31/1/12

Έρευνες του ΤΡΑΟ στην κυπριακή ΑΟΖ


ΑΓΚΥΡΑ.ΧΕΡΙστα κυπριακά οικόπεδα, εντός της ΑΟΖ της Κυπριακής Δημοκρατίας, επιχειρεί με προκλητικό τρόπο η τουρκική πλευρά. Η Τουρκία έδωσε άδεια έρευνας και εξόρυξης στον ΤΡΑΟ για όλη την ΑΟΖ στη Μεσόγειο, αναφέρει σε δημοσίευμά της, η τουρκική εφημερίδα «Σαμπάχ». «Με το άλμα αυτό η Τουρκική Δημοκρατία γνωστοποίησε στον κόσμο ότι έχει δικαίωμα στα 5 από τα 12 οικόπεδα στα οποία η “νότια Κύπρος” ισχυρίζεται δικαιώματα», αναφέρεται στο σχετικό δημοσίευμα.
Ο ΤΡΑΟ , στο πλαίσιο της συμφωνίας που υπέγραψε με την «ΤΔΒΚ» είχε πάρει αρμοδιότητα για τα 7 οικόπεδα της Κυπριακής Δημοκρατίας, σύμφωνα πάντα με το δημοσίευμα, το οποίο επισημαίνει πως «με το τελευταίο άλμα αποκτά δικαίωμα λόγου σχεδόν σε όλα τα οικόπεδα που διεκδικεί δικαιώματα η Κ.Δ.» Η εφημερίδα αναφέρει πως «με το γεγονός ότι ο ΤΡΑΟ στην περιοχή μέχρι τη Ρόδο στη Μεσόγειο και μέχρι το μέσο των συνόρων της με την Αίγυπτο κηρύττει άδειες έρευνας πετρελαίου, καταρρίπτει τις ελληνικές θέσεις στην περιοχή.

Η κατάσταση αυτή θα αναστατώσει τους υπολογισμούς της Λευκωσίας που βρήκε φυσικό αέριο στο 12ο οικόπεδο και ετοιμάζεται για διαγωνισμό για τα άλλα 11 οικόπεδα. Σε περίπτωση που προχωρήσει η κρίση γεωτρήσεων στη Μεσόγειο, η Τουρκία διεκδικώντας δικαιώματα σε όλες τις περιοχές που αναζητά φυσικό αέριο η “νότια Κύπρος” μπορεί να ξεκινήσει εργασίες γεωτρήσεων».
http://www.philenews.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.