10/4/09

Συμφωνία ΔΝΤ για νέο δάνειο στην Τουρκία ύψους 45 δισ. δολαρίων


Η τουρκική κυβέρνηση και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο κατέληξαν σε κατ' αρχήν συμφωνία για την χορήγηση νέας οικονομικής βοήθειας από τον διεθνή οργανισμό, ύψους έως 45 δισ. δολαρίων, όπως αναφέρουν τα τουρκικά ΜΜΕ την Παρασκευή.

Όπως επισημαίνει το Reuters, οι πιέσεις για συμφωνία είχαν ενταθεί τους τελευταίους μήνες, καθώς η τουρκική οικονομία στροβιλίζεται στη δίνη της διεθνούς οικονομικής κρίσης.

Ενδεικτικό της κατάστασης της τουρκικής οικονομίας είναι το γεγονός ότι το ΑΕΠ «βούλιαξε» κατά 6,2% στο δ΄τρίμηνο του 2008, ενώ η βιομηχανική παραγωγή μειώθηκε κατά 25% τον περασμένο Φεβρουάριο.



1 σχόλιο:

  1. Όχι βρε αδερφέ… Εγώ λέω όλοι οι εντός Ελλάδας υμνητές της τουρκικής οικονομίας να κάνουν τέλος πάντων μια μη κερδοσκοπική εταιρεία που θα έχει σκοπό την χρηματοδότηση του «Τουρκικού Οικονομικού Θαύματος» αυτή την «Τεράστια Αγορά». Τι θα γίνει βρε αδερφέ αν συγκεντρώσουν όλοι αυτοί ένα ποσοστό απ’ το χρήμα που έρρευσε στις τσέπες τους απ’ την «Μαμά Αμερική» για να δώσουν στους χαλεπούς καιρούς που περνάμε το κατιτίς τους στο πλαίσιο της «Ελληνοτουρκικής Φιλίας» φυσικά για να αναστηλώσουν το τροθέν γόητρο της «Περιφερειακής Υπερδύναμης» που παράγει «αόρατες κορβέτες» και «εγχώριας σχεδίασης υπερόπλα»… Α! ρε έλληνα αν ήξερες σε τι πάνε να σε υποτάξουν και με ποια μέσα. Θα τους πετούσες στην θάλασσα τώρα που ακόμα τα νερά είναι κρύα έτσι για να συνέλθουν απ΄ την κρυάδα που θα πάρουν… Έτσι μπράβο παιδιά μου «Ευρωπαϊκή Προοπτική της Τουρκίας» πείτε το ακόμα μια φορά για να το εμπεδώσουμε όλοι μαζί!!! Αλλά είπαμε κατά τους φλεγματικούς, «συμμάχους» και «εταίρους» (πάλε ποτέ μεγάλους και τώρα πια σκυλάκια σαλονιού) βρετανούς μόνο η Ελλάδα κινδυνεύει με χρεοκοπία…

    ΥΓ: Το δάνειο πάτε στοίχημα για το που θα καταλήξει; Και τα όρθια βόδια απέναντι θα είναι και χρεωμένα… Εγώ με το βρώμικο και διεστραμμένο μυαλό μου σκέφτομαι: Μήπως στα ΧΧΧΧΧ σχεδίασης «Τουρκικά» όπλα; (Όπου ΧΧΧΧΧ κωλύομαι να γράψω. Ε, μη με πουν και ρατσιστή και δεν μου πάει καλά η μέρα… Ή μην χαρακτηρίσουν τον κο Καλεντερίδη που μας φιλοξενεί αντι-ΧΧΧΧΧ… Και μετά τι θα κάνουμε!!!)… Όχι τίποτε άλλο αλλά αυτό το ΧΧΧΧΧ ας το σκεφτούν αυτοί που έχουν ονειρώξεις στρατηγικής συνεργασίας με τους απογόνους των Λακεδαιμονίων όπως μας διαφωτίζουν κάποιοι κατά τα άλλα γραφικοί αρχαιόπληκτοι…

    Ελευθέριος Β.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.