30/1/12

Νέα τουρκική πρόκληση

Στη διάρκεια του προκλητικού πλου, η κορβέτα παρακολουθούνταν από ελληνικά πολεμικά σκάφη
Σε νέα προκλητική κίνηση προέβη η Τουρκία καθώς, σύμφωνα με ανακοίνωση που εξέδωσε το ΓΕΕΘΑ η τουρκική κορβέτα BΑNDIRMA, προερχόμενη από Ανατολική Μεσόγειο, κινούμενη αρχικά μεταξύ Ν. Κάσου και Ν. Κρήτης και στη συνέχεια Βόρεια Κρήτης σε διεθνή ύδατα, εισήλθε την 29 Ιανουαρίου (20:15) σε ελληνικά χωρικά ύδατα μεταξύ Ν. Μήλου και Ν. Φολέγανδρου. Στη συνέχεια με Βόρεια πορεία κινήθηκε μεταξύ Ν. Σίφνου και Ν. Αντίπαρου και εξήλθε την 30 Ιανουαρίου (01:15) μεταξύ Ν. Τήνου και Ν. Μυκόνου κατευθυνόμενη στο λιμάνι της Σμύρνης.Πλοία και μέσα του Πολεμικού Ναυτικού παρακολουθούσαν το τουρκικό πλοίο, καθόλη τη διάρκεια του πλου του.
http://www.protothema.gr/

6 σχόλια:

  1. Μόλις που προλαβαίνει να χωθεί στο κόλπο της Σμύρνης, καθότι οι Τούρκοι δεν είναι για πολλά μποφώρ......

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. @ AegeanHawk

    Το αστειότερο όλων είναι όταν προσπαθούμε να καλύψουμε την αδυναμία μας ειρωνευόμενοι αυτόν που φοβόμαστε. Αν θυμάμαι καλά, και την νύκτα των Καρντάκ, .. εεε, των Ιμίων ήθελα να πω, πολλά μποφώρ είχε, αλλά άλλοι χώθηκαν στην τρύπα τους. Όχι οι Τούρκοι πάντως. Πέρασαν οι καιροί που καμαρώναμε για την υπεροχή μας στην θάλασσα και λέγαμε τα "Μάλτα γιοκ". Δυστυχώς!

    Ρεκόρ παραβιάσεων από το τουρκικό ναυτικό

    Έκλεισαν συμφωνία: Τουρκική ναυτική βάση στη Λιβύη!

    Μα και υπεροχή να είχαμε, τι θα την κάναμε, αφού εμείς είμαστε "φρόνιμα παιδιά";

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Η πορεία της κορβέτας "δείχνει" να "κόβεται" από την επερχόμενη κακοκαιρία. Διαφορετικά θα έκανε την πιο "ανοιχτή" βόλτα. Προφανώς δεν ήθελαν να ρισκάρουν την "μεγάλη" βόλτα σε "άσπρη" θάλασσα και επικίνδυνα στενά. Το Αιγαίο αυτές τις μέρες είναι για ΝΑΥΤΙΚΟΥΣ και όχι για βοσκούς.

    Οσον αφορά την κρίση των Ιμίων το ΠΝ δεν "χώθηκε σε καμμία τρύπα". Είχε πάρει θέσεις μάχης σε όλο το Αιγαίο και περίμενε εντολές. Τα Τουρκικά πλοία στην περιοχή των Ιμίων έπλεαν σε υπήνεμες περιοχές που δεν σηκώνουν πολλά μποφώρ όπως στο ανοιχτό πέλαγος.

    Το να υπερτιμάς τον αντίπαλο είναι το ίδιο με το να τον υποτιμάς.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. >Το Αιγαίο αυτές τις μέρες είναι για ΝΑΥΤΙΚΟΥΣ και όχι για βοσκούς<

    Αυτό σου επεσήμανα κι εγώ, ότι τα πράγματα άλλαξαν. Σήμερα υπάρχουν τα ηλεκτρονικά μέσα πλοήγησης και οι Τούρκοι υπερτερούν και στο ναυτικό. Άλλωστε, για ... "βοσκούς", καλά τα καταφέρνουν και μας έχουν μαντρώσει μέσα για τα καλά, εμάς, τους απογόνους του Οδυσσέα, αλλά και των Μιαούλη, Κανάρη και Παύλου Κουντουριώτη. Επί των ημερών του τελευταίου, το ελληνικό ΠΝ έδωσε τα τελευταία "ρεσιτάλ" του έναντι των Τούρκων. Έκτοτε, διετήρησε μία κάποια υπεροχή για μερικά χρόνια, αλλά τώρα την έχει χάσει κι αυτήν προ πολλού.

    Τι τα θέλεις, φίλε μου, άμα δεν υπάρχει η πολιτική βούληση, οι "βοσκοί" θα μπουν και στο "μαντρί" μας (ναύσταθμο Σαλαμίνας).

    Συμφωνώ με το τελευταίο, γι αυτό φρόντισε να μην τους υποτιμάς. Απλώς δες ψύχραιμα την δυσάρεστη για μάς πραγματικότητα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Οι Τούρκοι δεν είναι βοσκοί αγαπητέ μου. Τούς μόνους που βλέπω να μεταμορφώνονται καθημερινα σε τσοπαναραίους είναι όλους εμάς!!! Οσο για την νύχτα των Ιμίων και το ότι ο στόλος μας αντέχει τα κύματα...αυτά είναι ΛΟΓΙΑ ΚΑΦΕΝΕΙΟΥ. Τα Ιμια είναι γκρίζες ζώνες, η μισή Κύπρος είναι Τουρκική και η Πόλη έγινε Ισταμπούλ. Μαρμαρωμένος βασιλιάς δεν υπάρχει φίλε μου.
    Οι Τούρκοι καταλαβαίνουν μόνο από δύναμη, όπλα, οικονομική επιβολή, ανάπτυξη,ομοψυχία, συνέπεια, όραμα, σταθερή εξωτερική πολιτική και... "καψιμο¨με exoset!!! Όταν έχουμε κάποιο από αυτά και εχουμε το θάρρος να τους πολεμήσουμε...τότε ξαναμιλάμε για τα Ιμια...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Εντάξει, την είδαμε την κορβέττα. Βγάζουν και τα ναυπηγεία της Βρέμης κάτι τέτοιες, μούρλια...
    Αλλά βλέπεις όλα τα προιόντα θέλουν και τη διαφήμισή τους και την αγορά τους και τους μεσάζοντες.
    Ελίνα

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.