31/1/12

Οριστικοποιήθηκαν οι διαπραγματεύσεις Ταλιμπάν- Αφγανιστάν

Η Σαουδική Αραβία θα φιλοξενήσει τις διαπραγματεύσεις ανάμεσα στους Ταλιμπάν και την κυβέρνηση του Αφγανιστάν, δήλωσε σήμερα Αφγανός διπλωμάτης που βρίσκεται στο Ριάντ, χωρίς να διευκρινίσει την ημερομηνία κατά την οποία θα διεξαχθούν οι συνομιλίες."Δύο αντιπροσωπείες, μία της κυβέρνησης και μία των Ταλιμπάν, θα πραγματοποιήσουν διαπραγματεύσεις στη Σαουδική Αραβία", διευκρίνισε ο διπλωμάτης.
Σύμφωνα με πολλές πηγές στην Καμπούλ, το Πακιστάν και το Αφγανιστάν επιζητούν να ανοίξουν ένα δεύτερο μέτωπο διαπραγματεύσεων με τους Ταλιμπάν στη Σαουδική Αραβία έπειτα απ' αυτό στο Κατάρ, όπου υπήρξαν επαφές μεταξύ των Ταλιμπάν και των ΗΠΑ.

Συνάντηση ανάμεσα σε υπευθύνους των Ταλιμπάν και των Αμερικανών διεξάγεται ακόμη και σήμερα στο Κατάρ. Την πραγματοποίησή της επιβεβαίωσε ο Μαουλάβι Καλαμουντίν, πρώην αξιωματούχος των Ταλιμπάν και μέλος του Ανώτερου Συμβουλίου για την ειρήνη στο Αφγανιστάν, διορισμένος από τον ίδιο τον Χαμίντ Καρζάι.

Στις αρχές Ιανουαρίου οι Ταλιμπάν είχαν γνωστοποιήσει την πρόθεσή τους να ανοίξουν γραφείο στο Κατάρ για να έχουν συνομιλίες με τις ΗΠΑ.
http://www.real.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.