30/1/12

Άνοιγμα του πρωθυπουργού της ΠΓΔΜ στις τουρκικές επιχειρήσεις

Τη θέση ότι η χώρα του θα μπορούσε να αποτελέσει «πύλη» για το άνοιγμα των τουρκικών επιχειρήσεων στην Ευρώπη, διατύπωσε ο πρωθυπουργός της ΠΓΔΜ Νίκολα Γκρούεφσκι, μιλώντας στο Εμπορικό και Επενδυτικό Φόρουμ ΠΓΔΜ-Τουρκίας, που πραγματοποιείται στην τουρκική πόλη Προύσα.

Ο κ. Γκρούεφσκι τόνισε ότι η χώρα του είναι πρόθυμη να ενισχύσει τους φιλικούς δεσμούς με την Τουρκία τόσο στην οικονομία όσο και σε άλλους τομείς των διμερών σχέσεων.Αφού επισήμανε ότι η ΠΓΔΜ παρουσιάζει πολλά πλεονεκτήματα για τους ξένους επενδυτές, ο κ. Γκρούεφσκι παρότρυνε περισσότερες τουρκικές επιχειρήσεις να επωφεληθούν των πλεονεκτημάτων αυτών.

Ο πρωθυπουργός της ΠΓΔΜ ανέφερε ακόμη πως στο πλαίσιο των επαφών που θα έχει στην Τουρκία θα συζητήσει ζητήματα που σχετίζονται με την περαιτέρω ενίσχυση των διμερών οικονομικών σχέσεων.

Ο κ.Γκρούεφσκ πραγματοποιεί από χθες εξαήμερη περιοδεία σε έξι πόλεις της Τουρκίας (Κωνσταντινούπολη, Προύσα, Καισάρεια, Ικόνιο, Γκαζιαντέπ και Σμύρνη), με σκοπό την προσέλκυση τουρκικών επενδύσων στην ΠΓΔΜ.

Ο πρωθυπουργός της ΠΓΔΜ, ο οποίος στην επίσκεψή του αυτή στην Τουρκία συνοδεύεται από εννέα υπουργούς της κυβέρνησης του, αναμένεται να έχει συνάντηση και με τον πρωθυπουργό της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων της ΠΓΔΜ, «ΜΙΑ» σημειώνει ότι η Τουρκία θεωρείται μεταξύ των επιλεγμένων κρατών για στοχευμένες επενδύσεις στην ΠΓΔΜ, στην παραγωγή εξαρτημάτων αυτοκινήτων, τις τηλεπικοινωνίες, τη γεωργία, τη φαρμακοβιομηχανία, την ενέργεια και τις ανανεώσιμες πηγές, καθώς και τον τουριστικό και κατασκευαστικό κλάδο.
www.kathimerini.gr με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.