30/8/11

Οι θεωρίες συνωμοσίας ανθούν, δέκα χρόνια μετά την 11η Σεπτεμβρίου

 Παρά τη δημοσίευση μεγάλου αριθμού επίσημων ερευνών και των πορισμάτων τους για τα γεγονότα της 11ης Σεπτεμβρίου 2001, οι θεωρίες συνωμοσίας συνεχίζουν να συγκινούν και να μεταδίδονται από στόμα σε στόμα.
1. Αποτυχία αναχαίτισης των κατειλημμένων αεροσκαφών.
Γιατί η ισχυρότερη πολεμική αεροπορία στον κόσμο δεν αναχαίτισε τα τέσσερα αεροσκάφη;
Οι θεωρίες συνωμοσίας θέλουν τον τότε αντιπρόεδρο Ντικ Τσέινι να διατάζει την αεροπορία να μην καταρρίψει τα αεροσκάφη. Η επίσημη έρευνα, όμως, ότι οι αεροπειρατές είχαν απενεργοποιήσει τα συστήματα αυτόματου εντοπισμού, ενώ την ίδια ημέρα, η αεροπορία πραγματοποιούσε μεγάλη, περίπλοκη άσκηση.
2. Κατάρρευση Δίδυμων Πύργων.
Γιατί κατέρρευσαν τόσο γρήγορα οι Πύργοι;
Οι θεωρίες συνωμοσίας υποστηρίζουν ότι οι Δίδυμοι Πύργοι γκρεμίστηκαν ως αποτέλεσμα ελεγχόμενης έκρηξης. Η επίσημη έρευνα, όμως, κατέληξε στο συμπέρασμα ότι τα αεροσκάφη κατέστρεψαν τις κολώνες στήριξης των κτισμάτων. Τα 40.000 λίτρα καυσίμων, που διέθεταν τα αεροσκάφη, οδήγησαν τη θερμοκρασία πάνω από τους 1.000 βαθμούς Κελσίου, οδηγώντας σε τήξη των μετάλλων αντιστήριξης.

3. Επίθεση στο Πεντάγωνο.
Πως μπορεί ένας ερασιτέχνης πιλότος να οδηγήσει μεγάλο τζετ σε περίπλοκο ελιγμό και πάνω στο Πεντάγωνο, 68 λεπτά μετά τα χτυπήματα στους Δίδυμους Πύργους;
Οι θεωρίες συνωμοσίας θέλουν το Πεντάγωνο να πλήττεται από πύραυλο Κρουζ, και όχι από Boeing 757. Αλλοι θεωρούν ότι το αεροσκάφος βρισκόταν υπό τον έλεγχο όχι του μπιν Λάντεν, αλλά του ίδιου του Πενταγώνου.
Η επίσημη έρευνα κατέληξε στο συμπέρασμα ότι αεροσκάφος είναι αυτό που προσέκρουσε στο Πεντάγωνο, ενώ αυτό επιβεβαιώθηκε μετά τον εντοπισμό των μαύτρων κουτιών του μοιραίου αεροπλάνου.
4. Το τέταρτο αεροπλάνο - πτήση United 93.
Οι ρέκτες θεωριών συνωμοσίας αναρωτιούνται γιατί δεν είναι εμφανή τα συντρίμμια στον αγρό του Σάνκσβιλ της Πενσυλβάνια. Η επίσημη έρευνα επιβεβαιώνει, όμως, τη συντριβή αεροσκάφους στο σημείο, όπως δείχνει και το μαύρο κουτί που βρέθηκε εκεί.
5. Κατάρρευση κτιρίου World Trade Center 7.
Η θεωρία συνωμοσίας αναρωτιέται πως είναι δυνατόν να καταρρεύσει ουρανοξύστης, ο οποίος δεν χτυπήθηκε από αεροσκάφος, ενώ υποστηρίζει ότι η πτώση του οφείλεται (και αυτή) σε ελεγχόμενη έκρηξη. Επίσημη έρευνα, διάρκειας τριών ετών, κατέληξε στο συμπέρασμα ότι το κτίσμα κατέρρευσε εξαιτίας της ανεξέλεγκτης πυρκαγιάς σε αυτό, ενώ σε αυτό συνέβαλε και η διακοπή της παροχής νερού στο αυτόματο σύστημα πυρόσβεσης.
www.kathimerini.gr με στοιχεία από BBC

3 σχόλια:

  1. Πολύ περισσότερο ανθούν οι αφελείς που καταπίνουν αμάσητη την ό,ποια "αλήθεια" τους σερβίρει στο πιάτο η κάθε κυβέρνησή τους, με την βοήθεια των καθεστωτικών ΜΜΕ.

    Τέτοιες "αλήθειες" όπως αυτές που μας σερβίρει και εμάς η "Καθημερινή" ανταπόκριση απ' την πρεσβεία των ΗΠΑ του Alexis...

    Γιατί, όπως λέει και το λαϊκό άσμα... «πίσω απ' τις λέξεις, έρχεται ο Αλέξης...»

    Ά...ρε προφήτη Πασχάλη...

    http://www.youtube.com/watch?v=R_QnyCRnWFs

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. και ποιός μας βεβαιώνει για την επισημότητα μιάς "επίσημης" έρευνας; δεν έχει παρατηρηθεί στο παρελθόν ποτέ "τοποθέτηση" αποδεικτικών στοιχείων σε ποικόλες περιπτώσεις ώστε να εξαχθεί επιθυμητό απότέλεσμα; η πατρίδα μας είναι η γενέτηρα της φιλοσοφικής αμφιβολίας, ο Έλληνας αμφιβάλλει περισσότερο από πάντας λαούς για την εγκυρότητα της κάθε "αυθεντίας". Επιστήμη και φιλοσοφία σημαίνει αμφισβήτηση του παραδεδομένου και έρευνα περί αποδείξεως του αντιθέτου. θέση αντίθεση κοκ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. 3. Επίθεση στο Πεντάγωνο.

    που ειναι το το boeing οεο?

    http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/0/04/Aerial_view_of_the_Pentagon_during_rescue_operations_post-September_11_attack.JPEG

    http://upload.wikimedia.org/wikipedia/en/7/70/Lawn1.jpg

    ας λενε οτι θελουν οι επιτροπες, στο Πενταγωνο παντως επιβατικο αεροπλανο δεν επεσε....οποτε τιθεται το ερωτημα....
    α)τι χτυπησε τελικα το Πενταγωνο , που ειναι το καλυτερα φυλασομενο κτηριο στον κοσμο και διαθετει αντιπυραυλικη(οχι απλα αντιαεροπορικη) προστασια
    και
    β) τι εχει πραγματικα συμβει στο αεροπλανο που δηθεν επεσε στο Πενταγωνο

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.