28/1/12

Νταβούτογλου: Αλλαγή status quo στην Κύπρο

«Η διεθνής κοινότητα και ο ΟΗΕ θα πρέπει να αντιληφθούν ότι σε περίπτωση που δεν βρεθεί λύση, δεν μπορεί να συνεχιστεί το υπάρχον στάτους κβο» δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας Αχμέτ Νταβούτογλου αναφερόμενος στο Κυπριακό.Μιλώντας στο τουρκικό τηλεοπτικό δίκτυο CNN Turk, ο Α. Νταβούτογλου αναφέρθηκε στην τριμερή συνάντηση στη Νέα Υόρκη λέγοντας ότι « υπήρξε λίγη πρόοδος».
Ερωτηθείς για το αν η Τουρκία θα περιμένει να ολοκληρωθεί η Κυπριακή προεδρία στην ΕΕ για να επανέλθει στο θέμα της Κύπρου, σε περίπτωση που στη φάση αυτή δεν βρεθεί λύση, ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών σημείωσε: «Είναι γνωστό το τι θα κάνουμε
αν τεθεί θέμα προεδρίας στην ΕΕ χωρίς να έχει βρεθεί λύση».

«Γνωρίζουμε την κρίση που υπήρξε κατά τις έρευνες της Ελληνοκυπριακής πλευράς για φυσικό αέριο στη Μεσόγειο» είπε ο Α. Νταβούτογλου και συνέχισε: «
Για πρώτη φορά ο τουρκικός στόλος αναγκάστηκε να κατευθυνθεί νότια της Κύπρου, όπου έκανε αισθητή την παρουσία του και θα συνεχίσει να το κάνει. Αυτό εμπεριέχει πολλούς κινδύνους ασφάλειας».

«Η περιοχή ήδη είναι ήδη αντιμέτωπη με πολλές κρίσεις. Αυτό που πρέπει να γίνει πρώτα από όλα είναι η καταβολή όλων των προσπαθειών για την εξεύρεση λύσης και σε περίπτωση που αυτό δεν καταστεί δυνατό, να διατυπωθεί ξεκάθαρα από όλες τις πλευρές, με ποιο τρόπο θα αλλάξει το υπάρχον στάτους κβο. Κι αυτό, μπορείτε να υποθέσετε ποιο είναι», πρόσθεσε.
http://www.nooz.gr

1 σχόλιο:

  1. Εντάξει, να φύγουν από το ξένο μέρος και να πάνε σπίτι τους. Ετσι θα αλλάξει με τον καλύτερο τρόπο το status quo και θα συχάσουμε.
    Ελίνα

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.