29/8/11

Αναβάλλονται τα ελληνο-ισραηλινά αεροπορικά γυμνάσια

Πρώτο Θέμα
Αναβάλλονται τα κοινά αεροπορικά γυμνάσια Ελλάδας - Ισραήλ που επρόκειτο να διεξαχθούν από τις 15 μέχρι τις 23 Σεπτεμβρίου στο Αιγαίο και την ανατολική Μεσόγειο. Για τον σκοπό αυτό είχε προγραμματιστεί η μεταστάθμευση περίπου 20 ισραηλινών μαχητικών αεροσκαφών τύπου F-16 σε αεροπορικές βάσεις της Πολεμικής Αεροπορίας.Τα ελληνο-ισραηλινά αεροπορικά γυμνάσια θα επανακαθοριστούν τις επόμενες εβδομάδες. Επίσημη αιτιολογία για την αναβολή της άσκησης δεν έχει ανακοινωθεί. Εκτιμάται ότι η Αθήνα και το Τελ Αβίβ επέλεξαν να μην προχωρήσουν στην υλοποίηση της άσκησης λόγω της αστάθειας στην ευρύτερη περιοχή.
Ο Ιστότοπος Onalert  αναφέρει ότι δεν είναι η πρώτη φορά που  οι ισραηλινοί αναβάλουν άσκηση αλλά αυτή τη φορά η αναβολή έχει τη σημασία της. Πρώτον σε διπλωματικό επίπεδο δεν θέλουν να δημιουργήσουν περαιτέρω ένταση στη περιοχή,αλλά και σε στρατιωτικό επίπεδο το μήνυμα είναι τελείως διαφορετικό. Θέλουν όλες τις δυνάμεις τους στις βάσεις τους. Αναβολή με πολλά μηνύματα προς πολλούς στη περιοχή.

5 σχόλια:

 1. Άραγε, οι Ισραηλινοί την ανέβαλαν;

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Δε γίνετε την ίδια στιγμή ταυτόχρονα να βομβαρδίζονται και οι Κούρδοι και να γίνονται Ισραελοελληενικές ασκήσεις στο Αιγαίο!
  Ασε και που το Αιγαίο το κατέχουν ΚΑΛΑ μέχρι την Κύπρο!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Δεν τα βρηκαν στην μοιρασια με Κυπρο΄;
  Δειγμα καλης θελησης προς Τουρκια;

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. Γιατί δείγμα καλής θέλησης προς την Τουρκία; Έχει δώσει η Τουρκία μέχρι τώρα κάποιο αντίστοιχο δείγμα;

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 5. Μπαααα,κατι αλλο θα ειναι,πιθανα...

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.