16/9/18

Τουρκική γλώσσα σε νηπιαγωγεία της Θράκης


 ΓΙΑ ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ. 
Το πρόγραμμα υλοποιείται πιλοτικά ενώ από την ερχόμενη χρονιά θα επεκταθεί, με αποτέλεσμα τα Ελληνόπουλα που ζουν σε μεικτά χωριά και μειονοτικούς δήμους να πάνε σε δίγλωσσο νηπιαγωγείο. 
Προγραμματική συμφωνία μεταξύ του υπουργείου Παιδείας και του Ινστιτούτου Εκπαιδευτικής Πολιτικής, προβλέπει την υλοποίηση πιλοτικής παρέμβασης σε 12 νηπιαγωγεία και σε 14 τμήματα νηπιαγωγείου στους Νομούς Ξάνθης και Ροδόπης. 

Η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, μετά την αλλαγή στον τρόπο εκλογής των μουφτήδων, συνεχίζει να κάνει το χατίρι της Άγκυρας, αυτή τη φορά εισάγοντας την τουρκική γλώσσα σε ελληνικά δημόσια σχολεία -και μάλιστα σε νηπιαγωγεία, όπου ήταν η μονα­δική δυνατότητα να ακούσουν ελληνικά. Συγκε­κριμένα, πρόγραμμα του υπουργείου Παιδείας προβλέπει τη διδασκαλία τουρκικών σε νηπιαγωγεία της μειονότητας στη Θράκη, βάζοντας στην ουσία από το παράθυρο την τουρκική γλώσσα και προπαγάνδα στη δημόσια εκπαίδευση της χώρας. 
Για τη συνέχεια forapartida

2 σχόλια:

  1. Το ίδιο έγινε στην Κύπρο νομίζω τη δεκαετία 1930, επί αγγλοκρατίας. Επέβαλαν οι Άγγλοι στα δημοτικά σχολεία των μεικτών χωριών τη διδασκαλία και της Τουρκικής στους ελληνόπαιδες, και σιγά-σιγά αλλά σταθερά φτάσαμε στα σημερινά χάλια. Εκείνοι όμως ήταν ξένοι αποικιοκράτες, εξυπηρετούσαν τα συμφέροντά τους. Οι σημερινοί κυβερνώντες την Ελλάδα ποιανών τα συμφέροντα εξυπηρετούν; των Ελλήνων;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Το επομενο βημα ειναι οι εξετασεις γνωσης της Τουρκικης γλωσσας πριν καποιος γινει μελος του ΣΥΡΙΖΑ.
    Εκει παει το πραγμα......

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.