βλέπαμε ότι η Τουρκία συνεχίζει να φθάνει στο νησί από παντού. 

Οι πολιτικές που εφαρμόζονται στο βόρειο και νότιο τμήμα της νήσου μετατρέπουν τους Τ/κ σε τυρί τοστ 
που συνθλίβεται μεταξύ δύο φετών ψωμιού τοστ. Κάθε βήμα που τσιμεντώνει τη μη λύση αποτελεί ένα μαύρο σύννεφο στο μέλλον όλων όσων ζουν στο νησί Η «κυβέρνηση» του βορρά αδυνατεί να καταβάλει τους μισθούς των εργαζομένων με αποτέλεσμα αυτοί να καθίστανται πτωχότεροι και να μεταναστεύουν. Παράλληλα, παραμερίζοντας τη «βουλή» και το «λαό», υπογράφει συμφωνίες με την Τουρκία για έρευνες πετρελαίου. Τ/κ τεχνοκράτες καλούνται στην Άγκυρα και τους δίνονται εντολές το πώς θα ενεργήσουν στη χώρα τους. Το νομοσχέδιο που αφορά στο πετρέλαιο διαβιβάζεται με φαξ από την Άγκυρα. 

Ακόμη συζητείται και η αλλαγή του ονόματος της χώρας μας. Ποιο θα είναι το νέο όνομα; Και αυτό θα αποφασιστεί από την Άγκυρα και να ξέρετε ότι οι δικοί μας είναι έτοιμοι να το αποδεχτούν. 

Αφού η «Αϊσέ θα πατήσει πόδι στο έδαφος», είναι καιρός οι δικοί μας να «πάνε διακοπές».

1 σχόλιο:

  1. Πεθαίνουν κανταφικοί από βασανιστήρια σε κέντρα κράτησης της Λιβύης

    Πάντως ο τύραννος έπεσε και η δημοκρατία απεκατεστάθη! "Άνεμος δημοκρατίας πνέει...", όπως συνήθιζε να λέει και ο φαφλατάς γέρο-Παπανδρέου, μέχρι που τον "δέσανε" κι αυτόν και ησύχασε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.