11/4/09

Επιβεβλημένη η αναβάθμιση της Ε.Φ.



Ο Υπουργός Αμυνας Κώστας Παπακώστας δήλωσε ότι ενόσω το κυπριακό πρόβλημα παραμένει άλυτο και η κατοχή και η παρουσία των τουρκικών στρατευμάτων συνεχίζεται καθίσταται επιβεβλημένη η ενίσχυση και η αναβάθμιση της Εθνικής Φρουράς.

Ο κ. Παπακώστας μιλούσε χθες κατά την τελετή ανακήρυξης του Αρχηγού της Εθνικής Φρουράς Κωνσταντίνου Μπισμπίκα σε Επίτιμο Δημότη από τον Δήμο Αγίου Δομετίου.

Ο Υπουργός Αμυνας είπε, σύμφωνα με σημερινή ανακοίνωση, ότι «ενόσω το κυπριακό πρόβλημα παραμένει άλυτο και η κατοχή και η παρουσία των τουρκικών στρατευμάτων συνεχίζεται, καθίσταται επιβεβλημένη η ενίσχυση και η αναβάθμιση της Εθνικής Φρουράς, η οποία αποτελεί μέσο κατοχύρωσης και ασφάλειας της Κυπριακής Δημοκρατίας και εργαλείο αποτροπής κινδύνων και απειλών».

Ανέφερε ότι η στενή συνεργασία με την Ελλάδα, στο πλαίσιο των αδελφικών και συμβατικών μας σχέσεων, παραμένει ο ακρογωνιαίος λίθος της αμυντικής μας πολιτικής.

Ο κ. Παπακώστας εξέφρασε την ελπίδα ότι οι απευθείας διαπραγματεύσεις για την επίλυση του κυπριακού προβλήματος, που ξεκίνησαν με πρωτοβουλία του Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας, θα ευοδωθούν και θα έχουν ως αποτέλεσμα μία λύση δίκαιη και λειτουργική που θα οδηγήσει στην επανένωση του νησιού μας.

Επίτιμος δημότης Αγ.Δομετίου ο Αρχηγός ΕΦ
Αναφερόμενος στην ανακήρυξη του κ. Μπισμπίκα σε επίτιμο δημότη του Αγίου Δομετίου, ο κ. Παπακώστας είπε ότι εκπλήρωσε στο ακέραιο το καθήκον του προς την Κύπρο και τον Ελληνισμό, γι’ αυτό και έχει κάθε λόγο να αισθάνεται δικαιωμένος και υπερήφανος για το έργο του.

Αφού επεσήμανε ότι η ανακήρυξη του έχει συμβολικό χαρακτήρα επειδή με την παρουσία και συνεπή του εργασία έχει αναπτύξει στενούς δεσμούς με την Κύπρο και τον λαό μας, ο κ. Παπακώστας είπε ότι αποτελεί σίγουρα ένα επιπλέον εχέγγυο για διατήρηση και ενδυνάμωση αυτών των δεσμών, αλλά και των αδελφικών σχέσεων Κύπρου - Ελλάδας.

Αναφερόμενος στο Δήμο Αγίου Δομετίου είπε ότι « είναι ένας δήμος που έχει βιώσει βαθιά το δράμα της τουρκικής εισβολής το ’74, θρήνησε τους δικούς του πεσόντες και παραμένει κατά το μεγαλύτερο μέρος του υπό κατοχή, έχει κάθε λόγο να τιμά τον Αρχηγό της Εθνικής Φρουράς για την αφοσίωση στο καθήκον και την προσφορά του στην ημικατεχόμενη πατρίδα μας».

Ο κ. Παπακώστας συνεχάρη τον κ. Μπισμπίκα για την ανακήρυξη του σε επίτιμο δημότη Αγίου Δομετίου ενώ τον ευχαρίστησε θερμά για την πολυσχιδή προσφορά του στον τόπο μας και στην Εθνική Φρουρά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.