28/8/11

Λιποτάκτες στο στρατό της Συρίας Στρατιώτες αρνούνται να πυροβολήσουν κατά διαδηλωτών-Διαψεύδει το γεγονός το καθεστώς

Λιποτάκτες στο στρατό της Συρίας

Οι πιστές στον Σύρο Πρόεδρο Μπασάρ αλ Ασαντ δυνάμεις συγκρούστηκαν στη διάρκεια της νύχτας στη βορειοανατολική Δαμασκό με στρατιώτες που αρνήθηκαν να πυροβολήσουν αντικαθεστωτικούς διαδηλωτές, δήλωσαν κάτοικοι της περιοχής.

Δεκάδες στρατιώτες διέφυγαν προς μια αγροτική περιοχή όταν κυβερνητικές δυνάμεις άνοιξαν πυρ εναντίον διαδηλωτών κοντά στο προάστιο Χαράστα για να τους εμποδίσουν να προχωρήσουν προς το κέντρο της συριακής πρωτεύουσας, αγνοώντας την απαγόρευση του υπουργείο Εσωτερικών των διαδηλώσεων στη Δαμασκό.

''Ο στρατός όλη τη νύχτα εξαπέλυε επιθέσεις εναντίον της αλ Γούτα'', τόνισε κάτοικος της Χαράστα.
Οι συριακές αρχές διαψεύδουν ότι υπάρχουν λιποτάκτες στον στρατό. Όμως, ακτιβιστές αναφέρουν πως όλο και περισσότεροι στρατιώτες, κυρίως σουνίτες, εγκαταλείπουν τα κυβερνητικά στρατεύματα και προσχωρούν στους αντικαθεστωτικούς.http://www.ikypros.com

Συρία: Οι αντικαθεστωτικοί θα πάρουν τα όπλαsyria1 300x197 Συρία: Οι αντικαθεστωτικοί θα πάρουν τα όπλα 

Ο επικεφαλής του Επαναστατικού Συμβουλίου των Συριακών Συντονιστικών Επιτροπών Μοχάμαντ Ραχάλ δηλώνει σε σχόλιά του που δημοσιεύονται σήμερα ότι το Συμβούλιο πήρε την απόφαση να εξοπλίσει τη συριακή επανάσταση.

Από τα μέσα Μαρτίου φιλοδημοκρατικές διαδηλώσεις γίνονται στο μεγαλύτερο μέρος της Συρίας με αίτημα τις πολιτικές και οικονομικές μεταρρυθμίσεις και την αποχώρηση από την εξουσία του Σύρου προέδρου Μπασάρ αλ ‘Ασαντ.

“Πήραμε την απόφασή μας να εξοπλίσουμε την επανάσταση, η οποία θα γίνει πολύ βίαιη πολύ σύντομα, επειδή αυτό που υφιστάμεθα σήμερα είναι μια γενική συνωμοσία, η οποία μπορεί να αντιμετωπιστεί μόνον με μια ένοπλη εξέγερση”, δήλωσε στην εφημερίδα Ας-Σαρκ αλ-’Αουσατ, που εδρεύει στο Λονδίνο.

Οι συνθήκες δεν επιτρέπουν πλέον να αντιμετωπίζουμε ειρηνικά τα “εγκλήματα” του καθεστώτος, προσέθεσε.

“Θα χρησιμοποιήσουμε οποιαδήποτε όπλα και πέτρες (…) Θα ανταποκριθούμε στα αιτήματα του λαού να εξοπλίσουμε την επανάσταση”, σημείωσε.

“Η αντιμετώπιση αυτού του τέρατος (το συριακό καθεστώς) απαιτεί τώρα όπλα, ιδιαίτερα αφού κατέστη σαφές σε όλους ότι ο κόσμος υποστηρίζει τη συριακή εξέγερση μόνον με λόγια”, υπογράμμισε ο Ραχάλ και καταφέρθηκε εναντίον ορισμένων αραβικών καθεστώτων, λέγοντας ότι είναι “δειλοί”.

Ο στρατός του προέδρου ‘Ασαντ προβαίνει στη βίαιη καταστολή των ειρηνικών διαδηλώσεων, που γίνονται κατά της σχεδόν πέντε δεκαετιών διακυβέρνησης της χώρας από το κυβερνών Κόμμα Μπάαθ, προκαλώντας το θάνατο περισσότερων από 2.200 ανθρώπων και πυροδοτώντας μια ευρείας κλίμακας διεθνή καταδίκη.http://www.onlycy.com

1 σχόλιο:

  1. Αν ο Μπασάρ Αλ Άσαντ είχε σύμβουλο τον East, θα είχε στρατό επαγγελματικό, που δεν θα τον ένοιαζε να φάει μερικά εκατομμύρια αντιφρονούντων....

    Ποιος του είπε να έχει στρατό κληρωτών ("εθελοντικό"), έτσι East;

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.