2/4/09

Διπλωματικές επαφές Τουρκίας-Ισραήλ

Tούρκοι καίνε τη σημαία του Ισραήλ, την περίοδο της ισραηλινής επίθεσης στη Γάζα

Σύμφωνα με δημοσίευμα της τουρκικής εφημερίδας Χουρριέτ την προηγούμενη Δευτέρα βρέθηκε στην Άγκυρα ισραηλινή διπλωματική αντιπροσωπεία, με επικεφαλής τον ανώτατο διπλωματικό αξιωματούχος του υπουργείου εξωτερικών του Ισραήλ, Yossi Gal, η οποία συνατήθηκε με τον υπηρεσιακό υφυπουργό εξωτερικών της Τουρκίας, Ertuğrul Apakan.
Σύμφωνα με διπλωματικές πηγές, πρόκειται για συνομιλίες και πολιτικές διαπραγματεύσεις που γίνονται κάθε έξι μήνες, μεταξύ διπλωματών των δυο χωρών.
Οι δυο πλευρές επανεξέτασαν τους τρόπους μέσα από τους οποίους μπορούν να βελτιώσουν τις διμερείς σχέσεις των δυο χωρών, καθώς επίσης και τα περιφερειακά θέματα. Η ισραηλινή αντιπροσωπεία συνάντησε αργότερα τον Ahmet Davutoğlu, σύμβουλος εξωτερικής πολιτικής του πρωθυπουργού Tayyip Erdoğan.

4 σχόλια:

  1. Ηξερα ότι είναι τρελοί οι Γαλάτες απο τον Gosigny. Η τούρκικη διπλωματία ακροβατεί , αναμεσα σε διαμετρικα αντιθετους πόλους. Θα ναι δύσκολο στο μέλλον να κρατήσει την ισορροπία της. Κάποτε έρχεται η στιγμή που θα αποφασίζεις με ποιούς θα πάς. Εκτός αν Ισραήλ και ΗΠΑ αποφασίσουν πιο νωρίς για την θέση της Τουρκίας. Με την μικρή μου εμπειρία πάντως διακρίνω εναν πανικό των Τουρκων.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ας γίνουμε και εμείς λίγο πιο πολυδιάστατοι.
    Μ.Μ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Λίγο πιο πολυδιάστατοι να γίνουμε σίγουρα αλλά να γίνουμε και λιγότερο γκαρσόνια και να ασχοληθούμε και λίγο με την τεχνολογία να βρουν και διέξοδο τα πτυχία μας και όχι να χρειάζεται πτυχίο αεροναυπηγκής και ιατρικής για να σε δεχτούν για ντιλίβερυ πίτσας και κοτόπουλων...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Το κωλογλυψιμο το λεμε "πολυδιασταση" τωρα,
    εεεεε!!! ΜΜ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.