29/1/12

Απαλλαγή Εύελπι.Όλο το παρασκήνιο.Ο ρόλος της ΝΔ και ο "άνθρωπος-κλειδί"

Όταν προέκυψε το ζήτημα με τη Σχολή Ευελπίδων και τη γιορτή της 17η Νοεμβρίου,σχεδόν όλοι θεώρησαν προδιαγεγραμμένη τη τύχη του αρχηγού της Σχολής ,ο οποίος κατηγορήθηκε ότι μαζί με συναδέλφους του τραγούδησε χουντικά άσματα. Περίπου δυόμιση μήνες μετά ο Εύελπις με απόφαση του Πειθαρχικού Συμβουλίου της Σχολής Ευελπίδων απαλλάχθηκε. Τι μεσολάβησε;Οι τάσεις που υπήρχαν ήταν δύο. Από τη μία η στρατιωτική ηγεσία έδειχνε να επιθυμεί την αποπομπή του Εύελπι από τη Σχολή.Αυτή ήταν η αίσθηση που μεταδιδόταν προς τα έξω ,τουλάχιστον από το ΓΕΕΘΑ,,με το ΓΕΣ να ακολουθεί.

Από την άλλη υπήρχε η πολιτική ηγεσία υπό τον Δημήτρη Αβραμόπουλο,ο οποίος από τη πρώτη στιγμή έδειξε ότι δεν ήθελε να χειριστεί το θέμα μ΄ αυτή τη λογική,αλλά επέλεξε την τακτική της εκτόνωσης. Όχι τυχαία. Αυτή φαίνεται ότι ήταν από τη πρώτη στιγμή η γραμμή της ΝΔ,η οποία πέρασε και στον Αβραμόπουλο. Η ΝΔ έδειξε μεγάλο ενδιαφέρον για το ζητημα του Εύελπι και αυτό προκύπτει από το γεγονός ότι την όλη υπόθεση σε ρόλο συντονιστή χειρίστηκε ένας από τους "αόρατους" μεν αλλά και πιο στενούς συνεργάτες του Προέδρου της ΝΔ, ο γνωστός δικηγόρος και νομικός σύμβουλος του, Τάκης Μπαλτάκος. Γνωρίζοντας όχι μόνο νομικά αλλά και τα στρατιωτικά ο Τ.Μπαλτάκος ήταν ο "εγκέφαλος" της υπερασπιστικής γραμμής του Εύελπι.

Από τη πρώτη στιγμή το σχέδιο προέβλεπε εκτόνωση της έντασης και οι μόνοι που στάθηκαν εμπόδιο σ΄αυτό ήταν παραδόξως οι στενοί συγγενείς του Εύελπι. Ο θείος του μ΄ ένα επιθετικό άρθρο κι ο παππούς του με μια συνέντευξη, κινούνταν στην αντίθετη κατεύθυνση.Παρόλα αυτά η ΝΔ ,μέσω του δικηγόρου Τ.Μπαλτάκου, επέμεινε στην διακριτική μεν αλλά όπως φάνηκε πολύ ουσιαστική στήριξη του Εύελπι και τελικά πέτυχε την απαλλαγή του παρά τις αντίθετες προβλέψεις.

8 σχόλια:

  1. -..«Η γέφυρα πάνω στην οποία βρισκόσαστε είναι μια γέφυρα ειρήνης και θα παραμείνει έτσι», είπε ο Δημήτρης Αβραμόπουλος.
    - εξεπλάγη όταν άκουσε τον Έλληνα υπουργό Εθνικής Άμυνας να απαντάει «inşallah» (θεού θέλοντος) στην πρόσκληση του να επισκεφθεί την AΓΚΤΡΑ

    -ΒΟΜΒΑ : Εξι «φωτιές» Αβραμόπουλου στα ελληνοτουρκικά!

    -Ασυνήθιστη διπλωματική ενέργεια του Αβραμόπουλου

    -Μπαγίς:......είμαι σίγουρος ότι ηγέτες σαν εσένα θα διαμορφώσουν αυτήν την νέα Ευρώπη, της οποίας μέρος θα είναι και η Τουρκία.....

    -Βαρύτατες σκιές πάνω από τον Αναπληρωτή Υπουργό Άμυνας


    Τα έθνη που ξεχνάνε την ιστορία τους καταδικάζονται να την ξαναυποστούν. Πολύ απλά μην προσπαθεί να μας πείσει η Ν.Δ. ότι κάτι θα αλλάξει , δεν θα αλλάξει τίποτα σε κάποιους τομείς στο ίδιο έργο θεατές θα είμαστε πάντα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Κρίμα!
    Εγώ περίμενα να θανατωθεί δια λιθοβολισμού στο σύνταγμα!
    Για το σκοπό αυτό είχα ετοιμάσει το συνολάκι μου (αρμάνι παρακαλώ), με το ανάλογο σάλι λόγω του ψύχους, τα σκουλαρικάκια μου, το μαύρο γιαλί μου και ένα σακουλάκι με κοφτερές πέτρες.
    Τι θα γίνουμε τώρα εμείς οι ευαίσθητοι δημοκράτες χωρίς την κάθαρση από τα σταγονίδια;
    Πώς θα προχωρήσει η δημοκρατία μας μπροστά στο δρόμο της μεγάλης αλλαγής;
    Πραγματικά αδέρφια είμαι απογοητευμένος σε τέτοιο βαθμό, που λέω να μην ξαναπάω να χορέψω σε καμία δημοκρατική εκπομπή τύπου ''στην υγειά σας'' που τόσο μοχθούν για όλους μας!
    Αμάν πια με αυτή τη ΔΕΞΙΑ, τελειωμό δεν έχει, αμάν!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Στον Στρατό, όπως είναι γνωστό, οφείλεις να εκτελείς ασυζητητί οποιαδήποτε εντολή και να σου δοθή.

    Υπό την προϋπόθεση αυτή, η ενέργεια των Ευέλπιδων κρίνεται ως απείθεια και άρνηση εκτελέσεως εντολής και συνιστά μεγάλο παράπτωμα.

    Όμως το εξαιρετικό παράστημα και το πατριωτικό σθένος τους, με εντυπωσίασαν και με συνεκίνησαν τόσο πολύ, ώστε νομίζω ότι υπό τις παρούσες συνθήκες εθνικού ξεπεσμού, .... εθνικής "ξεφτίλας", της πλέον σήμερα αποκαλούμενης και αποδεδειγμένης ελληνικής πολιτικής "αλήτ", με έκαναν να αποδεχθώ την στάση τους.

    Θα ήταν όμως αίσχος και όνειδος, να διωχθή από την Στρατιωτική Σχολή Ευελπίδων ο Αρχηγός της, επειδή στάθηκε απειθής και δεν δέχθηκε να εκτελέση εντολή που εδόθη για να καλύψει έναν πολιτικό που έχει αποδειχθή, δυστυχώς για εμάς ολους, έναντι της Πατρίδος ολίγος.


    Ευμένης Καρδιανός

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Προς διευκρίνιση: To "προσυπογράφω" (1:44 μ.μ.) πήγαινε στο σχόλιο του Ακρίτα, το μόνο που ήταν αναρτημένο όταν το έγραψα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Τρικυμία μεγάλη σε ένα φλυτζάνι τσαγιού.
    Δεν ξέρω τι θα άλλαζε εάν τα άσματα ο συγκεκριμένος εύελπις τα τραγουδούσε σπίτι με τους φίλους του.
    Σε στρατό και σώματα ασφαλείας πιστεύω σήμερα υπάρχουν όλες οι πολιτικές αποχρώσεις.
    Αφού είναι αδιανόητο να περιμένουμε ότι η "δημοκρατία" μας θα απειληθεί από ευέλπιδες ,τότε το όλο θέμα είναι εκ του μη όντος και συμπεραίνουμε ότι δημιουργήθηκε μόνο και μόνο για να το εκμεταλλευθούν οικονομικά και πολιτικά ,όσοι είχαν συμφέρον.
    Αφού ο συγκεκριμένος εύελπις έχει και τις καλύτερες επιδόσεις στην σχολή ,τότε κατά την γνώμη μου είναι ιδανικός για το συγκεκριμένο επάγγελμα.Οι πολιτικές του πεποιθήσεις δικές του ,εάν και οι φίλοι του συμμερίζονται τις ίδιες απόψεις πάλι δικαίωμά τους νομίζω .
    Δεν πρόκειται να κινδυνεύσει η Ελλάδα από αυτούς.Η Ελλάδα κινδυνεύει από άλλους που φοράνε το προσωπείο του φιλάνθρωπου και του προοδευτικού και κάνουν δήθεν ότι ενδιαφέρονται ενώ στην πραγματικότητα μας σκάβουνε τον λάκκο , αυτό πλέον έχει γίνει κοινή πεποίθηση σε όλους μας.Οι πράξεις τους και τα αποτελέσματα που επέφεραν δεν αφήνουν περιθώρια αμφιβολίας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Φυσικά και δεν πρέπει ένα παιδί 21-22 χρονών να κρίνεται και επικρίνεται τόσο αυστηρά για μιά επιπολαιόητητα και ούτε επιτρέπεται να του καταστρέφεται η ζωή γ΄αυτό που σε λίγα χρόνια ενδεχομένως να το μετανιώσει.
    Το θεμα είναι αλλού και είναι στην επικρατουσα πρακτική των τελευταίων 40 ετών που μας έφερε στην χρεοκοπεία και την εξαθλίωση. Είναι η πρακτική της ληστείας δημοσίου χρήματος,του άκρατου κοματισμού(''βλέπε ΝΔ έδειξε ιδιαίτερο ενδιαφέρον'') και της εξυπηρέτησης διαφόρων συντεχνειών που θεωρούν ιδιοκτησία τους το κράτος και της υπηρεσίες του.
    Εάν βεβαίως δεν ανήκες σε κάποια συντεχνία δεν είχες ποτέ πρόσβαση στο ''Ιερό'' του Ναού?

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.