28/1/12

Νταβούτογλου: Οι ρωσίδες είναι καλές νύφες για τους Τούρκους!


Ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας, Αχμέτ Νταβούτογλου, κατά τη διάρκεια της διήμερης επίσκεψης του στη Ρωσία, ανέφερε ότι συνεργασία μεταξύ των δύο χωρών έχει βελτιωθεί σημαντικά και ο συνολικός όγκος των συναλλαγών έφθασε στα 31, 5 δις δολάρια κατά την τελευταία πενταετία και ο επιδιωκόμενος στόχος είναι τα 100 δις δολάρια. Πρόσθεσε, ακόμη ότι στην Τουρκία, πρόκειται να ανοίξουν  τρεις ακόμη  ρωσικές εμπορικές επιχειρήσεις.

3,5 εκατομμύρια τουρίστες

Ο Νταβούτογλου κατά την επιστροφή του από τη Μόσχα, απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων επί του αεροσκάφους, δήλωσε ότι θα αυξηθεί περαιτέρω η προσέλευση  Ρώσων τουριστών.  Μέχρι το τέλος του περασμένου έτους είχαν έρθει στην Τουρκία περίπου 3,5 εκατομμύρια  Ρώσοι τουρίστες.  Οι Ρώσοι τουρίστες καταλαμβάνουν το  δεύτερο μεγάλο όγκο  τουριστών μετά τους Γερμανούς στη χώρα. Σύμφωνα με τον Τούρκο υπουργό Εξωτερικών,  αυτός ο αριθμός πρόκειται να αυξηθεί και ευελπιστεί να φθάσει τα 10 εκατομμύρια τουρίστες από τη Ρωσία.
Μιλώντας ο Τούρκος ΥΠΕΞ με  τον  Ρώσο ομόλογό του, Σεργκέϊ Λαβρόφ,  είπε χαρακτηριστικά: « Είναι πολύ ωραία. Οι Ρώσοι έρχονται στα ζεστά νερά με ειρηνικά μέσα. Τώρα δεν χρειάζεται να …πολεμήσουν για αυτά»,  πρόσθεσε ακόμη  ότι για την επίσκεψη στην Τουρκία δεν χρειάζεται βίζα, μια διαδικασία που τέθηκε σε ισχύ πριν από εξήντα ημέρες.

Οι «οικογενειακές σχέσεις»

Στη διάρκεια των  ρωσο-τουρκικών συζητήσεων ο Τούρκος ΥΠΕΞ αναφέρθηκε και στις «ενδότερες  ρωσο τουρκικές σχέσεις».
«Οι δύο χώρες αναπτύσσουν τις  περαιτέρω σχέσεις τους με την αύξηση του αριθμού των τουρκο-ρωσικών γάμων. Η Ρωσίδα είναι πολύ καλή νύφη, μεταφέρει, μάλιστα,  την ρωσική κουλτούρα στην τουρκική δομή της οικογένειας, και με τον τρόπο αυτόν φέρνει πιο κοντά τους δύο λαούς».

« Οι νύφες έχουν εμπιστοσύνη στους Τούρκους»

Σύμφωνα, εξάλλου,  από έρευνα που έγινε  από  τη διεύθυνση του τμήματος πληθυσμού της Περιφέρειας για τα δικαιώματα του πολίτη, οι τουρκο-ρωσικοί γάμοι έχουν αυξηθεί σημαντικά, όπως δήλωσε  η  υπεύθυνη Ιλκάι Όζεν, η οποία ανέφερε ότι  οι Τούρκοι είναι οι πιο αξιόπιστοι …γαμπροί στον κόσμο.
Οι Ρωσίδες, όπως σημειώνεται, προτιμούν ιδιαίτερα την Αττάλεια για εύρεση Τούρκου γαμπρού και μόνο πέρσι έχουν γίνει στην πόλη αυτή 243 γάμοι.
--



3 σχόλια:

  1. Δεν ηξερα οτι οι Ρωσσιδες ειναι τοσο "φιλοζωες" ωστε να προτιμουν τετοια "ζωα"!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Δειτε τις εμπειριες και συζητησεις περι γαματους Τουρκολουκουμαδες και αλλα γαμπρο-ισλαμικα ξεφτερια.

    Θελουν και τα παθαινουν!

    - "Advice to Non-Muslim Women against Marrying Muslim Men"
    http://www.danielpipes.org/blog/2004/05/advice-to-non-muslim-women-against-marrying

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Πάντως, οι Ελληνες αποδείχτηκαν καλύτεροι γαμπροί μέχρι τώρα...
    Ελίνα

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.