30/1/12

Τελετή στην Τουρκία για τα 89 χρόνια από την ανταλλαγή πληθυσμών

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ
Σε τελετή που έγινε στην Κωνσταντινούπολη μνημονεύτηκαν όσοι είχαν χάσει τη ζωή τους κατά την περίοδο της ανταλλαγής πληθυσμών Τούρκων και Ελλήνων, πριν από 89 χρόνια.


Η εφημερίδα Βατάν γράφει ότι οικογένειες ανταλλαγέντων ξεπροβόδισαν κρατώντας λουλούδια με το πλοίο «Ουμίτ» τον Λουτφί Καραντάγ, ο οποίος είχε έρθει όταν ήταν 10 χρονών από τα Ιωάννινα. Το πλοίο στη συνέχεια έγινε δεκτό πάλι από ανταλλαγέντες μπροστά σε κτίριο καραντίνας του Πολυτεχνείου Κωνσταντινούπολης.

Ο ίδιος, που σήμερα είναι 98 χρονών, κατά την ομιλία του είπε ότι γεννήθηκε στα Ιωάννινα την 1η Μαΐου 1914 και ότι είχε πάει κατά την ανταλλαγή από την Ελλάδα στην Τουρκία κάτω από δύσκολες συνθήκες.

Η Τουρκιγιέ με τίτλο «Μνημονεύτηκαν οι πεσόντες κατά την ανταλλαγή» γράφει ότι έγινε εκδήλωση μετά από 89 χρόνια στα Τούζλα και αφέθηκαν λουλούδια στην θάλασσα στα Μουδανιά και στη Σαμσούντα για όσους είχαν χάσει την ζωή τους στον δρόμο της ανταλλαγής.

Η Σταρ με τίτλο «Η εικονική ανταλλαγή προκάλεσε συγκίνηση», η Σαμπχ γράφει έχειτίτλο « Μετά από 88 χρόνια στα Τούζλα», ενώ αναφορές κάνουν η Μιλλιέτ και η Ακσιάμ.


www.kathimerini.com.cy

1 σχόλιο:

  1. Ὅλοι στὸ ἴδιο καζάνι.
    Τὰ θύματα μὲ τοὺς θύτες.
    Τὶ λέτε μωρέ!!! Ἔτσι σᾶς βολεύει;

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.