7/9/18

Ειδική πλατφόρμα για τους S-400 κατασκευάζει η Τουρκία

Ειδική πλατφόρμα για τους S-400 κατασκευάζει η ΤουρκίαΤο αντιαεροπορικό σύστημα S-400
Εντός του 2019 θα παραδοθεί το ρωσικό αντιπυραυλικό σύστημα S-400 στην Τουρκία, σύμφωνα με τη συμφωνία των δύο χωρών και ήδη έχει ξεκινήσει η κατασκευή της πλατφόρμας που θα τοποθετηθούν. Αυτό αναφέρει δημοσίευμα του CNBC, επικαλούμενο ανώνυμη πηγή.
Οι S-400 θα φιλοξενηθούν σε στρατιωτική εγκατάσταση, η οποία θα περιλαμβάνει και άλλες κατασκευές, όπως καταφύγια και οχυρά.
Βέβαια, η πηγή παραπέμπει σε δορυφορικές εικόνες, ωστόσο δεν διευκρινίζει την ακριβή τοποθεσία εκτέλεσης των επίμαχων έργων.
Η Άγκυρα είναι αποφασισμένη να προχωρήσει στην απόκτηση του αντιπυραυλικού συστήματος από τη Ρωσία, παρά τις προειδοποιήσεις της Ουάσιγκτον. Ήδη έχει ακυρωθεί η παράδοση των αμερικανικών μαχητικών F-35 στην Τουρκία και σε περίπτωση που ολοκληρωθεί η συμφωνία, κόστους 2,5 δισ. δολαρίων για τους S-400, τότε αναμένεται νέος γύρος κυρώσεων. Εξάλλου, το ζήτημα αυτό, σε συνδυασμό με την κράτηση του Αμερικανού πάστορα στις τουρκικές φυλακές, έχει φέρει τις σχέσεις των δύο χωρών σε οριακό σημείο.
Σύμφωνα με το πλάνο της συμφωνίας, οι S-400 θα ξεκινήσουν να παραδίδονται στην Τουρκία μέσα το 2019 και το 2020 θα είναι έτοιμο το αντιπυραυλικό σύστημα για χρήση. Αυτό που ανησυχεί τις ΗΠΑ και τις σύμμαχες χώρες στο NATO, είναι η εμβέλεια που έχει το ρωσικό σύστημα αεράμυνας, που ξεπερνά τις δυνατότητες του αντίστοιχου αμερικανικού.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.