31/1/12

Κι όμως, ο άνθρωπος αυτός, όχι μόνο δεν δικάστηκε για εσχάτη προδοσία, αλλά κυβέρνησε για άλλα επτά χρόνια!

15 σχόλια:

  1. Σάββα αυτός είπε (και) στην Βουλή αυτό που άλλοι λένε στο παρασκήνιο και σε άλλους χώρους.Αυτή και μόνο είναι η διαφορά

    Τι να πρωτοθυμηθεί κανείς απο το 1940 και μετά."Ευχαριστώ" σε Γερμανούς, Αγγλους, Τούρκους, Αμερικανούς διαχρονικά σε όλους τους τόνους και σε όλα τα επίπεδα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Όσα χρόνια κι αν ζήσω, ποτέ δεν θα ξεχάσω την ντροπή και την αγανάκτηση που ένιωσα εκείνο το βράδυ. Εξ ίσου ντράπηκα και αγανάκτησα όταν είδα με πόση ελαφρότητα πήρε το μεγαλύτερο μέρος των ΜΜ"Ε" το συμβάν και πολλοί μάλιστα επικρότησαν την σώφρονα στάση του Σημίτη και του υπολοίπου θιάσου. Το «δεν θα κάνουμε πόλεμο για ένα κωλόπανο» του Πάγκαλου, φοβούμαι ότι έβρισκε σύμφωνο το μεγαλύτερο μέρος της κ.γ. Απόδειξη, ότι μετά από οκτώ μήνες, ο Σημίτης και η συμμορία του κέρδισαν τις εκλογές. Και δεν κυβέρνησε για «άλλα επτά χρόνια», όπως γράφετε, αλλά ΟΚΤΩ. Ο ένας χρόνος πάνω ή κάτω δεν έχει ασφαλώς σημασία, αλλά για λόγους ακριβείας.

    Τι βλέπουμε μετά από 16 χρόνια; Μία Ελλάδα ρημαγμένη οικονομικά και πολλαπλώς προδομένη και παραδομένη στους Τούρκους από τις αλλεπάλληλες υποχωρήσεις, όχι μόνο του Σημίτη, αλλά και ΟΛΩΝ των μετά απ’ αυτών κυβερνήσεων, ουσιαστικά δηλαδή από την ΝΔ του Καραμανλή του μικρού και το ΠαΣοΚ του ΓΑΠ. Μία Ελλάδα καρπαζοεισπράκτορα ακόμη και των Σκοπιανών. Όμως, ούτε ο Σημίτης, ούτε οι μετέπειτα κυβέρνησαν δικτατορικά. Ψηφίστηκαν από τον ελληνικό λαό, ο οποίος μάλλον αδιάφορος φάνηκε για τα λεγόμενα εθνικά θέματα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΑΚΟΥ ΠΟΛΙΤΙΚΑΝΤΗ ΔΗΜΑΡΑ!!!

    ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ ΚΑΙ ΥΣΤΕΡΑ ΤΗΝ ΑΠΑΝΤΗΣΗ:

    «Πύρινη» επιστολή στον πρόεδρο της κοινοβουλευτικής ομάδας του κόμματος της Άνγκελα Μέρκελ, Ζίγκφριντ Κάουντερ, που «εμπνεύστηκε» την ιδέα τοποθέτησης Επιτρόπου στην Ελλάδα, απέστειλε ο Γιάννης Δημαράς.
    Ο πρόεδρος του Πανελληνίου Άρματος Πολιτών εκφράζει τον αποτροπιασμό του για «την αποικιοκρατικού χαρακτήρα δήλωση του Γερμανού βουλευτή», η οποία .....
    απάδει από κάθε έννοια Δημοκρατικής Νοοτροπίας, Σεβασμού της Εθνικής Ανεξαρτησίας.


    «Αν είχατε διαβάσει λίγο Ιστορία, θα γνωρίζατε ότι ο Τόπος, που για δεύτερη φορά στη σύγχρονη ιστορία της Ανθρωπότητας επιδιώκετε να κατακτήσετε -τούτη τη φορά δια της φτωχοποίησης της Κοινωνίας και της οικονομικής ασφυξίας- είναι ο Τόπος, στον οποίο εσείς οι Γερμανοί, αλλά και όλοι οι υπόλοιποι Ευρωπαίοι οφείλετε τη συνέχειά σας, στη διάρκεια των αιώνων» σημειώνει οργισμένος ο κ. Δημαράς.

    Αυτή η Χώρα, δεν Πωλείται, δεν Αγοράζεται, δεν Κατακτιέται. Και αυτό, επίσης, θα το γνωρίζατε, αν είχατε διαβάσει ιστορία», υπογραμμίζει ο Έλληνας πολιτικός και δημοσιογράφος.

    «Η οικονομική κρίση που βιώνουμε έχει προκληθεί, κατά βάση, από την νοσηρή κατάσταση πάνω στην οποία χτίζετε τον δικό σας εθνικοσοσιαλιστικό καπιταλισμό», συνεχίζει ο κ. Δημαράς για να συμπληρώσει: «Εμείς, προτάσσουμε τον Πλάτωνα απέναντι στο δικό σας Χιτλερισμό και τον Οικουμενικό Χαρακτήρα του Πολιτισμού μας και την Προκοπή απέναντι στη διαχρονικά αποικιοκρατική νοοτροπία και διάθεσή σας.»

    Ο πρόεδρος του Πανελληνίου Άρματος Πολιτών υπερτονίζει: «Εδώ, ηττήθηκε με πάταγο ο Αδόλφος Χίτλερ. Εδώ, θα ηττηθούν και οι Πολιτικοί και οι γονιδιακοί του Επίγονοι.
    Η Ελλάδα, το Ιστορικό Έθνος της Ευρώπης, είναι η Γη της Ανεξάρτητης Σκέψης, της Ελεύθερης Βούλησης και της Γέννησης της Δημοκρατίας. Δεν Υποτάσσεται, δεν Κατακτιέται, δεν Κυβερνάται».

    ΑΠΑΝΤΗΣΗ:

    ΩΡΑΙΑ ΛΟΓΙΑ...ΜΑΚΑΡΙ ΝΑ ΤΑ ΠΙΣΤΕΥΕΣ...

    1)Το γεγονός ότι πήδηξες από το τρένο της καταστροφής ("τρένο της αλλαγής" το λέγατε κάποτε") δεν σε αθωώνει. Δεν προέρχεσαι από παρθενογένεση αλλά είσαι μέρος του συστήματος που μας έφερε εδώ.

    2)Οι σημερινοί κυβερνήτες της Γερμανίας δεν είναι επίγονοι του Χίτλερ! Το αντίθετο είναι οι εχθροί του. Είναι οι δικοί σου "δημοκράτες", είναι οι κατοχικές κυβερνήσεις σε μια χώρα που βρίσκεται υπό κατοχή από το 1945 και όπου ο εθνικοσοσιαλισμός διώκεται ποινικά. Είναι μια χώρα όπου βασιλεύει η "δημοκρατία", ο "αντιρατσισμός", ο διεθνισμός, ο καπιταλισμός.

    3)Πότε και ποιοι έφτιαξαν το ΔΝΤ; Ξέρεις; Μήπως το έκαναν οι "καλοί", οι νικητές του ΒΠΠ το 1947 μαζί με τον πρόδρομο της παγκόσμιας διακυβέρνησης τον ΟΗΕ; Μήπως έστησαν το μαγαζί οι ίδιοι παγκόσμιοι τραπεζίτες που έστησαν τον ΒΠΠ και τα συμφέροντα των οποίων απείλησε ο Χίτλερ;

    4)Ποιος είναι ο μόνος που πολέμησε μέχρι τέλους τον καπιταλισμό και τον κομμουνισμό; Τα δύο αποτυχημένα συστήματα παγκόσμιας εξουσίας που το μόνο που πέτυχαν είναι η δυστυχία των λαών και η κατάργηση των εθνών;

    Άσε λοιπόν τα μεγάλα λόγια πολιτικάντη αστέ Δημαρά και ανέλαβε τις ευθύνες σου...

    Τουλάχιστον εκείνος αυτοκτόνησε...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ακρίτα, έχει δίκιο, το είπαν και το λένε και άλλοι στο παρασκήνιο.
    Η αναφορά αυτή στο κοινοβούλιο, ήταν εθνική ύβρις και έδειχνε σε όλους τους Έλληνες το "δρόμο".

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Απο την επανάσταση του 21 είμαστε προτεκτοράτο. Απλά σε κάτι τέτοιες περιπτώσεις γίνεται εμφανές και σοκάρει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Δεν ξέρω τι θυμάστε εσείς και τι όχι, εγώ θυμάμαι έναν κοντοπίθαρο δικό μας (δεν γράφω όνομα γιατί φοβάμαι το αλλεργικό σόκ ορισμένων) που κάποτε είπε ένα ΟΧΙ και μάλιστα σε ''φίλους'' του, για το οποίο θα έχουμε να λέμε οι νεότερες γενιές και το οποίο δεν είχαμε το σθένος να του το αναγνωρίσουμε, αλλά είπαμε και λέμε, ακόμα και σήμερα, ότι το είπαμε εμείς (ο λαός), ποιός λαός, αυτός που ψήφισε και ξαναψήφισε τον κ. ''ευχαριστώ τους αμερικανούς'', ''πάρτε τον Οτσαλάν'', Κ.Λ.Π.

    Τι λένε όμως για όσους δεν θυμούνται, ή παραποιούν κατά το δοκούν, την ιστορία τους;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. α, by the way
    μπορει καποιος (αν γνωριζει)να μου εξηγησει γιατι δεν ειχαν και στα δυο νησια (ιμια) ουκαδες?
    θεωρω αδυνατον να μην το σκεφτηκε κανενας..
    skal, μηπως γνωριζεις?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Δεν ξέρω γιατί άφησαν τη Μικρή Ίμια αφύλακτη. Πάντως αυτό μας επιτρέπει να πούμε ότι τo σκηνικό ήταν στημένο και ότι την άφησαν αφύλακτη για να δώσουν στους Τούρκους τη δυνατότητα να κάνουν ισοδύναμο και μετά να γίνουν ισοδύναμα βήματα πίσω και να αποκλιμακωθεί η κρίση. Όχι σημαίες, όχι στρατεύματα..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Μ΄ολο τπ σεβασμο αλλα ας μου επιτραπει να διαφωνησω με εναν απο τους προλλησαντες
    1) Απο την εποχη του Περικλη ειναι γνωστο οτι δεν ειναι κατα αναγκη αντιφατικο γισ ενα καθεστως να ειναι δημοκρατκο στο εσωτερικο και την ιδια στιγμη να εχει μια "αυτοκρατορικη" εξωτεικη πολιτικη
    2) "Οι σημερινοί κυβερνήτες της Γερμανίας δεν είναι επίγονοι του Χίτλερ! Το αντίθετο είναι οι εχθροί του" "Λογω" σιγουρα "εργω" ομως μαλλον οχι καθοτι ακολουθον παραπλησια πολιτικη (βεβαια για λογους Ιστορικης ακριβιας ας θυμομαστε οτι η πολιτικη του Χιτλερ δεν ηταν ακριβως δικη του αλλα ακολουθουσε μερι ενος σημειου τις πολιτικες των Βισμαρκ και Καιζερ Γουλιελμου του Β! η τουλαχιστον αυτο πιστευε).Παντως ως παοδειξεις της ομοιοτητας της ναζιστικης πολιτικης με την πολιτικη της μεταπολεμικης Γερμανιας πρωτα πρωτα ας θυμηθιυμε την περιπτωση της πολυπαθης Σερβιας και επειτα ας θυμηθουμε την δηλωση του Φον Σαχτ το 1938 (υποθργου Οικονομκων τα πρωτα χρονια του Ναζιαστκου καθεστωτος) "δεν συμφερει την Γερμανια να αναπτυξουν τα Βαλκανια βιομηχανια"Τα συμπερισαματα δικα σας...Οσο αφορα για τον '"αντιρατσισμο" της μεταπολεμικης Γερμανιας θα ηταν ενδιφερον να διαβαστει το "Απωλεσθεισαι Νικαι" του Φον Μανσταιν και ειδικα το τμημα το οποιο αναφςερεται στα Αφρικανικα στρατευματα του Γαλλικου Στρατου (αποσιωποντας βεβαιως βαεβαιως τη μεταχειρηση που ειχαν απο τα Waffen-SS και πιο συφκεκριμενα απο την Μεραρχια Τοτενκοφ, η οποια ηταν προγευση της δραης της εν λογω μοναδας στο Ανατολικο Μετωπο)Εξαλλου η μεταχειρηση που ειχε ο εν λογω Στραταρρχης (και πολλοι σαν αυτον) απο το μεταπολεμικο Δυτικο-Γερμανικο κρατος παρα την αρκετα αμφιλεγομενη δρααη τουστο Αναολικο Μετωπο και συκγκεκριμεα στη Κριμαια το 1942 (για την οποια τηρησε αισημονα σιγη στο προανφερομενο βιβλιο του) δειχνει εμπρακτα ποσοι "εχθροι" του Χιτλερ ηταν αυτοι που ανελαβαν την μεταπολεμικη διακυβερνηση της Γερμανιας...
    3)Στο "Στρατοι και Τακτικες" του παρελθοντος Δεκεμβριου αν θυμαμαι καλα ειχε ενα πολυ ενδιαφερον για την βοηθεια που ειχαν οι Ναζι απο διεθνις χρηματηστηριακους κυκλους.Οσο για το ποιος ηθελε τον Β! Παγκοσμιο Πλεμο αρκει να θυμηθουμε την δηλωση του Χιτλερ μετα την Συνθηκη του Μοναχου το 1938 "Ο ανοητος ο Τσαμπερλαιν μου στερησε τον πολεμο μου"
    4) "θελυμε να ειμαστε Βαρβαροι" (Χιτλερ 1935)"Στους υποτελεις μας θα πειφυλαξουμε το αγαθο του αναλφατησμου ( ο προανφερομενος το 1941)"Δεν ειμαι εδω για να καλοπιασω τους Ουκρανους αλλα για να τους κανω να δουλεψουν προς οφελος της Γερμανιας"(Γκαουλαιτερ Κωχ 1941)Αυτα για την τυχη που "ευαγγελιζονταν" οι Ναζι για οσους ειχαν την ατυχια να πεσουν στα χερια τους.Λαμβανοντας αυτα υποψη μπορουμε να μιλαμε οσο θελουμε για αλλα "αποτυχημενα" συστηματα η οπως ελεγε ο Τσωρτσιλ ' η Δημοκρατια ειναι το χειροτερο πολιτευμα αν εξαιεθουν ολα τα αλλα"
    "Μου ειναι προσφιλης ο Πλατωνας αλλα πιο προσφιλης μου ειναι η αληθεια" (Αριστοτελης)...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. skal,
    μου φαινεται αδιανοητο καποιος απο τους επιτελεις να μην το σκεφτηκε, ακομα κι αν το αρνηθηκαν οι πολιτικοι, δεν τους περασε απο το μυαλο οτι η ολιγωρια αυτη οδηγει σε προδοσια?
    αν δεν κανω λαθος, υπηρξε διαμαχη απο την αρχη για την τοποθετηση φρουρας στο νησι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Μα δεν έπρεπε να μπει φρουρά στο νησί.
    Έπρεπε να έχουμε ετοιμότητα να αντιμετωπίσουμε ενδεχόμενο κατάληψής του από Τούρκους.
    Τότε θα είχαμε το πάνω χέρι, θα μπορούσαμε να πιέσουμε προς όλες τις κατευθύνσεις ότι αν δεν αποχωρήσουν, θα εφαρμόσουμε τα νόμιμα.
    Από τη στιγμή όμως που βάλαμε φρουρά στο ένα νησί, έπρεπε υποχρεωτικά να βάλουμε και στο άλλο.
    Ελέγχονται εκείνοι που αποφάσισαν την τοποθέτηση φρουράς στο ένα νησί.
    Όσο για τις προθέσεις τους, Κύριος οίδεν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Ο κοντός με τις ελιές (κατά Μαλβίνα) ειπε οτι ειπε και εκανε οτι εκανε, αλλά ο Ελληνικός λαός τον εστειλε στη Βουλή μετά από λίγο. Αρα το ονειδος το εχει ενας εκμαυλισμένος ελληνικός λαός, του οποίου η εθνική συνειδησις ειχε αρχισει να "μαλακώνει" στα πλαισια της συμμετοχικής αρπαχτής (τζαμπα γλυφανε τον πολιτικό τους?).

    ΑΖ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Αν η πολιτική ηγεσία είχε διάθεση να υπερασπιστεί τα κυριαρχικά μας δικαιώματα,που δεν είχε τέτοιες προθέσεις,θα μπορούσε να κάνει πολλά.

    Και το ότι ήταν μια κυβέρνηση που δεν είχε πάρει ακόμη ψήφο εμπιστοσύνης δεν την απαλάσει αλλά ούτε και τη δικαιολογεί για ότι έκανε.

    Το ότι δεν είχε πάρει ψήφο εμπιστοσύνης δεν την εμπόδισε να ''γκριζάρει'' την περιοχή,με αποτέλεσμα την απώλεια κυριαρχικών δικαιωμάτων.

    Κατά τη γνώμη μου ευθύνες έχει και η ηγεσία των Ενόπλων Δυνάμεων,γιατί η υπακοή στην πολιτική ηγεσία δεν τους επιτρέπει να δέχοντε αυτά που δέχτηκαν,όλα έχουν και ένα όριο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Τα Ιμια, έδωσαν ένα έναυσμα για να παραχωρηθούνε στην Τουρκία δικαιώματα που δεν τα δικαιούτο βάσει του Διεθνούς δικαίου θαλάσσης.
    Η συνέχεια άλλωστε της ελληνικής εξωτερικής πολιτικής προς την Τουρκία, το επιβεβαιώνει.
    Τι άλλο θέλουμε να δούμε; Οι μάσκες όλων έχουν πέσει αυτή τη στιγμή (εντός και εκτός χώρας).
    Το θέμα είναι, αν θα αφεθούμε κι΄άλλο να σερνόμαστε έτσι.
    Ελίνα

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.