28/1/12

Ρωσικό χαστούκι στην Τουρκία και τα κατεχόμενα

Άντρη Δανιήλ-Sigmalive.com

Ηχηρό Ρωσικό χαστούκι έδωσε το Ρωσικό ΥΠΕΞ προς την Τουρκία και τα κατεχόμενα με σημερινή επιστολή του.

Σε επίσημη ενημέρωση του εκπροσώπου τύπου του Ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών Αλεξάντερ Λουκασέβιτς, για τα αποτελέσματα της τριμερούς, διαμηνύεται ξεκάθαρα, ότι την κύρια ευθύνη για εξεύρεση λύσης του Κυπριακού, φέρουν οι δύο πλευρές στην Κύπρο, γεγονός που ερμηνεύεται ότι η λύση θα είναι κυπριακής ιδιοκτησίας.


Ο Ρώσος εκπρόσωπος ανέφερε εμφαντικά ότι οι δυνατότητες διαπραγματευτικής διαδικασίας, δεν έχουν εξαντληθεί ακόμη, παρά την έλλειψη εμφανούς σύγκλισης σε μια σειρά πτυχών, που υπάρχουν σοβαρές διαφωνίες.

Απάντηση δίδεται και στις προκλητικές δηλώσεις της Τουρκικής πλευράς για τις καλές υπηρεσίες του ΓΓ του ΟΗΕ. Τονίζεται λοιπόν, ότι αυτές δεν έχουν εξαντληθεί και χωρίς αμφιβολία πρέπει να συνεχιστούν, ανεξάρτητα από το βάθος των αντιφάσεων που εμφανίζονται στο παρόν στάδιο.

Όσο αφορά τη σύγκληση της διεθνούς διάσκεψης, το Ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών χαρακτηρίζει ενοχλητικές τις τεχνητές προσπάθειες επιτάχυνσης των διαπραγματεύσεων, για να ταιριάξουν χρονικά, τα χρονοδιαγράμματα των διεθνών γεγονότων με την Ευρωπαϊκή αττζέντα.

Κάτι τέτοιο τονίζεται δύσκολα θα συμβάλει στη διατήρηση της εποικοδομητικής ατμόσφαιρας, εισάγει περιττή νευρικότητα στο διάλογο των δύο ηγετών, καθώς προκαλεί συζητήσεις περί διαιτησίας και δεν θα ήταν σωστό, με ταχείς ρυθμούς να φθάσουν οι δύο πλευρές στο χρόνο διεθνούς διάσκεψης , χωρίς να επιτευχθεί συμφωνία, στις εσωτερικές πτυχές.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.